:: ::

 
 
 

                                  

                                    Ένας νέος ελληνοχριστιανισμός; 

       (Aπάντηση στο κατάπτυστο σχόλιο του hellenismos.org στο fb για την Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα)

Κάποιοι Έλληνες στο θρήσκευμα (εθνικοί) θεωρούν πως το να θες να επανακτήσεις την θρησκεία σου σε χριστιανικό κράτος είναι ηθικό και θεμιτό, ενώ το να απαιτείς να είναι η μόνη επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι ακραίο και χριστιανικό.  Άρα οι προγονοί μας για να είναι Έλληνες όπως τους θέλουν οι σύγχρονοι, θα έπρεπε να εισάγουν μόνοι τους τον χριστιανισμό ειδάλλως από τους σύγχρονους μας θα εθεωρούντο φανατικοί, άρα χριστιανοί!

Διότι η εθνική θρησκεία στα ελεύθερα χρόνια ήταν μόνη κυρίαρχη και κραταιά αλλά αυτό σήμερα νοείται χριστιανικό!! Αν σκέφτονται έτσι οι συγκαιρινοί εθνικοί τότε οι χριστιανοί έχουν βρει τον βολικότερο συμπαίκτη τους, αυτόν που παίζει μαζί τους για να χάσει. Αυτόν που μετατρέπει τον αγώνα σε στημένο παιχνίδι. Είναι στημένος λοιπόν ο αγώνας ή πρόκειται για ηττοπαθείς;

Γιατί παραπονιούνται οι συγκεκριμένοι εθνικοί επειδή οι εθνικιστές είναι χριστιανοί αφού τους επιτρέπουν στο σβέρκο τους; Μήπως δεν είναι το πρόβλημα τους που είναι χριστιανοί αλλά ότι είναι εθνικιστές; δηλαδή αν ήταν σοσιαλιστές δεν θα είχαν πρόβλημα που είναι χριστιανοί; Φοβόμαστε πως πολλοί εθνικοί τα έχουν χαμένα. Είναι περισσότερο πολιτικοποιημένοι και βλέπουν τις θρησκείες μέσα από ένα πολιτικό πρίσμα που δεν μπορούν να αποβάλλουν.

Το μόνο ξεκάθαρο για αυτούς είναι πως όσοι θέλουν την εθνική θρησκεία μόνη κυρίαρχη του έθνους της, την Ελληνική θρησκεία στην Ελλάδα, είναι φανατικοί ακραίοι και …χριστιανοί... Παράλογον και οξύμωρον συνάμα!

Η Ελληνική Θρησκεία δεν μπορεί να είναι γραφείο διαχείρισης του προβλήματος των ιθαγενών σαν το γραφείο ινδιάνικων υποθέσεων στην Αμερική. Δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι γραφείο καταγγελιών. Μην γελιέστε. Το ινδιάνικο ζήτημα ξεκίνησε σαν εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα πριν καταντήσει φολκλόρ για τουρίστες. Οι ινδιάνοι έχασαν την γη τους από αλλόφυλους και αλλόθρησκους, γενοκτονήθηκαν προτού αλλοιωθούν. Εμείς έχουμε την γη μας, η φυλή μας κατοικεί πάνω της, στο διάβα της κατάκτησης απωλέσαμε την εθνική θρησκεία μας. Οι ινδιάνοι δεν είναι το παράδειγμα μας. Θα γίνει, αν επιτρέψουμε να παραδοθεί το κράτος στους μετανάστες και καταντήσουμε διαμαρτυρόμενη μειονότητα.

Τέλος, το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο. Η Ελληνική Θρησκεία δεν είναι εναλλακτική δραστηριότητα των καιρών για μετανοήσαντες αριστερούς, υπέρφρωνες πατριώτες και μεγαλοϊδεάτες, καταφύγιο εύρεσης νέας εναλλακτικής ασφαλούς κοινωνικής ταυτότητας με σκοπό την διαφορά και υπεροχή από την λοιπή κοινωνία. Μήπως γι’ αυτό αγωνίζεστε να διαβιεί η Θρησκεία μας επιμελώς υποταχτικά ώστε να μην διασαλευτεί η κοινωνική σας ασφάλεια και θέση; Το`χετε καταλάβει λάθος.

H Ελληνική Θρησκεία είναι μια ολοκληρωμένη κοσμοαντίληψη προορισμένη να παράγει πολεμιστές της δικής της ειρήνης, του δικού της κράτους. Τα πολιτεύματα που παρήχθησαν στην μακραίωνη ιστορία και προϊστορία της που χάνεται στην αχλύ της ιστορίας το καταμαρτυρούν. Από τις βασιλείες στις δημοκρατίες, κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι συνελεύσεις των οπλιτών. Στις πρώτες των ευγενών που τις ακολούθησαν αυτές των αριστοκρατών της ολιγαρχίας, και στις τελευταίες των οπλιτών των δήμων το άπαν της πόλεως. Μια Θρησκεία που παρήγαγε πολεμιστές για την υπερασπιστούν.

Η Ελληνική Θρησκεία είναι αυτάρκης και ικανή να παραλάβει τον άνθρωπο από τα γεννοφάσκια μέχρι τα γεράματα του, να τον θρέψει ψυχικώς και πνευματικώς, και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται ούτε χριστιανό πάτρωνα ούτε άλλο ιδεολογικό δεκανίκι. Είναι ανυπέρβλητη, υπέροχη, και απαράμιλλη.

Η βύθιση σας στα νάματα της μπορεί να ξεπλύνει σαν κολυμπήθρα όλες τις αλλότριες ιδεολογίες που σας βασανίζουν. Απλά δεν βυθιστήκατε αρκετά μέχρι να αποβληθούν. Αντί να πλυθείτε μέσα της, την μαγαρίζετε με τους ιδεολογικούς ρύπους σας και διώχνετε τους Έλληνες μακριά της. Δέκα μπαίνουν, χίλιοι φεύγουν.. Όσο δεν καταλαβαίνετε πως εσείς είστε που περνάτε από ίαση και καμαρώνετε πως είστε Έλληνες τόσο οι Έλληνες θα απέχουμε ή θα φεύγουμε μακριά της.

Αν η Ελληνική Θρησκεία δεν γίνει κοινωνικό κίνημα ανακατάληψης της πνευματικής ηγεσίας του λαού μας, το έθνος θα χαθεί, και μετά και η φυλή μας μέσα στον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό όπως διαβρώθηκε και διαιρέθηκε από τον καπιταλισμό, τον σοσιαλισμό, τον φασισμό που πέρασαν από πάνω της.

Θρησκευόμαστε όχι μόνο από ψυχολογική ανάγκη αλλά κυρίως από θρησκευτικό καθήκον να αποδώσουμε τα ίσα μιμούμενοι το θείο έργο στην γη και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την κυριότητα του εδάφους που μας αναλογεί. Δεν θα είμαστε στο περιθώριο για πάντα διότι δεν υπάρχει περιθώριο για εθνική θρησκεία που δημιουργεί έθνος. Διότι το έθνος θέλει ζωτικό χώρο, την γη για το κράτος του. Οι χριστιανοθρεμενοι ολιγάρχες δε θέλουν έθνος. Θέλουν άτομα να ιδιωτεύουν. Οι ισλαμιστές θέλουν πιστούς για να τους σέρνουν σε κατακτήσεις. Εμείς θέλουμε κυρίαρχα έθνη.

Η Ελληνική Θρησκεία είναι το συλλογικό πνεύμα μας, το εγρηγορός των Προγόνων που μας φυλάει, μας εμπνέει, και μας οδηγεί σε μια μοίρα: την επικράτηση και την υπεροχή.

Μην μαγειρεύετε λοιπόν πίσω από τις ετικέτες του «ακραίου» και του «φανατικού» έναν νεοελληνο-χριστιανισμό, ήτοι μια νέα αγαστή συνύπαρξη με τους αφέντες σας.

ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

       3n Μεσούντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2792 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα