:: ::

 
 
 

   

           Διεθνές Συμπόσιο για την Αναγέννηση της Δελφικής Ιδέας

 

Από 17 έως 20 Αυγούστου «2006» στους Δελφούς, διοργανώνεται διεθνές συμπόσιο για την Αναγέννηση της Δελφικής Ιδέας.

Οι χορηγοί του συμποσίου ελπίζουν ότι η Δελφική Ιδέα θα αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα και θα υπογραμμίσει τις αρχές του ανθρωπισμού που μας ενώνουν όλους.

Διεθνώς καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και μελετητές θα λάβουν μέρος στο συμπόσιο, που θα διεξαχθεί στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό κέντρο των Δελφών.

Ταυτοχρόνως με το συμπόσιο, το Ελληνο-αμερικανικό εθνικό συμβούλιο θα διεξάγει το 17ο ετήσιο συνέδριό του, με θέματα που αφορούν τον διεθνή Ελληνισμό.

Θα υπάρξουν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Δελφών, όπως επισκέψεις στους Ιερούς Τόπους του Μαντείου και στο μουσείο Αγγέλου και Εύας Σικελιανού.  

Ο Άγγελος Σικελιανός θεωρούσε ότι η Δελφική Ιδέα παρά το ότι διαμόρφωσε τον Κλασσικό Πολιτισμό, διαστρεβλώθηκε και κακοποιήθηκε. Αν όμως επανεξεταστεί, θα μπορούσε να αλλάξει την ανθρωπότητα, να προσφέρει πνευματική ανεξαρτησία και να λειτουργήσει ως μέσο επικοινωνίας των λαών.

Το συμπόσιο θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση με το έργο του Αριστοφάνους «Βάτραχοι».

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβερνήσεως και εκπρόσωποι  Ελληνο-αμερικανικών και άλλων οργανώσεων του αποδήμου Ελληνισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νάνσυ Μπίσκα, www.biska.gr

1η Ισταμένου μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα