:: ::

 
 
 

                                

                                      Οικονομική Πραγματεία

 

Στην πραγματεία μας θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους εξοντώνει ο ναζωραίος κατακτητής και η υλιστική αντίληψη του χριστιανισμού, τον Έλληνα παραγωγό και τον Έλληνα εργάτη.

 

1. Πληθωρισμός και καταπολέμησή του σύμφωνα με τους υλιστές ναζωραίους

Μία από τις βασικές μας θέσεις είναι ότι μειώνεται ο πληθωρισμός όσο αυξάνεται η κατανάλωση εγχωρίων προϊόντων. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την βασική θέση των υλιστών ναζωραίων οικονομολόγων, και κυρίως των μονεταριστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η αυξημένη κατανάλωση οδηγεί σε αύξηση του πληθωρισμού. Θεωρούν ότι η αυξημένη κυκλοφορία χρήματος θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση αγαθών, άρα και σε αύξηση των τιμών, άρα σε αύξηση του πληθωρισμού. Η συλλογιστική τους είναι λάθος σε πολλά σημεία.

Πρώτον, οι ναζωραίοι θεωρούν την αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας ως αρνητικό μέγεθος διότι ακολουθούν την λεγόμενη πολιτική λιτότητος. Όμως η έλλειψη ρευστού στην αγορά προκαλεί συναλλακτική παράλυση, καθυστέρηση αποπληρωμής των εμπορικών υποχρεώσεων, ακάλυπτες επιταγές και κλείσιμο επιχειρήσεων. Άρα ο οιοσδήποτε μειωμένος πληθωρισμός εκ τοιαύτης πολιτικής είναι πλασματικός. Δεν αντιστοιχεί σε ισορροπία προσφοράς και ζητήσεως αλλά σε κλείσιμο επιχειρήσεων. Πρόκειται για πληθωρισμό υφέσεως.

Δεύτερον, οι ναζωραίοι θεωρούν σταθερή την προσφορά αγαθών, ώστε να αιτιολογήσουν το συμπέρασμά τους περί αυξήσεως των τιμών εξ αιτίας της αυξημένης ζητήσεως. Ψεύδονται ασυστόλως, ενώ ξέρουν καλά ότι για να αυξηθούν οι τιμές θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη ζήτηση και ταυτοχρόνως έλλειψη προσφοράς αγαθών. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελληνική αγορά όπου όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές υποαπασχολούνται.

Η προσφορά αγαθών στην Ελληνική αγορά δύναται να αυξηθεί κατακόρυφα αν αρθούν ένα σωρό εμπόδια που παρεμβάλλει το μισελληνικό χριστιανικό κράτος στους Έλληνες επιχειρηματίες, αντί να ακολουθείται η προδοτική τακτική της συμπιέσεως των τιμών δια εισαγωγής ξένων προϊόντων.

Τρίτον, οι ναζωραίοι θεωρούν ότι η αύξηση των τιμών προέρχεται κυρίως από την αυξημένη ζήτηση. Έχει αποδειχτεί ότι η τιμή ενός προϊόντος είναι συνάρτηση πολλαπλών μεταβλητών. Δεν θα απέχαμε από την αλήθεια αν λέγαμε ότι η τιμή ενός προϊόντος είναι συνάρτηση n μεταβλητών, Τ=Φ(ν1, ν2, ν3, ν4,…, νn ), όπου n=50, τουλάχιστον.

Μεταβλητές όπως κόστος καυσίμων, φορολογία, κόστος πρώτων υλών, κόστος ρεύματος, κόστος τεχνικών γνώσεων για την παραγωγή εμπορευμάτων, κόστος μηχανοργανώσεως, κόστος διαφημίσεως, κόστος αλλοιωμένων ή ελαττωματικών και άρα ακαταλλήλων προς πώληση εμπορευμάτων, κόστος ενοικίου ακινήτων εγκαταστάσεων, κόστος χρήματος, και ένα σωρό άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος, ασχέτως ζητήσεως.

Τέταρτον, οι υλιστές ναζωραίοι οικονομολόγοι ορίζουν τον πληθωρισμό ως την συνεχή άνοδο των τιμών και ως εκ τούτου την συνεχή μείωση της αγοραστικής δυνάμεως του χρήματος. Εμείς αντιθέτως λέμε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται όσο αυξάνει η ζήτηση Ελληνικών προϊόντων, διότι αυξημένη ζήτηση σημαίνει αυξημένη αγοραστική δύναμη του χρήματος.

Η θεωρία των ναζωραίων περί μειώσεως του πληθωρισμού δεν αντιστοιχεί στην πράξη. Η θεωρία τους μειώνει τεχνητά τον πληθωρισμό ενώ η δική μας τον μειώνει πραγματικά. Στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μετατρέπουν την μείωση του πληθωρισμού σε αύξηση της ανεργίας και να μετατοπίζουν την όποια συγκράτηση των τιμών σε μείωση των φορολογικών εσόδων. Διότι η συρρίκνωση του εμπορίου εξ αιτίας της «αντιπληθωριστικής» τους πολιτικής οδηγεί σε υποαπασχόληση, μειωμένη κίνηση εμπορευμάτων, άρα και σε μείωση φορολογικών εσόδων.

Οι ναζωραίοι υποστηρίζουν ότι ο πληθωρισμός ζητήσεως δεν θα συνεχισθεί παρά μόνον αν τροφοδοτείται με συνεχείς αυξήσεις στην ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος. Δηλαδή μας λένε ότι αν μειώσουν την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί θα μειωθεί η ζήτηση, άρα και ο πληθωρισμός.

Αλλά στην πραγματικότητα της Ελληνικής οικονομίας συμβαίνει το εντελώς αντίστροφο. Ο πληθωρισμός καλπάζει την στιγμή που υπάρχει ανεπάρκεια στην ποσότητα κυκλοφορούντος χρήματος. Επίσης η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος στην Ελληνική αγορά έχει μειωθεί δραματικά. Αυτό λογικά θα σήμαινε ύπαρξη αφθόνου χρήματος αλλά συμβαίνει το αντίστροφο, έχουμε παράταση πληρωμών και αντικατάσταση του ρευστού χρήματος με μεταχρονολογημένες επιταγές μακράς λήξεως.

Άρα ούτε αύξηση ποσότητος του χρήματος έχουμε, ούτε αύξηση της ταχύτητος κυκλοφορίας του χρήματος, και όμως ο πληθωρισμός καλπάζει. Φυσικά τα στατιστικά στοιχεία που δίνει για τον πληθωρισμό η στατιστική υπηρεσία είναι ψευδή και το αναγνωρίζουν ακόμη και οι ναζωραίοι. Από την ημέρα εισαγωγής του ευρώ μέχρι σήμερα υπάρχει αύξηση των τιμών από 30% έως και 150%, και αυτό σε είδη πρώτης ανάγκης. Άρα τα στοιχεία που δημοσιεύουν περί 3% μέσου ετησίου πληθωρισμού, εκτός από ψευδή, είναι μόνον για γέλια.     

Ίσως οι ναζωραίοι οικονομολόγοι θα αντέτασσαν ότι εφ’ όσον έχουμε ανεργία και συνεχή αύξηση τιμών, έχουμε πληθωρισμό κόστους. Και αυτό όμως είναι ψευδές καθώς δεν υπάρχουν ισχυρά ολιγοπώλια στην υπόδουλη Ελλάδα, ούτε ισχυρά εργατικά σωματεία, ώστε να πιέζουν προς τα πάνω τιμές και μισθούς.

Υπάρχουν βεβαίως τα κρατικά μονοπώλια και ωρισμένα κρατικοδίαιτα ολιγοπώλια προμηθευτών του δημοσίου. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ευθύνονται για την καλπάζουσα αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης. Ούτε και τα εργατικά σωματεία πιέζουν για αυξήσεις μισθών ώστε να θεωρείται ότι προκαλούν αύξηση εργατικού κόστους και άρα εμμέσως πληθωρισμό κόστους. Τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών αντιθέτως συμπιέζουν προς τα κάτω τους εργατικούς μισθούς. Άρα ούτε πληθωρισμό κόστους έχουμε.

Άρα οι δύο βασικές θεωρίες των υλιστών ναζωραίων, πληθωρισμός ζητήσεως και πληθωρισμός κόστους πέφτουν στο κενό ως αναλυτικά εργαλεία.

Παρ’ όλα αυτά ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει μία συνεχής αύξηση τιμών η οποία είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Και η οποία δεν εξηγείται με τις κλασσικές θεωρίες των ναζωραίων οικονομολόγων.

 

2. Νέος ορισμός του πληθωρισμού

Εμείς ορίζουμε ως πληθωρισμό την αύξηση αδιάθετων Ελληνικών  προϊόντων. Δεν θεωρούμε ότι η αύξηση των τιμών αποτελεί την μεγίστη πληγή, αλλά αντιθέτως η αύξηση της ανεργίας. Και η ανεργία αυξάνεται όταν δεν πωλούνται Ελληνικά προϊόντα. Οι υλιστές ναζωραίοι προτιμούν ένα ωρισμένο ποσοστό ανεργίας προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές διότι ισχυρίζονται ότι έτσι επιτυγχάνεται συγκράτηση των μισθών. Εμείς προτιμούμε ένα ωρισμένο ποσοστό αυξήσεως τιμών προκειμένου να συγκρατηθεί η ανεργία.

Κατ’ αρχήν η αύξηση των τιμών δεν είναι απαραιτήτως κακή, π.χ. πρέπει να αμειφθούν κάποιοι παραγωγικοί συντελεστές (αγρότες, εργάτες) οι οποίοι παραδοσιακά είναι κακοπληρωμένοι.

Επίσης η μείωση των τιμών δεν είναι απαραίτητα καλή, διότι έτσι π.χ. κατεστράφη η Ελληνική βιομηχανία φαρμάκου, εξ αιτίας της επιβληθείσης από τους εχθρούς του Έθνους χαμηλής τιμής στο Ελληνικό φάρμακο, την στιγμή που το κόστος παραγωγής του φαρμάκου είχε ξεπεράσει την επιτρεπομένη τιμή πωλήσεως.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταστρέφεται εδώ και δεκαετίες η Ελληνική αγροτική παραγωγή, λόγω της επιβληθείσης από ναζωραίους και Ευρωπαϊκή Ένωση χαμηλής τιμής των αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες αγρότες να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές των καθώς τα κέρδη είναι μικρά ή ανύπαρκτα.

Ένας «αντιπληθωριστικός»-προδοτικός μηχανισμός που χρησιμοποιούν οι ναζωραίοι προκειμένου να ρίξουν τις τιμές των εγχωρίων προϊόντων, κυρίως των οπωροκηπευτικών και των κρεάτων, είναι η εισαγωγή ξένων προϊόντων. Ισχυρίζονται ότι έτσι μειώνουν ή τουλάχιστον συγκρατούν τον πληθωρισμό.

Εμείς ισχυριζόμαστε ότι ακόμα και αν έτσι καταφέρουν να συμπιέσουν τον πληθωρισμό κόστους, αυτή η τακτική είναι βραχυπρόθεσμη και αναποτελεσματική. Σε μακροπρόθεσμη βάση αυξάνουν τον πληθωρισμό, είτε όπως τον ορίζουν αυτοί (αύξηση τιμών), είτε όπως τον ορίζουμε εμείς (αύξηση αδιάθετων εγχωρίων προϊόντων).

Ισχυριζόμαστε ότι σε μακροοικονομική βάση αυξάνει ο πληθωρισμός (αύξηση αδιάθετων προϊόντων) με την εισαγωγή ξένων προϊόντων. Αλλά με την εισαγωγή ξένων προϊόντων αυξάνει και ο πληθωρισμός των ναζωραίων (αύξηση τιμών) εξ αιτίας της ανεργίας που προκαλούν τα ξένα προϊόντα, άρα συμπίεση μισθών. Διότι έχουμε τιμές προϊόντων που παρουσιάζονται αυξημένες εξ αιτίας των χαμηλών μισθών και όχι εξ αιτίας ανατιμήσεων.

Ποιό το όφελος να εισάγεις π.χ. ξένες ντομάτες για να ρίξεις προσωρινά την τιμή της Ελληνικής ντομάτας αφού αν κάνεις το ίδιο και σε άλλα προϊόντα μειώνεις την απασχόληση στους Έλληνες, άρα συμπιέζεις τους μισθούς. Οπότε όσο φθηνά και να είναι τα ξένα προϊόντα ουδείς θα έχει αρκετά χρήματα να τα αγοράσει.

Ισχυριζόμαστε ότι αύξηση τιμών υπάρχει όχι μόνον όταν το προϊόν ανατιμάται, αλλά κυρίως όταν ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα. Ειδικά όταν κάποιος είναι άνεργος. Οπότε ακόμη και μηδενική αύξηση τιμών να υπάρχει στην αγορά, ο άνεργος τα βλέπει όλα ακριβά. Άρα για να θεωρηθεί ένα προϊόν ακριβό δεν αρκεί η αξιολόγηση των τιμών αλλά και η αξιολόγηση των μισθών.  

Συνεπώς στην περίπτωση ανατιμήσεων εγχωρίων προϊόντων η σωστή λύση είναι η αύξηση της προσφοράς αγαθών μέσω αυξήσεως της απασχολήσεως. Δηλαδή να γίνουν επενδύσεις, να απασχοληθούν οι Έλληνες άνεργοι. Αλλιώς με την εισαγωγή ξένων π.χ. οπωροκηπευτικών για να μειωθούν οι τιμές των Ελλήνων παραγωγών, καταστρέφεται ο ήδη τραυματισμένος παραγωγικός ιστός του Έθνους.

Επιπλέον στα συγκεκριμένα αγαθά οι υψηλές τιμές δεν οφείλονται σε αισχροκέρδεια των Ελλήνων αγροτών, αλλά στις συνεχείς ανατιμήσεις των ενδιαμέσων μεταπρατών. Αντί λοιπόν οι ναζωραίοι κατακτητές να σπάσουν το ολιγοπώλιο των χονδρεμπόρων, εισάγουν φρούτα, κρέατα, λαχανικά κλπ από το εξωτερικό, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, για να καταστρέψουν τον Έλληνα παραγωγό, παρουσιάζοντας ως πρόσχημα την μείωση τιμών-πληθωρισμού.        

Οι ναζωραίοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι η αυξημένη κυκλοφορία χαρτονομίσματος-ρευστού αυξάνει τον πληθωρισμό. Ισχυριζόμαστε ότι συμβαίνει το αντίστροφο. Ο πληθωρισμός αυξάνει όσο μειώνεται η κυκλοφορία ρευστού χρήματος. Η μειωμένη κυκλοφορία χαρτονομίσματος-ρευστού οδηγεί τον Έλληνα επιχειρηματία και καταναλωτή στις τοκογλυφικές τράπεζες για να δανειστεί κεφάλαια κινήσεως και για να πάρει καταναλωτικά δάνεια. Αυτά τα τοκογλυφικά δάνεια επιβαρύνονται με υπέρμετρους τόκους και καταχρηστικές ρήτρες. Πολύ γρήγορα ακίνητα, αυτοκίνητα και ότι άλλο έχει ο Έλλην πολίτης απαλλοτριώνεται από τους ναζωραίους τραπεζίτες που πουλάνε χαρτονόμισμα και εισπράττουν εμπράγματες ασφάλειες.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι ναζωραίοι οικονομολόγοι και τραπεζίτες έχουν κέρδος να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να υπάρχει πολύ ρευστό στην αγορά διότι τάχα αυξάνει τον πληθωρισμό, τον πληθωρισμό ζητήσεως. Στην πραγματικότητα έχουν τεράστιο κέρδος από αυτήν την τεχνητή «χρηματική πείνα», την τεχνητή έλλειψη χρήματος που οι ίδιοι προκαλούν, διότι οι Έλληνες αναγκάζονται να δανειστούν για να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των.

Οι ναζωραίοι δεν χρησιμοποιούν καν κάποιο αριθμητικό όριο για να αιτιολογήσουν ότι από το όριο αυτό και μετά, αν αυξηθεί η κυκλοφορία χαρτονομίσματος, θα υπάρξει αυξημένη κατανάλωση, άρα και πληθωρισμός ζητήσεως. Δηλαδή δεν μας λένε από ποιό όριο και μετά το κυκλοφορούν χρήμα γίνεται πολύ.

Αν όμως υπάρχει τέτοιο όριο τότε θα υπάρχει και ο αντίθετος πόλος. Δηλαδή χρήμα κάτω από ένα όριο θα προκαλεί υποκατανάλωση. Αυτό τί επίπτωση έχει στον πληθωρισμό; Επίσης γιατί η μεταβλητή «πληθωρισμός» συνεχώς να ορίζεται ως αυξημένη ζήτηση/αυξημένο κόστος που οδηγεί σε αυξημένες τιμές προϊόντων; Αφού παρατηρείται συνεχώς ότι αυξάνουν οι τιμές καυσίμων, τροφίμων, κλπ χωρίς να υπάρχει αυξημένη ζήτηση/αυξημένο κόστος, ενώ η ζήτηση παραμένει σταθερή.

Οι αυξημένες τιμές δεν πρέπει να αποδίδωνται στην αυξημένη κυκλοφορία νομίσματος και στην αυξημένη ζήτηση, αλλά στο αντίστροφο: Στην μειωμένη κυκλοφορία νομίσματος και στην μειωμένη ζήτηση. Διότι η μειωμένη ζήτηση δημιουργεί ανεργία, άρα χαμηλότερη αγοραστική δύναμη και άρα διαφορά μεταξύ τιμών και μισθών.

Τέλος οι αυξημένες τιμές συγκεκριμένων προϊόντων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη αύξηση του πληθωρισμού καθώς παρατηρούμε ότι μεταφέρεται νόμισμα από ένα προϊόν (π.χ. διασκέδαση) σε άλλο (π.χ. τρόφιμα). Αν π.χ. τα τρόφιμα ακριβαίνουν, ο κόσμος αφαιρεί χρήματα από την διασκέδασή του και τα δίνει για αγορά τροφίμων. Άρα ο προσδιορισμός του πληθωρισμού από τους ναζωραίους είναι λανθασμένος και στην βάση του διότι περιλαμβάνει κάποια προϊόντα ευρείας καταναλώσεως χωρίς να αξιολογεί το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας η οποία έχει καταστραφεί από την «αντιπληθωριστική» πολιτική των ναζωραίων.

Η «αντιπληθωριστική» πολιτική των ναζωραίων δεν είναι τίποτε άλλο από στραγγάλισμα μισθών και εισαγωγή ξένων προϊόντων. Έτσι ίσως να μπορούν να μειώσουν τεχνητά και προσωρινά την αύξηση των τιμών, αλλά σίγουρα επιτυγχάνουν τον αφανισμό της Ελληνικής επιχειρήσεως.    

 

3. Ο πληθωρισμός δεν αποτελεί στοιχείο αξιολογήσεως της Ελληνικής οικονομίας

Εμείς αποσυνδέουμε το μέγεθος «πληθωρισμός» ως βασικό κριτήριο αξιολογήσεως της Ελληνικής οικονομίας. Η δική μας θεωρία αξιολογεί την Ελληνική οικονομία με ένα νέο δείκτη: το ποσοστό Ελληνικής κατασκευής που εμπεριέχεται σε ένα προϊόν που πωλείται στην Ελληνική αγορά. Κάποιοι οικονομολόγοι θα το ώριζαν ως ποσοστό προστιθεμένης αξίας ή ως κύκλο εργασιών ενός προϊόντος.

Δεν θα μπλέξουμε με οικονομικούς όρους. Θα εξηγήσουμε απλά τί εννοούμε. Κυρίαρχο κριτήριο για την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας είναι το κατά πόσο ένα βιομηχανικό προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα έχει κατασκευαστεί από Έλληνες εργάτες, αν χρησιμοποιούνται Ελληνικά μηχανήματα παραγωγής και Ελληνικές πρώτες ύλες.

Έχει τεράστια σημασία αν π.χ. μία τηλεόραση ή ένα αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα, εκτός από την απασχόληση πωλητών και κάποιων τεχνικών συντηρήσεως, χρησιμοποιεί Ελληνικά εξαρτήματα για την συναρμολόγησή του.

Παλαιότερα κάποιοι Έλληνες τεχνικοί εργαζόντουσαν στο τελικό στάδιο συναρμολογήσεως ενός προϊόντος, δηλαδή το προϊόν ερχόταν σε κομμάτια από το εξωτερικό και οι Έλληνες το συναρμολογούσαν στην Ελλάδα. Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, οι Έλληνες τεχνικοί ούτε την συναρμολόγηση δεν κάνουν, το ξένο βιομηχανικό προϊόν έρχεται έτοιμο προς πώληση κατά 100%. Έτσι οι Έλληνες χωρίς δική τους βιομηχανία και χωρίς να επεμβαίνουν σε κανένα στάδιο παραγωγής των εισαγομένων προϊόντων αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων.  

Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει νόμος που να επιβάλλει στα ξένα εργοστάσια, ότι αν θέλουν να πωλήσουν το προϊόν τους στην Ελλάδα, πρέπει τουλάχιστον το 50% να κατασκευαστεί από Ελληνικά χέρια, με Ελληνικές πρώτες ύλες, με Ελληνικά μηχανήματα παραγωγής.

Επιπλέον για να χαρακτηρισθεί ένα προϊόν ως Ελληνικό πρέπει ο κύκλος εργασιών του, τουλάχιστον κατά 90%, να έχει παραχθεί από Ελληνικά χέρια. Και όχι όπως γίνεται τώρα όπου κάποιες «Ελληνικές» εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων, με Ελληνική ονομασία, παράγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και μετά τα πωλούν στην Ελλάδα.

Αυτό δεν είναι ατιμία, είναι εσχάτη προδοσία κατά του Ελληνικού Έθνους. Πρέπει να απαγορευθεί η παραγωγή προϊόντων από Ελληνικές εταιρίες στο εξωτερικό και η μετέπειτα πώλησή τους στην Ελληνική αγορά. Διότι αυτοί οι «επιχειρηματίες» όχι μόνον κλέβουν το ψωμί από τους Έλληνες εργάτες αλλά συγχρόνως με απύθμενο θράσος τους ζητούν να γίνουν συνεργοί στο έγκλημα και να αγοράσουν τα ξένα προϊόντα ως δήθεν Ελληνικά.  

 

4. Οι ναζωραίοι οικονομολόγοι συνδέουν το μειωμένο κόστος παραγωγής προϊόντων με την μεταφορά Ελληνικών εργοστασίων στο εξωτερικό

Μία άλλη θεωρία των ναζωραίων οικονομολόγων συνδέει την μεταφορά ενός Ελληνικού εργοστασίου στο εξωτερικό με την μείωση του κόστους παραγωγής του εγχωρίου προϊόντος.

Η δική μας θεωρία απαντά ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Η μεταφορά Ελληνικών εργοστασίων στο εξωτερικό αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των εγχωρίων προϊόντων, διότι αν ελέγξουμε τα λογιστήρια των εταιρειών που συνδέονται με την Ελληνική επιχείρηση που μεταφέρεται στο εξωτερικό, θα δούμε ότι εκεί εμφανίζεται ως έλλειμμα το προσωρινό «κέρδος» της παρανομούσης εταιρείας.

Επιπλέον δημιουργούνται άνεργοι που κοστίζουν ακριβά στο κράτος διότι πρέπει να τους καταβληθούν επιδόματα ανεργίας. Κυρίως όμως παρατηρείται αύξηση του φορολογικού βάρους ανά άτομο καθώς λιγώτεροι πολίτες εργάζονται για το ίδιο φορολογικό βάρος.

Επιπλέον παρατηρείται μεταφορά πλούτου στο εξωτερικό, καθώς η επιχείρηση που θα μεταφερθεί στο εξωτερικό θα κάνει αγορές γραφικής ύλης, ρεύματος, εξαρτημάτων, και ένα σωρό παραγωγικών συντελεστών από το εξωτερικό. Άρα έχουμε μείωση του εθνικού πλούτου, άρα κανένα κέρδος δεν επέρχεται από την μεταφορά Ελληνικών εργοστασίων στο εξωτερικό και από τα ψεύδη των ναζωραίων οικονομολόγων.

Οι ναζωραίοι πολιτικοί για να δικαιολογήσουν τον μισελληνισμό τους δηλώνουν ότι τα ξένα προϊόντα, κυρίως τα ασιατικά, είναι πιό φθηνά. Παραδείγματος χάριν για να παρουσιάσουν οι διεθνιστές ναζωραίοι το κινέζικο προϊόν πιό φθηνό επεμβαίνουν σε ένα σωρό στάδια. Αφαιρούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των κινέζων εργατών, μέσα στην Κίνα. Κατεβάζουν τον μισθό τους σε εξευτελιστικά επίπεδα. Αυξάνουν υπέρογκα τους φόρους στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως αφαιρούν κάθε φόρο από τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα. Ταυτοχρόνως χρησιμοποιούν τον Έλληνα εργάτη-καταναλωτή ως επιπρόσθετη κινητήρια δύναμη για να ολοκληρώσουν την καταστροφή τους. Του λένε ότι αν αγοράσει το ασιατικό προϊόν θα του έρθει πιο φθηνά, άρα κερδίζει κάτι.

Στην πραγματικότητα ο Έλληνας δένει την θηλιά γύρω από τον λαιμό του καθώς δίνει δουλειά στον ασιάτη εργάτη και την αφαιρεί από τον Έλληνα εργάτη. Σε λίγο θα μείνει και αυτός άνεργος. Απλά ωθεί την ανεργία στα ύψη με τα δικά του χέρια, πτωχαίνει με δική του πρωτοβουλία.

Ο Έλληνας, δυστυχώς, μπροστά στο βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν βλέπει την μακροπρόθεσμη ζημία. Του λένε ότι όταν αγοράσει το ασιατικό προϊόν έχει κέρδος, ενώ ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές λογιστικής μαθαίνουν ότι στα οικονομικά υπάρχει χρέωση και πίστωση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Έλληνας καταναλωτής-εργαζόμενος πιστώνεται την διαφορά στην τιμή μεταξύ Ελληνικού και ξένου προϊόντος, και χρεώνεται αυξημένη ανεργία και υψηλότερους φόρους.

Ας το καταλάβουν οι Έλληνες, όσο αγοράζουν ξένα προϊόντα τόσο αυξάνει ο αριθμός των ανέργων, συνεπώς το φορολογικό βάρος κατανέμεται σε λιγώτερους εργαζομένους. Το ήδη υπέρογκο φορολογικό βάρος με την σειρά του προκαλεί υποκατανάλωση, που με την σειρά της δημιουργεί νέα ανεργία. Άρα έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, μία αυτοτροφοδοτούμενη ανεργία.

Οι ναζωραίοι φυσικά πάντα θα επιμένουν ότι με την εισαγωγή ξένων προϊόντων πέφτει η τιμή των εγχωρίων. Για τους ναζωραίους οικονομολόγους η περίπτωση κλεισίματος Ελληνικών επιχειρήσεων δεν υπάρχει!!! Μόνον βελτίωση των προϊόντων θα προέλθει από τον ανταγωνισμό, λένε. Αυτό είναι τεράστιο ψεύδος. Η πραγματικότητα λέει ότι συνεχώς γίνεται υποβάθμιση των προϊόντων λόγω νοθεύσεως της ποιότητος, των υλικών, κλπ, προκειμένου ο Έλληνας επιχειρηματίας να αντιμετωπίσει τον ξένο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των πολιτών.

Κινητήρες αεροπλάνων δεν κάνουν τις απαραίτητες τακτικές συντηρήσεις, τρόφιμα νοθευμένα με επικίνδυνα υλικά, όλα αυτά για να μειωθούν τεχνητά οι τιμές. Άρα καμμία βελτίωση ποιότητος δεν γίνεται με αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των Ελληνικών προϊόντων, τα οποία μποϋκοτάρονται συστηματικά από το χριστιανικό ψευδοκράτος.

Όταν λοιπόν οι ναζωραίοι δημαγωγοί συνεχώς επαναλαμβάνουν: «Μα τα ξένα προϊόντα είναι πιό φθηνά ενώ τα Ελληνικά είναι πιό ακριβά», αποσιωπούν ότι αυτοί έκαναν τα ξένα προϊόντα πιό φθηνά με το να καταργήσουν τους φόρους εισαγωγής.

Και επειδή φυσικά δεν μπορούν να καταργήσουν και τα έξοδα του κράτους, μετακύλισαν το φορολογικό βάρος από τα ξένα προϊόντα στα εγχώρια προϊόντα. Και μετά παριστάνουν τους ανήξερους και επιρρίπτουν την ευθύνη σε άλλους για το ακριβόν των εγχωρίων προϊόντων.

 

5. Ξένοι εργάτες και ημερομίσθια

Οι ναζωραίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι μιλάνε για ξένους εργάτες και χαμηλό εργατικό κόστος. Οι ξένοι εργάτες, λένε, κρατούν τα μεροκάματα χαμηλά άρα και τα ντόπια προϊόντα σε χαμηλή τιμή. Θρασύτατο ψεύδος!

Η τιμή ενός προϊόντος δεν εξαρτάται από την αμοιβή του εργάτου μόνο, αλλά από χίλιους δυό παράγοντες. Αντιθέτως γνωρίζουν όλοι ότι ο ξένος εργάτης αυξάνει το κόστος των εγχωρίων προϊόντων. Οι ναζωραίοι αποσιωπούν ότι με τον ξένο εργάτη αυτομάτως μειώνεται η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων λόγω χαμηλών ημερομισθίων, άρα χαμηλή κατανάλωση, άρα κλείσιμο επιχειρήσεων, άρα ανεργία.

Με υψηλή ανεργία τα φορολογικά βάρη πέφτουν πάνω σε όλο και λιγώτερες επιχειρήσεις. Δηλαδή αυξάνεται η φορολογία στις οικονομικά ενεργές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις με την σειρά τους μετακυλίουν τους φόρους στην τιμή του προϊόντος, άρα επιβαρύνονται τα Ελληνικά προϊόντα με δυσβάσταχτους φόρους που αυξάνουν τις τιμές των σε ιλιγγιώδη ύψη. Έτσι αποδεικνύεται ότι οι ξένοι εργάτες με τα χαμηλά ημερομίσθιά τους αυξάνουν το κόστος των Ελληνικών προϊόντων και δεν το μειώνουν, όπως ισχυρίζονται οι ναζωραίοι οικονομολόγοι.

Οι ναζωραίοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι οι ξένοι εργάτες αυξάνουν την εγχώρια κατανάλωση και άρα το εθνικό προϊόν. Τερατώδες ψεύδος. Πρώτον, είπαμε ήδη ότι η κατανάλωση προϊόντων για να αποτελεί ένδειξη υγείας πρέπει να αφορά Ελληνικά προϊόντα και όχι τα ξένα. Η κατανάλωση ξένων προϊόντων, από ξένους και Έλληνες εργαζόμενους μέσα στην υπόδουλη Ελλάδα, αποτελεί κακή και όχι καλή ένδειξη.

Με πρόσχημα τα χαμηλά ημερομίσθια των ξένων εργατών που δήθεν μειώνουν το κόστος παραγωγής εγχωρίων προϊόντων, οι ναζωραίοι οικονομολόγοι αποσιωπούν το κόστος περιθάλψεως, εκπαιδεύσεως και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών που γίνονται παραλήπτες οι ξένοι εργάτες και οι οικογένειές των. Αυτό το κόστος είναι τεράστιο και έχει ως αποτέλεσμα να επιβάλλωνται νέοι φόροι στους Έλληνες, άρα δεν υπάρχει κανένα κέρδος από τα χαμηλά ημερομίσθια των ξένων εργατών για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και αν υπήρχε, εξατμίζεται με την επιβάρυνση των δημοσίων δαπανών για να καλυφθούν οι ανάγκες των λαθρομεταναστών εργατών.

Οι ναζωραίοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι οι ξένοι εργάτες αυξάνουν το Α.Ε.Π. με τις αγορές που κάνουν, αλλά αποσιωπούν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων τους βγαίνει εκτός Ελλάδος, διότι οι λαθρομετανάστες το στέλνουν στις οικογένειές τους στην χώρα προελεύσεώς των. Άρα καταναλώνουν ένα πολύ μικρό μέρος των χρημάτων τους στην Ελλάδα. Δηλαδή οι ναζωραίοι οικονομολόγοι αποσιωπούν ότι ο ξένος εργάτης και το ξένο προϊόν αποτελούν μηχανισμούς μεταφοράς Ελληνικού πλούτου σε ξένη χώρα.

 

6. Ναζωραίοι και μετοχοποίηση του χρέους των ΔΕΚΟ

Ένα άλλο σημείο που αποδεικνύει το πόσο ψεύτες είναι οι ναζωραίοι, είναι τα δισεκατομμύρια που κλέβουν σε κομβικά σημεία συναλλαγών, π.χ. ληστρικές προμήθειες δημοσίων έργων, οι οποίες εμφανίζονται ως υπερβάσεις κόστους και τις οποίες μετακυλίουν στον φτωχό Ελληνικό λαό στις π.χ. συντάξεις, μέσω παρανόμων κρατήσεων.

Τα ελλείμματα του δημοσίου τομέως ισούνται με τα χρήματα που κλέβουν οι ναζωραίοι στις συναλλαγές τους με το δημόσιο. Μετά, το παθητικό των δημοσίων επιχειρήσεων είτε το φορτώνουν πάνω στους εργαζομένους μέσω της φορολογίας, είτε το πουλάνε στο χρηματιστήριο.

Οι Έλληνες οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι μετοχές μίας εταιρείας πρέπει να αντανακλούν ένα μέρισμα σε μία επενδυτική προσπάθεια, και όχι να αποτελούν επιμερισμό του παθητικού μίας επιχειρήσεως στους ανυποψίαστους επενδυτές, μέσω «δημιουργικής» λογιστικής.

Η μετοχοποίηση του παθητικού των δημοσίων επιχειρήσεων αποτελεί βασική τεχνική κλοπής της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Το χρηματιστήριο της Σοφοκλέους εδώ και χρόνια αποτελεί το πλυντήριο όπου οι ναζωραίοι βαπτίζουν το δημόσιο χρέος ως μετοχές, οι οποίες δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Και αυτό διότι οι μετοχές των ΔΕΚΟ δεν αποτελούν μέρισμα σε επενδυτικά προγράμματα αλλά «μέρισμα» στα χρέη της ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.  

 

7. Homo Economicus και κέρδος

Η διεθνής των υλιστών ναζωραίων μετατρέπει τον άνθρωπο αποκλειστικώς σε Ηomo Εconomicus. Η οικονομική θεωρία των υλιστών ναζωραίων απαλείφει και αποσιωπά όλες τις άλλες ταυτότητες του ατόμου, πλην της οικονομικής.

Αλλά για την Ελληνική Θρησκεία ένα άτομο είναι πολιτιστικός και αναπαραγωγικός και εθνικός οργανισμός. Δηλαδή ένας άνεργος Έλλην δεν πρέπει να εγκαταλείπεται, διότι αλλιώς δεν θα υπερασπίσει επάξια την Πατρίδα του σε περίπτωση πολέμου. Δεν θα κάνει οικογένεια ο άνεργος Έλλην. Δεν θα αναπτύξει πολιτισμό ο άνεργος Έλλην.

Για τους ναζωραίους, προϊόντα και εταιρείες αποκόπτονται από κάθε πολιτιστική και εθνική διάσταση. Θεωρούνται αποκλειστικά ως εξαρτήματα προς πώληση.

Το πιό σημαντικό απ’ όλα είναι ότι οι ναζωραίοι οικονομολόγοι έχουν απαλλοτριώσει τον όρο «κέρδος», ενώ στην πραγματικότητα ότι λένε και πράττουν, προκαλεί ζημίες. Αλλά τις ζημίες τις βαπτίζουν κέρδη.

Αν αντιπαρατάξουμε στις θέσεις των περί «ελευθέρας οικονομίας» το κράτος ως επιχείρηση, τότε παρατηρούμε ότι υπάρχει σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων. Διότι με τις επιχειρήσεις που κλείνουν και μεταφέρουν στο εξωτερικό, το κράτος χάνει τρισεκατομμύρια από την μειωμένη οικονομική δραστηριότητα και από τον μειωμένο κύκλο εργασιών, καθώς σημαντικό κομμάτι της περιφερείας του κύκλου εργασιών παραδίνεται σε ξένους κατασκευαστές.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι η χρηματοπιστωτική πολιτική των ναζωραίων καταδικάζει τον Έλληνα κατασκευαστή σε οικονομικό θάνατο. Η τεχνική δημιουργίας χρήματος των ναζωραίων, δηλαδή ο πολλαπλασιαστής χρήματος, περνά αποκλειστικώς μέσα από τις τράπεζες, μέσω δανείων.

Το πρόβλημα με την τεχνική δημιουργίας χρήματος, έτσι όπως την έχουν συστήσει οι τράπεζες των ναζωραίων, είναι ότι το χρήμα μετά την κεντρική τράπεζα περνά μέσα από τις ιδιωτικές τράπεζες. Αυτές χρησιμοποιώντας την τεχνική του δανείου με ανισομερή δικαιώματα προς τον δανειολήπτη ελέγχουν, μέσω τοκογλυφίας, την ροή χρήματος προς στην παραγωγική διαδικασία. Με αποτέλεσμα σύντομα όλες οι εμπράγματες ασφάλειες των παραγωγών-δανειοληπτών να ρευστοποιούνται υπέρ των τραπεζών.

Η δική μας θεωρία απαιτεί να παρακαμφθούν οι τραπεζικοί μηχανισμοί στην δημιουργία χρήματος, ή να αλλάξουν δομή οι τραπεζικοί μηχανισμοί, ή να γίνει αύξηση στην προσφορά τραπεζικών μηχανισμών ώστε μέσω ανταγωνισμού να μειωθεί η διαπραγματευτική ισχύς των τραπεζών. Η δημιουργία χρήματος πρέπει να περνά και από άλλα κανάλια.

Οι Έλληνες παραγωγοί πρέπει να κάνουν ανάλυση στο κύκλωμα του χρήματος, πώς περιέρχεται στις τράπεζες και γιατί οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μόνιμη πείνα ρευστού, ώστε να σπάσει το σημείο που συναντάται ο τραπεζικός με τον δανειολήπτη, διότι τότε περιορίζονται οι επιλογές εκ μέρους του δανειολήπτου. Τότε είναι ήδη αργά. Καμμία δικαστική συνδρομή δεν πρόκειται να προστατεύσει τον δανειολήπτη.

Οι Έλληνες παραγωγοί πρέπει να κάνουν μία σύνθετη κοινωνιολογική ανάλυση του πώς δημιουργούν την δύναμή τους οι ναζωραίοι τοκογλύφοι τραπεζίτες, πώς αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους ως κοινωνική ομάδα καθώς επιτρέπουν και σε άλλους μηχανισμούς να δανείζουν με υψηλά επιτόκια. Οι Έλληνες παραγωγοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι ο χριστιανικός τοκογλυφικός ιός μεταδίδεται, ο κόσμος προτιμά να δανείζει παρά να παράγει.  Άρα έχουμε το πρόβλημα ότι το τοκογλυφικό τους πακέτο μεταδίδεται, μεταλαμπαδεύεται και σε άλλους, συνεχώς ανανεώνουν το αίμα τους.

Επίσης πρέπει να εντοπίσουμε τα μειονεκτήματα που έχουν οι  Έλληνες δανειολήπτες. Π.χ. γνώσεις, ολιγοπώλιο τραπεζών, κακή διανομή πληροφοριών μεταξύ δανειοληπτών, και συγχρόνως πλεονέκτημα πληροφοριών και γνώσεων των ναζωραίων τοκογλύφων.

Οι ανάγκες της Ελληνικής επιχειρήσεως δίνουν διαπραγματευτική ισχύ στους ναζωραίους τραπεζίτες. Επιπλέον η ελλιπής οργάνωση των Ελλήνων δανειοληπτών, ο τρόπος σκέψεως, η ηθική τους, η έλλειψη μίσους για εκδίκηση έναντι των ναζωραίων κατακτητών που τους κατακλέβουν, καταλήγουν στο ότι τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών-δανειοληπτών δεν μεταφράζονται σε υλική δύναμη.

Το αντίστροφο συμβαίνει για τους ναζωραίους τοκογλύφους. Έχουν καλύτερη πρόσβαση στην πολιτική και νομοθετική εξουσία. Ο μοναδικός τρόπος για να παρακάμψουμε τους ναζωραίους είναι οι δανειακές συμβάσεις να γίνωνται μεταξύ Ελλήνων, μέσω τραπεζών που ακολουθούν την Ελληνική Κοσμοαντίληψη, η οποία επιβραβεύει την παραγωγή και καταδικάζει την τραπεζική τοκογλυφία.

Ο Homo Economicus των ναζωραίων, αποκαλεί κέρδος την μειωμένη τιμή στα τρόφιμα, τα οποία έχει νοθεύσει με χημικά και συντηρητικά. Όμως αν αγοράζουμε χημικά και συντηρητικά αντί για φυσικό χυμό, τότε δεν πρέπει να χαιρόμαστε για τις μειωμένες τιμές αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε το νοσηλευτικό κόστος από τις αρρώστιες που παθαίνουμε καθώς και την μείωση του χρόνου ζωής μας εξ αιτίας των χημικών που μας ποτίζει η κοινωνία των ναζωραίων.

Έτσι ο Homo Economicus των ναζωραίων κλέβει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό φορτώνοντάς τον με απώλεια πληθυσμού και τεράστια ιατρικά έξοδα για να θεραπευθούν τα εγκλήματα που διαπράττει κατά ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Για την Ελληνική Θρησκεία ο άνθρωπος είναι πρώτα απ’ όλα βιολογικό ζώο, δεύτερον πολιτιστικό-εθνικό, τρίτον πνευματικό-ψυχολογικό, και τέταρτον οικονομικό. Ο Έλλην πολίτης έχει πολύ περισσότερα πράγματα επάνω του από την οικονομική διάσταση. Έχει την φυλετική, πολιτιστική, εθνική, και οικογενειακή διάσταση.

Άρα δεν τον αξιολογούμε με το πόσο κοστίζει η εργασία του μόνο. Διότι αν τον απολύσεις και πάρεις έναν αλβανό ή έναν κινέζο εργάτη, το μόνο που κάνεις είναι να μετατοπίζεις σε άλλους ισολογισμούς το «κέρδος» από την απόλυση του Έλληνος εργάτου. Τα μεταφέρεις στον υπολογισμό αμύνης, διότι Έλληνες άνεργοι δεν πολεμούν. Τα μεταφέρεις στις επόμενες γενεές οι οποίες όντας ολιγάριθμες θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν εχθρούς πιό δυνατούς ενώ οι Έλληνες εξαντλημένοι θα αφανιστούν. Με το να θεωρείς ότι ο Έλληνας εργάτης κοστίζει ακριβά και να τον απολύεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να παραλύεις την αναγκαία εξάσκηση των Ελλήνων τεχνιτών και εργατών σε λεπτές εργασίες με αποτέλεσμα να χάνουν την δεξιοτεχνία τους. Άρα γνώσεις δεκαετιών πετώνται στον κάλαθο των αχρήστων. Κεφάλαια και διανοητική εργασία αρπάζονται από τους Έλληνες και μεταφέρονται δια κλοπής και λεηλασίας σε ξένους.

Για τους ναζωραίους η αξία ενός ανθρώπου μετράται με το πόσο κοστολογείται η εργασία του σε χρήμα, διότι σκέπτονται μόνο την οικονομική διάσταση. Έτσι αποσιωπούν την βιολογική, εθνική, φυλετική, δημογραφική, πολιτική, πολιτιστική, θρησκευτική, οικογενειακή διάσταση του Έλληνος ανθρώπου.

Για τους ναζωραίους δεν αξίζουν τίποτε τα γονίδια που φέρει ο Έλλην άνθρωπος. Για τους ναζωραίους οι Έλληνες δεν αξίζουν τίποτε ως οχήματα-φορείς πολιτιστικών αξιών, δεν αξίζουν τίποτε ως οικογενειάρχες, ως πολεμιστές.

Και όμως, αν κοστολογηθούν όλα αυτά σε χρήμα τότε η αξία των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι τους αποδίδεται από τους ναζωραίους. Και επειδή ακριβώς δεν κοστολογούνται και δεν λαμβάνονται υπ’ όψει ως παράγοντες, οι ναζωραίοι καταφέρνουν να παρουσιάσουν τον ξένο εργάτη ως πιό «φθηνό».

Οι ναζωραίοι δεν συνυπολογίζουν το οικονομικό κόστος από την εγκληματικότητα, την ανεργία, τις λοιμώδεις αρρώστιες που φέρνουν μαζί τους οι ορδές των αλλοφύλων που ο ναζωραίος προωθεί στην υπόδουλη Ελλάδα. Κόστη που μεταφέρονται στις πλάτες του εθνικού κορμού. Άρα πρόκειται για αναδιανομή του πλούτου και όχι για κέρδος μέσω των χαμηλών ημερομισθίων των ξένων εργατών, όπως ισχυρίζονται οι ναζωραίοι.

 

8. Συμπεριφορά εργαζομένων και εργοδοτών

Η συμπεριφορά των Ελλήνων πρέπει να βασίζεται στα δόγματα της Ελληνικής Θρησκείας και όχι στις καταστρεπτικές θεωρίες των ναζωραίων. Ως πρωταρχικό σκοπό η Θρησκεία μας θέτει την επιβίωση του Ελληνισμού και της ζωής στον πλανήτη. Μία τέτοια θεωρία δεν ανέχεται την χρήση χημικών και γενετικώς μεταλλαγμένων προϊόντων με σκοπό το κέρδος. Διότι απλούστατα δεν υπάρχει κέρδος από τέτοιο έγκλημα.

Αυτός που ρίχνει εντομοκτόνα, ορμόνες και χημικά σε ένα πορτοκάλι, ή ένα κοτόπουλο για να μεγαλώσει πιό γρήγορα δεν ψάχνει το κέρδος. Εξαπατάται. Ψάχνει την ζημία. Δεν συνειδητοποιεί ότι θα χάσει χρήματα.

Πρώτον, διότι και ο διπλανός του θα κάνει το ίδιο, θα προσπαθήσει να τον ανταγωνιστεί στη νοθεία. Και μάλιστα θα τον ξεπεράσει στη νοθεία. Έτσι νομιμοποιείται και θεοποιείται η νοθεία. Η νοθεία αποκαλείται από τους ναζωραίους κέρδος και όχι αξιόποινη πράξη, διότι για τους ναζωραίους είναι πιό εύκολο να υποβαθμίσεις την ποιότητα παρά να βελτιώσεις την ποιότητα του προϊόντος σου.

Δεύτερον, αυτός που νοθεύει το προϊόν του δεν ψάχνει το κέρδος αλλά την κλοπή από τα πορτοφόλια των συνανθρώπων του. Και αυτό διότι όσοι θα φάνε το μολυσμένο πορτοκάλι θα πληρώσουν χρήματα σε ιατρούς και φάρμακα για θεραπεία. Επιπλέον το κράτος θα πρέπει να πληρώσει δισεκατομμύρια για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από την χρήση χημικών.

Τρίτον, όποιος νοθεύει τον προϊόν του μειώνει τον αριθμό των Ελλήνων, αφού δηλητηριάζει τον οργανισμό τους. Δηλαδή μειώνει την διάρκεια ζωής του Ελληνικού Έθνους. Άρα ακόμη και αν υπήρχε αύξηση χρημάτων σε ατομικό επίπεδο από την νοθεία, που δεν υπάρχει σε ατομικό και σίγουρα δεν υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο, δεν υπάρχει ούτε αύξηση χρόνου ζωής σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Άρα έχουμε ζημία και σε ζωές και σε χρήματα.  

Η «φιλελεύθερη» θεωρία των ναζωραίων επιβάλλει πόλεμο κατά των δημοσίων παροχών στην υγεία και την παιδεία. Έχουν πέσει λυσσασμένα πάνω σε αυτά τα ιερά δημόσια αγαθά και τα λεηλατούν. Το δόγμα τους ισχυρίζεται ότι αυτές οι παροχές είναι ακριβές, αναχρονιστικές και πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα, και να επιβληθεί η ατομική ευθύνη. Δηλαδή οι επιχειρήσεις και το κράτος να μην συμμετέχουν στην ασφάλιση αλλά να επωμιστεί όλη την ευθύνη ο εργαζόμενος.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν αφού πρώτα αρπάξουν και ταυτιστούν με τον όρο ατομικό κέρδος, να τον αντιδιαστείλουν με το κοινωνικό κέρδος. Στην πραγματικότητα οι ναζωραίοι βαπτίζουν την κλοπή ως ατομικό κέρδος. Ατομικό κέρδος υπάρχει μόνον όταν υπάρχει κοινωνικό κέρδος. Και ατομικό κέρδος υπάρχει όταν υπάρχει δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. 

Η υποκρισία των ναζωραίων αποδεικνύεται απ’ όσα υποστηρίζουν οι δήθεν ναζωραίοι αντιρατσιστές που μιλάνε για ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, υγεία κλπ, των λαθρομεταναστών. Και την ίδια στιγμή μετατρέπουν την υγεία και την παιδεία σε ιδρύματα ανισότιμης προσβάσεως βάσει χρήματος αφού τα πάντα ιδιωτικοποιούνται.

Οι ναζωραίοι έχουν οικειοποιηθεί και στρεβλώσει πλήρως τον όρο «ελεύθερος ανταγωνισμός». Στην πραγματικότητα κάνουν το εντελώς αντίστροφο, επιβάλλουν ολιγοπώλια και στρεβλό ανταγωνισμό στους Έλληνες εργαζομένους και εργοδότες. Στους μεν Έλληνες εργαζομένους επιβάλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό με την εισαγωγή λαθρομεταναστών, στους δε Έλληνες εργοδότες με την εισαγωγή αφορολογήτων ξένων προϊόντων.

Το αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να αυτοκτονούν οικονομικά, διότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αγοράζουν ξένα προϊόντα και οι Έλληνες εργοδότες προσλαμβάνουν ξένους εργάτες. Η Ελληνική Θρησκεία κηρύσσει αμείλικτο πόλεμο για να ποινικοποιήσει αυτή την συμπεριφορά, εργαζομένων και εργοδοτών. Οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα, αν θέλουν να βρίσκουν εργασία. Και οι Έλληνες εργοδότες πρέπει να προσλαμβάνουν Έλληνες εργάτες, αν θέλουν να πωλούν τα προϊόντα τους.

Οι ναζωραίοι διδάσκουν ότι το κεφάλαιο μετατρέπεται σε υλική δύναμη. Η δική μας θεωρία διδάσκει ότι η Ηθική Δύναμη μετατρέπεται σε υλική δύναμη. Η ιδέα σε ύλη, και όχι η ύλη σε ιδέα.

 

9. Προσχήματα για την απαγόρευση χρηματοδοτήσεως Ελληνικών επιχειρήσεων

Οι ναζωραίοι κατηγορούν κάθε προσπάθεια αμέσου χρηματοδοτήσεως των Ελληνικών επιχειρήσεων με το πρόσχημα ότι αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ταυτοχρόνως πιέζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν παρανόμως εισαγόμενο εργατικό δυναμικό, το οποίο εργάζεται χωρίς ασφάλιση και με εξευτελιστικά ημερομίσθια. Αυτό δεν αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ναζωραίους αναλυτές!

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την άμεση χρηματοδότηση, διότι ένας συντελεστής της παραγωγής, η εργατική δύναμη, με την επέμβαση του χριστιανικού ψευδοκράτους προσφέρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, άρα αυτό αποτελεί ΑΜΕΣΗ χρηματοδότηση της επιχείρησης. Είναι σαν να της έδινε το κράτος χαμηλό ρεύμα, ή να φορολογούσε την επιχείρηση με μειωμένο συντελεστή, κάτι που θα αποτελούσε άμεση χρηματοδότηση.

Άρα παρατηρούμε μία αντίφαση: από την μία την άρνηση του χριστιανικού ψευδοκράτους για άμεση χρηματοδότηση των Ελληνικών επιχειρήσεων με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία απαγορεύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Όμως δεν υπάρχει καμμία αντίρρηση να «χρηματοδοτούνται» οι Ελληνικές επιχειρήσεις με ξένο φθηνό εργατικό δυναμικό. Γιατί; Μα διότι το χριστιανικό ψευδοκράτος θέλει να καταστρέψει συγχρόνως και την Ελληνική επιχείρηση και τον Έλληνα εργάτη.       

Οι ναζωραίοι παίρνουν μία στιγμιαία φωτογραφία την στιγμή της ανταλλαγής χρήματος με προϊόν και αυτό το ονομάζουν φθηνή αγορά προϊόντος. Στην πραγματικότητα απομονώνουν μία φάση από τον κύκλο της αγοραπωλησίας. Μιλάνε μόνο για το τί γίνεται από τον πωλητή στον αγοραστή, όχι τί γίνεται από κατάστημα σε κατάστημα, από βιοτεχνία σε κατάστημα, από βιομηχανία σε βιομηχανία.

Στην πραγματικότητα η παραγωγική διαδικασία καταστρέφεται. Έχουμε κλοπή καθώς αφαιρείται εισόδημα από άλλες διαδικασίες για να παρουσιάζεται δήθεν φθηνή η στιγμιαία διαδικασία ανταλλαγής προϊόντων.

Αρκεί να ελέγξουμε την κατάσταση στα λογιστήρια των Ελληνικών εταιρειών που συνδέονται με μία Ελληνική εταιρεία που σταματά να αγοράζει τα προϊόντα τους και αρχίζει να αγοράζει ξένα προϊόντα, για να εμφανίσει το τελικό της προϊόν πιό φθηνό, και αμέσως θα καταλάβουμε ότι υπάρχει συλλογικό παθητικό και όχι ενεργητικό αποτέλεσμα. Αν προσθέσουμε 2-3 ισολογισμούς συγκοινωνούντων επιχειρήσεων, εκ των οποίων η μία έχει αρχίσει να αγοράζει ξένα ανταλλακτικά, θα δούμε αμέσως το έλλειμμα.

Θεραπεία σε αυτή την κατάσταση αποτελεί ο φόρος ελατήριο. Ένας φόρος εισαγωγής που θα επιβάλλεται αυτόματα από τις Ελληνικές επιχειρήσεις στα ξένα προϊόντα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και παράκαμψη του υπουργείου εμπορίου. Ομοειδείς Ελληνικές επιχειρήσεις όταν εντοπίζουν ξένο προϊόν στην Ελληνική αγορά με τιμή πολύ κάτω από την δική τους, θα επιβάλλουν φόρο, τέτοιου ύψους ώστε να εξισώνεται με την τιμή του Ελληνικού προϊόντος, εξ ου και φόρος ελατήριο.

 

10. Αποικιοποίηση της υπόδουλης Ελλάδος και μετακύλιση βαρών στους Έλληνες

Αυτό που θέλουν οι ναζωραίοι κατακτητές δεν είναι να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία αλλά να μεταφέρεται ο πλούτος της Ελλάδος σε αλλοφύλους και αλλοθρήσκους. Με μεγαλύτερο κεφάλαιό τους την αρπαγή του συνθήματος «ρατσισμός» κατακλέβουν τον Ελληνικό λαό εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των λαθρομεταναστών για εργασία. Τους βάζουν να εργάζωνται αμέτρητες ώρες για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι αναδιανέμουν όχι μόνον τον πλούτο, αλλά και την ανεργία, και τις αρρώστιες, και την τρομοκρατία. Οι ναζωραίοι γίνονται εισαγωγείς και εξαγωγείς λοιμωδών νοσημάτων, τρομοκρατίας και πολέμων.

Οι ναζωραίοι μετακυλίουν φόρους και βάρη ξένων λαών στις πλάτες των Ελλήνων. Διδάσκουν εαυτούς και αλλήλους να κλέβωνται μεταξύ τους. Οι οδηγοί ταξί μετακυλίουν στον πελάτη τις αρπαγές που τους κάνει η κυβέρνηση. Οι κακοπληρωμένοι ιατροί στους ασθενείς των αυτά που δεν τους δίνει η κυβέρνηση. Οι μεγαλοβιομήχανοι μετακυλίουν τα φορολογικά τους βάρη στους μικρομεσαίους. Οι πολιτικοί μετακυλίουν αυτά που θέλουν να κλέψουν στις προμήθειες εξοπλισμών και δημοσίων έργων. Οι ναζωραίοι πολιτικοί μετακυλίουν την κατάργηση των φόρων εισαγωγής στα εγχώρια προϊόντα.

Η τακτική μετακυλίσεως των βαρών είναι πάγια τακτική αιώνων και έτσι έχουν εξαφανιστεί αυτοκρατορίες και κράτη, διότι μετακυλίουν τα βάρη σε κάποιον άλλο που πιστεύουν ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί. Π.χ. στο βυζάντιο την ανικανότητα κατανικήσεως του εξωτερικού εχθρού την μετακύλιαν στον εγχώριο πληθυσμό με καταβολή φόρων-λύτρων στον εξωτερικό εχθρό. Την ανικανότητα στρατολογήσεως βυζαντινού στρατού την μετακύλιαν σε πρόσληψη μισθοφόρων. Σήμερα το χριστιανικό ψευδοκράτος την ανικανότητα ιδρύσεως πολεμικής βιομηχανίας την μετακυλίει σε εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό σε όπλα και άρα μείωση της Εθνικής Ασφαλείας.

Φυσικά όλα αυτά σε μακροχρόνια βάση για τους υπόδουλους Έλληνες είναι πολύ καλά διότι έτσι διαλύεται το χριστιανικό ψευδοκράτος, αλλά εμείς πρέπει να εντοπίζουμε τα λάθη τους ώστε να μην τα επαναλάβουμε όταν πάρουμε την εξουσία.

Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά για να παράξουν το ατομικό προϊόν το οποίο στην συσσώρευση, μέσω φορολογίας, μετατρέπεται σε συλλογικό προϊόν και μετά αυτό το προϊόν ξεφεύγει από τον έλεγχο των Ελλήνων και μπαίνει στον έλεγχο των ναζωραίων, που το αναδιανέμουν στους πάντες πλην των Ελλήνων.

Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη λεηλασία, διότι παρεμβάλλονται εκατοντάδες απατεώνες και σε συνεργασία, με ομάδες πιέσεως, εταιρείες, λαθρομετανάστες, πολιτικάντηδες, αναδιανέμουν, κλέβουν και δεν επιστρέφουν στον λαό τον πλούτο που παρήγαγε. 

 

11. Επίλογος

Με όλα αυτά τα μέτρα οι ναζωραίοι έχουν στόχο να αυξάνουν τον ρυθμό φορολογήσεως. Δηλαδή το κλάσμα με αριθμητή τους επιβληθέντες φόρους και παρανομαστή την φορολογητέα ύλη. Αυξάνουν συνεχώς τους φόρους πάνω σε μία όλο και συρρικνούμενη φορολογητέα ύλη.

Το τεράστιο πρόβλημα της διαφυγής χρήματος στο εξωτερικό, είτε εξ αιτίας των τεραστίων εισαγωγών, είτε εξ αιτίας των λαθρομεταναστών, είτε εξ αιτίας διαφυγής κεφαλαίων προς χώρες με πιό συμφέρουσες συνθήκες, καταδικάζει την υπόδουλη Ελλάδα σε συνεχή έλλειψη ρευστού, που αυτομάτως μεταφράζεται σε δανεισμό, και κατ’ επέκταση σε πολιτική εξάρτηση.

Οι ναζωραίοι λένε ότι με τους ξένους εργάτες πέφτουν οι τιμές των προϊόντων, οι Έλληνες αντιθέτως λένε ότι αυξάνονται. Οι ναζωραίοι λένε ότι με την αυξημένη κατανάλωση αυξάνεται ο πληθωρισμός, οι Έλληνες αντιθέτως λένε ότι μειώνεται. Οι ναζωραίοι λένε ότι με την αυξημένη κυκλοφορία χρήματος αυξάνει ο πληθωρισμός, οι Έλληνες αντιθέτως λένε ότι μειώνεται. Οι ναζωραίοι λένε ότι με τα ξένα προϊόντα αυξάνεται ο ανταγωνισμός, οι Έλληνες αντιθέτως λένε ότι μειώνεται ο ανταγωνισμός, αφού κλείνουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι τα αποτελέσματα της ανεργίας των Ελλήνων είναι αντανάκλαση της διανοητικής δύναμης του ναζωραίου κατακτητού, και της δικής μας αδυναμίας. Οι ιδέες υλοποιούνται, μετατρέπονται σε υλική δύναμη. Και εμείς για να τους υπερνικήσουμε απαιτείται δυναμικότης ιδεών και επανάληψη.

Χρειαζόμαστε άμεση βελτίωση στην προπαγάνδα μας σε όλα τα επίπεδα σκέψεως. Αλλιώς τα Ελληνικά Έθνη θα αφανιστούν.

Η ιδεολογική αντιπαράθεση με τους ναζωραίους μονεταριστές πρέπει να καταλήξει στο να τεθούν εκτός νόμου. Να αφανιστούν οι ιδέες τους από προσώπου γης. Τα βιβλία τους, τα άρθρα τους, οι πανεπιστημιακές τους έδρες να τεθούν εκτός νόμου. Να καταστραφούν όλα τα αρχεία τους, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να αναπαράγει τις αντεθνικές ιδέες τους.

Πρέπει πάση θυσία να κάνουμε λεπτομερή ανάλυση των ιδεών, ενστίκτων και συμπεριφορών που έχουν επικρατήσει και καταστρέφουν την Ελληνική οικονομία. Δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνον σε φόρους εισαγωγών αλλά και σε ένστικτα, σε αντανακλαστικά, σε αντιδράσεις εμφυτευμένες στην μνήμη των Ελλήνων, στο να βλέπουν οι Έλληνες όλο το κύκλωμα αγοραπωλησίας προϊόντων, να γνωρίζουν πώς μεταφέρεται ο πλούτος από σημείο σε σημείο και να βλέπουν μακροοικονομικά και σε 3 διαστάσεις.  

Πρέπει να θεραπεύσουμε την αντεθνική αρρώστια και να την εξαφανίσουμε με το εμβόλιο του Ελληνισμού. Πρέπει να ενισχύσουμε τα ιδιοκτησιακά ένστικτα των Ελλήνων εργατών. Δεν μπορεί να είναι πιό αδύναμα από των ναζωραίων κατακτητών. Πρέπει να αναπτύξουμε τα Ελληνικά ένστικτα επιβιώσεως, τα οποία θα καταπνίγουν όλες τις ιδέες των ναζωραίων φονιάδων, πριν διαδοθούν. 

Η δήθεν αντιρατσιστική φρασεολογία των ναζωραίων είναι ένα αμφίστομο στιλέτο. Επιτρέπει και βοηθά, δυστυχώς, τον Έλληνα να εκμεταλλευτεί τον λαθρομετανάστη, δίνοντάς του ένα προσωρινό κέρδος. Αυτό που θα κλέψει από τον χαμηλό μισθό και την μη πληρωμή ασφάλειας στον λαθρομετανάστη. Όμως αυτό το προσωρινό «κέρδος» οι Έλληνες το πληρώνουν πολλαπλάσια αφού υποχρεώνονται να βάλουν τους ξένους στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία χωρίς να πληρώνουν.

Έτσι οι Έλληνες ωθούνται να κλέβουν τους λαθρομετανάστες στην αμοιβή εργασίας και οι λαθρομετανάστες τους Έλληνες στα δημόσια αγαθά. Έτσι οι ναζωραίοι ικανοποιούν και τους δύο, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές και επιπλέον επιρρίπτουν την ευθύνη στους Έλληνες με το να λένε ότι οι Έλληνες προσλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες. Κάνουν έτσι τον Έλληνα συνένοχο στο έγκλημά τους.

Οι Έλληνες οφείλουν να εκβάλλουν από τις Ελληνικές Κοινότητες όλους τους αλλοφύλους και αλλοθρήσκους. Πρέπει να μην τους νοικιάζει κανένας σπίτι, να μην τους πουλά βενζίνη, φάρμακα, τρόφιμα. Πρέπει οι αλλόφυλοι και οι αλλόθρησκοι να μην βρίσκουν παροχέα διαδικτύου να στήσουν τις ιστοσελίδες των, να μην βρίσκουν φωτοτυπικό μηχάνημα να τυπώσουν τις προκηρύξεις των, να μην βρίσκουν αίθουσα να κάνουν τις διαλέξεις των, να μην βρίσκουν αυτοκίνητο να τους μεταφέρει, ιατρό να τους θεραπεύσει, να μην βρίσκουν ξενοδοχείο να μείνουν, να μην βρίσκουν εταιρεία να τους δίνει ρεύμα, ούτε τράπεζα να τους ανοίγει λογαριασμό, ούτε ταχυδρομείο να στείλουν την αλληλογραφία τους.

Οι Έλληνες οφείλουν να συνδέσουν την καταχώρηση διαφημίσεων στα ΜΜΕ με την απαγόρευση μεταδόσεως αντεθνικών εγκληματικών ιδεών. Διότι πλήττουν την κοινωνία ανεπανόρθωτα. Την αρρωσταίνουν. Και αυτές τις κοινωνικές αρρώστιες εμείς ως πολιτικοί ιατροί οφείλουμε να θεραπεύσουμε με καυτηριασμό, πριν καταστεί το καρκίνωμα ανίατο.

 

Δημάρατος Κυριαζής-Οικονομολόγος

6η Λήγοντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα