:: ::

 
 
 

 

           ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΦΙΚΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Ημερομηνία: Τετάρτη, Νοέμβριος 24, 2010 - 18:30

Διάρκεια: 2 Ώρες

Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση: Επαναλαμβάνεται κάθε 14 Ημέρες Έως Ιανουάριος 27, 2011

 

Η Μαρία Σίδερη, νομικός, έγκυρη μελετήτρια της Ορφικής-Ελληνικής Παραδόσεως και συγγραφέας, συνεχίζει για 4η χρονιά τις τακτικές παραδόσεις της επί της Ορφικής δηλαδή της Ελληνικής Θεολογίας στην καθαρά Ακαδημική της μορφή η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: την αρχαιότατη και θεμελιώδη Ελληνική Κοσμογονία- Κοσμολογία, Οντογονία και Οντολογία, Θεογονία και Ψυχολογία-Ψυχογονία, όπως και τις θεμελιώδεις αρχές της όλης Ελληνικής Φιλοσοφίας και Επιστήμης.

Ο Ορφέας, ο επονομαζόμενος θεολόγος των Ελλήνων, μυημένος στην Επιστήμη και τη Θρησκεία της Χρυσής Εποχής, διέδωσε πλατειά την πανάρχαια μυστική Γνώση- την αληθή Επιστήμη- η οποία συναντά αλλά και υπερβαίνει ολόπλευρα, συχνά δε οδηγεί, μεταξύ άλλων και την σύγχρονη Φυσική διδάσκοντας την διά Λόγου Γένεση πολλών και πολλαπλών Κόσμων, την εκπήγαση όλων των συνθηκών της Υπάρξεως από το μη-Είναι και τον πολυδιάστατο, πολυδύναμο Χρόνο.

Οι εισηγήσεις της έχουν ως κύριο άξονα τα Ορφικά Κείμενα (orphicorum fragmenta) της Συλλογής του Γερμανού Καθηγητή-Ελληνιστή και Αρχαιολόγου OTTO KERN αλλά και πλήθος άλλες πηγές αρχαίων Ελλήνων στοχαστών που διαμόρφωσαν μια στέρεη και πάντα επίκαιρη θεωρία για τον Κόσμο και τον Άνθρωπο, θεωρία η οποία σήμερα δύναται να βγάλει την Ανθρωπότητα από το τέλμα.

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη, 18.30-20.30 στις Αίθουσες Διαλέξεων του βιβλιοπωλείου ΑΙΓΗΪΣ, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Α΄11 στον Πειραιά, τηλ. 210-41100286-7. Ο πρώτος κύκλος θα αρχίσει στις 13 Οκτωβρίου 2010 και θα λήξει 26 Ιανουαρίου 2011.

Περισσότερα

http://www.schizas.com

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)