:: ::

 
 
 

 

         Οργανωτικό σχέδιο της Ελληνικής Επαναστάσεως

        

Το εγερτήριο σάλπισμα συντάραξε τις καρδιές των Ελλήνων. Η Ελληνική Επανάσταση σιγοβράζει σε όλα τα μέρη και περιμένει την ευκαιρία να εκσφενδονίσει μύδρους στις κεφαλές των κατακτητών.

Η επιτυχία στην πολιτική επανάσταση προϋποθέτει νίκη στην ηθική επανάσταση. Ο επαναστατικός στρατός θα συντρίψει τους εχθρούς του Ελληνισμού όταν επιτύχει την απόλυτη ιδεολογική καθαρότητα.

Η στρατιωτική ενδυνάμωση του Ελληνισμού θα αυξηθεί ως συνέπεια της πνευματικής του ενδυναμώσεως.

Πριν κατακτήσουμε τους εχθρούς μας, πρέπει να εξαλείψουμε ολοσχερώς την διαφθορά στις καρδιές, στις ψυχές και στο πνεύμα μας.

Ως πνευματικό κίνημα, ο Ελληνισμός θα συντρίψει τους εισβολείς αφού πρώτα συντρίψει τους πνευματικούς δεσμούς με τους εισβολείς.

Γιατί είναι ευτυχής ο ελεύθερος Έλλην; Επειδή διέρρηξε τους δεσμούς με τους κατακτητές. Αδιαφόρησε για τους αφέντες του. Εγκατέλειψε τον πνευματικό τους βούρκο. Τώρα ο ελεύθερος Έλλην ευρίσκεται στην Αγκαλιά των Θεών. Δεν φοβάται τις απειλές των κατακτητών. Δεν τον ενδιαφέρει η συνύπαρξη με τους εισβολείς.

Έχει κλείσει τα αυτιά του στις Σειρήνες των μισελλήνων. Ακούει μόνον το θεϊκό σάλπισμα για Ιερό Πόλεμο.

Τελειοποιώντας την πίστη μας στους Θεούς, τελειοποιούμε την προφητεία για ταχεία απελευθέρωση του σκλαβωμένου μας Έθνους.

Ο Ελληνισμός δεν προσφέρει στον πιστό συναισθηματική ανακούφιση από τα καθημερινά προβλήματα όπου μόλις γυρίσει στο σπίτι νοιώθει ότι δεν έχει την δύναμη να αλλάξει κάτι. Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής. Κάθε ενέργεια των πιστών καθοδηγείται από τους Θεούς.

Μόνον εσύ, ο Έλλην, καθορίζεις πόση δύναμη θα δώσεις στον κατακτητή για να σε σταματήσει από το να τον εξολοθρεύσεις.

Όποτε το Ελληνικό Έθνος απομακρύνεται από το ορθό μονοπάτι, οι Θεοί από οίκτο για τα τέκνα Τους, στέλνουν Ιεροφάντες οίτινες επαναφέρουν τον Λαό στον ορθό δρόμο.

Οι Αθάνατοι Θεοί φωτίζουν το μονοπάτι που θα ακολουθήσει το επαναστατικό κίνημα που έχει θεριέψει σε όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Οι Ιεροί Πολεμιστές απορρίπτουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα σε όλες του τις εκφάνσεις. Ο πλήρης πολιτικός διαχωρισμός από τους κατακτητές αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για την Ελευθερία της Πατρίδος.

Οι επαναστατημένοι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν ταχέως τις παιδικές αρρώστιες κάθε επαναστάσεως. Έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα νέες οργανώσεις, κόμματα, κινήσεις οι οποίες ζητούν ανατρεπτική δράση, αλλά οι ηγέτες τους το μόνο που πράττουν είναι να σπέρνουν την ιδεολογική σύγχυση στον Λαό.

Δημιουργούνται νέα πατριωτικά κόμματα, και χωρίς να μελετούν πολιτική ιστορία, δημοσιεύουν μία διακήρυξη υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Και καλούν τον Λαό σε συντονισμό για να πάρουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές. Ουδείς εξ αυτών των τυχάρπαστων πατριωτών ηγετών αναρωτήθηκε ποτέ γιατί τόσα πατριωτικά κόμματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς δεν κατάφεραν να πάρουν την εξουσία.

Η τυπική διαδρομή των αποτυχημένων πατριωτικών κομμάτων έχει ως εξής: ιδρυτική διακήρυξη, συνέδριο, εκλογές. Δεν ξεπερνούν το εκλογικό μέτρο και διαλύονται ή φυτοζωούν. Και ο κύκλος ξεκινά από την αρχή με την ίδρυση κάποιου νέου πατριωτικού κόμματος.

Οι δέ ηγέτες των, αρχίζουν την μεμψιμοιρία. Δηλώνουν ότι η αποτυχία στις εκλογές ήρθε είτε επειδή μας καταδιώκουν σκοτεινές δυνάμεις, είτε επειδή ο εχθρός έχει το χρήμα ενώ εμείς δεν έχουμε, είτε επειδή ο Λαός είναι διεφθαρμένος και δεν μας ψήφισε.

Κατά 99,9% η αποτυχία των λεγομένων πατριωτικών κομμάτων οφείλεται στους ηγέτες των, διότι δεν έχουν πολιτική παιδεία. Και επειδή δεν ξέρουν πώς να πάρουν την εξουσία, καταφεύγουν σε ανόητες δικαιολογίες.

Εφ’ όσον δεν κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, δεν λαμβάνουν τις σωστές απαντήσεις. Η σωστή πρακτική για ένα πατριωτικό κίνημα είναι να ξεκινήσει με τα ερωτήματα, Γιατί κυριαρχούν οι προδότες; Τί δεν κάνουμε σωστά; Τί κάνει ο εχθρός σωστά; Όταν δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ο δρόμος για την εξουσία ανοίγει διάπλατα.

Αρκετές φορές οι πολιτικοί τους στόχοι ευρίσκονται μεταξύ εκλογών και πραξικοπήματος. Δεν έχουν στοιχειώδη πολιτική κατάρτιση και ως εκ τούτου αγνοούν τις στρατηγικές καταλήψεως της εξουσίας.

Κάποια πατριωτικά κόμματα λένε να πάμε σε εκλογές. Πώς; Αφού οι εκλογικοί κατάλογοι είναι νοθευμένοι. Τα μεγάλα ΜΜΕ ανήκουν στους κρατικοδίαιτους εργολάβους. Η βουλή δεν λειτουργεί. Το σύνταγμα έχει καταλυθεί. Λένε ότι είμαστε υπό κατοχή, ότι είμαστε σε πόλεμο, ότι έχει διαλυθεί το κράτος. Μα τότε, δεν μπορούμε να μιλάμε για εκλογές, αλλά για την δόμηση ενός νέου Ελληνικού κράτους, εκ του μηδενός.

Ωρισμένοι δειλοί πατριώτες λένε, θα κάνουμε μήνυση στους προδότες. Δηλαδή θέτουν εκτός πολιτικού αγώνος τον Λαό, και αναθέτουν σε κάποιον άλλο(τον δικαστή του καθεστώτος) να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ο Λαός. Η ενέργειά τους υποδηλώνει πίστη στην δικαιοσύνη του καθεστώτος! Ωσάν η δικαστική εξουσία του καθεστώτος να μην είναι διεφθαρμένη και να μην εξαρτάται από την εκτελεστική εξουσία.

Με αυτό τον τρόπο αποκοιμίζουν τον Λαό. Του χορηγούν ένα υποκατάστατο πολιτικής δράσεως(την μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου) για να τον αδρανοποιήσουν. Είναι σαν να του λένε, «κάθησε στα αυγά σου, περίμενε μετά από 5 χρόνια να τελεσιδικήσει η μήνυση που κάναμε εμείς, οι ...πατριώτες πολιτικοί». Αυτού του είδους οι μηνύσεις είναι αντίστοιχες με τις 24ωρες απεργίες που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ, με σκοπό να εξουθενώσει τον κόσμο, αφού δεν έχουν κανένα πολιτικό στόχο. Εκτός από το να εκτονώσουν την οργή του κόσμου με ακίνδυνες για το καθεστώς συνέπειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΓΣΕΕ παριστάνει ότι δεν γνωρίζει την τεχνική της πολιτικής απεργίας. Η μαζική πολιτική απεργία, έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος και όχι την διάσωση των κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Το αυτό ισχύει και για τους τραγελαφικούς «πατριώτες» πολιτικούς μας, που κάνουν μηνύσεις. Φαίνεται ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ την στρατηγική της πολιτικής ανυπακοής.

   Η πολιτική ανυπακοή, εφαρμόζεται εδώ και 150 χρόνια σε όλα τα μέρη του κόσμου εναντίον διαφορετικών καθεστώτων με σκοπό την σταδιακή και μη βίαιη ανατροπή τους. Μία βασική τεχνική είναι οι εικονικές δίκες. Μπορούν τα πατριωτικά κόμματα, να καλούν τον Λαό στην σύσταση λαϊκών δικαστηρίων με σκοπό την διεξαγωγή εικονικών δικών, σε πρώτη φάση.

Στις εικονικές δίκες, θα εγκαλείται ένας προδότης πολιτικός, θα δικάζεται από λαϊκούς δικαστές, ένας συνήγορος θα τον υπερασπίζεται και θα εκδίδεται μία δικαστική απόφαση. Οι δικαστές και οι κατηγορούμενοι θα αντιδικούν μέν αλλά θα έχουν ρόλο ηθοποιών, κάποιοι που θα παρουσιάζουν το όλο ζήτημα ως θεατρική παράσταση.

Όταν επαναληφθεί αυτή η εικόνα πολλές φορές, ο Λαός θα περάσει στην δεύτερη φάση. Στην δημιουργία πραγματικών λαϊκών δικαστηρίων όπου θα δικαστούν αληθινοί πολιτικοί, με αληθινούς λαϊκούς δικαστές.

  Το άμεσο καθήκον των Ελλήνων επαναστατών είναι η σταδιακή απονομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος σε όλα τα επίπεδα, και η δημιουργία ζωνών ελευθερίας. Ζώνη ελευθερίας σημαίνει ότι σε μία συνοικία δεν εφαρμόζεται το μνημόνιο του ΔΝΤ, ή ότι η συγκεκριμένη συνοικία δεν πληρώνει φόρους στο κατοχικό καθεστώς.

Δεν χρειάζεται να καταλάβουμε την εξουσία άμεσα σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Μπορούμε να καταλάβουμε την εξουσία σε ωρισμένες περιοχές και να δημιουργήσουμε ελεύθερες ζώνες, όπου δεν θα ισχύουν οι κατοχικοί νόμοι των ΔΝΤ-ΕΕ-Παπανδρέου.

Εφ’ όσον δεν μας προστατεύει η αστυνομία, ιδρύουμε λαϊκές πολιτοφυλακές. Εφ’ όσον οι εκλογικοί κατάλογοι και τα αρχεία του κράτους νοθεύονται προκειμένου να εμφανιστούν ως Έλληνες οι εισβολείς, δημιουργούμε τα δικά μας Ελληνικά ληξιαρχεία.

Από την στιγμή που το κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε υποκατάστημα του ΔΝΤ, και δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες, έχουμε χρέος να συστήσουμε δικά μας ανεξάρτητα κοινοβούλια. Σε κάθε δήμο, χωριό, νομό, δημιουργούμε Εκκλησίες του Δήμου, όπου οι πολίτες θα αποκτήσουν άμεσα νομοθετικές εξουσίες.

Ο πόλεμος κατά των κατακτητών δεν επιτρέπεται να περιοριστεί σε απεργίες, διαμαρτυρίες και μηνύσεις. Αυτού του είδους οι αντιδράσεις είναι νηπιακής μορφής. Χρειάζεται ένα ποιοτικό άλμα. Περνάμε σε ανώτερες μορφές πολιτικού αγώνος.

Το κατοχικό καθεστώς διοργανώνει εκλογές τον Νοέμβριο. Όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την ανάγκη να κηρύξουν αποχή από τις κατοχικές εκλογές και να δηλώσουν ότι οι εκλογές του κατοχικού καθεστώτος είναι παράνομες.

Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή παραλλήλων εκλογών, με δικούς μας εκλογικούς καταλόγους. Δι’ αυτού του τρόπου το Ελληνικό επαναστατικό κίνημα θα αποδείξει την δύναμή του και θα επιβάλλει την θέλησή του. Αν εγκλωβιστεί έστω και ένας Έλλην στις κατοχικές εκλογές, νομιμοποιεί εμμέσως το κατοχικό καθεστώς.

Ο στόχος της δημιουργίας πολιτοφυλακών, Εκκλησιών του Δήμου, λαϊκών δικαστηρίων, παραλλήλων εκλογών, είναι να προπαγανδίσουμε στον Λαό την ιδέα ανακηρύξεως Εθνοσυνελεύσεως, η οποία θα λειτουργεί παραλλήλως και ανεξαρτήτως από το κατοχικό καθεστώς.

Η πολιτική αυτονόμηση των Ελλήνων θα πάρει σάρκα και οστά με την ψήφιση νόμων στην Εθνοσυνέλευση που θα ακυρώνουν τα νομοσχέδια του κατοχικού κοινοβουλίου.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι θέλουν να αποσχισθούν από τις κατοχικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να δημιουργήσουν ανεξάρτητες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με σκοπό να καλλιεργήσουν το πνεύμα αυτονομίας και αντιστάσεως έναντι των κατακτητών.

Άμεσα σε κάθε γειτονιά θα δημιουργήσουμε δικές μας εφορίες, οι οποίες θα είναι ανεξάρτητες από τις κατοχικές αρχές, και θα ακυρώνουν όλους τους φόρους που επιβάλλουν οι κατακτητές.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν θέληση για αυτονόμηση και δίψα για αυτο-οργάνωση. Λένε, «απεχθάνομαι την κατοχή και θέλω να απελευθερωθεί η Πατρίδα μου». Αλλά οι «πατριώτες» ηγέτες τους ευνουχίζουν πολιτικώς. Αντί να τους δείχνουν τον δρόμο προς την ελευθερία, σφυρηλατούν τα δεσμά της σκλαβιάς, λαμβάνοντας μέρος στις εκλογές του κατοχικού καθεστώτος. 

Ο Επαναστατημένος Λαός είναι έτη φωτός μπροστά από τους «πατριώτες» ηγέτες. Θα τους απομακρύνει βιαίως, αν θέλει να αποφύγει την γενοκτονία. Οι «πατριώτες» ηγέτες δεν θέλουν επανάσταση, θέλουν μεταρρύθμιση δια εκλογών. Τα συνθήματα «κρεμάλα στους προδότες», δεν τα εννοούν.

Αν τα εννοούσαν, θα απεκάλυπταν στον Λαό το ιστορικό του χρέος: την άμεση σύσταση λαϊκών δικαστηρίων. Θα καλούσαν τον Επαναστατημένο Λαό να φέρει εις πέρας την ιστορική του αποστολή: να αυτο-ανακηρυχθεί σε Επαναστατική Εθνοσυνέλευση κηρύσσοντας παράνομο το κατοχικό κοινοβούλιο. Θα εφήρμοζαν άμεσα την στρατηγική της πολιτικής ανυπακοής.

Ο Ελληνικός Λαός θα εφαρμόσει άμεσα την στρατηγική της πολιτικής ανυπακοής. Θα δημιουργήσει έναν παράλληλο κυβερνητικό μηχανισμό, αλλού νόμιμο αλλού ημι-παράνομο, και καθημερινώς θα οικοδομεί ένα νέο κρατικό μηχανισμό.

Θα περάσουμε μία περίοδο διπλής εξουσίας, όπου το κατοχικό κοινοβούλιο θα συγκρούεται με την Επαναστατική Εθνοσυνέλευση, όπου η κατοχική κυβέρνηση θα συγκρούεται με την επαναστατική κυβέρνηση, όπου η κατοχική αστυνομία θα συγκρούεται με τις λαϊκές πολιτοφυλακές. Αλλά τί μεγαλύτερη χαρά, αφού οι σελίδες της Ιστορίας γράφονται με επαναστατική δράση, και όχι με γελοίες μηνύσεις κατά του κατοχικού καθεστώτος.

Οι Έλληνες απεχθάνονται μία απλή αλλαγή προσώπων ή κομμάτων. Θέλουν ολική ανατροπή των παλαιών κομμάτων. Απαιτούν βαθείς πολιτιστικές αλλαγές. Και σε αυτό το σημείο οι «πατριώτες» ηγέτες επέδειξαν άγνοια και ανικανότητα να ακολουθήσουν το Ελληνικό πολιτιστικό κίνημα. Αγνόησαν τις διδαχές της ιστορίας: ένα νικηφόρο πολιτικό κίνημα εδράζεται σε ένα ισχυρό πολιτιστικό κίνημα.

Γι’ αυτό τα υπάρχοντα «πατριωτικά» κόμματα επιδεικνύουν περιωρισμένη πολιτική δράση: εκλογές, συνέδρια, ημερίδες, διαδηλώσεις. Όταν πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, διοργανώνουν κάποιες ομιλίες, τίποτε περισσότερο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι μία ομιλία είναι ένα παθητικό γεγονός. Δεν δημιουργεί βιώματα. Είναι λάθος τρόπος εκδηλώσεως των Ελληνικών ιδεωδών.

Μία πατριωτική συγκέντρωση για την Μακεδονία ή τον Παύλο Μελά ή την Κύπρο με μία ιστορική ομιλία και ένα «ζήτω η Ελλάδα», και μετά επιστροφή στα σπίτια, μοιάζει με επιμνημόσυνη δέηση παρά με έκκληση για Αγώνα.

Στις πατριωτικές εκδηλώσεις πρέπει να ακούωνται πολεμικές ιαχές. Παιάνες. Σάλπιγγες. Να οργανώνωνται πολιτιστικά δρώμενα.

Η πατριωτική εκδήλωση ενός κόμματος για την 25η Μαρτίου πρέπει να γίνεται νύκτα, με δάδες για να δημιουργείται υποβολή.

Οι συμμετέχοντες προσέρχονται φορώντας παραδοσιακές στολές που έχουν νοικιάσει. Πίνουν και τρώνε Ελληνικά προϊόντα. Οι επικεφαλής της εκδηλώσεως αναβιώνουν και αναπαριστούν τους οπλαρχηγούς του «1821» με διαλόγους και σχέδια μάχης. Αναπαριστούν τα πολεμικά συμβούλια εκείνης της εποχής. Ταυτοχρόνως διεξάγονται  αγώνες παγκρατίου, φιλοσοφικές συζητήσεις, διαγωνισμοί ποιήσεως, απαγγέλλονται στίχοι πατριωτών ποιητών. Τα μικρά Ελληνόπουλα βλέπουν δρώμενα με μύθους του Αισώπου. Πωλούνται δώρα πχ αρχαία Ελληνικά νομίσματα, και άλλα αναμνηστικά.

 Αυτό σημαίνει βιώνω τον Ελληνισμό. Αυτό πρέπει να κάνει το τμήμα κινητοποιήσεων ενός πατριωτικού κόμματος. Να βυθίσει την προπαγάνδα του στα έγκατα της Ελληνικής ψυχής. Αλλιώς μένει σε επιφανειακά και ξύλινα συνθήματα, τα οποία δεν προσδίδουν στον πατριωτισμό ψυχολογικό βάθος και πλάτος.

Τα πατριωτικά κόμματα πρέπει να εξοπλιστούν με τμήματα πολιτικής ιστορίας, πολιτικής ψυχολογίας, πολιτικής κοινωνιολογίας, και άγκιτ-προπ.

Οι Έλληνες απαιτούν να αποκτήσουν πολιτική παιδεία και να διδαχθούν την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής. Ζητούν την δημιουργία σχολών για πολιτικά στελέχη. Οι απόφοιτοι των σχολών θα αποτελέσουν την μαγιά για να θεριέψει το Επαναστατικό Κίνημα.

Για να αποκτήσει βάθος και πλάτος το Ελληνικό Επαναστατικό Κίνημα και κυρίως για να έχει διάρκεια, το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα πρέπει να κατανοήσει την ανάγκη δημιουργίας δικτύου πολιτιστικών, κοινωνικών, και οικονομικών οργανισμών που θα διατηρούν άσβεστη την φλόγα της Επαναστάσεως.

Τα πατριωτικά κόμματα πρέπει να ιδρύσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, τράπεζες, πολιτιστικούς οργανισμούς, εκδοτικές και διαφημιστικές εταιρείες, μέσα ενημερώσεως, οικοδομικές και τεχνικές εταιρείες, αθλητικούς συλλόγους, θέατρα, βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεξαμενές σκέψεως, εμπορικά καταστήματα. Η πολιτική ισχύς του πατριωτισμού πρέπει να συνδυαστεί με εκπαιδευτική, οικονομική, πολιτιστική, και κοινωνική ισχύ.

Κάθε δημόσια βιβλιοθήκη, κάθε πινακοθήκη, κάθε μουσείο, ινστιτούτο, κάθε πανεπιστήμιο, κάθε αθλητικός σύλλογος, κάθε φιλανθρωπικό ίδρυμα, κάθε θεολογική και φιλοσοφική σχολή, κάθε επιστημονικός σύλλογος, κάθε διαφημιστική εταιρεία, κάθε φιλολογικός σύλλογος, κάθε κινηματογραφική και καλλιτεχνική λέσχη, κάθε βιτρίνα καταστήματος, αποτελεί πολιτιστικό φρούριο το οποίο πρέπει να πολιορκήσουμε και να ανακαταλάβουμε.

Γι’ αυτό απέτυχαν τα μέχρι στιγμής πατριωτικά κόμματα. Επειδή έβαλαν τα μέλη τους σε με μία λογική του τύπου συνέδρια-εκλογές-ομιλίες-διαδηλώσεις. Μετατόπισαν το κέντρο βάρος της πολιτικής ζωής από τον Λαό στους υποψηφίους πολιτευτές. Αντικατέστησαν την μαζική καθημερινή πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική δράση, με εκλογές για τους λίγους υποψηφίους του κόμματος κάθε 2 ή 4 χρόνια. 

Το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα πρέπει να αποκτήσει δικό του τμήμα τηλεοπτικών παραγωγών που θα δείχνει εικόνες από το μέλλον. Σεναριογράφοι και ηθοποιοί θα σκιαγραφούν ένα αισιόδοξο μέλλον για την Ελλάδα εν είδει αυτοεκπληρουμένης προφητείας.

Μέσα από τις τηλεοπτικές τους παραγωγές θα δείχνουν έναν υποθετικό πρωθυπουργό της Ελλάδος να περνά μέσα από δύσκολες καταστάσεις και δια της ευστροφίας του να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ της Ελλάδος. Να απορρίπτει τους εκβιασμούς του ΔΝΤ, να αντιστέκεται στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, να απορρίπτει κάθε συζήτηση για το όνομα Μακεδονία με τους σκοπιανούς.

Έτσι συνηθίζει το Ελληνικό κοινό να λαχταρά καλύτερες ημέρες, διδάσκοντας τα μικρά Ελληνόπουλα τί να κάνουν όταν αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Έτσι δημιουργείται μία αυτοεκπληρουμένη προφητεία. Δείχνοντας σήμερα πώς θέλουμε να λειτουργεί ένας Έλλην πρωθυπουργός, καθορίζουμε πώς θα είναι οι μελλοντικοί πρωθυπουργοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολιτικές ταινίες με υποθετικά πολιτικά γεγονότα και υποθετικούς χαρακτήρες, κάτι που το βλέπουμε στις ΗΠΑ και το Χόλυγουντ.

Γυρίζονται ταινίες με  υποθετικούς προέδρους των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν εισβολείς, εξωγήινους, τρομοκράτες, και όλες αυτές οι ταινίες δημιουργούν μία πολιτική κουλτούρα. Σε αρκετές ταινίες παρουσιάζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι μαύρος ή γυναίκα, ώστε να εθιστεί το κοινό στην ιδέα ότι μία μέρα ο πρόεδρος θα είναι μαύρος ή γυναίκα. Έτσι γράφεται η μελλοντική ιστορία.

Το Ελληνικό Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα δεν χρειάζεται να εκλεγεί σήμερα για να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας. Μπορεί με την βοήθεια τηλεοπτικών παραγωγών να προβάλλει ηθικές αξίες και ιδεώδη που θα σμιλεύσουν την λαϊκή συνείδηση και θα προκαθορίσουν τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Αρκετές φορές ακούστηκε από κάποιους «πατριώτες» ηγέτες ότι δεν έχουμε χρήματα για να αντιταχθούμε στους εχθρούς του Ελληνισμού. «Αυτοί έχουν άφθονο χρήμα, εμείς πτωχοί, για αυτό ηττώμεθα», λένε οι ανίδεοι.

Είναι πτωχοί στο μυαλό όσοι «πατριώτες» διαδίδουν τέτοιες ανοησίες. Ο Ελληνισμός είναι μία ολοκληρωμένη ιδεολογία που μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν ο εχθρός έχει τρισεκατομμύρια στην διάθεσή του. Ακόμη και αν εξαπολύσει διωγμούς εις βάρος των Ελλήνων όπως επί βυζαντίου.

Ας δούμε τα λάθη των «πατριωτών». Συνήθως ζητούν εισφορές από τα μέλη των πατριωτών κομμάτων. Τα μέλη συνήθως δεν έχουν αρκετά χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα του κόμματος, και έτσι η ηγεσία δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Όμως αυτό αποδεικνύει ότι οι ηγέτες αγνοούν την ανακύκλωση του χρήματος.

 Το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα αντί να ζητά συνεχώς εισφορές από μέλη, θα δημιουργήσει καταστήματα και θα κερδίζει από αγορές μελών που έτσι και αλλιώς θα τις έκαναν. Πχ δημιουργεί καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια, κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια, εκδοτικούς οίκους, βιοτεχνίες ενδυμάτων. Έτσι το Κόμμα θα έχει συνεχή ροή εισοδήματος, θα προωθεί Ελληνικά προϊόντα, και θα δίνει δουλειά στα μέλη του.

Είναι δυνατόν το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα να μην έχει δικό του αρτοποιείο με παραδοσιακά αρτοσκευάσματα; Είναι δυνατόν να μην έχει δημιουργήσει επαγγελματικό κατάλογο των μελών του με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, πχ ηλεκτρολόγος, οικοδόμος, λογιστής, κομμωτής, ώστε όποιο μέλος έχει ανάγκη μίας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος να ξοδεύει το χρήμα του μέσα στο κομματικό κύκλωμα, ώστε να ανακυκλώνεται το χρήμα;

Με αυτό τον τρόπο το Κόμμα θα κρατά ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη για την συντήρησή του χωρίς να αναγκάζεται να ζητά εισφορές από τα κομματικά μέλη. Αρκεί να κατανοήσουμε ότι το εισόδημα των κομματικών μελών έτσι και αλλιώς θα δαπανηθεί σε πχ αγορά τροφίμων. Άρα πρέπει να δημιουργηθεί αλυσίδα κομματικών καταστημάτων τροφίμων ώστε τα μέλη του να μην ξοδέψουν το εισόδημά τους σε κάποιο μη-κομματικό κατάστημα τροφίμων.

Με αυτή την τακτική δημιουργείται ισχυρός οικονομικός δεσμός μεταξύ των μελών του Επαναστατικού Πατριωτικού Κόμματος και ισχυρό κίνητρο για εγγραφή νέων μελών στο κόμμα.

Αν ένα «πατριωτικό» κόμμα δεν μπορεί να δώσει εργασία σήμερα στους Έλληνες πατριώτες, όντας εκτός εξουσίας, γιατί να το εμπιστευθούμε ότι θα δώσει εργασία στους Έλληνες όταν πάρει την εξουσία;

Το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα θα δημιουργήσει κατάλογο με Έλληνες επαγγελματίες(οικοδόμους, λογιστές, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, κλπ) που θα συνδέονται με το κόμμα. Τα μέλη του κόμματος που χρειάζονται την συγκεκριμένη υπηρεσία θα προσλαμβάνουν από τον κατάλογο του κόμματος. Η δημιουργία οικονομικών δεσμών αλληλεγγύης θα καταστήσει το κόμμα ισχυρό ψυχικώς και οικονομικώς.

Άλλος τρόπος χρηματοδοτήσεως του Επαναστατικού Πατριωτικού Κόμματος είναι δια της εκδόσεως κοινοτικού χαρτονομίσματος. Παραλλήλως με το ευρώ και χωρίς να έχει επανεκδοθεί η δραχμή, μπορεί να εκδοθεί ένα νόμισμα που να ισχύει σε μία ωρισμένη περιοχή, πχ στην Δυτική Αττική. Σκοπός αυτού του νομίσματος είναι να αξιοποιήσει την αδρανή εργασία Ελλήνων πολιτών. Ένα τοπικό νόμισμα, μπορεί να είναι ένα προσωρινό χρηματόγραφο, ή ένα πιστωτικό κουπόνι.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης κρίσεως του 1932 στις ΗΠΑ, οι τοπικές κυβερνήσεις πλήρωναν με τοπικά νομίσματα τους εργαζόμενους. Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο σε Γερμανία και Αυστρία. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τοπικά νομίσματα που κυκλοφορούν νομίμως και παραλλήλως με το επίσημο νόμισμα.

Άλλος τρόπος χρηματοδοτήσεως είναι να κυκλοφορήσει η ηλεκτρονική δραχμή, εφόσον η κατοχική κυβέρνηση απαγορεύει την τυπωμένη δραχμή. (Περισσότερες πληροφορίες με  φράσεις κλειδιά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζητήσεως: community currency, local currency, scrip, notgeld, electronic money, digital money).

Ένα πραγματικά επαναστατικό κόμμα πρέπει να ρίξει το σύνθημα της χρηματοδοτήσεώς του με την έκδοση ενός πατριωτικού ομολόγου, με χαμηλές ονομαστικές αξίες, πχ 100, 200, 500, 1000 ευρώ. Αφορολόγητο, χωρίς πόθεν έσχες. Ομολογιακά δάνεια εκδίδουν οι Ανώνυμες εταιρίες και οι ΕΠΕ για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους. Συνεπώς είναι αδιανόητο να μην εκδίδει ομολογιακό δάνειο ένα πατριωτικό κόμμα για να χρηματοδοτήσει τον Ιερό Αγώνα υπέρ της Ελευθερίας. 

Το Επαναστατικό Κίνημα όταν δημιουργήσει ζώνες ελευθερίας, αφού καταργήσει όλους τους κατοχικούς φόρους, θα εισπράττει ένα ποσό από τους πολίτες ως εισφορά επειδή έσωσε την περιουσία τους από τους κατακτητές. Ένα πολύ μικρό ποσοστό από τους κατοχικούς φόρους που γλύτωσαν οι πολίτες, είναι λογικό και δίκαιο να αποδίδεται στο επαναστατικό πατριωτικό κίνημα για να συνεχίσει τον απελευθερωτικό αγώνα και των υπολοίπων Ελλήνων. 

Άλλος τρόπος χρηματοδοτήσεως είναι η οργάνωση δημοπρατηρίων Ελληνικών τροφίμων. Αυτή την στιγμή ένα κλειστό κύκλωμα χονδρεμπόρων εκμεταλλεύεται τους Έλληνες αγρότες(αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους), και τους Έλληνες καταναλωτές(πωλώντας τους πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα). Στα δημοπρατήρια που θα δημιουργήσει το Επαναστατικό Κίνημα ο αγρότης θα πωλεί ακόμη και σε διπλάσια τιμή από αυτήν που του δίνει ο χονδρέμπορος, και ο καταναλωτής θα αγοράζει σε υποπολλαπλάσια τιμή από την σημερινή.

Θα οργανωθούν λαϊκές αγορές, παράλληλες και αφορολόγητες από την κατοχική κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως θα κλείσουν όλες οι παράνομες αγορές των εισβολέων. Την αγορανομία θα την ελέγχει το Επαναστατικό Πατριωτικό Κόμμα.

Βασική πηγή χρηματοδοτήσεως της Επαναστάσεως θα είναι η ίδρυση Ελληνικής εκδοτικής τραπέζης, έστω με υποτυπώδη μέσα. Θα ξεκινήσει άμεσα η εκτύπωση πανελληνίου νομίσματος που θα δίνει άτοκα και αφορολόγητα δάνεια για παραγωγικούς σκοπούς στους Έλληνες.

Η ανατροπή των κατακτητών θα επέλθει μέσα από εξελικτικά στάδια στην οργανωτική δομή των επαναστατών. Βασικό σχήμα είναι οι τοπικοί πυρήνες που θα εξελιχθούν σε τοπικές κυβερνητικές επιτροπές.

Θα δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά από τους πιό δραστήριους Έλληνες. Θα αναλάβουν τις υποθέσεις της τοπικής κοινωνίας. Ασφάλεια, εκπαίδευση, περίθαλψη, δικαιοσύνη, εκκλησία Δήμου, οικονομία, έκδοση εγγράφων, ΜΜΕ.

Βασικό καθήκον κάθε νέας τοπικής κυβερνητικής επιτροπής είναι η προπαγάνδα για την μιμητική επέκταση των κυβερνητικών επιτροπών σε κάθε πόλη της Ελλάδος.

Το επαναστατικό κίνημα κάνει έκκληση για συμμετοχή των Ελλήνων στην επαναστατική κυβέρνηση. Δεν δημιουργούμε κόμμα. Δημιουργούμε κυβέρνηση. Κάθε νέο μέλος θα πηγαίνει σε μία μικρή πόλη και θα στήνει σε δημόσιο δρόμο ένα τραπεζάκι. Και κατευθείαν θα δηλώνει ότι αναλαμβάνει κρατικές υποθέσεις.

Συγχρόνως δημιουργούμε πολιτιστικά κέντρα, εταιρίες, τράπεζες, σχολεία, νοσοκομεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αυτά τα ιδρύματα θα αποτελέσουν τους σκελετούς των ζωνών ελευθερίας που θα οδηγήσουν στην κατάληψη της εξουσίας πανελλαδικώς.

Άμεσος στόχος των τοπικών κυβερνητικών επιτροπών είναι να στρατολογούν νέα μέλη που θα μετατρέπωνται σε νέους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Και θα αρχίσουν να απορροφούν πόρους από το μισελληνικό κράτος των κατακτητών.

Η απονομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος θα γίνει σταδιακώς και αναλόγως των τοπικών συνθηκών. Αλλού ταχύτερα, αλλού αργότερα.

Δεν αρκεί μία Ελληνική περιοχή να απελευθερωθεί από τον έλεγχο του κατακτητού, πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας κυβερνητικό έλεγχο στην περιοχή.

Τα άμεσα καθήκοντα των Ελλήνων είναι να δημιουργήσουν παντού: Τοπικές κυβερνητικές επιτροπές. Δεξαμενές σκέψεως. Πολιτοφυλακές. Λαϊκά δικαστήρια. Εκκλησίες του δήμου. Ανεξάρτητα Ελληνικά ληξιαρχεία. Πολιτιστικά κέντρα. Τηλεοπτικές παραγωγές. Επαναστατικά ΜΜΕ. Επαναστατικές εφορίες. Επαναστατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τοπικά-κοινωνικά νομίσματα. Επαναστατικούς χρηματοπιστωτικούς συνεταιρισμούς και Ελληνική εκδοτική τράπεζα. Επαναστατικά σχολεία. Σχολές πολιτικών στελεχών. Εκδοτικούς οίκους και επαναστατικό υπουργείο παιδείας. Ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους. Παράλληλες εκλογικές διαδικασίες.

Οι Έλληνες επαναστάτες οραματίζονται την πλήρη ανατροπή, το ολικό ξερρίζωμα του κατοχικού καθεστώτος. Οι προδότες-«πατριώτες» ζητούν μεταρρύθμιση του σάπιου μισελληνικού καθεστώτος, καθυβρίζοντας τους χιλιάδες Εθνομάρτυρες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής το αίμα τους για το Έθνος.

Ο πολιτικός διαχωρισμός από την μισελληνική λαίλαπα των κατακτητών θα επιτευχθεί με την οικοδόμηση μίας παράλληλης Ελληνικής κοινωνίας μέσα στην σάπια κοινωνία τους. Με την οικοδόμηση ενός Ελληνικού κράτους παραλλήλως με το μισελληνικό τους παρακράτος, έως ότου το γκρεμίσει η Λαϊκή οργή. Με την οικοδόμηση μίας Επαναστατικής κυβερνήσεως παραλλήλως με την κατοχική τους κυβέρνηση, μέχρι την ανατροπή της.

Υποφέρουμε από μία πνευματική αποικιοκρατία. Στις τέχνες, στην θρησκεία, στην οικονομία, στην πολιτική, στην βιομηχανία, ο Ελληνισμός ευρίσκεται υπό διωγμό. Ο Ελληνικός Λαός εθίζεται σε ξένα πρότυπα κυβερνήσεως, νομοθεσίας, πολιτικής συμπεριφοράς.

Η άρση της πνευματικής αποικιοκρατίας επέρχεται με την συμμετοχή όλων των Ελλήνων στην ανοικοδόμηση ενός νέου κράτους που θα το ελέγχουν αποκλειστικώς οι Έλληνες. Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία από την σημερινή για την ολοσχερή εξάλειψη της πνευματικής αποικιοκρατίας.

Οι Πατρώοι Θεοί έχουν το βλέμμα Τους επάνω μας. Θα τιμωρήσουν κάθε λιπόψυχο και αδιάφορο Έλληνα που κωφεύει στις κραυγές βοηθείας των Αδελφών του.

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα