:: ::

 
 
 

  

                  Ο Έλλην προϊστάμενος της Δημοσίας Υπηρεσίας

 

Ο Έλλην προϊστάμενος πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρεται για τα θρησκευτικά καθήκοντα των υφισταμένων του και την απόδοση τιμών σε Θεούς και Προγόνους.

Καθαρίζει τα Αγάλματα και διατηρεί τους Βωμούς των Αθανάτων Θεών σε αρίστη κατάσταση μέσα και έξω από την υπηρεσία του.

Ο Έλλην προϊστάμενος ελέγχει τους κοινόχρηστους χώρους και το κυλικείο της υπηρεσίας του ώστε να πληρούν όλους τους αγορανομικούς και υγειονομικούς όρους.

Ελέγχει τα προϊόντα και τα αναλώσιμα που αγοράζονται για την υπηρεσία του ώστε να είναι όλα Ελληνικής κατασκευής.

Ο Έλλην προϊστάμενος είναι αμείλικτος σε περιπτώσεις δωροδοκίας υφισταμένων του. Στην περίπτωση δικής του δωροδοκίας γνωρίζει καλά ότι τον περιμένει η φυλακή, ο δημόσιος εξευτελισμός, η αποπομπή από την Ελληνική Κοινότητα διότι προσέβαλε τους Θεούς με την ανθελληνική πράξη του.

Απλοποιεί τις διαδικασίες λειτουργίας της υπηρεσίας του ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Εκδίδει φυλλάδια και οδηγίες, ενημερώνει συνεχώς την ιστοσελίδα της υπηρεσίας του, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται τάχιστα.

Ο Έλλην προϊστάμενος απαγορεύει τις κομματικές προσλήψεις και επιβάλλει την αξιοκρατία, ακόμη και αν δέχεται πιέσεις και απειλές από ανωτέρους του για το αντίθετο.

Απαγορεύει προσλήψεις που δεν δικαιολογούνται από τις ανάγκες της υπηρεσίας. Κάτι τέτοιο καταστρέφει ανεπανόρθωτα την Ελληνική οικονομία.

Ο Έλλην προϊστάμενος ενδιαφέρεται για την καλή υγεία των υφισταμένων του. Ρωτά για την υγεία των υφισταμένων και των οικογενειών τους.

Προτείνει στους υφισταμένους του να κάνουν πολλά παιδιά αποφεύγοντες τις φυλετικές επιμειξίες, και ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα πολυτέκνου.

Ο Έλλην προϊστάμενος επιβραβεύει τους καλούς, εύστροφους και συνεπείς υπαλλήλους, ενώ τιμωρεί αμείλικτα τους κακούς, νωθρούς και ασυνεπείς υπαλλήλους.

Κάνει ομιλίες στους υφισταμένους του για την Ελληνική Ιστορία, για την Ελληνική Θρησκεία και για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Εμπνέει στους υφισταμένους του ορμή και πάθος για σκληρό αγώνα επιβιώσεως του Ελληνικού Έθνους.

Υπενθυμίζει στους υφισταμένους του την Ελληνική Διασπορά για την οποία φροντίζει, ως δημόσια υπηρεσία, να στέλνει αναμνηστικά δώρα σε όλο τον Κόσμο, όπου και αν βρίσκονται Έλληνες.

Ο Έλλην προϊστάμενος προβάλλει το μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους και καθορίζει το πώς η υπηρεσία του θα βοηθήσει να μεγαλώσει και να κατισχύσει το Ελληνικό Έθνος τους εχθρούς του.

Φροντίζει όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας να είναι Έλληνες. Αν δεν είναι, φροντίζει να απολυθούν οι αλλόφυλοι εισβολείς και να σταλούν στην πατρίδα τους.

Ο Έλλην προϊστάμενος ελέγχει αν η Ελληνική σημαία είναι καθαρή. Την καθαρίζει ο ίδιος και αν χρειαστεί, βάζει δικά του χρήματα για να αλλαχθεί.

Επιβάλλει και επιβλέπει την μηχανοργάνωση της υπηρεσίας του. Επιβάλλει την συνεχή επιμόρφωση του ιδίου και των υφισταμένων του. Μελετά συνεχώς εκτός υπηρεσίας ιστορία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, θεολογία, φιλοσοφία, βιολογία και ότι άλλες γνώσεις μπορεί να αφομοιώσει για να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εκλεκτών της διανοήσεως.

Για να μην μείνουν όλα αυτά ευχές και λόγια του αέρος, βασική αρχή είναι ότι ο Έλλην προϊστάμενος τα πραγματοποιεί χωρίς να ρωτά ή να περιμένει εντολές και πιστώσεις από ανωτέρους ή κεντρική διοίκηση. Αναλαμβάνει δράση χωρίς καθυστέρηση.

Ο Έλλην προϊστάμενος αναλαμβάνει προσωπικές ευθύνες και το αυτό διδάσκει στους υφισταμένους του.

Φροντίζει να επιμορφώνει πολίτες και υφισταμένους ώστε η υπηρεσία του να λειτουργεί υπέρ του Ελληνικού Έθνους και όχι υπέρ της γραφειοκρατικής αλητείας. Η εξυπηρέτηση του Ελληνικού Έθνους και των πολιτών είναι υπέρτατο καθήκον.

Μόλις λάβει γνώση ενός προβλήματος που απασχολεί τους πολίτες, η χρονική του αντίδραση είναι ακαριαία. Δεν κωλυσιεργεί, δεν επιρρίπτει ευθύνες σε τρίτους, δεν ταλαιπωρεί τους πολίτες, δεν αποστασιοποιείται από το πρόβλημα. 

Ο Έλλην προϊστάμενος, αν χρειαστεί, ξενυχτά στο γραφείο της υπηρεσίας του για να βρει τρόπους βελτιώσεως των παρεχομένων υπηρεσιών.

Κάθε μέρα ο Έλλην προϊστάμενος προσεύχεται στους Αθανάτους Θεούς να του δώσουν δύναμη να ανταπεξέλθει στις τεράστιες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει. Να του δώσουν δύναμη να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες για να παραμείνει το Ελληνικό Έθνος αθάνατο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Α. Κ.

Προϊστάμενος Δημοσίας Οικονομικής Υπηρεσίας

2α Λήγοντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα