:: ::

 
 
 

 

             Αποφύγετε τους ναζωραίους κομπογιαννίτες ιατρούς

Ένας ιατρός οφείλει να χαρακτηρίζεται από ανθρωπισμό, ήθος και επιστημονική κατάρτιση. Ελλείψει ενός εκ των ανωτέρω στοιχείων, αυτομάτως καθίσταται είτε ανεπαρκής είτε ακατάλληλος. Προσφάτως βίωσα μία τραγική εμπειρία από μία γενετιστή-ιατρό στο νοσοκομείο Παίδων, που δεν πληρούσε καμία από αυτές τις προϋποθέσεις. Θέλω να καταγγείλω το περιστατικό.

Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Παίδων πριν από 4 μήνες, για έλεγχο ρουτίνας για την κατάσταση της κόρης μας που εμφάνισε μια συνήθη σε βρέφη περικαρδίτιδα. Το σύμπτωμα αυτό προοδευτικώς υποχώρησε στα φυσιολογικά επίπεδα. Δυστυχώς η προϊσταμένη εκμεταλλευομένη την ιατρική της εξουσία, γνωμάτευσε ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις σε γενετιστή ιατρό, για ύπαρξη βαθυτέρου αιτίου που αρνήθηκε να κατονομάσει. Ως μη έχοντες ιατρική ιδιότητα και ως γονείς που φροντίζουμε το παιδί μας, αναγκασθήκαμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές της παρά την έκπληξη της προσωπικής μας παιδιάτρου και άλλων ιδιωτικών ιατρών, που συνήθως δεν καταφέρονται εναντίον συναδέλφων τους.

Όταν κάποιος εμφανίζει συνάχι συνήθως πάσχει από κρύωμα και θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι για να ερευνηθεί αν είναι φορεύς του H.I.V. Αντιστρόφως ένας φορεύς του H.I.V. μπορεί να εμφανίσει συνάχι ανάμεσα σε άλλα κοινά συμπτώματα.

Πίσω στην ιστορία μου. Ακολουθώντας την οδηγία της προϊσταμένης, η σύζυγός μου με το μωρό επισκέφθηκε την εν λόγω γενετιστή ιατρό ώστε να εξεταστεί. Η έκπληξή μου όταν ενημερώθηκα για τα καθέκαστα της εξετάσεως δεν μπορεί να περιγραφεί. Είναι από αυτά τα περιστατικά που αντιμετωπίζεις ως κωμικά όταν δεν συμβαίνουν σε σένα, αλλά τραγικά όταν μετέχεις στο δράμα τους.

Η εξέταση της γενετιστού ιατρού ομοίαζε περισσότερο με εξέταση πρωτογόνου μάγου και χαρτορίχτρας. Επειδή το μωρό μας έκλαιγε όταν το έγδυνε η ιατρός, συμπέρανε ότι είναι νευρωτικό και μάλλον ανήκει σε «αυτού του είδους τα παιδιά»!!

Επειδή έχει καλοσχηματισμένα μεγάλα μάτια, η ιατρός συμπέρανε πώς πάσχει από σύνδρομο. Επειδή έχει ανεπτυγμένο θώρακα η ιατρός απεφάνθη ότι το παιδί χρήζει ειδικών εξετάσεων, συγκεκριμένα καρυότυπο 12. Αφού κοίταξε και τις παλάμες της διαπίστωσε ότι έλλειπε μία γραμμή, μάλιστα, έλλειπε μια γραμμή, και συνέστησε στην σύζυγό μου να μην τολμήσει να κάνει άλλα παιδιά, και μάλιστα προτού βγουν τα αποτελέσματα. Απόρησε όμως που το παιδί μας είναι τόσο ψηλό, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε από το να αμφιβάλλει για την θεωρία που έπρεπε να αποδείξει. Δεν έδωσε σημασία στην μυϊκή αντίσταση που προέβαλλε η μικρή στην εξέταση. Απέφυγε να διευκρινίσει στην σύζυγό μου τι εννοεί με τον όρο «τέτοιου είδους παιδιά».

Επειδή δεν είδε με το φυσιογνωμικό της βλέμμα καμία μορφολογική ανωμαλία στην σύζυγό μου, ζήτησε να δει και μένα που δυστυχώς για την ιατρό απουσίαζα. Οπότε αρκέστηκε να ρωτήσει αν είχα κάνει προγεννητικό έλεγχο.

Συμφορά, δεν είχα κάνει!

Η γυναίκα μου γύρισε ψυχικό ράκος. Δεν μπορούσα να φανταστώ πώς ένας ιατρός μπορεί να προβαίνει σε διάγνωση με φυσιογνωμικά κριτήρια. Πώς ένας ιατρός επιτρέπεται να δίνει συστάσεις απουσία πειστηρίων, για την απόφαση γεννήσεως ενός παιδιού! Τέλος πώς κάνει λογικά άλματα μόνο και μόνο για να αποδείξει αυτό που θέλει.

Δεν χρειάστηκε παρά να ζητήσω και άλλες ιατρικές γνώμες για να εισπράξω τον γέλωτα. Μια έρευνα μου σε ιατρική βιβλιογραφία για το τί ελέγχει η εξέταση καρυοτύπου 12, με οδήγησε στο σύνδρομο «noonan».

Η βιβλιογραφία ήταν συντριπτική. Το σύνδρομο «noonan» δεν μεταφέρεται από τον πατέρα, ένας προγεννητικός έλεγχος δεν το διαγνώσκει. Τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο «noonan» δεν είναι ποτέ ψηλά. Τα παιδιά αυτά έχουν μειωμένο μυϊκό όγκο. Οι οφθαλμοί τους είναι υπερμεγέθεις. Η φυσιογνωμική διάγνωση μπορεί να γίνει φανερή μόνο μετά τον 4-5 χρόνο της ζωής τους.

Η ιατρός δεν ήξερε το αντικείμενό της!

Πέραν των ιατρικών, η κοινή λογική λέει ότι τα μωρά συνήθως κλαίνε, ειδικά σε αγνώστους γιατρούς που τους κάνουν πράγματα στο σώμα τους που δεν καταλαβαίνουν. Ένας ανεπτυγμένος θώρακας σε ένα ψηλό παιδί συνήθως κατευθύνει την σκέψη σε αθλητικό σωματότυπο.

Η ιατρός αδυνατούσε να κάνει χρήση της λογικής.

Οι εξετάσεις καρυοτύπου 12 βγήκαν ως συνήθως καθυστερημένα. Το δράμα μας διήρκησε 4 μήνες. Τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικότατα! Η αμφιβολία που μας έτρωγε πέρασε, όχι όμως και η οργή. Εμείς γνωρίζαμε αυτό που μια ιατρός δεν γνώριζε.

Δεν δίνεις αυστηρή σύσταση για να αποτρέψεις την γέννηση ενός παιδιού χωρίς  αποτελέσματα εξετάσεων που να την υποστηρίζουν.

Η ιατρός εστερείτο ήθους.

Εκατοντάδες άλλοι γονείς περνάνε από το εξεταστήριό της, και πέφτουν θύματα της αγνοίας του αντικειμένου, των παραλόγων συνειρμών και της αήθους συμπεριφοράς της. Οι τρεις ναζωραϊκές εικόνες στο ιατρείο της καλύπτουν φαίνεται το κενό.

Η ιατρός απλά δεν ήταν ιατρός, αλλά ναζωραία δημόσιος υπάλληλος. Τέτοιους ιατρούς παράγει το ιατρικό σύστημα των ναζωραίων.

Αποφύγετέ τους!

Δέξιππος

Σχόλιο εκ της συντάξεως:

Με την πλήρη αποσύνθεση των πανεπιστημιακών σπουδών της χριστιανικής Δύσεως, και ειδικώς των ιατρικών σχολών, όποιος Έλλην έχει πρόβλημα υγείας πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον τρεις-τέσσερις γνώμες ιατρών, αλλιώς έχει περισσότερες πιθανότητες να υποστεί ανήκεστο βλάβη από έναν ιατρό παρά από την αρρώστια.

Στις ΗΠΑ, όπου οι ανώτατες σπουδές έχουν κυριολεκτικώς καταρρεύσει, οι ιατροί αναφέρονται ως η τρίτη αιτία θανάτου, εξ αιτίας λανθασμένων διαγνώσεων και χορηγήσεων φαρμάκων.

3η Μεσούντος μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα    

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα