:: ::

 
 
 

                        

                             Έλα κοντά μου ναζωραίε

 

Στο λιμάνι έφθασε το καράβι των ναζωραίων. Είναι στολισμένο με σκιές. Ταξιδεύει σιωπηλά στον ωκεανό του σκότους. Από τα φινιστρίνια του ξεχύνεται σκοτάδι φτιαγμένο από ψεύδη. Είναι το σκοτάδι που συγκαλύπτει το αίμα των Ελλήνων που έχυσαν στο ταξίδι τους οι ναζωραίοι.

Προορισμός των ναζωραίων είναι η παγωμένη χώρα. Εκεί που παγώνουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Εκεί κατοικούν οι ναζωραίοι, στην χώρα της σιωπής.

Ο ναζωραίος κατεβαίνει από το καράβι. Τον υποδέχομαι. Είμαι ξένος στην κρύα πόλη σου ναζωραίε, αλλά τα όπλα μου είναι καυτά.

Είμαι χαρτοπαίκτης, γι’ αυτό στοιχημάτισε την ζωή σου.

Σε περιμένει η σύγκρουση με την Θεϊκή Οργή αλλά πρώτα θα περάσεις από μένα. Ζω μόνο για τον Ιερό Πόλεμο και πληρώνομαι με χρυσό για το αίμα που χύνω.

Έλα κοντά μου ναζωραίε. Μην απομακρύνεσαι.

Κάθε βράδυ, όταν κλείνω τα μάτια μου, σε βλέπω να καις ζωντανούς τους Προγόνους μου.

Για αιώνες βουτάς το ψωμί σου στο αίμα των παιδιών μου. Σουβλίζεις τις Ελληνίδες μητέρες. Διαπερνάς με το ξίφος σου τις κοιλιές των εγκύων Ελληνίδων. Γλύφεις το ματωμένο ξίφος με χείλια σου. Βασανίζεις γέρους και αρρώστους. Ικανοποιείς την πείνα σου από τις σάρκες των Ελλήνων.

Για αιώνες σε βλέπω να γκρεμίζεις τους Ναούς των Θεών. Λοιδορείς τους Ήρωες μου ναζωραίε. Αφοδεύεις πάνω στους τάφους των Προγόνων μου ναζωραίε. Έκαψες τα Ιερά Βιβλία των Ελλήνων. Έσφαξες τους Σοφούς μας ναζωραίε. Μου πήρες την ζωή ναζωραίε. Μου άλλαξες τον Εθνισμό ναζωραίε. Με έγδαρες ζωντανό ναζωραίε, επειδή ήμουν Έλληνας.

Έλα κοντά μου ναζωραίε. Μην φοβάσαι. Είμαι ήδη νεκρός. Δεν μπορείς να με σκοτώσεις άλλο πιά. Αλλά εγώ θα αφανίσω το είδος σου από προσώπου γης. Θα σε θεραπεύσω από την πανούκλα που σε βασανίζει.

Οι Θεοί ουρλιάζουν συνέχεια μέσα στο αυτί μου: «Εξολόθρευσε τους εχθρούς μας. Κατάρα στους βεβήλους. Πάρε τα χέρια τους μακριά από τον λαό μας».

Άκου τις κραυγές μου ναζωραίε. Άκου το κάλεσμα των Θεών. Σε καλεί το καθήκον. Οι άνθρωποι σε καλούν να θυσιαστείς στον βωμό της Δικαιοσύνης.

Δώσε μου τα λόγια σου. Δώσε μου τα μάτια σου. Δώσε μου τα αυτιά σου. Δώσε μου την ζωή σου.

Είμαι εκδικητικός. Οι ναζωραίες το βρίσκουν δελεαστικό.

Είμαι φανατικός. Οι ναζωραίες το βρίσκουν απολαυστικό.

Πάρε τα χέρια σου από πάνω μου ναζωραίε. Ειλικρινά θα σε θεραπεύσω. Είμαι καλός γιατρός. Οι ναζωραίες πληρώνουν ακριβά την τέχνη μου.

Σε λατρεύω ναζωραίε, αλλά με προσβάλλεις. Δεν βοηθάς στον θάνατό σου.

Με μαχαίρωσες πισώπλατα και τώρα θα πληρώσεις. Είσαι άπιστος ναζωραίε. Έχασες την προστασία των Θεών. Έφερες την Θεϊκή Οργή επάνω σου.

Πες μου και άλλα ψέμματα ναζωραίε. Κέρδισε λίγο χρόνο ακόμη. Όμως κλείσε τα μάτια σου. Απόλαυσε την τιμωρία των εγκλημάτων σου.

Και ιδού η τιμωρία σου: θα γίνεις ο μεγαλύτερος διώκτης των ναζωραίων. Θα μισείς τους ναζωραίους και θα αγαπάς τους Έλληνες. Θα προσφέρεις την ψυχή σου στους Αθάνατους Θεούς και Αυτοί θα σου δώσουν το ποτό της Λήθης.

Νομίζεις ότι θα με εξαπατήσεις ναζωραίε; Προσπαθείς να ξεφύγεις; Θα σε βοηθήσω να γκρεμίσεις τις φυλακές σου. Δεν χρειάζεσαι πιά τα χριστιανικά πορνεία.

Κλείσε τα μάτια σου ναζωραίε και έλα κοντά μου. Έλα μαζί μου. Έλα κοντά στους Θεούς. Έλα μαζί μου στο ταξίδι του θανάτου. Μαζί θα γκρεμίσουμε την τυραννία που σε βασανίζει.

Σου είπα να μ’ εμπιστευθείς. Σου είπα ότι δεν θα σε πλήγωνα ποτέ. Αλλά τώρα είμαι χολωμένος. Εξαπάτησες τους Θεούς. Δεν μίσησες τους ναζωραίους όπως υποσχέθηκες στους Θεούς. Και τώρα οι ναζωραίοι θα σε σφάξουν αν δεν τους σφάξεις πρώτος.  

Με άφησες στην μέση του δρόμου ναζωραίε. Με άφησες γυμνό και πεινασμένο. Ήθελες να με σφάξουν οι άπιστοι και συνεργάστηκες μαζί τους.

Αλλά τώρα είμαι εδώ. Και θέλω το μερίδιό μου από το φαγητό της εκδικήσεως που θα μαγειρέψεις εσύ. Μην φοβάσαι, μόνον θέλω να είναι ζεστό. Όπως τα κορμιά των όμορφων Ελληνίδων Ιερειών που έκαιγες στην πυρά. Τις εξευτέλισες. Τις βασάνισες. Τις βίασες. Δεν μπορώ να σ’ αφήσω να φύγεις. Θέλω να σε πολεμήσω.

Μου έκλεψες την νιότη μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω. Θα σε δαγκώσουν τα σκυλιά του τρόμου. Θα σου πιουν το αίμα οι Ερινύες. Έλα κοντά μου.

Δεν μπορείς να κρυφτείς ναζωραίε. Ήρθα να μείνω για πάντα στους Ιερούς Τόπους. Εσύ θα φύγεις για πάντα από τον Κόσμο. Μην τρέχεις να κρυφτείς. Με προσβάλλεις. Έλα κοντά μου ναζωραίε. Μην φοβάσαι.

Η οικογένειά σου σε μισεί ναζωραίε. Η Εκδίκηση σε μισεί. Οι Νόμοι σε μισούν. Τα ζώα σε μισούν. Η Φύση σε μισεί. Η Αλήθεια σε μισεί. Μόνο το ψεύδος σε αγαπά. Το αίμα των αθώων που χύνεις περιμένει να ενωθεί με το δικό σου. 

Γιατί τώρα τα δάκρυα της μετάνοιας τρέχουν βροχή από τα μάτια σου; Δάκρυα, δάκρυα, δάκρυα από αίμα. Δεν πεθαίνεις ναζωραίε, απλώς ανασταίνεις τους Έλληνες. Το αίμα σου ποτίζει την Ιερά Γη των Ελλήνων.

Σκότωσε τους εχθρούς των Ελλήνων, ναζωραίε.

Και εγώ σε αντάλλαγμα θα σε πολεμήσω.  

Με πατάς ναζωραίε.

Πάρε το πόδι σου από την Ελλάδα. Γύρνω πίσω στα Τάρταρα.

Δώσε μου χώρο να αναπνεύσω.

Συγγνώμη που σε έρριξα κάτω ναζωραίε. Δεν φταίω εγώ που έγλυψες το αίμα σου από τις μπότες μου. Δεν ήθελα να σε προσβάλλω.

Γιατί δεν βλέπεις ναζωραίε ότι σ’ αγαπώ αληθινά; Δεν μπορείς να με αποφύγεις. Θα είμαι μέσα στο μυαλό σου για πάντα. Θα σε ακολουθώ παντού. Διότι είμαι η συνείδησή σου ναζωραίε.

Δεν θα φύγεις από κοντά μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα εγκλήματά που διαπράττεις. Δεν θα επιτρέψω να δολοφονείς ανθρώπους και πολιτισμούς ναζωραίε. Δεν θα εγκαταλείψω την μάχη. Θα σε πολεμήσω μέχρι θανάτου ναζωραίε.

Δεν επιτρέπεται να ανασαίνεις ναζωραίε. Είναι έγκλημα. Βρωμίζεις την ατμόσφαιρα. Δεν μπορείς να ξεφύγεις ναζωραίε. Δεν μπορείς να κρυφτείς ναζωραίε.

Κλείσε τα μάτια σου και έλα κοντά μου ναζωραίε. Θα σε πάρω μαζί μου ναζωραίε. Θα σε πάρω μαζί μου κτήνος. Δεν θα ξαναδείς το Φως του Κόσμου.

Θέλω να σου μιλήσω ναζωραίε, αλλά δεν μπορώ. Το αίμα σου είναι βρώμικο. Το δηλητήριό σου τρέχει στις φλέβες μου. Θέλω να σπάσω τις αλυσίδες που μας ενώνουν. Θέλω να ακούσω να ουρλιάζεις από αγάπη για τους Θεούς.

Ο πόνος σου, η ευχαρίστησή μου.

Ο ιστός σου είναι θανάσιμος, αλλά η φωτιά μου είναι θεραπευτική.

Ακούω το κάλεσμά σου. Ξέρω ότι ετοιμάζεις τις αλυσίδες της σκλαβιάς για τους Έλληνες.

Αλλά όπου πηγαίνω οι πόλεις σου γκρεμίζονται. Διότι είναι θέλημα Θεών. Οι ναζωραίοι φεύγουν και τα υπάρχοντά τους μου προσφέρουν. Οι αδύνατοι παίρνουν το μέρος μας και οι φονιάδες πεθαίνουν.

Διαβάσαμε τα γράμματά σου ναζωραίε. Ακούσαμε το κάλεσμά σου. Η εκδίκησή μας είναι όλη δικιά σου.

Θα ζούμε αιωνίως ναζωραίε, διότι εσύ μας γέννησες. Οι στάχτες μας ζωντάνεψαν από τα πολλά εγκλήματά σου. Γεννηθήκαμε από την απιστία σου. Θα πάρουμε την ζωή σου για να την δώσουμε στους Έλληνες.

Επιστρέφουμε από το χάος. Σηκωνόμαστε από τους τάφους. Θα γίνουμε αδελφοί των φυλακισμένων. Απελευθερωτές των σκλάβων.

Μόνο ένα βλέμμα των Θεών μπορεί να σε σκοτώσει. Τα ξίφη της Οργής ζυγώνουν στα κεφάλια των απίστων.

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον πόνο ναζωραίε. Και τα ξίφη που βλέπεις να σε πλησιάζουν θα κρύψουν το Φως του Ήλιου. Θα λάμψουν από το αίμα στο πυκνό σκοτάδι. Οι στάχτες σου θα σκορπίσουν στον αέρα.

Η Δόξα καλεί το όνομά μου. Και εγώ καλώ εσένα.

Έλα κοντά μου ναζωραίε.

 

Λυκομήδης

1η Ισταμένου μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα