:: ::

 
 
 

 

Ημέρα Οργής – τακτική για την μαζική διαδήλωση στις 23 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

 

«Τί είναι τρέλα: το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».

Αλβέρτος Αϊνστάιν

 

Στις 23 Φεβρουαρίου έχει εξαγγελθεί γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνικό Λαό να αποδείξει ότι δεν μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής.

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να δίνει τον τόνο στην συγκέντρωση. Δεν πρέπει να μιλάμε για οικονομική απεργία, αλλά για πολιτική απεργία, για πολιτική ανυπακοή και κυρίως για μαζική διαδήλωση. Αν αφήσουμε τον λαό να συντονιστεί σε μία φρασεολογία περί οικονομικής απεργίας, καθιστούμε προβλέψιμη την συμπεριφορά μας και την έκβαση της απεργίας. Καθιστούμε τον εαυτό μας εύκολο στόχο στους πραιτωριανούς του Παπανδρέου.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προβλεψιμότητας που παρείχαμε μέχρι τώρα στους πραιτωριανούς, είναι ότι όλοι συγκεντρώνονται στην Ομόνοια, στην Πατησίων, στην Σταδίου και ξεκινούν την μαζική  πορεία. Κάποια μπλοκς αποχωρούν, και μένουν ορισμένα μαχητικά μπλοκς να αντιμετωπίσουν τους πραιτωριανούς.

Ενώ εξ αρχής θα έπρεπε να υπάρχει μαζική συγκέντρωση του κόσμου από διαφορετικά σημεία της Αθήνας, από την Βασιλίσσης Σοφίας, από το Κολωνάκι, από το Ζάππειο, και να περικυκλωθεί η βουλή και το πρωθυπουργικό μέγαρο από όλους τους δρόμους. Αντιθέτως με την συντεταγμένη μας πορεία δίνουμε την ευκαιρία στους πραιτωριανούς να σταθούν σε συγκεκριμένα σημεία που ξέρουν από πριν, ή σε συγκεκριμένους δρόμους με αποτέλεσμα πριν ξεκινήσει η διαδήλωση οι πραιτωριανοί να έχουν ήδη πλεονέκτημα κινήσεων.

Στις 23 Φεβρουαρίου πρέπει να τους αιφνιδιάσουμε. Ο λαός να κατεβεί μαζικώς από όλους τους δρόμους στο κέντρο, χωρίς να ακολουθήσει την πορεία που έχουν προδιαγράψει τα κομματικά-καθεστωτικά μπλοκς.

Στόχος των οργανωτών είναι να μετατραπεί η γενική απεργία σε μαζική πολιτική διαδήλωση. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε η μαζική διαδήλωση να εκφυλιστεί σε οικονομική απεργία και μικροσυμπλοκές με την αστυνομία. Πρέπει να είναι διαδήλωση διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε την διαδήλωση σε πολιορκία των κτηρίων που έχουν καταλάβει οι κατακτητές. 

Στόχος της μαζικής διαδηλώσεως είναι η απαίτηση παραιτήσεως της κατοχικής κυβερνήσεως Παπανδρέου

Ο κόσμος θα βγει μαζικά στους δρόμους με σύνθημα «Παπανδρέου παραιτήσου». Απαιτούμε δημιουργία προσωρινής κυβερνήσεως με σκοπό την Συντακτική  Εθνοσυνέλευση και την αποχώρηση από το πολιτικό προσκήνιο όλου του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Αν προκηρυχθούν εκλογές, θα αποκλειστούν τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, Πασοκ-ΝΔ.

Ο διαχωριστικός άξονας της μαζικής διαδηλώσεως θα είναι Λαός εναντίον Παπανδρέου, και όχι σοσιαλισμός εναντίον καπιταλισμού, ή αριστεροί εναντίον δεξιών.

Η μαζική διαδήλωση και ο περαιτέρω αγώνας πρέπει να αποφύγει δύο βασικά λάθη του παρελθόντος: την μονολιθική οργάνωση και τον αυθορμητισμό. Είναι δύο άκρα που συντρίβουν την ευελιξία και την πειθαρχημένη συνέχεια του αγώνος.

Για να προστατεύσουμε την κλιμάκωση της διαδηλώσεως καθώς ωθείται σε εξέγερση, για να διατηρήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να έχει διάρκεια η μαζική διαδήλωση, και για να αιφνιδιάσουμε τον κατακτητή, πρέπει να λειτουργήσουμε με την λογική του δικτύου. Ένα δίκτυο συντονιστών από διαφορετικούς  πολιτικούς χώρους που δεν θα ενθαρρύνει την μονολιθική οργάνωση και συγχρόνως θα προτρέπει σε οργανωμένες ενέργειες.

Εφ’ όσον μιλάμε για μαζική ανατρεπτική διαδήλωση, με βάση το σύνθημα ο Λαός εναντίον του Παπανδρέου, η τεχνική των περιχαρακωμένων μπλοκς δεν βοηθά όταν μαζευτούμε στο πεδίο δράσεως. Η μάχη δεν πρέπει να δοθεί από ξεχωριστά μπλοκς. Η επαναστατική μάχη θα είναι διαρκής, πολυήμερη. Όπως έδειξε η εμπειρία της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ο αντίπαλος θα δοκιμάσει πρώτα την αστυνομία, μετά τον στρατό, μετά τις μικρο-μεταρρυθμίσεις για να καθησυχάσει τον εξεγερμένο Λαό.

Στην Ελλάδα η εμπειρία έχει δείξει ότι οι απεργίες δεν εξυψώνονται σε μαζική εξέγερση. Αντιθέτως εκφυλίζονται σε μικροσυγκρούσεις ή σε πλήρη απάθεια επειδή έτσι διατάζουν οι επικεφαλής των μπλοκς. Οι ηγεσίες των μπλοκς αποτελούν τροχοπέδη στην απελευθέρωση της λαϊκής οργής. Αναλαμβάνουν εργολαβικώς να διοχετεύσουν ακίνδυνα την λαϊκή ενέργεια σε συνθήματα κενά περιεχομένου και σε ικανοποίηση στοιχειωδών βιοποριστικών προβλημάτων.

Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου πρέπει να συσταθεί ένα ανεξάρτητο συντονιστικό όργανο που εξ αρχής θα καλεί για μαζική διαδήλωση χωρίς να θέτει απεργιακά αιτήματα, αλλά μόνον πολιτικές προσταγές: άμεση παραίτηση της κατοχικής κυβερνήσεως Παπανδρέου, Συντακτική Εθνοσυνέλευση, διάλυση της βουλής, διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ.

Κάθε οργάνωση που αντιτίθεται σθεναρώς στην κατοχική κυβέρνηση, όλα τα κινήματα κατά των διοδίων, της ακρίβειας, των μεταφορών, κατά των τραπεζών, ομάδες συνταξιούχων, συμβασιούχοι, φοιτητές, απολυμένες μητέρες, άτομα με ειδικές ανάγκες, κλπ, πρέπει να ενωθούν σαν τα ρυάκια σε ένα μεγάλο ποτάμι.

Θα δώσουμε τέλος στους αποσπασματικούς αγώνες και στον κατακερματισμό της λαϊκής αντιστάσεως. Θα εξουδετερώσουμε την καθοδήγηση των καθεστωτικών συνδικαλιστικών και ψευδοαριστερών κομμάτων.

 Κάθε οργάνωση, κίνημα, φορέας πρέπει να στείλει έναν εκπρόσωπο στον συντονικό όργανο ώστε να αποκτήσουμε διασύνδεση και να καθοδηγούμε την μαζική διαδήλωση σε ολοένα και μαζικότερη και δυναμικότερη μορφή. Αν αφήσουμε στα καθεστωτικά κόμματα την απεργία θα εξευτελίσουμε τον αγώνα και θα απογοητεύσουμε τον κόσμο αφού δεν βλέπει έμπρακτο αποτέλεσμα. Η κατοχική  κυβέρνηση αποθρασύνεται συνεχώς αντί να υποχωρεί.

Η βάση της διαδηλώσεως πρέπει να είναι τα κινήματα, και όχι τα κομματικά μπλοκς. Η καθοδήγηση θα γίνει από ανεξάρτητο συντονιστικό κέντρο.

Τί δεν πρέπει να γίνει στην μαζική διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου. Δεν πρέπει να διαλυθεί άμεσα με την αποχώρηση του λαού, όπως θα ήθελαν τα κομματικά-καθεστωτικά μπλοκς. Δεν πρέπει να εκτραπεί σε μικροκαταστροφές. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγουν οι διαδηλωτές από το κέντρο των Αθηνών. Δεν πρέπει να κυριαρχήσουν τα στενώς ταξικά συνθήματα. Συνθήματα όπως «φορολογήστε τις τράπεζες όχι τους εργάτες», αυτή την στιγμή οπισθοδρομούν την μαζική ψυχολογία που θέλει ανατροπή του Παπανδρέου. Το σύνθημα «Παπανδρέου παραιτήσου τώρα», πρέπει να κυριαρχήσει.

Σκοπός μας δεν είναι να παραιτηθεί μόνον ο Παπανδρέου και να αναλάβει κάποιος άλλος του Πασοκ την εξουσία. Σκοπός μας είναι η εκδίωξη του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.

Συνεπώς πρέπει να οργανώσουμε συνεχείς διαδηλώσεις που θα εξελίσσονται σε καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων και σε εφόδους για τον αφοπλισμό των πραιτωριανών που θα προσπαθήσουν να αιματοκυλήσουν τον Ελληνικό Λαό.

Το συντονιστικό όργανο θα πρέπει να επεξεργαστεί σχέδια οργανώσεως πολιτοφυλακών για την προστασία του Λαού από τους πραιτωριανούς της κατοχικής κυβερνήσεως, για την αναγνώριση και σύλληψη πραιτωριανών με πολιτική περιβολή, για την δημιουργία ταμείου οικονομικής ενισχύσεως των μαζικών διαδηλώσεων, για την δημιουργία κινητών μονάδων πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που επικρατήσει το χάος όπως στην Αίγυπτο και θα είναι δύσκολο στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Οι διαδηλωτές εξ αρχής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και οργανωμένοι για διαρκή αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συντονιστούμε για να έχουμε στο πεδίο της μάχης κινητές μονάδες μικρών επιτελείων που επί τόπου θα οργανώνουν την λαϊκή αντίσταση και θα αφοπλίζουν τους πραιτωριανούς. Θα πρέπει να υπάρχουν κινητές μονάδες με τηλεβόα που θα ενθαρρύνουν τον Λαό να συνεχίσει τον μαζικό αγώνα.

Κάποιες ομάδες διαδηλωτών πρέπει να έχουν ειδίκευση στην σύνδεση με φιλικά μέσα μαζικής ενημερώσεως είτε ελληνικά, είτε ξένα, και να μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις. Καλό θα ήταν να υπάρχουν στους δρόμους ειδικές μονάδες διαδηλωτών εφοδιασμένες με ασύρματο διαδίκτυο για άμεση και οργανωμένη μεταφορά δεδομένων στον παγκόσμιο ιστό.

Υπάρχει χώρος για όλους, αρκεί να υπάρχει ένα ευέλικτο δίκτυο συντονιστών που θα λειτουργεί ως επιτελείο της Επαναστάσεως 24ώρες το 24ωρο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί. Η διεθνής πολιτική ειδησεογραφία τώρα είναι με το μέρος μας. Έχει αλλάξει η διάθεση του κόσμου. Η συμμορία της τρόικα και οι ιμπεριαλιστές της ληστρικής Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχουν τρομοκρατηθεί από την αιφνιδιαστική επανάσταση σε Τυνησία και Αίγυπτο. Ήδη κάποιοι ευρωλιγούρηδες άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σεντούκια με κάποια επιδόματα και να σταματήσει η αύξηση στην τιμή των τροφίμων, αλλιώς η Αραβική Επανάσταση θα μεταφερθεί στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη η Επανάσταση έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει εκραγεί σε όλο της το Μεγαλείο.

Πρέπει να ετοιμαστούμε μέσα από διαρκείς συνελεύσεις και επαφές για διαρκή αγώνα. Από την 23η Φεβρουαρίου και μετά η κατοχική κυβέρνηση να μην μπορεί να επιβάλλει την θέλησή της, αλλά να υποκύπτει στην θέληση του Λαού. Το συντονιστικό όργανο πρέπει να επεξεργαστεί σχέδια για την κλιμάκωση των μαζικών διαδηλώσεων, πέρα από το βασικό αρχικό σύνθημα, «Παπανδρέου παραιτήσου τώρα».

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η διάρκεια των μέχρι στιγμής απεργιών, διαδηλώσεων, κλπ ήταν μικρή. Μετά 2-3 ημέρες το πολύ η επαναστατική παλίρροια ηρεμούσε εκτός και αν τροφοδοτηθεί με νέα γεγονότα. Νέες συγκρούσεις, νέες μαχητικές διαδηλώσεις. Άρα οι συντονιστές έχουν στην διάθεσή τους λίγες ώρες για να προβούν σε ενέργειες, πάνω στο αποκορύφωμα του λαϊκού ενθουσιασμού. Και η πρώτη ενέργεια είναι να περικυκλώσουν την βουλή και να απαιτούν άμεση παραίτηση του Παπανδρέου.  

Αλλά να μην κάθονται αδρανείς, διότι αν την 23η Φεβρουαρίου κάνει πολύ κρύο ή βρέχει, η διαδήλωση θα εκφυλιστεί. Από την στιγμή που η διεθνής επικαιρότητα έχει αναστραφεί και είναι προς το μέρος μας πρέπει να συμπορευθούμε με το εξεγερτικό μένος των Αραβικών λαών. Τώρα που τρέμουν οι ιμπεριαλιστές και αναθαρρούν οι κατατρεγμένοι, τώρα να ξεκινήσουν οι προσπάθειες κλιμακώσεως του αγώνος με συνεχείς εφόδους για την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων. Αν και η πολιτική ανυπακοή είναι το βασικό μας όπλο, εν τούτοις η εμπειρία των λαϊκών επαναστάσεων δείχνει ότι πολλάκις οι επαναστατημένοι εξαπατούνται με υποσχέσεις και γρήγορα κατασφάζονται από τον τύραννο.

Αν ο Παπανδρέου τρομάξει, δεν είναι σίγουρο ότι θα αναχωρήσει με ελικόπτερο όπως αρκετοί ελπίζουν. Μην λησμονούμε ότι έχει ξένους καθοδηγητές, αμερικανικές εταιρίες δημοσίων σχέσεων, διανοουμένους του ΔΝΤ, που είναι έμπειροι στην εξαπάτηση των λαών.

Αν τρομάξει από την λαϊκή οργή, ο Παπανδρέου θα ακυρώσει κάποιους όρους του μνημονίου και της δανειακής συμβάσεως, θα υποσχεθεί κάποια μικρο-επιδόματα, και ύστερα θα περιμένει την εξέλιξη της πολιτικής καταστάσεως.

Αν επιστρέψουν οι Έλληνες στα σπίτια τους, μετά 1-2 μήνες θα πάρει πίσω όλες τις παραχωρήσεις που έκανε και θα ξεκινήσει με νέα αγριότητα την αιμοσταγή πολιτική του, ενώ οι  πραιτωριανοί του θα φροντίζουν με μαζικές συλλήψεις να αποκεφαλίσουν την Επανάσταση.

Οι τραυματίες μας είναι μάρτυρες, και όχι θύματα αστυνομικής βίας. Έχουμε λαϊκή επανάσταση και όχι απεργιακό αγώνα με την στενή ταξική έννοια του όρου.

Συνεπώς δεν έχουμε περιθώρια υποχωρήσεων. Πρέπει εκείνη την μέρα να μην επαναλάβουμε ό,τι  κάναμε μέχρι τώρα. Πρέπει να μην αποχωρήσουμε μέχρι να φύγει η κατοχική συμμορία από την εξουσία. Αν γίνουν υποχωρήσεις για να παραμείνει στην εξουσία η κατοχική κυβέρνηση, τις απορρίπτουμε και προβάλουμε νέες μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται ταυτοχρόνως και σε πολλά σημεία της Ελλάδος. Οι πραιτωριανοί πρέπει να αιφνιδιάζονται συνεχώς. Πρέπει να αφοπλιστούν και να τους αφαιρεθεί κάθε στοιχείο υλικής δυνάμεως.

Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατοχική κυβέρνηση, πρέπει να καταφέρουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα κρατικά αρχεία, στα κρατικά θησαυροφυλάκια, στις κρατικές τηλεπικοινωνίες, και να ελέγχουμε όσο μπορούμε την κατάσταση.

Ο Λαός πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί στην κατάληψη της εξουσίας. Από την πρώτη μέρα πρέπει λαϊκές συνελεύσεις να οργανώνουν τον αγώνα πέρα και πάνω από τα καθεστωτικά κόμματα.

Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά για την δημιουργία συντονιστικών οργάνων σε διάφορα κινήματα που είναι ανεξάρτητα από τα κόμματα. Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου πρέπει να είναι έτοιμο το συντονιστικό που θα καθαιρέσει εν τοις πράγμασι τα κομματικά-καθεστωτικά μπλοκς που αδρανοποιούν τον λαό.

Ο αγώνας των Αραβικών λαών μας δείχνει τον δρόμο. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Προσθέστε τηλέφωνα και emails για την επιτροπή συντονισμού

Να οργανωθούμε πέρα και πάνω από τα καθεστωτικά μπλοκς και να πλήξουμε την κατοχική κυβέρνηση.

revhellgov@hotmail.com, 6932353329 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)