:: ::

 
 
 

          

                      Το «Έπος» της Ευγενίας Μανωλίδου

 

Η μόλις 30 ετών Ελληνίδα συνθέτης Ευγενία Μανωλίδου κυκλοφόρησε προσφάτως τον διπλό σύμπακτο δίσκο με τίτλο «Έπος». Πρόκειται για ένα λυρικό δράμα σε τρεις πράξεις.

Αγοράσαμε τον σύμπακτο δίσκο και δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από την επαγγελματική εργασία της κορυφαίας Ελληνίδος συνθέτριας. Αρμονία, φωνητικά, στίχοι, μουσικά όργανα συμπλέκονται σε ένα θεόπνευστο σύνολο, το οποίο αποτελεί ύμνο στους Αθανάτους Θεούς, στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό.

Όποιος Έλλην έχει ενστερνιστεί την αγάπη για την Ελλάδα και τον σεβασμό προς τους Αθανάτους Θεούς δεν μπορεί παρά να εξυφαίνει αριστουργήματα διότι λαμβάνει μέρος στο Θείο Δράμα, στην ζώσα Ελληνική Παράδοση.

Προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες να ακούσουν προσεκτικά το «Έπος» της κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου και να το συγκρίνουν με την εκτρωματική εμφάνιση κάποιων δήθεν Ελλήνων μουσικών στα βραβεία Γιουροβίζιον «2005». Δεν πρόκειται απλώς για διαφορά ημέρας με την νύκτα, πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Το «Έπος» θρέφει την Ελληνική Ψυχή. Το «Έπος» σφυρηλατεί την αλυσίδα που μας ενώνει με τους Αρχαίους Προγόνους. Για την ολοκλήρωση του θεοπνεύστου «Έπους» συνεργάστηκαν κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί, οι οποίοι έφεραν στην επιφάνεια μοναδικά καλλιτεχνικά στοιχεία της Ελληνικής Φυλής.

Οφείλουμε ιδιαίτερη μνεία στην κα Χαρά Κεφαλά, η οποία με τα φωνητικά της στον «Ύμνο στην Θεά Αθηνά» μετατρέπει τον ακροατή, ψυχή τε και σώματι, σε συνδαιτυμόνα του μεγαλείου Θεών και Προγόνων.

Προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες την αγορά του «Έπους» ως καθαρτήριο μέσον της μισελληνικής πραγματικότητος. Θεωρούμε ότι η μουσική του «Έπους» είναι κατάλληλη για χρήση στις Ιεροπραξίες της Ελληνικής Θρησκείας.

 

Ζευξίππη Γερακάρη

5η Λήγοντος μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

Κεντρική διάθεσις του συμπάκτου δίσκου: Μεσολογγίου 5, Αθήναι, Τ.Κ. 10681, τηλ. 210-3836231

Ιστοσελίδα της κας Ευγενίας Μανωλίδου: www.eugeniamanolides.com

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα