:: ::

 
 
 

 

    Παράκληση του κ. Χριστοδούλου προς τους δημοσιογράφους

 

Αργά εχθές το βράδυ, 30-8-«2005», από άμβωνος ο κ. Χριστόδουλος τοποθετήθηκε εναντίον του χωρισμού της Εκκλησίας από την Πολιτεία, λέγων στο κήρυγμά του ότι «Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση η Εκκλησία να ξεχωρίσει από τον Λαό μας... γι’ αυτό είναι τόσο στενά συνδεδεμένες Εκκλησία και Πολιτεία. Διότι είναι μερικά πράγματα εν πολλοίς αξεχώριστα, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε να χωρίσουν, γιατί τότε θα υπάρξει ένας τρανταγμός εις το Έθνος».

Στην συνέχεια ο κ. Χριστόδουλος άφησε αιχμές εναντίον όσων επιθυμούν τον χωρισμό τονίζοντας ότι «Όσοι αμφισβητούν αυτές τις διαχρονικές διαπιστώσεις είναι ή ανιστόρητοι ή όργανα ξένων δυνάμεων που απεργάζονται τον όλεθρο αυτού του Λαού και αυτού του Έθνους».

Ύστερα όταν ξανασκέφθηκε τις ατυχείς του δηλώσεις ο κ. Χριστόδουλος, μέσω του γραφείου της Αρχιεπισκοπής, ζήτησε από τα ΜΜΕ αφ’ ενός να μην παρερμηνεύουν τους λόγους του και αφ’ ετέρου να διορθωθεί το κείμενο του Αρχιεπισκοπικού λόγου διότι, όπως ισχυρίστηκε το γραφείο Τύπου, αποδίδεται σε κόπωση και μια νοητική ασθένεια που βασανίζει τον Αρχιεπίσκοπο, και παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να δημοσιεύσουν το σωστό κείμενο.

Το σωστό κείμενο της Αρχιεπισκοπής που δόθηκε στην δημοσιότητα έχει ως εξής: «Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση το Έθνος να αφήσει την Εκκλησία να ταυτιστεί με τον Λαό μας... γι’ αυτό είναι τόσο ξένα μεταξύ τους Εκκλησία και Πολιτεία. Διότι είναι ορισμένα πράγματα εκ φύσεως ξέχωρα όπως το λάδι με το νερό, και το ξύλο με το σίδερο, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε να ενωθούν, γιατί τότε θα υπάρξει ένας τρανταγμός εις το Έθνος».

Και κατέληξε η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: «Όσοι αμφισβητούν αυτές τις διαχρονικές διαπιστώσεις είναι ή τρελοί ή όργανα των ιουδαιοχριστιανών που απεργάζονται τον όλεθρο αυτού του Λαού, και την καταστροφή αυτού του Έθνους». 

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα