:: ::

 
 
 

 

                  Οργάνωση της προετοιμασίας για την εξέγερση

 

 

Τους τελευταίους 8 μήνες έχουν γίνει μαζικές απεργίες οι οποίες ωθούν τον Λαό σε τολμηρότερες ενέργειες.

Οι δυνάμεις κατοχής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πρωτοφανή μέσα καταστολής για να διαλύσουν το επαναστατημένο πλήθος.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Καθημερινώς ο Λαός απαιτεί εξέγερση. Ζητά συμβουλές από έμπειρους επαναστάτες. Ο Λαός δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την κατοχική συμμορία. Το επίπεδο πολιτικής του συνειδήσεως ξεπέρασε όλες τις συνδικαλιστικές και κομματικές ηγεσίες.

Σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει ο σχηματισμός των πρώτων πυρήνων επαναστατικού στρατού. Μία τέτοια οργανωτική προσπάθεια είναι φυσικό να εμφανίζει πολλές αδυναμίες. Δεν υπάρχουν ένστολοι αξιωματικοί να διδάξουν τον Λαό τεχνικές πολέμου.

Σε αυτή την φάση οι πολεμικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι αυτοτελείς. Μικρές ομάδες 3-4 ατόμων, χωρίς να περιμένουν καθοδήγηση από κεντρική ηγεσία, πρέπει να αρχίσουν τα πλήγματα κατά των κατακτητών.

Κάθε ομάδα πρέπει να εξοπλίζεται μόνη της με ό,τι μπορεί(μολότωφ, μαχαίρι, πιστόλι, ρόπαλο, ύφασμα βουτηγμένο σε πετρέλαιο, τσεκούρι κλπ). Ουδείς πρέπει να αναμένει βοήθεια από κάποια κεντρική επαναστατική ηγεσία, για την εξεύρεση οπλισμού. Η προμήθεια θα γίνει από κάθε ομάδα, μόνη της. Με ό,τι μέσον βρίσκει εύκαιρο.

Κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει απλούς κανόνες ασφαλείας: συνθηματικά, ώρες και τόπους συναντήσεων, τεχνικές διαφυγής από τον εχθρό, αποθήκες οπλισμού. Οι ομαδάρχες θα αναδειχθούν μέσα από τις μάχες και όχι με ψηφοφορίες. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει δικούς της κανόνες ασφαλείας και μεθόδους δράσεως. Και να προσπαθεί να κάνει γνωστές στον Λαό τις ενέργειές της με σκοπό την προπαγάνδα και την δημεγερσία.  

Τα επαναστατικά γεγονότα θα ξεσπούν απροειδοποίητα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, γι’ αυτό οι ομάδες του επαναστατικού στρατού πρέπει να συνεννοούνται σε ελάχιστο χρόνο για να καταφέρνουν πλήγματα στο κατακτητή.

Όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φέρουν όπλα μπορούν να βοηθήσουν σε άλλες εργασίες: Διασώζοντας τραυματίες από τα χέρια των δυνάμεων καταστολής. Απελευθερώνοντας συλληφθέντες επαναστάτες όταν οι δυνάμεις καταστολής είναι λίγες αριθμητικώς. Καθοδηγώντας το πλήθος στο να προβαίνει σε πολεμικές ενέργειες κατά των δυνάμεων καταστολής. Βάζοντας φωτιά σε κρατικές υπηρεσίες. Κόβοντας καλώδια επικοινωνίας κρατικών τηλεφώνων. Οι μικρές, ευέλικτες, και ταχύτατες σε δράση ομάδες, όντας συσπειρωμένες αποκτούν τεράστια ισχύ πυρός.

Η οποιαδήποτε αναβολή στην ανάληψη δράσεως είναι θανατηφόρος. Αναχαιτίζει την ορμή του επαναστατημένου Λαού. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή που περνά πρέπει να γίνεται μία επίθεση κατά των κατακτητών, για να αναθαρρεί ο Λαός.

Κάθε ομάδα πρέπει να επιλέγει τους στόχους που θα πλήξει εκ των προτέρων. Ο επικεφαλής της ομάδος θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Σε επίπεδο πυρήνων και ομάδων δεν έχει νόημα η απονομή βαθμών στους ομαδάρχες του επαναστατικού στρατού. Όμως πρέπει να υπάρχει συντονισμός των επιθέσεων με άλλες ομάδες.

Σε περίπτωση γενικής συρράξεως πρέπει να πληγούν οι κυβερνητικοί στόχοι και να τιμωρείται αμείλικτα το πλιάτσικο από συμμορίες κακοποιών. Κάθε επαναστατική μονάδα πρέπει να εντοπίζει γρήγορα τους πράκτορες του εχθρού που θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν στις τάξεις της και να τους σκοτώνει χωρίς έλεος.

Η αποφασιστικότητα και η ταχύτητα στην δράση είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε ομάδα.

Μόλις σχηματίζονται νέες ομάδες επαναστατικού στρατού, πρέπει να εξοικειωθούν με την θεωρητική και πρακτική πλευρά των καταδρομικών επιχειρήσεων σε περιβάλλον πόλεως. Θεωρητική κατάρτιση στον επαναστατικό πόλεμο σημαίνει μελέτη βιβλίων για τις οδομαχίες, ανάλυση στρατιωτικών τεχνικών, διαλέξεις από στρατιωτικούς που συμπαθούν την επανάσταση.

Η πρακτική κατάρτιση έπρεπε να έχει αρχίσει εχθές. Τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Οι επαναστάτες πρέπει άμεσα να ασχοληθούν με τις προπαρασκευαστικές και πολεμικές ενέργειες.

Στις προπαρασκευαστικές ενέργειες υπάγονται η προμήθεια πολεμοφοδίων και οπλισμού, η επισήμανση δρόμων και κατοικιών κατάλληλες για οδομαχίες, δημιουργία κινητών επιτελείων οδομαχιών, συλλογή και διανομή πληροφοριών από και προς τους επαναστάτες, οργάνωση δικτύου επικοινωνίας με ασυρμάτους, διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, αναγνώριση και ανίχνευση των στόχων, μαθαίνουμε τα σχεδιαγράμματα φυλακών, τραπεζών, εφοριών, πληροφορούμαστε τις συνθήκες φρουρήσεως των δημοσίων κτηρίων και πού διατηρούν τα αρχεία τους, προσπαθούμε να συνάψουμε φιλίες με υπαλλήλους σε αστυνομία, τράπεζες, δικαστήρια, ταχυδρομεία, τηλεπικοινωνίες. Πληροφορούμαστε πού είναι οι αποθήκες οπλισμού και τα οπλοπωλεία της πόλεως. Πληροφορούμαστε τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών.  

Σε αυτούς τους τομείς μπορούν να δουλέψουν οι πάντες, ακόμη και οι γέροι, οι γυναίκες και τα παιδιά. Πρέπει να εντάξουμε στις ομάδες του επαναστατικού στρατού όσους θέλουν να συμμετέχουν στην Επανάσταση αλλά είναι ανήμποροι να φέρουν όπλα.

Οι ομάδες του επαναστατικού στρατού, πρέπει άμεσα να περάσουν στις πολεμικές ενέργειες ώστε οι επαναστάτες να αποκτούν θάρρος, εμπειρία και να γυμνάζονται στις πιό δύσκολες και πολύωρες μάχες κατά του μισητού εχθρού.

Πρέπει να εντοπίζουν τα αδύναμα σημεία του εχθρού, να τον κτυπούν και να εξαφανίζονται αποφεύγοντας την σύλληψη. Οι επαναστατικές μονάδες πρέπει να προμηθεύονται όπλα. Πρέπει άμεσα να κατάσχουν χρήματα από το κράτος, τις εφορίες και τις τράπεζες. Δεν πρέπει να αναβάλλουν την δράση για κανέναν λόγο, περιμένοντας την γενική εξέγερση. Χωρίς προετοιμασία σε μικρότερες και ενδιάμεσες εξεγέρσεις θα είναι αδύνατον να συμμετάσχουμε με επιτυχία στην μεγάλη εξέγερση.

Οι ανοργάνωτες ατομικές ενέργειες, όταν επαναλαμβάνονται χωρίς μέθοδο, προκαλούν σπατάλη δυνάμεων. Αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το σύνθημα της επαναστάσεως έχει δοθεί από τον Λαό. Κάθε επαναστάτης έχει την υποχρέωση όταν βρει ευνοϊκές συνθήκες να δράσει άμεσα.

Η εξολόθρευση χαφιέδων, η απελευθέρωση κρατουμένων, η αρπαγή χρημάτων του κράτους για την χρηματοδότηση της εξεγέρσεως, η εκτέλεση μπράβων της κατοχικής συμμορίας, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά προς το παρόν είναι μικρής εκτάσεως. Οι ανάγκες της εξεγέρσεως είναι πολύ μεγαλύτερες. Κάθε επαναστατική ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον των κατακτητών.

Αφήνοντας να μας διαφύγει σήμερα μία κατάλληλη ευκαιρία για μία τέτοια επιχείρηση, θα είμαστε ένοχοι για ασυγχώρητη αδράνεια και παθητικότητα. Τέτοια ενοχή είναι μέγα έγκλημα για έναν επαναστάτη σε περίοδο εξεγέρσεως. Είναι ντροπή για κάθε Έλληνα που επιδιώκει την ελευθερία στην πράξη, και όχι στα λόγια.

Η καθημερινή πείρα των πολεμικών επιχειρήσεων θα μας δείξει ποιός θα είναι ο αναγκαίος αριθμός μελών σε κάθε ομάδα και για ποιό είδος πολεμικής ενέργειας. Οι ομάδες πρέπει να αποκτούν μόνες τους την πείρα, δίχως να περιμένουν υποδείξεις από άλλους.

Οφείλουν να ζητούν από άλλες ομάδες κάποιον έμπειρο επαναστάτη για να τους συμβουλεύσει, για διαλέξεις και συζητήσεις, όμως αν δεν υπάρχει διαθέσιμος τέτοιος σύμβουλος, πρέπει να αρχίσουν αμέσως τις πολεμικές επιχειρήσεις. Χωρίς καθυστέρηση.

Στις επαναστατικές ομάδες δεν πρέπει να βάζουμε εξαιρετικούς φραγμούς στα ιδεολογικά ζητήματα. Όποιος θέλει να πολεμήσει για την ελευθερία και αποδεικνύει στην πράξη την βούλησή του, συγκαταλέγεται στους επαναστατημένους Έλληνες.

Δουλεύουμε από κοινού με επαναστατικές ομάδες χωρίς να διασπάμε την δική μας συνοχή. Συγχρόνως δεν επιτρέπεται να συγχρωτιζόμαστε με «ελληνοκεντρικούς» που μιλάνε χωρίς να πράττουν. Που υπόσχονται χωρίς να παράγουν έργο.

Πρέπει να επεξεργαστούμε κανόνες κοινής δράσεως με όλες τις επαναστατικές ομάδες σε επίπεδο πολεμικών επιχειρήσεων, χωρίς όμως να διαπραγματευόμαστε ιδεολογική και οργανωτική συγχώνευση με επαναστάτες που απορρίπτουν την Ελληνική Θρησκεία. Θα βρούμε κοινές μορφές και όρους δράσεως, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν πρέπει να φθάνουμε στα άκρα καταρτίζοντας πολύπλοκα στρατιωτικά σχέδια με κίνδυνο να αναβάλουμε συνεχώς την δράση, την ζωντανή επανάσταση. Η εξέγερση θα γίνει αναπόφευκτα μέσα σε συνθήκες που οι ανοργάνωτοι Έλληνες θα είναι πολλαπλάσιοι των οργανωμένων Ελλήνων. Σε τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να δράσουμε επιτόπου, αρκετές φορές κατά μόνας ή με 2-3 συμπολεμιστές.

Οι καθυστερήσεις, οι συζητήσεις, οι αναβολές, η αναποφασιστικότητα, προκαλούν καταστροφή στην υπόθεση της Ελληνικής εξεγέρσεως.

Η αποφασιστικότητα, η δράση, το άρπαγμα κάθε ευκαιρίας για πλήγματα στον κατακτητή, η άμεση διέγερση και υποδαύλιση του επαναστατικού πάθους του Λαού από την πλευρά των επαναστατών θα κατεβάσουν στους δρόμους εκατομμύρια Ελλήνων.

Το στιβαρό χέρι της επαναστατικής δικαιοσύνης που τιμωρεί αμείλικτα τους κατακτητές και τους νενέκους του καθεστώτος, εγγυάται την συνεργασία του Λαού με τους επαναστάτες.

Οι επαναστάτες προπαγανδιστές πρέπει να απαιτούν από τον Λαό τίποτε λιγώτερο από έναν τίμιο, αδίστακτο, αμείλικτο, αδιάλλακτο εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των κατακτητών.

Ο αγώνας εναντίον των κατακτητών είναι μία ευλογημένη πολεμική επιχείρηση που από την μία μεριά διδάσκει τους στρατιώτες του επαναστατικού στρατού, τους δίνει το βάπτισμα του πυρός, και από την άλλη μεριά δίνει θάρρος στον Λαό επεκτείνοντας την Επανάσταση σε όλη την υπόδουλη Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι περιμένουν από τους Έλληνες την έναρξη της εξεγέρσεως.

Οι ομάδες του επαναστατικού στρατού πρέπει αμέσως να μελετήσουν ποιοί, πού και πώς συγκροτούν τις δυνάμεις κατοχής και μετά να αναλαμβάνουν ένοπλη δράση τσακίζοντας τις κατοχικές συμμορίες, ανατινάζοντας τις βάσεις των επιτελείων τους, σκοτώνοντας τους αρχηγούς τους, αρπάζοντας τον οπλισμό και τα χρήματά τους, παίρνοντας αιχμαλώτους για ανταλλαγή με τους αιχμαλωτισμένους επαναστάτες, πυρπολώντας κάθε εστία διαφθοράς του κατοχικού καθεστώτος.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)