:: ::

 
 
 

 

Τηλεφωνική συνέντευξη σε δημοσιογραφική στήλη

του Ιφικράτους Χολαργέως  

 

-Γιατί υποστηρίζετε με τόσο φανατισμό την επιστροφή στην δραχμή; Τί ενδιαφέρει το χρηματικό μέσον συναλλαγής τους Έλληνες Ιερείς;

-Σήμερον ακούονται Ελληνικές και ξένες φωνές ειδικών υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Επικεντρώνονται εις το ζήτημα της υποτιμήσεως ως μόνης διεξόδου από την οικονομική κρίση. Τοιαύτη αντίληψις είναι κωμικοτραγική. Η αξία της δραχμής είναι πρώτιστα θρησκευτική και εθνοφυλετική.

-Το Ελληνικό χρέος έχει αγγίξει δυσθεώρατα ύψη, και όμως διαφωνείτε με την υποτίμηση. Πώς αλλιώς θα εξοφληθεί το χρέος;

-Προηγείται η εξόφλησις του χρέους των σημερινών Ελλήνων προς τους Πατρώους Θεούς και προς τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων. Η Ιερά ημών Θρησκεία διδάσκει να ρίπτουμε έναν λίθο στον ωκεανό του μέλλοντος. Κοιτάζουμε τα πράγματα μέσω των Θεϊκών οφθαλμών. Βλέπουμε την πραγματικότητα απηλλαγμένη από τον χρόνο και τον χώρο.

Το δόγμα της Ελληνικής Συνεχείας επιτάσσει την πιστή αναπαραγωγή των Πατρώων Ειωθότων. Η δραχμή για τους Έλληνες ισοδυναμεί με ένα φυλακτό, με ένα κειμήλιο, με ένα ενθύμιο, με ένα τρόπαιο. Όταν το κοιτάζουμε μας θυμίζει ποιοί είμαστε και πού πάμε. Μας προφυλάσσει από την ανάμειξη και αφομοίωση με τους απίστους. Η δραχμή είναι ένα από τα πολλά κειμήλια που τονίζουν την διαφορετικότητά μας.

Αλλά το εθνικό μας νόμισμα δεν είναι μόνον ένας μηχανισμός διαφοροποιήσεως των Ελλήνων από τους άλλους λαούς. Λειτουργεί και ως μηχανισμός ελπίδος, ταυτότητος, συνέχειας και μνήμης.  

Το αν η δραχμή έχει την τάδε ή δείνα συναλλαγματική ισοτιμία για τους Έλληνες είναι δευτερεύον. Πρωτεύον είναι η σωτηρία από την λήθη. Από την αφομοίωση.

-Αν παρ’ όλα αυτά η Ελλάς αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη, θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις απόψεις πολλών οικονομολόγων.

-Καταστροφικό σενάριο για την Ελληνική Οικονομία θα ήτο να παραμείνει η Ελλάς αγκιστρωμένη στο ευρώ, με μία σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία ήτις συνθλίβει κάθε Ελληνική παραγωγική δραστηριότητα. Όταν εξέλθει η Ελλάς του ευρώ και υιοθετήσει την δραχμή, το ευρώ είτε θα διαλυθεί ως νόμισμα είτε θα υποτιμηθεί. Καλύτερα ας ανησυχούν οι ευρωπαίοι για το ευρώ, παρά οι Έλληνες για την δραχμή.

-Θεωρείτε ότι η δραχμή εκτός από εθνικό κειμήλιο μπορεί να σώσει την Ελληνική Οικονομία;

-Η δραχμή απαντάται εις τους Τάφους των Προγόνων μας. Επί χιλιετίες μας συντροφεύει στο δύσκολο ταξείδι μας διαμέσου των Αιώνων. Θα καλωσορίσουμε την επιστροφή της ως θρίαμβο κατά των βαρβάρων κατακτητών.

-Ποιά λάθη θεωρείτε ότι πρέπει να αποφύγουν οι Έλληνες όταν επαναφέρουν την δραχμή;

-Θα συμβάλλουμε εις το να μην υποτιμηθεί και να μην εκτυπωθεί σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας νομισματικό πληθωρισμό. Το χειρότερο έγκλημα θα ήτο να φύγουμε από την σταθερή ισοτιμία με το ευρώ, και να εγκλωβιστούμε σε μία σταθερή ισοτιμία με το δολλάριο. Εν πολλοίς η διάλυσις της ευρωζώνης θα επέλθει εξ αιτίας της σταθερής ισοτιμίας ήτις επεβλήθη εις τα εθνικά νομίσματα της Ευρώπης.

Τους επομένους μήνες οι Έλληνες θα εργαστούν σκληρώς για να ετοιμάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της επανόδου στο εθνικό νόμισμα άνευ προβλημάτων. Με την βοήθεια των Πατρώων Θεών θα καθαρθούμε ταχέως από το μίασμα του οθνείου νομίσματος.

7η Μεσούντος μηνός Μουνυχιώνος, έτους 2786 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα