:: ::

 
 
 

                         

                               Προς την Κοινότητα

 

Να τηρείτε τις Ιερές Νηστείες.

Να προσεύχεστε στους Θεούς και να αγαπάτε τους ομόθρησκους όπως αγαπάτε τα αδέρφια σας στο αίμα. Η Θρησκεία είναι το αίμα της Ψυχής. Είναι η Θρησκεία του Αίματος.

Να ελεείτε τα αδέρφια σας όταν σας ζητηθεί, να προσφέρετε και να δέχεστε εργασία μόνο από αυτούς.

Μην δέχεστε στις τάξεις σας ομόφυλους που δεν πιστεύουν στην Πατρώα Θρησκεία, ούτε να τους διώχνετε μακριά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν όταν είναι έτοιμοι.

Να συμμετέχετε καθαροί στις Ιεροπραξίες, να ακούτε τις οδηγίες των Ιεροφαντών και να σέβεστε τους Ιερείς γιατί είναι Πατέρες μας.

Να έχετε μία γυναίκα ή ένα άντρα για συντροφιά, πολλά όμως τέκνα για ευτυχία. Να φέρεστε στον/στην  σύντροφο σαν σύζυγο γιατί μπορεί αυτός ή αυτή να είναι ο πατέρας ή η μητέρα των παιδιών σας.

Οι ευσεβείς δεν θεωρούν τους Θεούς φυσικές δυνάμεις, είναι αυτοί που δεν διασπείρουν την δόξα των απρόσωπων Θεών, είναι αυτοί που δεν τους ταυτίζουν με την Φύση. Οι ευσεβείς στην Κοινότητα δεν κατηγορούν τους Θεούς για αδιαφορία, πως δηλαδή δεν επεμβαίνουν στα ανθρώπινα. Οι ευσεβείς στέκονται μακριά από αυτούς και από αυτήν την  ύβρι.

Πώς θα τους διακρίνετε στην Κοινότητα τώρα θα σας πω: ιδού ο Πιστός. Η μητέρα τελειώνει τις εργασίες της ημέρας και πηγαίνει στην οικιακή εστία να κάψει θυμίαμα, στέλνοντας ένα χαμόγελο στον ουρανό, με το βλέμμα ενός μικρού παιδιού. Απλός, αληθινός, στέκεται μπροστά σας. 

Ο ευσεβής δεν φοβάται, έχει γεννηθεί και έχει πεθάνει τόσες φορές. Ξέρει πώς θα απολέσει τις αισθήσεις του εδώ την μια στιγμή και την ίδια θα τις κερδίσει στα Ηλύσια Πεδία, παρέα με τους Προγόνους και τους Θεούς, που το σώμα του όσο τον κρατούσε δεν το επέτρεπε.

Θα κερδίσει σιγουριά και ασφάλεια στο πιο μαγικό ταξίδι πριν την επιστροφή σε τούτο εδώ τον κόσμο. Δεν επιδιώκει τον θάνατο γιατί δεν επιστρέφει το δώρο της ζωής με αχαριστία. Η στάση του είναι στάση πολεμιστού που ενώ δεν δειλιάζει μπροστά στον θάνατο, δεν είναι ερωτευμένος με αυτόν, δεν τον επιδιώκει.

Δίνει αγάπη σε αυτούς που το αξίζουν και όπως τους αρμόζει γιατί την ζωή του ορίζει η Φιλία.

Να συμμετέχετε στην Εκκλησία του Δήμου. Να ελέγχετε τους συμπολίτες σας από τις παραβάσεις. Να τηρείτε τους Νόμους της Κοινότητος με ευθύνη και απολαβή. Στην Κοινότητα είστε ο καλύτερος εαυτός σας.

 

Δέξιππος

2η Λήγοντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2786 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα