:: ::

 
 
 

                           

                                    Παγανιστές και Ξενιστές

 

Στα χρόνια της ελευθερίας όταν ακόμα προσδιορίζαμε την ταυτότητά μας, δύο αιώνες πριν την επιβολή του ναζωραϊκού δόγματος, ο όρος παγανιστής εξέφραζε τον πιστό στην Πατρώα Θρησκεία.

Ο κάτοικος του pagus, της διοικητικής επαρχίας που έχει τις ρίζες του σε αυτήν, ο κάτοικος της πόλης όπου ζει και έλκει την καταγωγή του ονομάζεται παγανιστής. Ο πατέρας που επαινεί την κόρη του ως pagana μεταξύ pagani, την επιτιμά για την πίστη στην Πατρώα Θρησκεία του τόπου της. Οι άνθρωποι του τόπου που διαφυλάσσουν τα πατρώα έθιμα, εμείς σήμερα που διατηρούμε ζωντανή την Πατρώα Θρησκεία είμαστε παγανιστές. Εμείς οι γηγενείς που τηρούμε την προγονική κληρονομιά, οι εντόπιοι.

Στις πόλεις και τα χωριά Ανατολής και Δύσης οι Εθνικές Θρησκείες παρέμεναν κυρίαρχες. Μέχρι και τα τέλη του 4ου αιώνος, σχεδόν ένα αιώνα μετά την εισβολή η ρωμαϊκή σύγκλητος περιλάμβανε ακόμα μεγάλο αριθμό παγανιστών.

Οι ναζωραίοι μετά την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας, συνέδεσαν υποτιμητικά αυτόν τον όρο με τον «αγράμματο κάτοικο της επαρχίας που εμμένει στην παλαιά πίστη». Ήταν ο καιρός που ο πιστός έγινε «ειδωλολάτρης» και ο ασεβής έγινε «πιστός».

Πώς αποκαλούσαν οι Ελεύθεροι Πρόγονοί μας τους ναζωραίους; Allieni, οι αλλοδαποί που γινόντουσαν χριστιανοί. Οι αλλοφερμένοι που ασπάζονταν το ανατολίτικο δόγμα της καταγωγής τους. Οι ξενομερίτες που στα χρόνια της ενοποιημένης αυτοκρατορίας, όταν ο τίτλος του πολίτου δινόταν εύκολα, διατηρούσαν φθόνο για τους γηγενείς, τον πλούτο τους και την τύχη να διαμένουν στην γη τους.

Οι ξενιστές του γηγενούς κοινωνικού σώματος που για να διαβρώσουν τον φυλετικό ιστό διέρρηξαν την Θρησκεία της Πατρίδος. Η οικουμενική ιδεολογία των ναζωραίων, η πρακτική της αλώσεως, το ναζωραϊκό σκότος, η μέθοδος της λησμονιάς. Οι ναζωραίοι θέλησαν να ξεχαστεί η Προγονική Θρησκεία, για να ριζώσει η ξένη στα εδάφη της. Θελήσανε να αποκτήσει την νομιμότητα της μακράς καταγωγής.

Οι ναζωραίοι ξενιστές δεν αλλάξανε τακτική στους σκοτεινούς αιώνες της παρουσίας τους. Δεν επικαλεστήκανε εθνικότητα, με σκοπό να κυριεύσουν και άλλα εδάφη, να διαβρώσουν και άλλους ανεκτικούς παγανιστές. Επικαλούνται εθνικότητα μόνο όταν βάλλονται έξωθεν ή έσωθεν ώστε να καλυφθούν πίσω από τους γηγενείς. Επικαλούνται εθνικότητα για να καλύψουν την αντεθνική τους ιδεολογία πίσω από την Πατρίδα, για να ταυτίσουν την ξένη ράτσα τους με την γηγενή φυλή. Όμως η λύσσα τους για επέκταση προσέκρουσε στην πιο φανατική ισλαμική δοξασία, και τον σθεναρό εβραϊκό εθνισμό που τους απομόνωσε.

Ο ανθρωπισμός, ο διεθνισμός, ο καπιταλισμός που χρέωσαν οι ναζωραίοι στα έθνη φέρνει πάλι νέα κύματα ξενιστών. Θα εδραιωθούν διαρρηγνύοντας τον χριστιανισμό. Θα ριζώσουν καταλαμβάνοντας την πολιτική εξουσία, θα επιβάλουν την νέα θρησκεία και θα μακελέψουν τους χριστιανούς.

Ο χριστιανισμός καταδικασμένος στην οικουμενικότητα και τα παράγωγά της, εξαρτημένος ιδεολογικά από την Ιουδαία και συγγενής του Ισλάμ δεν μπορεί νομοτελειακά να γίνει εθνικός. Είναι κατασκευασμένος να αλλοιώνει κάθε τι φυσικό, να ομογενοποιεί κάθε διαφορά, να ισοπεδώνει κάθε αξία. Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να παραμένει διεθνιστικός.

Μόνη ελπίδα των εθνών είναι η αποβολή της χριστιανικής δοξασίας από τα ευρωπαϊκά εδάφη. Μόνη ελπίδα το σφράγισμα της κερκόπορτας που ανοίγουν οι ναζωραίοι στους νέους εισβολείς της παγκοσμιοποίησης. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία από την επιστροφή στην αυστηρή τήρηση των Εθνικών Θρησκειών. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία από την επιστροφή των ναζωραίων στην έρημο.

 

Κάλλιστος

2α Μεσούντος μηνός Θαργηλιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα