:: ::

 
 
 

               

                              Η ψυχοπαθολογία του μισελληνισμού

    

Οι εθνοφυλετικοί μύθοι είναι αυτοί που οικοδομούν τον επαίσχυντο εθνικισμό. Θρησκευτικοί μύθοι όπως ο ρατσιστικός χριστιανικός μύθος στάζουν μίσος κατά των Ελλήνων. Και αυτές οι ουτοπικές ιδέες οδήγησαν εκατοντάδες εκατομμύρια Ελλήνων στις χριστιανικές πυρές, κάτι που με κανέναν τρόπο δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί.

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς διότι αναδύεται παντού το φαινόμενο του χριστιανο-εθνικισμού. Ο συνδυασμός αυτών των δύο καταραμένων ιδεολογιών έπνιξε στο αίμα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Οι Ελληνικές Κοινότητες εδώ 20 αιώνες διώκονται συνεχώς από τις χριστιανο-εθνικιστικές ιδέες. Έχουν υποστεί χιλιάδες πογκρόμ και ουδείς σήμερα ευρωπαίος ηγέτης αφουγκράζεται τις σοβαρές ανησυχίες των Ελληνικών Κοινοτήτων σε όλη την Ευρώπη για τον αυξανόμενο μισελληνισμό που παρατηρείται διεθνώς.

Οι διωγμοί κατά των Ελλήνων γινόντουσαν υπό διάφορα προσχήματα. Είτε με το πρόσχημα της «ειδωλολατρίας», είτε με το πρόσχημα του ξένου που κατέχει υπέρμετρο πλούτο, είτε με συκοφαντίες για Ελληνικές συνωμοσίες. Με το συνεχές σφυροκόπημα των λαών με ψεύδη και συκοφαντίες, σταδιακά η λογική υποχωρεί και ο παράλογος φανατισμός παίρνει την θέση της.

Οι εθνοφυλετικοί μύθοι είναι αποκρουστικοί διότι εξ ορισμού αποτελούν την βασική αιτία του ρατσισμού και του μισελληνισμού. Σήμερα, εδώ στην Γαλλία, αναπτύσσεται συνεχώς ένας εξαιρετικά επικίνδυνος εθνικισμός με πολλά στοιχεία μισελληνισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εχθρότητος κατά των μειονοτήτων, αλλά δυστυχώς οι Γάλλοι ηγέτες παραμένουν αδρανείς.

Το συλλογικό μίσος κατά του Ελληνισμού εξυφαίνεται από έναν ιστό που περιλαμβάνει κοινά γεωγραφικά σύνορα, φυλετική ομοιομορφία, θρησκευτική ομοιογένεια και κοινή ιστορική παράδοση. Εφ’ όσον αυτά τα στοιχεία συμπυκνώνονται μέσα στα όρια μίας ενιαίας κρατικής οντότητος όπως το βυζάντιο, τότε το εθνικιστικό μίσος αυτοτροφοδοτείται και οι κτηνώδεις πυρές των υπανθρώπων αρχίζουν να καίνε με πρώτα θύματα τους Έλληνες και ύστερα τις άλλες μειονότητες.  

Οι Έλληνες εκ παραδόσεως είναι εχθροί προς κάθε ομοιομορφία, κάθε εθνικό μύθο, κάθε παράδοση, κάθε φυλετική ομοιομορφία, διότι αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ελληνισμού και της παγκοσμίου ειρήνης.

Η Ελληνική Διασπορά για αιώνες περιφέρεται από χώρα σε χώρα προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα από διωγμούς και στερήσεις. Παντού οι Έλληνες διώχθηκαν για την θρησκεία τους. Παντού μισήθηκαν για την γενετική και πολιτιστική τους ιδιαιτερότητα την οποία προσπάθησαν να διατηρήσουν εν μέσω τόσων σφαγών.

Και όλα αυτά γιατί; Διότι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι υποστηρίζουν ψυχοπαθολογικές ιδεοληψίες περί εθνών και φυλών. Δεν υπάρχουν κοινές ιστορικές παραδόσεις. Δεν υπάρχει καθαρή ευρωπαϊκή εθνοφυλή. Δεν υπάρχει η έννοια του έθνους. Πρόκειται για κατασκευάσματα ιμπεριαλιστών και φασιστών για να δικαιολογήσουν τις σφαγές τους. Και πρώτος απ’ όλους ο Ναπολέων. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και ας θεωρούν μερικοί Γάλλοι τον Ναπολέοντα εθνικό ήρωα. Αν κάποιος θεωρείται εθνικός ήρωας επειδή κατέσφαξε τους ευρωπαϊκούς λαούς τότε όλοι οι εγκληματίες είναι εθνικοί ήρωες.

Ως Έλληνες οφείλουμε να διδάξουμε στους λαούς να μισούν την έννοια του έθνους διότι είναι άκρως φασιστική, ρατσιστική, μισαλλόδοξη και αυτόχρημα ιμπεριαλιστική. Η μακρόχρονη παράδοση για επιβίωση του Ελληνισμού διδάσκει την σύγκρουση με τους εθνικισμούς και τα έθνη.

Τα πολυεθνικά κράτη και οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι το παρόν και το μέλλον του κόσμου σε ένα παγκόσμιο χωριό όπου όλοι θα ζουν αρμονικά, με σεβασμό στην γενετική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα των Ελλήνων και των μειονοτήτων. Θέλουμε Ευρώπη των λαών και όχι Ευρώπη των εθνών.

Η αφομοίωση που προπαγανδίζεται υπό το πρόσχημα της εντάξεως των μειονοτήτων στην κοινωνία ως λύση στην τρομοκρατία του Ισλάμ, είναι χειρότερη και πιό θανατηφόρα από την ίδια την ισλαμική τρομοκρατία. Οι Έλληνες εδώ και αιώνες δεν αναγνωρίζουν καμμία «κοινωνική συνοχή» αν πρέπει να θυσιάσουν την γενετική και πολιτιστική τους ιδιαιτερότητα. Πόσο μάλλον τώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μία σχετική κατανόηση για τα προβλήματα των μειονοτήτων.

Επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στην γενετική και πολιτιστική αφομοίωση των μειονοτήτων. Επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή σε όσους απεργάζονται εθνικιστικά προγράμματα ξεκαθαρίσματος των διαφορετικών υπό ανθρωπιστικά προσχήματα «συνοχής της κοινωνίας».

Αν δείξουμε ανοχή στο έγκλημα της αφομοιώσεως μετατρεπόμαστε σε εγκληματίες κατά της ανθρωπότητος. Σε αυτή την περίπτωση η ανοχή στον αρρωστημένο μισελληνισμό είναι αντίθετη της συνοχής και ταυτόσημη της ενοχής. Δηλαδή όσο πιό πολύ ανοχή δείχνεις στον μισελληνισμό τόσο λιγώτερη συνοχή έχεις με τον ομόθρησκο Έλληνα, και τόσο περισσότερη ενοχή νοιώθεις που είσαι Έλληνας. Επιδεικνύων ανοχή στον μισελληνισμό γίνεσαι και εσύ ένα με τους ρατσιστές και τους φασίστες. Ταυτίζεσαι μαζί τους για να αποφύγεις το «στίγμα» του να είσαι Έλληνας.

Θέλουμε ανοικτές και ελεύθερες κοινωνίες όπου ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει-χωρίς φυσικά να κάνει κακό στον συμπολίτη του. Αν ο πολίτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει τότε θα κάνει καλό για τον εαυτό του άρα και για την κοινωνία. Γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν όλοι οι εθνικιστικοί και ρατσιστικοί νόμοι που επιβάλλουν κανόνες ομοιομορφίας στους λαούς, διότι περιορίζουν την ελευθερία της κοινωνίας και των πολιτών. Και τα δικαιώματα των πολιτών δεν μπορεί να είναι κάτω από τα όποια άνομα συμφέροντα του εθνικιστικού κράτους.

Πρέπει να τεθεί εκτός νόμου κάθε παρέμβαση του κράτους στην πολιτιστική, γενετική και θρησκευτική ελευθερία των πολιτών. Οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα της πολιτιστικής αυτοδιαθέσεως και έκαστο κράτος οφείλει να την σέβεται. Όταν το κράτος παρεμβαίνει με διατάξεις, νομοθετήματα, κανόνες, διωγμούς κλπ, τότε έχουμε φαινόμενα γενοκτονίας και εθνοκαθάρσεως τύπου Γιουγκοσλαβίας.

Ο εξτρεμισμός, ο φανατισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός οδηγούν στην εξόντωση των μειονοτήτων και στον μισελληνισμό. Μόνον ο πολυπολιτισμός επιβάλλει τον σεβασμό της πολιτιστικής και γενετικής διαφορετικότητος.

Όμως ο φασισμός ξανασήκωσε κεφάλι στην Ευρώπη. Βαπτίζει την αφομοίωση ως «ένταξη στην κοινωνία». Προσπαθεί να βαπτίσει γκετοποίηση και πολιτιστικό απαρχάϊντ κάθε προσπάθεια των μειονοτήτων για ξεχωριστή διαβίωση. Οι φασίστες προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση την πολιτιστική διαφορά με την κοινωνική συνοχή, ώστε να επιβάλλουν την διάλυση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων.

Οι Έλληνες ως μειονότητα έχουν υποχρέωση να ενισχύουν και να υπερασπίζωνται την διαφορά και όχι την συνοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να καταργηθεί η πολιτιστική διαφορετικότητα των Ελλήνων ο βυζαντινός οδοστρωτήρας παραλίγο να αφανίσει όλο τον Ελληνικό Λαό. Η αφομοίωση των μειονοτήτων αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητος και οι Έλληνες δεν θα το επιτρέψουν ποτέ.

Αυτή η έμμονη ιδέα καταδιώξεως των Ελλήνων και η εμμονή στον εθνικισμό έχει άλλες εξηγήσεις που εδράζονται στην ψυχοπαθολογία.

Έχει αποδειχτεί από πολλούς επιστήμονες ότι ο μισελληνισμός είναι ψυχιατρική διαταραχή. Προέρχεται κυρίως από σεξουαλική καταπίεση με ιδιάζουσες ομοφυλοφιλικές τάσεις. Η καταπίεση των ενστίκτων από την παιδική ηλικία στην σχέση γονέων-παιδιών οδηγεί σε καταπιεστικές κοινωνικές και οικονομικές δομές.

Έχει αποδειχτεί ότι ο μισελληνισμός προέρχεται από τον σαδομαζοχισμό. Επιθετικές ορμές δημιουργούνται στο εγώ και προβάλλονται στον έξω κόσμο με ενέργειες του υπερεγώ. Η απαγορευμένη πράξη που μετατρέπεται σε επιθετικότητα είναι γενικώς ομοφυλοφιλική στην φύση της. Μέσω φόβου για ευνουχισμό η υπακοή στον δυνάστη πατέρα φτάνει στα άκρα και το μίσος κατά του αυταρχισμού καταπιέζεται.

Απαγορευμένες πράξεις μετατρέπονται σε επιθετικότητα η οποία προβάλλεται στα θύματα εξ αιτίας των καταπιεσμένων κτηνωδών ενστίκτων που δημιουργούν φθόνο και μίσος κατά του αδυνάτου.

Η σύγχρονη κοινωνία καταστρέφει το εγώ του ανθρώπου το οποίο μπορεί να συσσωρεύσει δημιουργική ενοχή και η οποία με την σειρά της μπορεί να αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που οδηγούν στον μισελληνισμό.

Η ατομική και κοινωνική χειραφέτηση από τα εγκληματικά ένστικτα σημαίνει απελευθέρωση από την λαθεμένη προβολή του δικού μας σφάλματος στον αδύνατο. Μετά την ψυχική κάθαρση των λαών ουδείς Έλλην θα αντιπροσώπευε το παράλογο κακό. Μετά ουδείς θα κατεδίωκε τους Έλληνες για τα δικά του σφάλματα.

Δεν υπάρχει λογική στον ή αιτία για τον μισελληνισμό. Ο μισελληνισμός δεν εδράζεται στα χαρακτηριστικά και στην συμπεριφορά των Ελλήνων. Πρόκειται για παραλογισμό, για ιδιότυπη ψυχική διαταραχή.

Ο μισελληνισμός δεν έχει πραγματικά αίτια. Πηγάζει από την σφαίρα της ψυχοπαθολογίας. Προέρχεται από αρρωστημένα σεξουαλικά και ψυχολογικά κατάλοιπα. Προέρχεται από συμπλέγματα κατωτερότητος. Προέρχεται από καταπίεση στην παιδική ηλικία, από ομοφυλοφιλικές τάσεις, από προβολές μίσους στον αδύνατο που είναι το εύκολο θύμα. Ο μισελληνισμός είναι ο τέλειος συνδυασμός φασισμού και ρατσισμού.

Προκατάληψη, αποκλεισμός, ελληνοφοβία, ρατσισμός, αποτελούν την μόνιμη παθογένεια των κοινωνιών. Ο μισελληνισμός προέρχεται από την ξενοφοβία. Αυτός που φοβάται το ξένο, το καινούριο, μισεί τον Ελληνισμό διότι του φαίνεται ξένος προς τον δικό του πολιτισμό.  

Σκοπός είναι να κάνουμε τις κοινωνίες πιό ανθεκτικές στην ψυχοπαθολογία του μισελληνισμού. Αυτό θα γίνει με την διάρρηξη της παθογένειας των κοινωνικών δεσμών.

Οι κοινωνικοί δεσμοί, ο εθνικισμός και οι στενές οικογενειακές σχέσεις καταπιέζουν το άτομο. Το αναγκάζουν να ομογενοποιηθεί σε ένα καλούπι και του προκαλούν ψυχιατρικές διαταραχές. Η αντίθεση των Ελλήνων διανοουμένων στις συμπαγείς χριστιανικές συλλογικότητες έχει υπογραμμιστεί πολλές φορές. Οι χριστιανικές κοινωνικές σχέσεις και ταυτότητες αποτελούν την βασική αιτία των γενοκτονιών των τελευταίων 18 αιώνων.

Οι Έλληνες διανοούμενοι μπροστά σε αυτή την μόνιμη απειλή για αφανισμό του ανθρωπίνου πολιτισμού δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καθοδηγήσουν την διεθνή κοινότητα στον αγώνα κατά του μισελληνισμού. Ο κοσμοπολιτισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ως πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του μισελληνισμού. Ταυτοχρόνως τα διεθνή κινήματα υποσκάπτουν τον αυταρχισμό των χριστιανικών εθνών ενώ συγχρόνως επιτρέπουν τον σεβασμό της Ελληνικής ταυτότητος και όλων των μειονοτικών ταυτοτήτων.

Για να διατηρηθεί η Ελληνική ταυτότητα πρέπει να διαλυθούν οι αυταρχικές εθνικιστικές συλλογικές ταυτότητες. Η ταυτόχρονη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητος και των εθνικιστικών ταυτοτήτων είναι έννοιες αμοιβαίως αποκλειόμενες. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον Ελληνισμό μας είναι ηλίθιο και εγκληματικό να μιλάμε υπέρ των εθνικισμών και των εθνών. Έχει αποδειχτεί πολλάκις ανά τους αιώνες ότι όποτε δημιουργείται μία συλλογική ταυτότητα όπως αυτή στο βυζάντιο, το πρώτο πράγμα που πράττουν οι μη-Έλληνες είναι να ξεκινήσουν φρικιαστικούς διωγμούς κατά των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Οι χριστιανοί κατηγορούν τους Έλληνες ότι ενώ υπερχειλίζουν από διαφώτιση, ανοχή, προοδευτικότητα, ελευθερία, οικουμενικότητα, όταν πρόκειται για τους εαυτούς των πράττουν τον πιό αυστηρό φυλετικό και πολιτιστικό διαχωρισμό. Όμως δεν υπάρχει καμμία αντίφαση σε αυτή την Ελληνική συμπεριφορά. Είναι απολύτως συμβατά. Ασυμβίβαστα και αμοιβαίως αποκλειόμενα θα ήταν αν ο Έλλην διέδιδε στους μη-Έλληνες την διατήρηση της φυλετικής και πολιτιστικής τους ταυτότητος και στον λαό του διέδιδε την διάλυση και την επιμειξία. Αυτό θα ήταν  παρανοϊκό. Παρανοϊκό είναι να διαδίδεις τον εθνικισμό στους μη-Έλληνες και να πλήττεις τον εθνισμό στους Έλληνες. Αυτό είναι σχιζοφρένεια.

Η ποικιλομορφία των μειονοτήτων είναι η δύναμη των συγχρόνων κρατών και η πραγματικότητα της Φύσεως. Οι μη-Έλληνες δεν πρέπει να υποτάσσωνται στον αρρωστημένο εθνικισμό, αλλά να σέβωνται την διαφορετικότητα των άλλων.

Διάφορα ανθελληνικά ιδεολογήματα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αντιθέσεις ατόμου και κράτους, ή αντιθέσεις μεταξύ συλλογικών ταυτοτήτων. Όμως το κύριο πρόβλημα του μισελληνισμού είναι μεταξύ Ελλήνων και μη-Ελληνικού ατόμου. Το ρατσιστικό άτομο είναι αυτό που καταδυναστεύει τους Έλληνες και τις μειονότητες.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είτε με τον ατομισμό της Δύσεως είτε με τον κολλεκτιβισμό της Ανατολής οι Έλληνες υπέστησαν φοβερά ρατσιστικά πλήγματα σε Δύση και Ανατολή.

Η συνταγή του ριζοσπαστικού ατομισμού και η αποδοχή του πλουραλισμού στις χριστιανικές κοινωνίες δεν εξάλειψε τον ρατσισμό. Δεν συνδέθηκε ο ατομισμός της Δύσεως όσο έπρεπε με τον σεβασμό στην διαφορετικότητα των μειονοτήτων.

Η κοινωνία των πολιτών σε όλη την Ευρώπη είναι προβληματισμένη με τον ρατσισμό και τον μισελληνισμό που αναπτύσσεται στις σύγχρονες κοινωνίες. Ενώ γκρεμίζονται οι προκαταλήψεις, οι διακρίσεις και τα αρνητικά στερεότυπα εν τούτοις ομάδες φασιστών προσπαθούν να διασπάσουν την διεθνή αλληλεγγύη υπέρ των διωκομένων μειονοτήτων. Ωρισμένοι φασίστες προσπαθούν να μετατοπίσουν τα αίτια του μισελληνισμού στους Έλληνες, ή στον πολιτισμό τους, ή στην θρησκεία τους.

Αλλά ο Ελληνισμός είναι πέρα και πάνω από κάθε κριτική. Είναι έξω από την σφαίρα της επιστημονικής ερεύνης. Είναι ακατανόητος για την μοναδικότητά του, και πάντα αντίθετος στην ανάπτυξη συλλογικών ομοιογενών οργανώσεων στις μη-Ελληνικές κοινωνίες.

Ο αυταρχισμός, ο μισελληνισμός, οι προκαταλήψεις μπορούν να εξαλειφθούν μόνον αν εφαρμοστεί μία συλλογική ψυχοθεραπεία, με το να θεωρηθούν όλες οι χριστιανικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο ως τρόφιμοι ψυχιατρείων. Όσοι ανήκουν στον χριστιανισμό σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται είναι εξ ορισμού, και όχι εν δυνάμει, ρατσιστές και μισέλληνες. 

Ο μισελληνισμός ξεκινά όταν οι μη-Έλληνες θεωρούν ότι οι Έλληνες αποτελούν ξεχωριστή ομάδα, η οποία πιθανόν θα τους βλάψει. Η διάκριση Έλληνες και μη-Έλληνες που επέβαλαν βιαίως οι εχθροί μας πάρα πολλές φορές έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Ελληνισμό. Οι Πρόγονοί μας προσπάθησαν να διατηρήσουν αυτό τον διαχωρισμό με ειρηνικά μέσα, αλλά όταν διώχθηκαν για την ταυτότητά τους δεν δίστασαν να μαρτυρήσουν πάνω στις μισελληνικές πυρές. Προτίμησαν να πεθάνουν παρά να χάσουν τον Ελληνισμό τους.

Οι σημερινές διεθνείς κατηγοριοποιήσεις φιλελεύθεροι-σοσιαλιστές, καταναλωτές-προμηθευτές, προλετάριοι-αστοί, δημοκράτες-φασίστες, αντιρατσιστές-ρατσιστές έχουν κτυπήσει σε μεγάλο βαθμό τον μισελληνισμό αλλά δεν τον έχουν ξερριζώσει.

Δυνατές, ομαδικές ιδεολογίες επιτρέπονται μόνον στους Έλληνες διότι είναι επικίνδυνες στα χέρια των μη-Ελλήνων. Οι μισέλληνες θέλουν ισχύ και εκτιμούν την συνοχή όταν πρόκειται για την ομάδα τους, ενώ καταδικάζουν αυτή την συμπεριφορά στις τάξεις των Ελλήνων. Οι Έλληνες ως άκρως συνεκτική ομάδα έχουν συμφέρον να προωθούν τον ριζοσπαστικό ατομισμό, και την ατομικιστική κοινωνία διότι σε αυτήν το «εμείς εναντίον αυτών» δεν είναι εμφανές στους μη-Έλληνες.

Η συνοχή των μη-Ελλήνων είναι ψυχοπαθολογική διότι τείνει να αντιδρά στους Έλληνες ως συνεκτική, μη-αφομοιώσιμη, μειονοτική ομάδα. Και κυρίως ζητά να καταργηθεί κάθε γενετική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα των μειονοτήτων και των Ελλήνων.

Η απαίτηση των φασιστών να αφομοιωθούν οι Έλληνες στις μη-Ελληνικές κοινωνίες είναι σημάδι ψυχοπαθολογικού μισελληνισμού. Ο ψυχανώμαλος μισέλλην για να θεραπευθεί, οφείλει να ταυτιστεί με τα συμφέροντα και τις αξίες όλης της ανθρωπότητος εγκαταλείπων κάθε ρατσιστική εθνοφυλετική αλυσίδα που τον κρατά αιχμάλωτο.

Η προώθηση της καταργήσεως όλων των συνόρων αποδεικνύει την ηθική ανωτερότητα των Ελλήνων έναντι των μη-Ελλήνων. Μόνον αν η Ελληνική σκέψη διαπεράσει τα σύνορα και επικρατήσει στο διεθνές περιβάλλον θα εξαλειφθεί ο μισελληνισμός.

Η υποστήριξη αντι-εθνικιστικών, αντιρατσιστικών, κοσμοπολιτικών ιδεολογιών σε πλήρη αρμονία με την ισχυρή Ελληνική ταυτότητα απετέλεσε το βασικό μας όπλο για το τσάκισμα του μισελληνισμού. Η απελευθέρωση των χριστιανικών παιδιών από τους χριστιανούς γονείς τους είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του φασισμού και του μισελληνισμού διεθνώς.

Ο ρόλος του Έλληνος είναι να μην αφομοιωθεί με τους μη-Έλληνες διότι τότε θα γίνει ρατσιστής, μισέλλην και φασίστας. Ο ρόλος του Ελληνισμού είναι να επικυρώσει την ιδέα της διαφοράς εναντίον των ομογενοποιητικών φασιστικών δυνάμεων που επικρατούν αυτή την στιγμή στον διεθνή πολιτικό στίβο.

Η ψυχοπαθολογία του εθνικισμού πρέπει να θεραπευτεί ως η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την αφομοίωση των Ελληνικών μειονοτήτων σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η αμείλικτη κριτική κατά του εθνικισμού είναι απαραίτητη για την χειραφέτηση του Ελληνισμού.

 

Κατερίνα Αντωνάκη 

Παρίσι

4η Ισταμένου μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα