:: ::

 
 
 

       

                     Τα πλεονεκτήματα του Μητρικού θηλασμού

 

Ο χριστιανισμός και ο δυτικός τρόπος ζωής έχουν επιδράσει πολύ αρνητικά στον Έλληνα. Η αδιαφορία τους για την Φύση και την ανθρωπότητα είναι προφανής. Οι Έλληνες πρέπει να διδάσκωνται από τους Αρχαίους Έλληνες σε ότι αφορά ζητήματα διατροφής, ιάσεως και αναπτύξεως του ανθρώπου και να απορρίπτουν πλήρως τις χριστιανο-δυτικές καταστρεπτικές συνήθειες.

Μία τέτοια επιβλαβής τάση στον δυτικό χριστιανισμό είναι η αντικατάσταση του μητρικού θηλασμού με γάλα του εμπορίου, υπό διάφορα προσχήματα. Είτε ότι οι μητέρες δεν έχουν χρόνο, είτε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο, είτε ότι το γάλα του εμπορίου είναι ισάξιο του μητρικού. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι βρέφη και μητέρες να πλήττωνται από αρρώστιες(αρκετές φορές θανατηφόρες), επειδή έπραξαν την ανοησία να ακούσουν τους προφήτες του εκφυλισμού.

Εταιρείες και επίορκοι επαγγελματίες μέσα στα μαιευτήρια βομβαρδίζουν τις νέες μητέρες με εγκληματική προπαγάνδα ώστε να τις ωθήσουν να χρησιμοποιούν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος και να μην θηλάζουν.

Ωρισμένες εταιρείες φτάνουν στο εξωφρενικό σημείο να δωροδοκούν μαιευτήρες για να ψεύδωνται στις μητέρες διαδίδοντες ότι τα χημικά παρασκευάσματα είναι καλύτερα από το μητρικό γάλα, χωρίς να ενημερώνουν τους νέους γονείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την νέα μητέρα και το βρέφος από την κατάργηση του θηλασμού.

Τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος πολλές φορές προκαλούν ασθένειες, με αποτέλεσμα οι γονείς όχι μόνον να πληρώνουν πανάκριβα το γάλα του εμπορίου, αλλά και τα φάρμακα για τις ασθένειες που αυτό προκαλεί.

Τα Ελληνόπουλα πρέπει να έχουν αρίστη διατροφή από την στιγμή της γεννήσεώς τους. Πρέπει να λαμβάνουν αποκλειστικώς μητρικό γάλα κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους, και μητρικό γάλα μαζί με συμπληρωματική διατροφή για δύο χρόνια ή περισσότερο.

Οι Ελληνίδες μητέρες οφείλουν να απορρίπτουν ασυζητητί την ανάρμοστη πίεση που τους ασκούν οι παραγωγοί υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος. Το υποκατάστατο γάλακτος είναι νεκρή τροφή. Η βιομηχανική επεξεργασία έχει καταστρέψει τα ζωντανά κύτταρα και τα αντισώματά του.

Σε ότι αφορά το βρέφος, ο θηλασμός βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης του. Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά που θήλασαν έχουν πολύ καλύτερη πνευματική ανάπτυξη. Αυτό οφείλεται στην ειδική σύσταση των λιπών του μητρικού γάλακτος, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου του νεογνού. Από μετρήσεις αποδεικνύεται ότι ο θηλασμός επιδρά στην αύξηση του ύψους των παιδιών.

Το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη ανοσοποιητική θωράκιση του βρέφους. Αποτελεί χορήγηση ετοίμων αντισωμάτων και αντιφλεγμονωδών παραγόντων, με αποτέλεσμα την προστασία από λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος και την προστασία από ιώσεις. Ο μητρικός θηλασμός προστατεύει το νεογνό από αλλεργίες και αναιμίες. Προστατεύει το νεογνό από μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος και από διάρροιες.

Ο θηλασμός αυξάνει τις πιθανότητες για επιβίωση προώρων νεογνών. Προστατεύει από τον κίνδυνο εμφανίσεως νεανικού διαβήτη. Ελαττώνει την συχνότητα του παιδικού καρκίνου. Μειώνει την τερηδόνα. Προλαμβάνει την παχυσαρκία. Προλαμβάνει τον κίνδυνο μελλοντικής εμφανίσεως στεφανιαίας νόσου. Το μητρικό γάλα είναι εύπεπτο. Η διάσπαση και ο μεταβολισμός του δεν επιβαρύνει τα νεφρά και το συκώτι του νεογνού. Επίσης συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία λόγω του ψυχικού δεσμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στην μητέρα και στο νεογνό.

Σε ότι αφορά την μητέρα, ο θηλασμός την προστατεύει από τον κίνδυνο εμφανίσεως καρκίνου του μαστού. Ο θηλασμός μειώνει την συχνότητα εμφανίσεως καρκίνου του ενδομητρίου. Ο θηλασμός προστατεύει την μητέρα από την οστεοπόρωση. Ο θηλασμός προφυλάσσει την θηλάζουσα από μία σύντομη νέα εγκυμοσύνη.

Βοηθά την μητέρα να απωλέσει ευκολώτερα το βάρος που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης διότι το αποθηκευμένο λίπος καίγεται για την παραγωγή γάλακτος.

Ο θηλασμός παράγει ορμόνες που βοηθούν την μήτρα να παλινδρομήσει στην αρχική θέση που είχε πριν την εγκυμοσύνη.

Όλα τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα στην αρίστη διατροφή. Η Ελληνική Θρησκεία υπογραμμίζει την ανάγκη αρίστης διατροφής και την υποχρέωση των Ελλήνων ιατρών να ενημερώνουν με τον εγκυρότερο τρόπο τις Ελληνίδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού.

Άλλωστε κάθε Ελληνίδα διαχωρίζει τον εαυτό της από τις μη-Ελληνίδες με τον θηλασμό, διότι έτσι αποδεικνύει ότι το νεογνό που έφερε στον κόσμο αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την ίδια και για το Ελληνικό Έθνος. Τα παιδιά που θηλάζουν νοσηλεύονται πολύ σπανιότερα στο νοσοκομείο, απ’ ότι αυτά που δεν θηλάζουν.

Το νεογνό αμέσως μετά τον τοκετό πρέπει να θηλάζει την μητέρα του, με την βοήθεια του μαιευτικού προσωπικού. Η παραγωγή μητρικού γάλακτος είναι ανεξάρτητη του μεγέθους του μαστού, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην συχνότητα θηλασμού, η οποία εξαρτάται αποκλειστικώς από τις ανάγκες του νεογνού. Η κένωση και των δύο μαστών αποτελεί ερέθισμα για την παραγωγή νέου γάλακτος από την μητέρα.

Ο συχνός θηλασμός από την πρώτες ώρες μετά τον τοκετό μειώνει τον κίνδυνο του βρεφικού ικτέρου. Έχει αποδειχτεί ότι τα μωρά που θηλάζουν κινδυνεύουν πολύ λιγώτερο από τον ξαφνικό βρεφικό θάνατο, τις αιτίες του οποίου ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Πολλά ελληνόπουλα πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάφορες ασθένειες ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν ετρέφοντο αποκλειστικώς με μητρικό γάλα.

Η σωματική ευρωστία του Ελληνικού Έθνους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον μητρικό θηλασμό. Οι Έλληνες ιατροί πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη πάνω σε αυτό το ζήτημα υπό τα λάβαρα της Ελληνικής Θρησκείας, ώστε να μην επικρατήσει ο μισελληνικός και καταστρεπτικός δυτικός τρόπος ζωής, ο οποίος έχει αναγάγει τα πάντα σε χρήμα, αδιαφορών για την ανθρώπινον ζωή και υγεία.  

   

Π. Νικολαΐδου-Ιατρός

10η Μεσούντος μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα