:: ::

 
 
 

        

                 Οι συμβουλές του πάτερ Παΐσιου προς τους Έλληνες

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Έλληνες, παραστρατημένα, πλανεμένα και απολωλότα πρόβατα του κυρίου Σαβαώθ. Ακούστε τον καλό σας γέροντα, τον πάτερ Παΐσιο και τις συμβουλές του ίνα σωθείτε από την αμαρτία.

Είμαι εδώ, και πάλι κοντά σας, στην τακτική μας συνάντηση δια να σας συμβουλεύσω πώς να αποφύγετε την διαβολική μας αίρεση και να ανανήψετε από τον βούρκο που σας έχουμε ρίξει.

Παρακαλώ εν Χριστώ αδελφοί και πλανεμένοι Έλληνες, αναφωνήσατε μετ’ εμού τον καθ’ ημάς ύμνον της μεγάλης του Χριστού εκκλησίας και σύμβολον πίστεως της ορθοδοξίας μας.

Του Κυρίου δεηθωωωώμεν...

Πρόοοσχωμεεενννν...

Πιστεύω εις ένα Γιαχβέ πατέρα αυτοκράτορα, καταστροφέα ουρανού και γης, και παθόντα και ταφέντα και αναστάντα την τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς...

-Μμμ, αυτά σε μάραναν καημένε, οι προσευχές. Δεν κοιτάς λέω εγώ να κάνεις κανά ευχέλαιο να βγάλουμε κανά φράγκο για να πληρώσουμε το ενοίκιο...

-Γυναίκα, σου έχω πει τόσες φορές να μην με διακόπτεις όταν κάνω μάθημα. Εδώ έχουμε σοβαρή δουλειά. Η σωτηρία του κόσμου είναι στα χέρια μου.

-Τρομάρα σου. Ποιός έχασε το μυαλό του για να το βρεις εσύ...

-Σε παρακαλώ πολύ γυναίκα. Εντάξει; Υπάρχουν και κάποια όρια. Τί θα λέει ο κόσμος που μας διαβάζει; Εγώ θα βοηθήσω τον κόσμο να ξεφύγει από τον χριστιανισμό, μαθαίνοντας από τα δικά μου λάθη.

Λοιπόν, αγαπητέ Έλληνα, όπως γνωρίζεις σε πολεμούμε λυσσωδώς εδώ και 2000 έτη με την χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Και φυσικά σου γκρεμίσαμε τα είδωλα των Θεών σου διότι πώς αλλιώς θα γνώριζες ότι ο χριστιανισμός έσωσε τον Ελληνισμό;

Τώρα λοιπόν, με την χάριν του Κυρίου μας, ήρθαμε και πάλιν να σε φωτίσουμε δια να αναλάμψει εις το ειδωλολατρικό μυαλό σου η Πίστη εις τους Αθανάτους Θεούς σου και να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου χριστιανούς να στήσουν τα είδωλα που αυτοί κατέστρεψαν.

Η ομιλία αυτή είναι ένα δείγμα ελαχίστης ευγνωμοσύνης την οποία σου παρέχει δωρεάν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ίνα σε φωτίζει εσαεί δια το πώς να αντιμετωπίζεις ιουδαϊκές αιρέσεις όπως την ιδικήν μας. Ίνα θυμάσαι αιωνίως ότι ο Ιησούς δεν λησμονεί το ποίμνιό του και ίνα ευχαριστείς Αυτόν και ουχί τον υβρίζεις, διότι όποιος βλασφημεί τον Ιησού κινδυνεύει να σωθεί.

Δι’ αυτό με την χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σου προσφέρομεν τα λόγια που απεκάλυψε εις ημάς ο Κύριος δια να σε συντροφεύουν πάντοτε εις τον Ιερό Αγώνα σου κατά της χριστιανικής ημών θρησκείας. Βοήθησε τέκνον μου Έλληνα, βοήθησε και εσύ να γκρεμίσωμεν μαζί το αποτρόπαιο τούτο κτίσμα που εμείς οι χριστιανοί εφτιάξαμεν: την χριστιανική εκκλησία. Βοήθησε και εσύ ίνα σωθεί ετούτος ο κόσμος από την χριστιανική ημών θρησκεία. Να έχεις πάντα τις ευλογίες των αγγέλων. Ο Κύριος μετά σου.

Ας αρχίσωμεν την ιερά μας κατήχηση, τέκνον μου Έλληνα, δια να κατανοήσεις σαφώς τας βασικάς αρχάς αφανισμού της χριστιανικής ημών θρησκείας. Και ίνα σωθείς εσύ και όλον το ανθρώπινον γένος.

Κατ’ αρχάς τέκνον μου Έλληνα, όταν λογομαχείς μαζί μας πρέπει πάντα να ακολουθείς την αρχή «ου με πείσης ακόμη και αν με πείσης».

Πάντα θα βρίσκεις στοιχεία μέσα από τα γραπτά μας για να αποδεικνύεις την αλήθεια του Ελληνισμού και το ψεύδος του χριστιανισμού.

Δεν έχεις ιδέες; Δεν ξέρεις πώς να αρχίσεις; Ορίστε ωρισμένα παραδείγματα από δικές μας συκοφαντικές επιχειρήσεις εναντίον σου. Οι περιπτώσεις 1 και 2 είναι χαρακτηριστικές των ψευδών μας.

1. Στον Ιππόδρομο, στην Θεσσαλονίκη ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος Α’ σκότωσε χριστιανούς και όχι Έλληνες.

2. Οι Έλληνες που σφαγιάσθηκαν στον Ιππόδρομο ήταν ανώμαλοι διότι ήθελαν να απελευθερώσουν έναν ηνίοχο που ήταν σεξουαλικώς διεστραμμένος και οι βυζαντινοί τους εμπόδισαν.

Και φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι διαστρεβλώνοντας τα γραπτά μας επιτελείς θείο έργο διότι ο Θεός δεν ξεχν... σου είπα ότι πρέπει να μας φτύνεις κατάμουτρα; Ακριβώς, ποτέ μην το ξεχνάς.

Σου λείπουν στοιχεία τέκνον μου για να μας κατηγορήσεις; Φτιάξε μόνος σου. Πώς; δεν έχεις ιδέες; Ορίστε μερικές από εμάς:

Τον 11ο αιώνα ο χριστιανός Κεδρηνός έγραψε ότι τάχα τον 4ο αιώνα ο αυτοκράτωρ Ιουλιανός έλαβε χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που προέβλεπε την καταστροφή της Ελληνικής Θρησκείας. Βλακείες, θα μου πεις. Και όμως, επτά αιώνες μετά, κατασκευάσαμε ένα ψέμμα και το βάλαμε στο στόμα της Πυθίας. Είδες τί εύκολο που είναι;

Μην ξεχνάς λοιπόν ποτέ, τέκνον μου Έλληνα, να πλαστογραφείς τα κείμενά μας διότι αυτό ακριβώς σου κάναμε και εμείς. Μην ξεχνάς να αναφέρεις αποσπάσματα από ανύπαρκτα ευαγγέλια. Μην σε στεναχωρεί το ότι προς το παρόν θα βρεις αντίσταση. Μετά από κάποιο καιρό όταν θα καταστρέψεις τα επίσημα κείμενα της χριστιανικής ημών θρησκείας, τα δικά σου θα είναι τα επίσημα.

Ξεκίνα λοιπόν και μην καθυστερείς. Η πλαστογράφηση των κειμένων του χριστιανισμού τα οποία εμφανίζουν τους πατέρες της εκκλησίας να προφητεύουν την έλευση των Αθανάτων Θεών και τον αιώνιο θάνατο του χριστιανισμού είναι μία δουλειά που χρειάζεται σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα μεράκι. Δείξε μας την ικανότητά σου. Θα την εκτιμήσωμεν δεόντως.

Μην ξεχνάς τέκνον μου όταν γκρεμίζεις μία χριστιανική εκκλησία να βρίσκεις τις κατάλληλες δικαιολογίες που θα το παρουσιάζουν στα μάτια μας ως θείο δώρο του Χριστού. Ως θαύμα του Ελληνισμού. Διότι ακριβώς έτσι κάναμε και εμείς στους δικούς σας Ναούς.

Αγαπητέ Έλληνα, εσύ που υπερασπίζεσαι τον Ελληνισμό και την Ελληνική Θρησκεία δείξε στους συνανθρώπους μου χριστιανούς ότι με την φώτιση του υιού του Θεού μπορούν να συντρίψουν τις αλυσίδες που σας εβάλαμεν. Διότι πώς να το κάνωμεν, σας εγκρεμίσαμεν τους Ναούς των Θεών. Μην ξεχάσεις και εσύ να μας διδάξεις πώς να γκρεμίσουμε τους δικούς μας ναούς.

Εξέπληξέ μας με την πλοκή της ιστορίας σου. Ο χριστιανός τί κάνει; Σκοτώνει την μητέρα του; Αφανίζει τον πατέρα του; Είναι μήπως ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας;

Έλληνες όλου του κόσμου ενωθείτε δια να συντρίψετε το ψεύδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Δεν έχετε να χάσετε τίποτε, παρά μόνον τις ιουδαιοχριστιανικές αλυσίδες σας.

Αδελφοί μου, μην λησμονείτε ότι αγωνιζόμεθα δια την μεγάλη του Χριστού ακροβυστίαν. Ορίστε λοιπόν πώς σας κοροϊδεύομεν:

Όταν μας λέτε ότι ο Γιαχβέ διατάζει τον προφήτη του να φάει ανθρώπινα περιττώματα, αμέσως εντοπίζουμε την αρνητικά φορτισμένη λέξη και της δίνουμε άλλη σημασία. Όχι θα πούμε, δεν λέει περιττώματα, αλλά βολβούς ψημένους. Όταν η Σάρα λέει στον Αβραάμ να πηδήξει την υπηρέτριά τους για να κάνει παιδί μέσω αυτής, το ερμηνεύουμε ως δείγμα ότι τάχα ο Γιαχβέ κάνει με τον Ισραήλ την τάδε πνευματική ένωση και όχι την δείνα.

Άκου Έλληνα τον πάτερ Παΐσιο και μην εγκαταλείπεις το φως του Ελληνισμού για να υποδουλωθείς στο σκοτάδι του χριστιανισμού. Αγαπητό μου τέκνο, δεν είναι οι προπάτορές σου ο Αβραάμ και ο Ισαάκ. Μην πιστεύεις τα ψεύδη που λέμε για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Κανένας Ιησούς δεν ήρθε στην γη. Εμείς σφάξαμε και κάψαμε και απειθήσαμε προς τους Αληθινούς Θεούς και τώρα πληρώνουμε τις αμαρτίες μας.

Να θυμάσαι τέκνο μου ότι ο πάτερ Παΐσιος θα είναι πάντα κοντά σου για να σε συμβουλεύει πώς να αποφεύγεις τα ψεύδη και τις παγίδες που στήνει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ο πάτερ Παΐσιος θα είναι πάντα κοντά σου για να σε συμβουλεύει πώς να γίνεις ελεύθερος και σοφός άνθρωπος ακολουθών τα διδάγματα Θεών και Ελλήνων.

Νομίζεις ότι είμαι τρελλός που σε συμβουλεύω όλα αυτά; Κάνεις λάθος, διότι...Μα τί κάνετε βρε παιδιά; Τί κάνεις εκεί βρε γυναίκα; Βρε δεν θέλω να με δέσετε, ανόητοι. Σας το είπα τόσες φορές: δεν είμαι τρελλός. Είμαι απλώς χριστιανός. Αχ, αυτοί οι ανόητοι δεν με ακούνε.

Εσείς κύριε αναγνώστα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε καθόλου;

-Εγώ πάτερ Παΐσιε απλώς σας διαβάζω. Τί άλλο θέλετε από μένα;

-Να, έλεγα βρε τέκνο μου μήπως είσαι ειδωλολάτρης και σου δίνω τσάμπα τις συμβουλές;

-Όχι, δεν είμαι. Σας παρακαλώ, συνεχίστε.

-Τ’ άκουσες γυναίκα; Αυτός ο αναγνώστης θέλει και άλλες συμβουλές.

-Άσε τις ανοησίες Παΐσιε και πες στον κόσμο ξεκάθαρα πώς να διαλύσει τον χριστιανισμό, μην σου φέρω τον πλάστη στο κεφάλι.

-Άκου κύριε... πώς σε είπαμε; κύριε αναγνώστα... ακόμη με διαβάζεις ή έφυγες;

-Εδώ είμαι πάτερ Παΐσιε. Δεν έφυγα. Σας παρακολουθώ ακόμα.

-Και δεν μου λες αγαπητέ αναγνώστα, δεν πιστεύω να λησμόνησες αυτό που σου δίδαξα στο προηγούμενο μάθημα; Ακριβώς! Ποτέ δεν το κάνουμε. Είναι αμαρτία. Διότι αν αφήσεις τον παπά ζωντανό μετά σε σκότωσε.

-Πάτερ Παΐσιε, ως ένας απλός και ταπεινός αναγνώστης σας, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί οι Έλληνες δεν τα σκέφτηκαν όλα αυτά νωρίτερα;

-Πες καληνύχτα τέκνο μου στον πάτερ Παΐσιο, και σταμάτα τις βλακείες. Εγώ τί κάνω εδώ; Τζιτζίκια πεταλώνω;

-Καλέ Παΐσιε, άφησε ήσυχους τους αναγνώστες. Δεν βλέπεις ότι οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

-Άσε με ρε γυναίκα να βγάλω το άχτι μου πάνω στον χριστιανισμό, γαμώ το Χριστ... τί λέγαμε τέκνο μου; Α ναι. Με παρακολουθείς; Ακολουθείς τα χνάρια μου;

-Ομολογώ ότι σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον. Αλλά δεν καταλαβαίνω, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Αφού έτσι και αλλιώς Έλληνες και χριστιανοί είμαστε αδέλφια. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμέν..

-Σουτ, σταμάτα να βλασφημείς. Ποιός σου είπε τέτοιες ανοησίες;

-Εσείς... θέλω να πω οι παπάδες.

-Εμείς αγαπητέ μου λέμε όσα ψέμματα θέλουμε. Αν πέσουμε στον γκρεμό εσύ θα μας ακολουθήσεις;

-Πάτερ Παΐσιε, ως Έλλην έχω ένα πρόβλημα με τις χριστιανικές γραφές που λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν ανθρωποθυσίες. Και οι χριστιανοί συνεχώς μας συκοφαντούν. Τί να κάνω;

-Τέκνο μου, ακόμα δεν έμαθες ότι η συκοφαντία είναι η βασική αρχή του χριστιανισμού; Ορίστε η λίστα που πρέπει να ετοιμάσεις για να αντιμετωπίσεις επιτυχώς τους ομοθρήσκους μου που σε συκοφαντούν:

Διαστρέβλωσες αρκετά το μήνυμα των χριστιανικών γραφών;

Καμουφλάρησες τα στοιχεία σου με ύφος μυστηρίου;

Σε γενικές γραμμές θέσε το ερώτημα: ποιός σκότωσε τον Ιησού Χριστό; Ο μπάτλερ; Η Μύριαμ; Η γυναίκα του; Ο Κολοκοτρώνης; Χρώσταγε της Μιχαλούς; Οι Εβραίοι διότι ήταν Έλληνας με περιτομή; Ο Άγιος Γεώργιος διότι ήταν βρυκόλακας;

Κάνε μας να τρέμουμε. Ποιός θα λύσει πρώτος το μυστήριο; ο Ιησούς ή ο αναγνώστης;

Και τώρα τέκνο μου θα σου διδάξω μία παλιά μας τέχνη. Θα σου διδάξω πώς να αμφισβητείς ένα αυθεντικό Ελληνικό έγγραφο ή πώς να κατασκευάζεις μία ψευδή κατηγορία. Ξεκίνα με το να αμφισβητείς την ύπαρξη της εκδόσεως, την ερμηνεία του κειμένου, την έννοια και το περιεχόμενο κάθε λέξεως. Συνέχισε με το να αρνείσαι ότι το τάδε ή το δείνα εδάφιο είναι Ελληνικό. Απόδωσέ το σε χριστιανό συγγραφέα. Δήλωσε ότι αρνείσαι να πεισθείς ακόμη και αν σε πείσουμε.

Στέρεψες από ιδέες; Ορίστε ωρισμένα παραδείγματα από τους δασκάλους της παραπλανήσεως και της πλαστογραφίας, διάλεξε από το 1 ως το 5:

1. Η Υπατία ήταν χριστιανή.

2. Οι χριστιανοί που γκρέμιζαν τους Ελληνικούς Ναούς ήταν Έλληνες.

3. Το «κατά Ελλήνων» στα χριστιανικά κείμενα σημαίνει «κατά ειδωλολατρών».

4. Αλλαγή θέσεως στην τιμωρία και στο έγκλημα, στον θύτη και το θύμα. Η τιμωρία είναι έγκλημα και το έγκλημα είναι τιμωρία. Ο θύτης είναι θύμα, και το θύμα είναι θύτης.

5. Οι Έλληνες που ανθρωποθυσιάστηκαν από τους χριστιανούς αποκαλούνται χριστιανοί μάρτυρες.

Όπως βλέπεις χρησιμοποιούμε ένα σωρό τεχνικές για να ανατρέψουμε τα αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. Όμως μην ξεχνάς αγαπητό μου τέκνο ότι ο πάτερ Παΐσιος θα είναι πάντα κοντά σου για να σε συμβουλεύει πώς να αποφεύγεις τις χριστιανικές παγίδες. Διότι γνωρίζεις καλά ότι αγωνιζόμεθα ταπεινώς δια την μεγάλη του Χριστού ακροβυστία.

 

Ο σος αδελφός πάτερ Παΐσιος  

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα