:: ::

 
 
 

 

    Πρόσκληση για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο από την οργάνωση ΘΥΡΣΟΣ-Έλληνες Εθνικοί

 

 Φίλοι Συνέλληνες

 Πλησιάζουμε στη χρονική περίοδο της Ιερής Εορτής του Χειμερινού Ηλιοστασίου.

Μία περίοδο εσωτερικής ενατένισης, εναρμονισμού με τα επίπεδα του Κόσμου των Θεών, αλλά και ταυτόχρονα μία χαρμόσυνη κοινωνικά Εορτή καθώς αναμένουμε την αναγέννηση του Χρυσολύρη Άνακτα, που για άλλη μια φορά ερχόμενος και αναγεννημένος σε κάθε του έκφανση, θα μας χαρίσει τις ευεργετικές του Δυνάμεις.

Παντού σε όλη την υφήλιο, όσοι ακολουθούν τις Εθνικές τους Παραδόσεις και τους Παλαιούς Τρόπους, προετοιμάζονται για τον εορτασμό κατά τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους, στις 22 Δεκεμβρίου.
Έτσι και εμείς λοιπόν, όπως στο Θερινό, έτσι και στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο η οργάνωσή μας ΘΥΡΣΟΣ -ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ, θα διοργανώσουμε Φρυκτωρίες σε συνεργασία με Φίλες και Αδελφές οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο Κόσμο.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους φίλους Συνέλληνες να συμμετάσχουν και να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια που σκοπό έχει πέραν από τον εορτασμό που θα αποδώσουμε τις πρέπουσες Τιμές στον Ανίκητο Πυρφόρο Θεό, να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας ακόμα και σε πνευματικό επίπεδο για όλους εμάς που στεκόμαστε σε πείσμα των καιρών όρθιοι Τιμώντας τα Πάτρια ειωθότα. Να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους και τις οργανώσεις της Πολυθεϊστικής Κοσμοαντίληψης, των Εθνικών Παραδόσεων.

Ο τρόπος για να συμμετάσχετε είναι απλός. Είτε συγκεντρωμένοι σε ομάδες, είτε μόνοι σας αν δεν είναι εφικτή η από κοινού συμμετοχή σας, το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου την 11η ώρα (23:00) έχοντας επιλέξει μία τοποθεσία κάποιες μέρες πριν, συγκεντρωθείτε και  προετοιμάστε το χώρο ώστε να ανάψετε μία εορταστική πυρά, πυρσούς, ένα φανάρι, οτιδήποτε σας είναι εύκολο! Απευθυνθείτε προς την ανατολή από  όπου θα καταφθάσει ο Νέος Ήλιος και  καίγοντας λίγο  θυμίαμα, Χαιρετίστε τον (Μπορείτε να μελετήσετε και να απαγγείλετε και τον Ορφικό Ύμνο του Ηλίου)!

Όσοι δεν μπορούν να βρίσκονται κάπου σε ανοιχτό χώρο, μπορούν επίσης από την οικία τους να συμμετάσχουν ανάβοντας σε ένα φανάρι ένα κερί τοποθετώντας το μαζί με το ομοίωμα ενός Ηλιακού δίσκου δίπλα στο παράθυρο τους.

Εδώ είναι σημαντικότατο να αναφέρουμε την απόλυτη φροντίδα που πρέπει να επιδείξετε για την ασφάλεια της πυράς που θα ετοιμάσετε ώστε να μην υπάρξει κανένα ατύχημα καθώς ενέχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Προέχει η σωστή προετοιμασία και η πρόληψη για την αποφυγή ενός τέτοιου κινδύνου καθώς ο καθείς έχει την προσωπική του ευθύνη επί αυτού.

Τέλος, σας καλούμε να απαθανατίσετε σε μία ή και παραπάνω φωτογραφίες τη πυρά και τις Εορταστικές σας στιγμές και αναφέροντας μας την περιοχή να μας τις στείλε τε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση hellenesthyrsos@gmail.com ώστε εμείς να τις παρουσιάσουμε στο ειδικό τμήμα της ιστοσελίδας μας που θα ετοιμάσουμε.
Ελάτε Φίλοι να αποδείξουμε εμπράκτως ότι οι τιμητές των Αρχαίων Παραδόσεων είμαστε εδώ, αλληλέγγυοι και ισχυροί, αδελφωμένοι στη μέγιστη Υπόθεση της παλινόρθωσης της Πατρώας μας Παράδοσης.

Εστ΄ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται!

Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε!

 

**Παρακαλείσθε να γνωστοποιήσετε την παρούσα πρόσκληση σε όποιους τυχόν ενδιαφερόμενους  πιστεύετε ότι αξίζει να πληροφορηθούν  τη διοργάνωση των Φρυκτωριών ώστε να συμμετάσχουν όσο πιο πολλοί γίνεται. Ελάτε να κάνουμε αυτό το κάλεσμα όσο πιο ισχυρό γίνεται!

Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί

Για την έρευνα,μελέτη και διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Thyrsos - Hellenes Ethnikoi

For the research, study and spread of the Ancient Hellenic Culture.

http://www.thyrsos.gr

http://hellenesthyrsos.blogspot.com/

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)