:: ::

 
 
 

 

Τί πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε την κλοπή κατά την προμήθεια πετρελαίου θερμάνσεως

 

Ο βασικός υπεύθυνος για την κλοπή στην διανομή πετρελαίου θερμάνσεως είναι το χριστιανικό ψευδοκράτος, το οποίο υποστηρίζει την ασυδοσία της αγοράς και την εκμετάλλευση των πτωχών Ελλήνων.

Το χριστιανικό ψευδοκράτος διατηρεί την αναρχία στην αγορά ώστε να εξοντώσει τον Ελληνικό Λαό. Δεν φταίνε τόσο οι φυσικοί αυτουργοί της νοθείας και της ληστείας του πετρελαίου θερμάνσεως, όσο φταίει το χριστιανικό ψευδοκράτος που διαφθείρει τους πάντες και τα πάντα.

Στις δύσκολες στιγμές του χειμώνος που έρχεται οι Έλληνες πρέπει να προσέξουν ωρισμένα σημεία στην παράδοση του πετρελαίου θερμάνσεως για να γλυτώσουν τουλάχιστον λίγα χρήματα. Το πετρέλαιο είναι πανάκριβο με ευθύνη του χριστιανικού ψευδοκράτους που το έχει φορτώσει φόρους, και όχι εξ αιτίας των διανομέων.

Όμως από την στιγμή που φτάνει το βυτίο πετρελαίου στην πολυκατοικία μας πρέπει να ξέρουμε ότι τον μεταφορέα τον συμφέρει να δείχνει η δεξαμενή μας λιγώτερη ποσότητα καυσίμου πριν την παράδοση, κάτω από την πραγματική, και περισσότερη ποσότητα καυσίμου μετά την παράδοση, πάνω από την πραγματική.

Αυτό ισοδυναμεί με ληστεία, η οποία διαπράττεται επειδή κάποιοι συμπολίτες μας δεν τολμούν να συγκρουστούν με το χριστιανικό ψευδοκράτος για να αυξήσουν τα κέρδη τους και προτιμούν να ληστέψουν τους πελάτες τους, τους πτωχούς Έλληνες.

Η ληστεία του πετρελαίου θερμάνσεως κατά την παράδοση επιτυγχάνεται με διαφόρους τρόπους: με την βέργα, με τις διαστάσεις, με τον μετρητή του βυτιοφόρου και με την μάνικα. Σε όλα τα στάδια προσοχή.

Κατ’ αρχήν δεν πρέπει να παραλαμβάνουν το πετρέλαιο άτομα/διαχειριστές που δεν ξέρουν πώς να παραλάβουν το πετρέλαιο θερμάνσεως.

Πρώτον πρέπει να ξέρουμε τον όγκο της δεξαμενής πετρελαίου της πολυκατοικίας μας. Αν είναι ορθογώνια τότε βρίσκουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής με τον εξής υπολογισμό: μήκος δεξαμενής σε εκατοστά επί πλάτος σε εκατοστά, δια 1.000.

Δεύτερον με μία μεταλλική βέργα τοποθετημένη καθέτως πρέπει να μετρήσουμε την υπάρχουσα ποσότητα πετρελαίου πριν την παραλαβή νέας ποσότητος. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και μετά την παράδοση της νέας ποσότητος, αλλά πρέπει να περιμένουμε 2-3 λεπτά για να σταματήσουν οι αναταράξεις μετά την εισροή του νέου πετρελαίου στην δεξαμενή, διότι αλλιώς η βέργα θα δείξει μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματική.

Η μέτρηση με την μεταλλική βέργα πρέπει να γίνει παρουσία του οδηγού βυτιοφόρου. Η μεταλλική βέργα πρέπει να είναι δική μας και όχι του μεταφορέως. Σε καμμία περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε αποκλειστικώς τον μετρητή του βυτιοφόρου. Πολλές φορές ο μετρητής είναι πειραγμένος. Κανονικώς ο μετρητής πρέπει να μετρά την ροή του πετρελαίου και μόνον, και όχι την ροή αέρος, η οποία πρέπει να διαφεύγει από ειδική βαλβίδα εξαερώσεως προτού φθάσει στον μετρητή. Διότι αλλιώς πληρώνουμε και τον αέρα που περνά από τον μετρητή, σε τιμή πετρελαίου θερμάνσεως.

Αν η μάνικα του βυτίου είναι άδεια πριν την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορεύς καρπώνεται το περιεχόμενό της. Αναλόγως του μήκους και της διατομής της μάνικας, αυτό μπορεί να φθάσει και τα 150 λίτρα πετρελαίου. Η μάνικα πρέπει να αδειάζει στην δεξαμενή μας στο τέλος της παραδόσεως, με παροχή αέρος, ο οποίος πρέπει να διοχετεύεται εκτός μετρητού.

Υπάρχουν δύο ακόμη σημεία που πρέπει να προσέξουν όσοι παραλαμβάνουν πετρέλαιο. Ενώ μπορεί να γίνει σωστή παραλαβή της ποσότητος πετρελαίου, όταν πάει ο παραλαβών να φέρει χρήματα για να πληρώσει τον διανομέα, αφήνει την δεξαμενή ανοικτή, και κάποιοι απατεώνες διανομείς αναρροφούν μέρος του πετρελαίου. Πρέπει να προσέξουμε αυτό το σημείο, να μην αφήσουμε εκτεθειμένη την δεξαμενή.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι ωρισμένοι απατεώνες προσφέρονται να καθαρίσουν δωρεάν την δεξαμενή του καυστήρος της πολυκατοικίας, καθώς έρχεται ο νέος χειμών. Αυτό κατά 99% σημαίνει αρπαγή πετρελαίου. Έρχεται το συνεργείο και βγάζει το πετρέλαιο που υπάρχει στην δεξαμενή, την καθαρίζει, αλλά την επομένη μας επιστρέφει πίσω λιγώτερο πετρέλαιο απ’ όσο πήρε, με το πρόσχημα ότι το υπόλοιπο ήταν ακάθαρτο και το πέταξε. Αν και ένα πολύ μικρό μέρος του πετρελαίου, που δεν υπερβαίνει τα δύο εκατοστά ύψος είναι ακάθαρτο, οι απατεώνες με αυτό το τέχνασμα ληστεύουν 300-400 λίτρα πετρελαίου από την δεξαμενή μας.

Πολλή προσοχή λοιπόν όταν κάποιοι μας τηλεφωνούν για να κάνουν δήθεν δωρεάν καθαρισμό της δεξαμενής πετρελαίου της πολυκατοικίας μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Είθε οι Αθάνατοι Θεοί πάντα να μας οδηγούν στον δύσκολο και ιερό αγώνα της επιβιώσεως του Ελληνισμού.

Ήρων

Μηχανικός

4η Ισταμένου μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα