:: ::

 
 
 

               

                                       Περί του Ελληνικού Γάμου

 

Η Ιεροπραξία του Ελληνικού Γάμου έχει πολλές παραμέτρους που την διαφοροποιούν πλήρως από ανάλογες τελετές άλλων θρησκειών.

Ο Ελληνικός Γάμος έχει θρησκευτικές, φυλετικές, κοινωνικές και πολιτικές παραμέτρους που δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε. Οι Έλληνες εφαρμόζουν τις αρχές της Ελληνικής Θρησκείας ως τεχνική επιβιώσεως εδώ και αιώνες, διότι αυτή τους εξασφαλίζει την απαραίτητη διαφοροποίηση από τους άλλους λαούς και την αναγκαία καταπολέμηση της τρισκατάρατης φυλετικής και πολιτιστικής αφομοιώσεως.

Ωρισμένοι Έλληνες εφαρμόζουν συνειδητά τα διδάγματα των Ιεροφαντών, κάποιοι άλλοι τα εφαρμόζουν ασυνείδητα. Κάποια έθιμα και πρακτικές έχουν ξεχαστεί αλλά ο πυρήνας του τελετουργικού, η φιλοσοφία της Ιεροπραξίας του γάμου στην Ελληνική Θρησκεία παραμένει αναλλοίωτος.

Παρά το τί λένε οι άπιστοι και ιερόσυλοι, οι Έλληνες ζητούσαν, ζητάνε και θα ζητάνε προίκα όταν παντρεύονται. Η οικογενειακή προίκα της Ελληνίδος και του Έλληνος είναι το βασικό έθιμο που δεν επιτρέπεται να ξεχνάνε οι νεόνυμφοι. Όμως η προίκα στους Έλληνες δεν έχει καμμία σχέση με την προίκα που ανταλλάσσουν οι νεόνυμφοι στους άλλους λαούς. Στους άλλους λαούς ως προίκα νοούνται τα ζώα, τα ακίνητα, τα χρήματα, τα κοσμήματα κλπ, που ανταλλάσσονται από τις οικογένειες των νεονύμφων.

Στον Ελληνικό Γάμο η προίκα είναι βιολογική και πολιτιστική. Τα βιολογικά και πολιτιστικά γονίδια είναι τα δώρα που ανταλλάσσουν οι νεόνυμφοι. Και όσο πιό καλής ποιότητος είναι αυτά τα γονίδια, τόσο μεγαλύτερη είναι η προίκα που παίρνει ο καθένας.          

Η βιολογική κληρονομικότης είναι η αληθινή κληρονομιά, και όχι το ταξικό όνομα που φέρει κάθε οικογένεια. Ο αληθινός πλούτος είναι η θρησκευτική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά που φέρνει ο ένας στον άλλο, και όχι τα χρήματα. Το βιολογικό και πολιτιστικό DNA του συντρόφου είναι αυτό που αξίζει. Ο υποψήφιος σύντροφος δεν πρέπει να είναι αλλόφυλος ή αλλόθρησκος, δεν πρέπει να έχει μεταδοτικές και κληρονομικές ασθένειες, δεν πρέπει να είναι άπιστος.

Ιερός Κανών της Ελληνικής Θρησκείας είναι ότι απαγορεύεται η φυλετική και θρησκευτική ανάμειξη στον Ελληνικό Γάμο. Ο νυμφίος και η νύμφη πρέπει να είναι Έλληνες στο θρήσκευμα και Έλληνες στην φυλή. Δεν επιτρέπεται γάμος Έλληνος με αλλόθρησκο ή αλλόφυλο.  

Οι Ιεροί Κανόνες επιβάλλουν στο ζεύγος να κάνει προγαμιαίες ιατρικές εξετάσεις ώστε όπου υπάρχει ιστορικό σοβαρών κληρονομικών ασθενειών να αποκλειστεί ο γάμος. Δεν επιτρέπεται να έρθουν στον κόσμο παιδιά με σοβαρές ψυχοδιανοητικές και σωματικές βλάβες.

Οι Ιεροί Κανόνες της Ελληνικής Θρησκείας επιβάλλουν σε κάθε υγιές ζευγάρι να κάνει πολλά παιδιά. Το ζευγάρι πρέπει να κάνει πολλά παιδιά, τουλάχιστον πέντε, για να αυξάνουν οι πιστοί που θα δοξάζουν το Όνομα των Αθανάτων Θεών.

 Συγχρόνως τα πιό υγιή(σωματικώς, ψυχικώς και διανοητικώς) ζευγάρια πρέπει να κάνουν τα περισσότερα παιδιά, ενώ τα ζευγάρια με σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προβλήματα πρέπει να κάνουν τα λιγώτερα παιδιά.

Ο Έρως είναι παράξενος Θεός και φέρνει πανδαιμόνιο στην ψυχή του ερωτευμένου ανθρώπου, οπότε το ταίριασμα μεταξύ ανδρός και γυναικός μερικές φορές είναι αλλοπρόσαλλο. Αλλά το βασικό στοιχείο ταιριάσματος του ζευγαριού πρέπει να είναι η νοημοσύνη. Η νοημοσύνη είναι κληρονομική ιδιότητα. Αυτή είναι η πραγματική προίκα που φέρνουν μαζί τους τα μέλη του ερωτευμένου ζεύγους. Αυτός είναι ο πραγματικός οικογενειακός πλούτος που κληρονομεί έκαστος νέος από την οικογένειά του.

Όποια Ελληνική οικογένεια έχει τους περισσότερους διανοητές στο γενεαλογικό της δένδρο αυτή θεωρείται πλουσιότερη. Μέσα στην Ελληνική Κοινότητα γίνονται διανοητικοί αγώνες για να έρθουν στην κορυφή οι καλύτεροι. Τα διανοητικά γυμνάσια αποτελούν την βάση κοινωνικής αναρριχήσεως των Ελλήνων και ταιριάσματος στον Ελληνικό Γάμο.

Η Ελληνική Θρησκεία μετά την πίστη, τοποθετεί ως ύψιστη αξία την διανοητική δύναμη. Διανοητική δύναμη σημαίνει αυξημένη ικανότητα στον ιδεολογικό πόλεμο. Σημαίνει αυξημένη δύναμη κατά της φυλετικής και πολιτιστικής αφομοιώσεως. Σημαίνει προστασία της ενδογαμίας και θάνατο της επιγαμίας. Σημαίνει το να μάχεσαι μέχρι θανάτου για να μην αφομοιωθούν οι Έλληνες φυλετικώς και πολιτιστικώς.

Οι Ιερείς εξετάζουν την ψυχολογική δύναμη που φέρει κάθε άτομο, διότι κληρονομείται το ψυχολογικό υλικό στα τέκνα. Οι Ιερείς εξετάζουν την δύναμη ενστίκτων των υποψηφίων νεονύμφων, διότι κληρονομούνται στα τέκνα τα πολεμικά ένστικτα επιβιώσεως της Ελληνικής Φυλής. 

Η αναπαραγωγική δύναμη αποτελεί ένα από τα πιό σημαντικά σημεία που εξετάζουν λεπτομερώς οι Ιερείς της Ελληνικής Κοινότητος. Η φυλετική δύναμη περιλαμβάνει την επιλεκτική ένωση από τα δύο φύλα. Απαγορεύει τις εκτρώσεις. Απαγορεύει τις φυλετικές επιμειξίες. Απαγορεύει τον γάμο μεταξύ έξυπνου και χαζής ή μεταξύ χαζού και έξυπνης.

Το ζευγάρι δεν πρέπει να έχει διαφορά ηλικίας άνω των δέκα ετών, ούτε κάποιος από τους δύο να είναι ανήλικος, δηλαδή κάτω της ηλικίας των 18 ετών.

Βασικός Κανών της Ελληνικής Θρησκείας είναι ότι το σώμα μας αποτελεί Ναό των Αθανάτων Θεών, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν επιτρέπεται να το μολύνουμε με ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα ή φαγητά που περιέχουν ορμόνες, χημικά, συντηρητικά, ή μεταλλαγμένα τρόφιμα διότι έτσι βρωμίζουμε τον Οίκο των Αθανάτων Θεών.

Η ευγονική συνεχίζεται και μετά την γέννηση του Έλληνος. Διότι αν ένα άτομο είναι σωματικώς και διανοητικώς υγιές και καπνίζει σαν φουγάρο, είναι αλκοολικός, παίρνει ναρκωτικά, έχει έιτζ, κλπ δεν πρόκειται να φέρει καλούς απογόνους στον κόσμο και επιπλέον όλη η ευγονική προσπάθεια που έκαναν οι Έλληνες γονείς του πάει χαμένη. Και αν επιπλέον αυτό το άτομο αναμιχθεί φυλετικώς και θρησκευτικώς με ξένη φυλή και θρησκεία, τότε πάει χαμένη η ευγονική προσπάθεια αιώνων, όλων των Ελλήνων Προγόνων, εδώ και χιλιετίες.

Η Ελληνική Θρησκεία ενδιαφέρεται για την ποιότητα και την ποσότητα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων. Η ευγονική δεν είναι καταρχήν επιστήμη, είναι πάνω απ’ όλα πίστη και πράξη. Είναι ιδεολογία που δίνει ελπίδα και ασφάλεια για το μέλλον.

Η Ελληνική Θρησκεία επιβάλλει κανόνες ευγονικής πριν την επιλογή για αναπαραγωγή, ευγονική κατά την διάρκεια της κυήσεως, και ευγονική κατά την διάρκεια ζωής του ατόμου.

Όταν ένα Ελληνικό ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στην Ελληνική Θρησκεία, γίνονται δωρεάν και υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις για μεταδοτικές ασθένειες, για πνευματικές και ψυχικές ασθένειες, για γενική σωματική κατάσταση, έτσι ώστε να ξέρει ο ένας για τον άλλο τί ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ προίκα παίρνει.

Επίσης οι Ιερείς εξετάζουν τους υποψηφίους νεονύμφους διότι για να γίνουν αποδεκτοί στην Ελληνική Κοινότητα πρέπει να ξέρουν να διαλογίζωνται σχετικά με τον Ελληνικό Νόμο και την Ελληνική Θεολογία. Πρέπει να τηρούν άψογα τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα ώστε να ξέρει ο ένας για τον άλλο τί ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ προίκα παίρνει.

Το τελετουργικό του Γάμου στην Ελληνική Θρησκεία επιλέγει άτομα με καλή διανοητική, ψυχική και σωματική κατασκευή να παντρεύωνται μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται μία καλή κατασκευή να συζευχθεί με μία κακή κατασκευή.

Ο Ελληνικός Γάμος είναι μία μάχη στον Ιερό Πόλεμο για φυλετική εξέλιξη, για φυλετική βελτίωση και φυλετική επιβίωση.

Οι νεόνυμφοι πρέπει να συμβουλεύωνται τους Ιερείς για το αν με τον γάμο τους βοηθούν την Ελληνική Φυλή να εξελιχθεί, να βελτιωθεί και να επιβιώσει.

Η  Ελληνική Θρησκεία υποστηρίζει την μείωση των ασθενέστερων και χαζών παιδιών και την αύξηση των γερών και ευφυών παιδιών. Ο Ελληνικός Γάμος δίνει βάση όχι στο άτομο και στο παρόν, αλλά στην ομάδα και στο μέλλον.

Ιδιότητες όπως η ενέργεια, η μακροζωία, η νοημοσύνη, η υγεία, η ομορφιά κληρονομούνται και άρα οι Έλληνες οφείλουν να υπακούν στους Αθανάτους Θεούς και στο πεπρωμένο τους. Ένας Έλλην δεν παντρεύεται απλώς μία Ελληνίδα, αλλά παντρεύεται ολόκληρο το ιατρικό, ψυχολογικό, διανοητικό και βιολογικό ιστορικό της οικογενείας της. Και αντιστρόφως ισχύει από την Ελληνίδα για το οικογενειακό ιστορικό του Έλληνος.

Ο Ελληνικός Γάμος επιβάλλει αλλαγή και ωρίμανση στους νεονύμφους. Τους αλλάζει τον χαρακτήρα. Το τελετουργικό του Ελληνικού Γάμου είναι μία διαρκής εμπειρία. Η Ιεροπραξία είναι μία θεϊκή εμπειρία, μία εκστατική εμπειρία, μία επιλογή κάτω από ισχυρή πίεση.

Πρέπει να απορριφθούν οι ναζωραίοι συγγενείς που θα φέρουν αντίσταση. Το ζευγάρι κάνει ενέργειες που αμέσως το φέρνουν σε σύγκρουση με όλο το βέβηλο περιβάλλον του. Θα υπάρξουν κοινωνικές συγκρούσεις, αλλά αυτό ακριβώς απαιτεί ο Ελληνικός Γάμος. Κτύπημα της περιρρεούσης διανοητικής σαπίλας. Και σύγκρουση με το άπιστο και βέβηλο κατεστημένο.

Το ζευγάρι θα περάσει δοκιμασίες που θα το φέρουν κοντά στην ζωή και θα δημιουργήσουν αδιάρρηκτους δεσμούς.

Ο Ελληνικός Γάμος σημαίνει αποδοχή όλου του Δόγματος Πίστεως του Ελληνισμού. Ελληνικός Γάμος σημαίνει πολιτογράφηση σε άλλο έθνος. Σημαίνει νέα οικογένεια. Σημαίνει νέα ήθη, νέα έθιμα. Σημαίνει νέα Πατρίδα, την Ουράνια Πατρίδα, την Πατρίδα των Θεών. Ελληνικός Γάμος σημαίνει ένωση με τις Ψυχές των Ελλήνων Προγόνων. Ελληνικός Γάμος σημαίνει ένωση με τους Εθνομάρτυρες. Ελληνικός Γάμος σημαίνει νέα σύνορα, διότι το Ελληνικό Έθνος ταυτίζεται με τις Ελληνικές Ψυχές και τους Βωμούς των Αθανάτων καθώς πρόκειται για διεθνιστικό έθνος, για έθνος διασποράς.

Στον Ελληνικό Γάμο σπάνε οι δεσμοί με τους ναζωραίους και δημιουργούνται δεσμοί με τους Έλληνες. Στον Ελληνικό Γάμο σπάνε τα δεσμά της απιστίας και το ζεύγος γίνεται ελεύθερο. Με τον Ελληνικό Γάμο καθορίζεται το μέλλον των νεονύμφων από τους Αθανάτους Θεούς. Ο Έλλην δεν έχει πατρίδα εκτός από εκείνο το σημείο της Γης όπου οι σχέσεις των ανθρώπων διαμορφώνονται με βάση τους Νόμους των Θεών. Ο Έλλην δεν έχει εθνικότητα εκτός από την εθνικότητα της Πίστεως.

Οι νεόνυμφοι θα συγκρουστούν με το κοινωνικό περιβάλλον και θα αντιμετωπίσουν πιέσεις, αποκλεισμούς και αντιρρήσεις. Αλλά με την βοήθεια των Θεών και την καθοδήγηση των Ιερέων θα δώσουν τις μάχες και θα νικήσουν. Ο Έλλην και η Ελληνίδα ακολουθούν συγκεκριμένα ήθη και έθιμα. Συγκεκριμένους κώδικες συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα πρότυπα ζωής. Το Ελληνικό νιόπαντρο ζευγάρι αποτελεί μέρος του Αθανάτου Στρατού των Θεών.

Το τελετουργικό γάμου της Ελληνικής Θρησκείας δίνει απάντηση για το τί θα γίνει στις επόμενες γενεές Ελλήνων, γράφει την Ελληνική Ιστορία του μέλλοντος. Η Ελληνική Θρησκεία είναι μοιρολατρική με την έννοια ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις και οι βουλήσεις μας καθορίζονται από την βιολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Άρα δεν είναι μόνον το δίδυμο άνθρωπος-Θεός που εισέρχεται στο ζήτημα της ελευθέρας βουλήσεως αλλά και το ζήτημα της κληρονομικότητος.

Όταν είναι έτοιμοι το ζευγάρι επισκέπτεται τους Ιερούς Τόπους των Θεών για να προσευχηθεί. Εκεί θα δώσει όρκους αιωνίας πίστεως στους Θεούς, και θα γευτεί την Οργή Τους αν παραβιάσει τον όρκο της συζυγικής πίστεως. Όποιος διασπάσει τους θρησκευτικούς και φυλετικούς δεσμούς θα αντιμετωπίσει την θεϊκή Τιμωρία. Η συζυγική απιστία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.   

Το ζευγάρι απευθύνει την δέηση: «Ευχαριστούμε Θεοί που μας διαχωρίσατε από τους άλλους λαούς. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε ξεχωριστή φυλετική και πολιτιστική συνείδηση. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε ξεχωριστή γλώσσα, που μας δώσατε διαφορετικά ήθη και έθιμα. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την μόνη Αληθινή Θρησκεία. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε τους Ιερούς Νόμους. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε δικό μας νόμισμα, δική μας μουσική, δικές μας τέχνες. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε δικούς μας Ιεροφάντες. Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουμε καθημερινώς. Η ψυχή μας Σας ανήκει ολοκληρωτικώς». 

Ο γάμος στην Ελληνική Θρησκεία δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό συμβόλαιο,  είναι μία μαγική διαδικασία. Είναι μία συμφωνία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Ο Ελληνικός Γάμος αποδίδει τιμές σε Θεούς, Προγόνους και απογόνους.

Έλλην σημαίνει να υπακούς στους Νόμους των Θεών και στην συμφωνία που έκανες μαζί Τους να διαφωτίσεις τον Κόσμο. Έλλην σημαίνει να υπακούς στις δεσμεύσεις που δημιουργούν ειδική σχέση με τους Θεούς, διότι έτσι αποκτάς ειδική μεταχείριση, ειδικά προνόμια από τους Θεούς, και συγχρόνως αυξημένες υποχρεώσεις. Έλλην είναι αυτός που έχει ειδική σχέση με τους Αθανάτους Θεούς και εκτελεί το θέλημά Τους. Όσοι αυτοαποκαλούνται Έλληνες και δεν υπακούν στους Νόμους των Θεών βλασφημούν. Είναι ψεύτες. Είναι ιερόσυλοι.  

Ο γάμος μεταξύ Ελλήνων έχει ως βασικό σκοπό τον θάνατο του ρατσισμού και την επιβολή του πολυπολιτισμού και του πολυφυλετισμού. Είναι επαίσχυντος ρατσισμός Έλλην να νυμφεύεται αλλόφυλο ή αλλόθρησκο. Οι Θεοί ώρισαν στους Έλληνες να μην νυμφεύωνται αλλοφύλους και αλλοθρήσκους. Οι Θεοί εξαπέλυσαν την Οργή Τους πολλές φορές στο παρελθόν εξ αιτίας αυτών των εγκλημάτων. Οι Θεοί δεν θέλουν να ενωνόμαστε με τους εγκληματίες. Δεν μπορείς να ενώνεσαι με την κακία όταν θέλεις καλωσύνη.

Όταν οι Θεοί σε επιλέγουν να αποτελέσεις κομμάτι της μακράς αιματογραμμής του Ελληνισμού που ξεκινά εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και συνεχίζεται για εκατομμύρια χρόνια στο μέλλον, δεν μπορείς να διασπάς αυτήν την αλυσίδα νυμφευόμενος αλλόφυλο ή αλλόθρησκο.

Ο Έλλην ιχνηλατεί την αιματογραμμή του στο παρελθόν και στο μέλλον. Μόνον έτσι θα αφήσει σημάδια στην ιστορία. Αν κρατηθεί χωριστά από τα άλλα έθνη και αν καταπολεμήσει την γενοκτονία της πολιτιστικής και φυλετικής αφομοιώσεως. Τότε και μόνον τότε θα αφήσει ίχνη στην ιστορία.

Η Ελληνική Θρησκεία επιβάλλει να διατηρούνται λεπτομερή αρχεία οικογενειακών γενεαλογικών δένδρων ώστε να εξασφαλίζεται η καθαρότητα του πνεύματος και του αίματος. Απαιτείται να δημοσιεύεται το λεπτομερές ιστορικό κάθε οικογένειας της οποίας ένα μέλος παντρεύεται. Πρέπει να γίνει δημοσίευση στον Τύπο της Ελληνικής Κοινότητος ώστε αν υπάρχουν αντιρρήσεις για τον γάμο να εκφραστούν.

Ο Ελληνισμός διεξάγει Ιερό Πόλεμο και δεν επιτρέπονται ολιγωρίες. Η Ελληνική Θρησκεία απεχθάνεται τον στρατιωτικό πόλεμο ως επιθετικό μέσο διότι ο στρατιωτικός πόλεμος είναι στιγμιαίος πόλεμος και χάνονται τα καλύτερα μέλη της Ελληνικής Φυλής. Στον στρατιωτικό πόλεμο σκοτώνονται οι καλύτεροι, αυτοί που πρέπει να αναπαράγουν την Ελληνική Φυλή, και πίσω μένουν οι λιγώτεροι ικανοί, που δυστυχώς αναπαράγουν την Ελληνική Φυλή.

Γι’ αυτό η Ελληνική Θρησκεία καταφεύγει στον στρατιωτικό πόλεμο μόνον όταν δεν υπάρχει άλλο μέσον για να σταματήσει τον εχθρό. Η Ελληνική Θρησκεία προτιμά τον αιώνιο διανοητικό, πολιτιστικό, οικονομικό, πολιτικό και θρησκευτικό πόλεμο, που είναι λιγώτερο αιματηρός και διαρκεί περισσότερο. Δεν αρκεί να αυξηθεί η ποσότητα των Ελλήνων αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα. Δεν αρκεί να κάνουν οι Ελληνίδες περισσότερα παιδιά, αλλά να σταματήσουν οι αναμείξεις και οι αμβλώσεις.

Ο Ελληνισμός είναι μία ομαδική εξελικτική στρατηγική. Η Ελληνική Θρησκεία βασίζεται στον φυλετικό και πολιτιστικό διαχωρισμό των Ελλήνων. Βασίζεται σε αυστηροτάτους κανόνες όπου επιβάλλεται η αλληλεγγύη στους Έλληνες, εν ανάγκη δια της βίας. Με αυστηρούς θρησκευτικούς ελέγχους αποθαρρύνεται και τιμωρείται η συνεργασία με αλλοφύλους και αλλοθρήσκους που μπορεί να ωφελήσει προσωρινώς έναν Έλληνα αλλά να βλάψει μονίμως την Ελληνική Κοινότητα.

Ο Ελληνικός Γάμος, σε τυπική μορφή, αρχίζει με εγγυητικές επιστολές μεταξύ των υποψηφίων νεονύμφων. Οι εγγυητικές επιστολές αποτελούν τα Ελληνικά νομιμοποιητικά έγγραφα του γάμου. Οι Ιερείς της Ελληνικής Κοινότητος, τα δικαστήρια της Κοινότητος και οι δημόσιες υπηρεσίες της Κοινότητος είναι υπεύθυνες να κρατούν αντίγραφα των εγγυητικών επιστολών. Όπου είναι αναγκαίο θα γίνει και μία πολιτική πράξη για να αναγνωριστεί ο γάμος και από την αλλόφυλη και αλλόθρησκη κοινωνία.

Επίσης βασικά στοιχεία του Ελληνικού Γάμου είναι τα εξής:

Ευδαίμων Γάμος=Ευδαίμων Πολιτεία. Στην Ελληνική Θρησκεία οι άγαμοι ονειδίζονται. Η τεκνοποίησις είναι βοήθεια για το γήρας, και συνεχίζει το όνομα μετά θάνατον.

Τα Ελληνικά ζευγάρια πρέπει να παντρεύωνται νέοι για να κάνουν πολλά παιδιά.  

Τον γάμο τον αποφασίζουν οι υποψήφιοι νεόνυμφοι, αλλά οι Ιερείς και η Κοινότητα οφείλουν να επέμβουν και να ματαιώσουν τον γάμο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό κώλυμα.

Προηγείται ο αρραβών του γάμου. Εκεί δίδεται η εγγύησις. Κατά τους αρραβώνες ορίζεται η προιξ της γυναικός και του ανδρός.

Οι νεόνυμφοι προσφέρουν θυσίες στους Θεούς πριν τον γάμο τους.

Ο Υμέναιος είναι ο πρώτιστος Θεός του γάμου. Γαμήλιοι Θεοί είναι ο Ζεύς, η Ήρα, η Άρτεμις, και ο Απόλλων. Η νύμφη και ο νυμφίος κάνουν προσφορά βοστρύχων(πλεξούδες μαλλιών) στις Νύμφες, στις Μοίρες και στις Μούσες. Η νύμφη προσφέρει μαλλιά στην Άρτεμι και ο νυμφίος στον Απόλλωνα. Επίσης στεφάνι ή ζώνη προσφέρει η νύμφη στην Θεά Αφροδίτη και στην Θεά Αθηνά.

Στους νεονύμφους ψάλλουν τον υμέναιο και τον επιθαλάμιο ύμνο. Στον επιθαλάμιο ύμνο ψάλλουν όλοι οι προσκεκλημένοι και γίνεται χορός παρθένων, οι οποίες είναι στεφανωμένες με υάκινθο.

Ο σύζυγος πληρώνει για το νυμφικό ένδυμα της συζύγου.

Οι ιερόσυλοι δεν επιτρέπεται να παραστούν στον Ελληνικό Γάμο. Ο μήνας Γαμηλιών ενδείκνυται περισσότερο για την τελετή του γάμου, η οποία πρέπει πάντα να γίνεται όταν έχουμε πανσέληνο.

Του γάμου προηγείται το νυμφικό λουτρό. Νυμφίος και νύμφη, ξεχωριστά, κάνουν τελετουργικό λουτρό.

Ο Ελληνικός Γάμος γίνεται με Ιερέα/Ιέρεια κοντά σε Ναό ή Βωμό των Θεών, ή μέσα σε εξαγνισμένο κύκλο.

Η νύμφη κατά την διάρκεια του τελετουργικού καλύπτεται με πέπλο, που έχει σκοπό την προστασία της από κακές επιδράσεις. Η νύμφη είναι στολισμένη με στεφάνι λουλουδιών και διάδημα.

Ο πάροχος είναι ο κουμπάρος, στενός φίλος του ζευγαριού. Οι συγγενείς φέρουν νυμφικάς δάδας και ψάλλουν δια αυλού τον υμέναιο.

Οι  θύρες των οικιών των νεονύμφων και συγγενών είναι στεφανωμένες με κλάδους ελαίας και δάφνης.

Το γεύμα του γάμου όπου παρίστανται συγγενείς και φίλοι ονομάζεται γαμική θοίνη. Εκεί προσφέρονται σύκα ως σύμβολον ευπορίας και ευθύμου βίου. Έδεσμα με σουσάμι για πολυτεκνία, ο οποίος ονομάζεται γαμικός πλακούς. Οι νεόνυμφοι γεύονται σουσάμι και μέλι ως σύμβολα αφθονίας και γονιμότητος. Η γαμική ένωση δεν είναι πλήρης αν η νύμφη δεν φάει ένα κυδώνι. Το κυδώνι αφιερώνεται στην Αφροδίτη και είναι φορεύς της δυνάμεως του έρωτος.

Οι συγγενείς ραίνουν το ζεύγος με φουντούκια, ξερά σύκα, σταφίδες, χουρμάδες.

Δίδονται δώρα στους νυμφίους από τους οικείους.

Το υπ’ αριθμόν ένα σημείο του τελετουργικού του Ελληνικού Γάμου είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να θέλουν να κληρονομήσουν στα παιδιά τους την χρηματική τους περιουσία αλλά όχι τα γονίδιά τους. Η προίκα όλων των Ελλήνων είναι τα βιολογικά και πολιτιστικά τους γονίδια. Και αυτή η προίκα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά καταστρέφεται με τις θρησκευτικές και φυλετικές επιμειξίες.

Σύμφωνα με τους Ιερούς Νόμους της Ελληνικής Θρησκείας όποιος παντρευτεί αλλόφυλο ή αλλόθρησκο χάνει τα δικαιώματα του πολίτου, η περιουσία του δημεύεται, και το ένα τρίτο θα δοθεί σε αυτόν που κατήγγειλε την πράξη.

Μετά την γενοκτονία από βυζαντινούς και οθωμανούς κατακτητές, μετά τόσες σφαγές από πολέμους, μετά από λιμούς και λοιμούς, μετά από την ναζιστική κατοχή, μετά από τις τρομακτικές απώλειες εξ αιτίας των εκτρώσεων, η σημερινή γενοκτονία είναι η φυλετική και πολιτιστική αφομοίωση. Και αυτή την γενοκτονία αντιμάχεται το τελετουργικό γάμου της Ελληνικής Θρησκείας.

Δοξασμένο το Όνομα των Αθανάτων Πατρώων Θεών και των Αθανάτων Μητρώων Θεαινών.

 

Αμαρυλλίς

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα