:: ::

 
 
 

                        

                                Σχέδιο Πολιτικής Ενώσεως

 

Το σχέδιο πολιτικής ενώσεως για την περιοχή των Βαλκανίων αποτελεί συνέχεια παλαιοτέρων σχεδίων τα οποία έχουν δημοσιευθεί στον ειδικό τύπο που ασχολείται με θέματα διπλωματίας και στρατηγικής. Αφορά τις συνοριακές και δημογραφικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια. Το σχέδιο αποτελεί ένα από τα πιό σημαντικά ευρωπαϊκά σχέδια για την μεταχριστιανική εποχή ανάλογο του «Defense Planning Guidance» του αμερικανικού πενταγώνου, το οποίο ήρθε μερικώς στην επιφάνεια το 1992.

Έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες στο σχέδιο ώστε να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα. Το πιό σημαντικό ζήτημα στο αναβαθμισμένο σχέδιο είναι ο ρόλος αμερικανικών και ευρωπαϊκών κύκλων στην διάλυση του νεοβυζαντινού κράτους, το οποίο τόσο έχει ταλαιπωρήσει ολόκληρες γενεές Ελλήνων.

Οι αναγνώστες δεν πρέπει να συγχέουν την καταστροφή του ρωμέϊκου κράτους με την καταστροφή του Ελληνικού Έθνους. Το πρώτο επιβάλλεται το δεύτερο απαγορεύεται.

Στόχος του σχεδίου είναι η δημιουργία ανεξαρτήτων Ελληνικών κρατιδίων μέσα στην υπόδουλη Ελλάδα και η μετέπειτα ένωσή τους σε ομοσπονδία. Το ίδιο θα ισχύσει για τους γείτονες των Ελλήνων, αλβανούς, βουλγάρους κλπ. Το σχέδιο προβλέπει την διάλυση των κρατών τους σε μικρότερα κρατίδια, κατά μήκος θρησκευτικών, εθνικών και φυλετικών γραμμών, και μετέπειτα ένωσή τους σε ομοσπονδία υπό Ελληνική ηγεσία.

Οι εχθροί των ρωμιών θα λειτουργήσουν ως πολιορκητικός κριός για να γκρεμιστεί το ρωμέϊκο κράτος. Όμως μετά θα έρθει η σειρά των Ελλήνων να τους αντιμετωπίσουν. Είναι πολύ πιθανόν ότι οι ρόλοι θα αντιστραφούν. Οι ναζωραίοι θα συμμαχήσουν με τους εχθρούς των Ελλήνων.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε εθνότητα τύπου αλβανοί θα χρησιμοποιηθεί με διπλό ρόλο. Ως σύμμαχοι των Ελλήνων κατά των ρωμιών και ως εχθροί των Ελλήνων. Ο πολυπολιτιστικός κριός του Ελληνισμού θα αλλοιώσει την εθνική ταυτότητα των αλλοφύλων. Συγχρόνως ο Ελληνισμός θα αλλάξει την κατεύθυνση της οργής των αλλοφύλων και θα την στρέψει εναντίον των ρωμιών, ώστε να βγει από το μάτι του κυκλώνος η εθνικότητα των Ελλήνων.

Το πρόβλημα με τους αλλοφύλους και τους ρωμιούς θα αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με βυζαντινούς και οθωμανούς. Ο Ελληνισμός βρισκόταν υπό κατοχή δύο ξένων δυνάμεων. Οι αλλόφυλοι ζητούν την Μακεδονία και οι ρωμιοί ισχυρίζονται ότι είναι δική τους. Αλλά η Μακεδονία ανήκει μόνον στους Έλληνες και όχι στους ρωμιούς, ούτε σε κανέναν άλλο.

Για να επιτευχθεί η πολιτική ένωση στα Βαλκάνια θα ανατραπούν όλες οι υπάρχουσες απολιθωμένες δομές. Η ένωση θα γίνει με τον επαναπροσδιορισμό των εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών συνόρων. Με την ενίσχυση του Ελληνισμού θα διαλυθεί το ρωμέϊκο κράτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει αποσπάσεις ρωμέϊκων, αλβανικών, σκοπιανικών, βουλγαρικών εδαφών, και ακολούθως ένωσή των με Ελληνικά εδάφη.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα θα αποσπαστούν από το χριστιανικός κράτος των ρωμιών η Μακεδονία και η Ήπειρος και θα ενταχθούν στην δυτική Βορειοδυτική ένωση μαζί με τους αλβανούς και τους σέρβους. Ενώ η Θράκη θα ενωθεί με τους βουλγάρους και τους τούρκους στην Βορειοανατολική ένωση.

Η πολιτική και οικονομική απομόνωση των ρωμιών και η ταυτόχρονη τελωνειακή σύνδεση μεταξύ Αλβανών, Σλάβων, Ελλήνων θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των. Η σύνδεση θα φέρει την ενότητα καταργώντας τα διχαστικά σύνορα στην περιοχή.  

Η διάσπαση και ο διχασμός που επέβαλε σε όλους τους λαούς της Βαλκανικής το ανατολικό χριστιανικό κράτος των ρωμιών θα σταματήσουν με την διάλυσή του. Έτσι θα εξασφαλισθεί η ειρήνη, η ένωση και η αποτροπή επιθετικών πολέμων, αφού θα ισχυροποιηθούν όλες οι φυλετικές, εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες που καταπιέζονται μέσα στο τυραννικό κράτος των ρωμιών.

Ο κατακερματισμός του χριστιανικού κράτους των ρωμιών θα μεγαλώσει την ασφάλεια της Ελλάδος και θα διευρύνει τον ηγετικό ρόλο του Ελληνισμού. Το πολυφυλετικό, πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό κράτος των ρωμιών, δεν θα έχει πρόβλημα να διαλυθεί ειρηνικά στα συστατικά του μέρη.

Η συνεχής ανάπτυξη σειράς μειονοτήτων στα εδάφη του νεοβυζαντινού κράτους θα αποβεί η σωτηρία των Ελλήνων. Οι Έλληνες θα συμμαχήσουν μαζί τους και θα οδηγήσουν όλες αυτές τις μειονότητες στην κήρυξη ανεξαρτησίας από το χριστιανικό κράτος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει συμμαχίες με όλους τους εχθρούς του ρωμέϊκου κράτους από μουσουλμάνους μέχρι αλβανούς, και από τούρκους μέχρι αμερικανούς. Το σχέδιο περιλαμβάνει συμμαχίες με αλβανούς, σκοπιανούς, τούρκους, βουλγάρους, μουσουλμάνους, καθολικούς, ισραηλινούς.

Όλοι οι αναφερόμενοι στο σχέδιο έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ τους, αλλά κοινές αξιώσεις έναντι του χριστιανικού κράτους των ρωμιών.

Οι Έλληνες θα έλθουν σε διαπραγματεύσεις με όλους τους πιθανούς συμμάχους. Το ότι οι εν δυνάμει σύμμαχοι έχουν διαφορετικά συμφέροντα μεταξύ τους και το ότι πιθανόν δεν θα τηρήσουν τις συμφωνίες τους, αυτός δεν είναι λόγος για να υποχωρήσουν οι Έλληνες αλλά για να επιτεθούν. Σκοπός είναι να κλείσουν όλες τις εξόδους διαφυγής, όλες τις βαλβίδες εκτονώσεως της κοινωνικής εκρήξεως στην κοινωνία των ρωμιών.

Η πτώση του καθεστώτος θα αρχίσει με μαζικές διαδηλώσεις που θα δημιουργήσουν χάος. Την πτώση του καθεστώτος θα ακολουθήσει η επανασυγγραφή της ιστορίας. Θα αλλάξουν όλες οι ημερομηνίες και τα τοπωνύμια του ρωμέϊκου κράτους. Θα αφανιστούν εν μία νυκτί από τα κρατικά αρχεία όλες οι αναφορές στο χριστιανικό κράτος των ρωμιών. Θα εξαφανισθεί το παρελθόν του και θα ξαναγραφεί από την αρχή η παραχαραγμένη από τους ρωμιούς Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Διεθνείς οργανισμοί θα βοηθήσουν στην πολιτική ενοποίηση που θα προκύψει από την αυτονόμηση πληθυσμών του χριστιανικού κράτους των ρωμιών. Η Κύπρος ήδη λειτουργεί ως ανεξάρτητο κράτος με δικό της εθνικό ύμνο και δική της σημαία και δικό της στρατό, υπό την προστασία διεθνών δυνάμεων. Το σχέδιο προβλέπει ανακίνηση του ζητήματος των «Νέων Χωρών» με την βοήθεια του πατριαρχείου της νέας ρώμης και της τουρκικής κυβερνήσεως.

Η εδώ και αιώνες ύπαρξη εθνοτήτων που ζητούν πολιτικά δικαιώματα και αναγνώριση, μαζί με το γενικό αίτημα περί αλλαγής συνόρων θα αποτελέσει το εφαλτήριο συμφιλιώσεως και ενώσεως των βαλκανικών λαών, το οποίο θα εκτονώσει την εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια και θα αποτρέψει τον γενικευμένο πόλεμο.

Η ύπαρξη ενός πολυεθνικού ομοσπονδιακού κράτους με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη αποτελεί βιώσιμο λύση για τις αμέτρητες εθνότητες που ζουν μέσα στο χριστιανικό κράτος των ρωμιών. Έτσι θα καταργηθούν οι διακρίσεις και ο ρατσισμός έναντι αλλοφύλων και αλλοθρήσκων που έχουν επιβάλλει οι ρωμιοί δια της βίας.

Αρχή των ειρηνιστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Βαλκανικών λαών θα αποτελέσει η σταδιακή αποχώρηση όλων των ρωμέϊκων στρατευμάτων από την υπόδουλη Ελλάδα.

Η επίτευξη του σχεδίου απαιτεί την θραύση όλων των πολιτικών, θρησκευτικών, οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλήνων και ρωμιών. Οι αυξανόμενες τριβές και η ένταση εκεί που υπάρχουν περιωρισμένες πηγές, όπως στο ζήτημα της εργασίας, στα φορολογικά βάρη κλπ, θα λυθούν αυτομάτως με την διάλυση του χριστιανικού κράτους των ρωμιών. 

Το κράτος των ρωμιών έρχεται σε ταυτόχρονη αντιπαράθεση με όλους τους εχθρούς του και οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από την ένταση αυτών των συγκρούσεων. Η κοινωνική σύγκρουση δεξιάς-αριστεράς, η σύγκρουση με την Τουρκία, η οικονομική σύγκρουση μεγαλοαστών-μικροαστών, η θρησκευτική σύγκρουση με καθολικούς και μουσουλμάνους, οξύνονται καθημερινά και γρήγορα θα προκαλέσουν ηφαιστειακή έκρηξη.

Η ταυτόχρονη σύγκρουση των ρωμιών με όσο το δυνατόν περισσότερες συλλογικές ταυτότητες φέρνει την γρήγορη διάλυσή τους. Οι συγκρούσεις με διάφορες ομάδες όπως η σύγκρουση με βορειοελλαδίτες, η σύγκρουση με Κυπρίους, με νησιώτες του Αιγαίου, η σύγκρουση με τους συνταξιούχους, με τους εργάτες, με τους δημοσίους υπαλλήλους, με τα σώματα ασφαλείας, θέτει σε κίνηση όλες αυτές τις δυνάμεις ώστε να κτυπήσουν ταυτόχρονα το ετοιμόρροπο χριστιανικό κράτος των ρωμιών.

Το σχέδιο πολιτικής ενώσεως δεν βασίζεται μόνον στο πώς θα θέσει σε σύγκρουση συλλογικές ταυτότητες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό αλλά και στο πώς να δημιουργεί έλλειψη στις πηγές τροφίμων, φαρμάκων, θέσεων εργασίας, γυναικών, ύδατος, ηλεκτρικού ρεύματος, κατοικίας.

Όταν δημιουργηθεί έλλειψη βασικών αγαθών θα τεθούν διλήμματα και θα πολωθεί η κοινωνία. Θα συγκρουστεί αναπόφευκτα ο ρωμιός με τον Έλληνα. Έτσι θα υπάρξει κλείσιμο όλων των οδών διαφυγής ώστε η Ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στους ρωμιούς και να εγκαταλείψει αποφασιστικά το χριστιανικό κράτος.

Ο αυξημένος αριθμός αλλοφύλων και Ελλήνων δημιουργεί πονοκέφαλο στους ρωμιούς αξιωματούχους που μέσα στην παραζάλη τους δηλώνουν ότι η αυτοδιάλυση του κράτους των είναι η μόνη σωτηρία, δική τους και των άλλων.  

Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλασσικό ζήτημα της σταδιακής ανατροπής των προδοτών που θα εμφανιστούν για να συμβιβάσουν τα πράγματα. Αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα ενδιάμεσα στρώματα θα υπάρχει συνεχής αναταραχή και παλινωδία. Η νέα τάξη πραγμάτων δεν επιτρέπει αμφιταλαντεύσεις τύπου επαναστάσεων 1848, όπου συνεχώς έχουμε ανακατάληψη της εξουσίας από τους μοναρχικούς επειδή οι προδότες μικροαστοί πάσχουν από έλλειψη ψυχολογίας εξουσιαστού.

Ο λιμός που θα στείλουν οι Θεοί στους λαούς της Βαλκανικής θα ανάψει τους δαυλούς της επαναστάσεως ανάμεσα στους φτωχούς. Τότε θα σηκώσει κεφάλι η προδοσία που θα θελήσει να συμβιβαστεί με τους ρωμιούς τυράννους. Όσο υπάρχει λιμός τόσο θα αυξάνει η ορμή των λαών κατά των ρωμιών.

Οι προδότες θα στραφούν γρήγορα εναντίον του λαού συμμαχώντας με την παλαιά τάξη πραγμάτων. Θα παραδώσουν την εξουσία στους ρωμιούς και δεν θα αξιώσουν βασικές ελευθερίες. Οι προδότες συνεχώς αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στα δύο άκρα, εξαιτίας της ιδεολογικής ατροφίας των.

Σύμμαχος των Ελλήνων στον αγώνα για Ελευθερία θα είναι ο αρνητισμός των χριστιανικών μαζών έναντι του χριστιανικού κράτους. Όταν τα πλήθη εισέλθουν στην πολιτική σκηνή θα συμβούν γεγονότα που θα μηδενίσουν κάθε ελπίδα επιστροφής στο παλαιό καθεστώς. Ο ρωμιός θα κτυπήσει με λύσσα τους Έλληνες και τότε οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι πρέπει να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων.

Η ανατροπή θα έρθει εφ’ όσον όλα τα ρυάκια της γενικής δυσαρεσκείας ενωθούν σε μεγάλο ποτάμι. Η Ελληνική Θρησκεία θα λειτουργήσει ως άξων μεταδόσεως της απελευθερωτικής κινήσεως, με το μικρό γρανάζι να κινεί τα μεγάλα γρανάζια.

Ο αντιρατσισμός, το αμφίστομο δόγμα μας, έχει διαδοθεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ρωμιοί και μειονότητες κερδίζουν από την κατάργηση των διακρίσεων. Οι μειονότητες ενδυναμώνουν φυλετικά και πολιτιστικά και οι ρωμιοί αναπτύσσονται οικονομικά από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Αυτό θα φέρει την γρήγορη συνειδητοποίηση της διαφορετικότητος και της αδυναμίας συνυπάρξεως διαφορετικών εθνοτήτων.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η πολιτική κρίση να μην λυθεί με ειρηνικά, αλλά πολεμικά μέσα. Τότε οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν σειρά εμποδίων. Μόλις οι ρωμιοί αρχίσουν να δολοφονούν Έλληνες, οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των δικών τους. Έκαστος Έλλην έχει διαβαθμίσεις βοηθείας που μπορεί να προσφέρει στον αγώνα. Άλλος μπορεί να προσφέρει πληροφορίες, άλλος τρόφιμα, άλλος χρήματα, άλλος την ζωή του.

Μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των συμπατριωτών τους καθώς οι ρωμιοί σκοτώνοντας Έλληνες θα ρίχνουν το φταίξιμο στο Ελληνικό στρατόπεδο.

Στο επόμενο στάδιο οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν το όπλο των διαπραγματεύσεων. Εκεί οι ρωμιοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον αγώνα με προσωρινές παροχές τις οποίες θα πάρουν πίσω αν πέσουν οι Έλληνες στην παγίδα και εγκαταλείψουν τον αγώνα. Οι ρωμιοί θα υποσχεθούν γενική αμνηστία αν οι Έλληνες παραδοθούν, και αν οι Έλληνες διαπράξουν αυτό το λάθος οι ρωμιοί θα τους σφάξουν ολοσχερώς.

Οι ρωμιοί ξέρουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα αρνηθούν αλλά κάποιοι θα δεχτούν την προσφορά των. Έτσι θα προσπαθήσουν να διαιρέσουν το Ελληνικό στρατόπεδο και θα υποκινήσουν εμφύλιο πόλεμο.

Σε κάθε αγώνα των Ελλήνων βγαίνουν στην επιφάνεια ένστικτα εξουσίας και ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες γρήγορα να διαιρούνται. Η κεντρική διοίκηση του αγώνος δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιβάλλει με σιδερένια πυγμή την υποταγή στο ομαδικό συμφέρον και δεν θα διστάσει να πάρει τα πιό σκληρά μέτρα για να επιβάλλει την αγωνιστική πειθαρχία.

Καθώς ο αγών προχωρά οι Έλληνες πρέπει να εξοντώνουν κάθε ιδεολογική επιρροή από το παλαιό καθεστώς των ρωμιών, αλλιώς θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον το παλαιό καθεστώς με νέα μορφή μέσα στις τάξεις των Ελλήνων.

Οι Έλληνες σέβονται τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους να επιλέγουν ελεύθερα τα σύνορά τους στην Βαλκανική. Ως εκ τούτου αν κλιμακωθεί η ένταση οι Έλληνες θα βρίσκωνται στο πλευρό των βαλκανικών συμμάχων εναντίον των ρωμιών.

Η εγκατάσταση αλλοφύλων στα εδάφη των ρωμιών, αν γίνει με σωστό τρόπο, θα αυξήσει την πολιτική δύναμη των Ελλήνων, αλλά αν υπάρξει ανάμιξη Ελλήνων με αλλοφύλους θα μειώσει την βιολογική δύναμη του Ελληνισμού.  

Οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι για μεταφορά Ελληνικών πληθυσμών εντός και εκτός ρωμέϊκών συνόρων ανά πάση στιγμή, ώστε αναλόγως των ταχυτάτων εναλλαγών στα θέατρα του πολέμου να ενισχύωνται τα διάφορα μέτωπα από Έλληνες πολιτιστικούς μαχητές.

Η ιδεολογική επίθεση θα γίνει με όρους που θα αφοπλίζουν όλες τις πλευρές, όλες τις ψυχές. Ο πολυπολιτισμός και μονοπολιτισμός σημαίνουν για τους Έλληνες το ίδιο πράγμα. Πολυπολιτισμός για τους αλλοεθνείς, μονοπολιτισμός για τους Έλληνες. Τα ατομικά δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σημαίνουν ατομικά δικαιώματα για τους Έλληνες και υποχρεώσεις σεβασμού των δικαιωμάτων των Ελλήνων από τους αλλοεθνείς. Η ελευθερία του Τύπου των Ελλήνων και η λογοκρισία των εχθρών είναι το ίδιο πράγμα για τον Ελληνισμό.

Δημιουργούμε μία τεχνητή αντίθεση στις έννοιες αλλά δίνουμε τέτοιο νόημα στην φρασεολογία μας ώστε ο στόχος να επιτυγχάνεται από διαφορετικούς δρόμους.

Όταν αναπτυχθούν περαιτέρω οι Ελληνικής καταγωγής διεθνιστικές κοσμοαντιλήψεις, τις οποίες πρέπει να θεωρούμε ως βελτίωση και υπεροχή της Ελληνικής Ιδεολογίας καθώς αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά σε διανοητική ρώμη και πνευματικά όπλα τις άλλες εθνικές ιδεολογίες, τότε θα υποτάξουμε τα έθνη με αντικρουόμενες διεθνιστικές ιδεολογίες. Αυτό αποδεικνύει την Ελληνική διανοητική υγεία και δημιουργικότητα.

Οι διεθνιστικές κοσμοαντιλήψεις πρέπει να εντοπίζουν τις μή απόλυτες ομαδοποιήσεις μέσα στα έθνη, και σε παράλληλη διάταξη να δημιουργηθούν διεθνιστικά κινήματα. Αυτά τα διεθνιστικά κινήματα θα έχουν ως βάση την θρησκεία, την οικονομική τάξη, την γλώσσα, τον πολιτισμό, το πολιτικό σύστημα.

Η απόλυτη κάθετη ομαδοποίηση είναι η φυλή. Είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί παράλληλη ομαδοποίηση φυλών αλλά όχι αδύνατο. Θα γίνει με τις αναμίξεις αλλοφύλων.

Το σχέδιο πάνω απ’ όλα επιβάλλει την υποδούλωση των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων σε διεθνιστικές κοσμοαντιλήψεις, οι οποίες θα τους υποδουλώσουν την ψυχή, θα τους σκοτώσουν σαν το έϊτζ, αδυνατίζοντάς τους τα ένστικτα αυτοσυντηρήσεως και αφήνοντάς τους στο έλεος των εισβολέων, των λοιμώξεων και των φυλετικών αναμείξεων.

Στο τελικό στάδιο οι ανανήψαντες ρωμιοί θα μετατραπούν στους πιό σκληρούς διώκτες των ρωμιών. Η παράνομη μετανάστευση, η υπονόμευση του ηθικού των ρωμιών, οι εκτρώσεις, η εισβολή και μετάδοση λοιμώξεων, η αποσύνδεση της ταυτότητος του ρωμιού από την Ελληνική Φυλή και τα Ελληνικά Εδάφη, το κτύπημα κατά των γεννήσεων, η ομοφυλοφιλία, οι φυλετικές αναμίξεις, η πορνογραφία, η διάλυση της οικογενείας, η προώθηση ριταλίνης και άλλων ψυχοτρόπων φαρμάκων που κάνουν χημική λοβοτομή και το κτύπημα του εθνισμού των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων, αποτελούν το ανεξάντλητο οπλοστάσιο που θα διαλύσει τους ρωμιούς και όλους τους εχθρούς του Ελληνισμού.

Ύστερα η Δικαιοσύνη των Θεών θα ενώσει τους Έλληνες σε μία πανίσχυρη δύναμη, έτοιμη να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

 

Διομήδης Λομβέρδος

Πολιτικός επιστήμων

Γενεύη, Ελβετία

5η Λήγοντος μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα