:: ::

 
 
 

                

                          Κριτική στο κίνημα των Ελληνοκεντρικών

 

Το κίνημα πάσχει από τις παιδικές ασθένειες όλων των μεγάλων κινημάτων. Στην Ελληνική Θρησκεία έρχονται άτομα με διαφορετικό πολιτικό υπόβαθρο με αποτέλεσμα να απορρίπτουν κάποιο κομμάτι του Ελληνισμού επειδή αυτό δεν συμφωνεί με την προηγούμενη κοσμοθεωρία τους.

Έτσι κάποιοι που προέρχονται από την αριστερά απορρίπτουν τελείως τα ζητήματα της Φυλής και του αλύτρωτου Ελληνισμού. Κάποιοι που προέρχονται από την δεξιά εστιάζουν κυρίως στα εθνικά ζητήματα σε σημείο να υποβαθμίζουν το θρησκευτικό κομμάτι ανακηρύσσοντας τον Μέγα Αλέξανδρο και το Μακεδονικό ως κεντρικό θέμα. Δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε για Έλληνες Ιερείς και θρησκευτικές τελετές. Άλλοι προερχόμενοι από χώρους αναρχοαυτόνομων δεν αποδέχονται την παντοδυναμία των Θεών. Έννοιες όπως πειθαρχία και υπακοή τους απωθούν.

Τεράστιο πρόβλημα προκαλεί στο κίνημα η απαλλοτρίωση των Ελληνικών όρων και εννοιών από την αίρεση των ναζωραίων. Καθημερινώς ακούμε Έλληνες «εθνικούς» να λένε ότι δεν πρέπει να έχουμε θρησκεία, ούτε ιερατείο, ούτε δόγμα. Ότι δεν υπάρχει τιμωρία Θεών. Το μόνιμο πρόβλημα ωρισμένων είναι ότι ετεροπροσδιορίζονται και δεν αυτοπροσδιορίζονται. Μας λένε «δεν πρέπει να αποκαλούμαστε Ελληνική Θρησκεία αλλά Ελληνική Κοσμοαντίληψη», ότι δεν πρέπει να έχουμε Ιερείς διότι τάχα θα γίνουμε σαν τους χριστιανούς. Ότι δεν πρέπει να έχουμε πειθαρχία και δόγμα διότι τάχα θα γίνουμε σαν τους χριστιανούς.

Απαντούμε: όποιος δεν έχει πειθαρχία, δόγμα, ιερατείο και οργάνωση δεν είναι θρησκεία. Είναι καφενείο. Από το ότι η αίρεση των ναζωραίων έχει οργάνωση δεν βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να οργανωθούμε, αλλά ότι πρέπει να τους ξεπεράσουμε στην οργάνωση. Επειδή ακριβώς δεν έχουμε οργάνωση, πειθαρχία και ιερατείο αρκετοί Έλληνες γίνονται ή παραμένουν χριστιανοί. Είναι απαράδεκτο να λένε κάποιοι να μην οργανωθούμε διότι θα γίνουμε σαν τους χριστιανούς. Το αντίστροφο ισχύει. Αν δεν οργανωθούμε ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Διότι μας βρίσκουν ανοργάνωτους και μας μολύνουν ηθικά. Αν δεν πειθαρχούμε σε Ελληνικές αξίες τότε κάποιοι, ανοργάνωτοι και απείθαρχοι, θα πειθαρχήσουν σε χριστιανικές αξίες. Αν δεν μας παντρεύουν Έλληνες Ιερείς τότε κάποιοι, άθελά τους, καταφεύγουν σε χριστιανούς παπάδες.

Ότι ακριβώς γίνεται με τις λέξεις δόγμα, ιερατείο, τιμωρία Θεών, γίνεται και με την λέξη πίστη. Επειδή την χρησιμοποιεί η αίρεση των ναζωραίων ωρισμένοι την αποποιούνται. Δεν κατανοούν ότι η θρησκεία είναι πάνω απ’ όλα βίωμα, συναίσθημα. Δεν πρόκειται να λύσουμε καμία μαθηματική εξίσωση. Το συναίσθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό, και για κακό. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την πίστη για κακό αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα εγκαταλείψουμε την πίστη και το συναίσθημα για να διαφοροποιηθούμε από τον χριστιανισμό. Εγκαταλείπουν στα χέρια του εχθρού και αυτό το όπλο. Και μετά αφελώς μας λένε: μην μιλάς για Ιερείς, Δόγμα, τιμωρία Θεών, Πίστη, προσηλυτισμό γιατί γίνεσαι χριστιανός. Είναι σαν να πηγαίνουν σ’ ένα κλέφτη που τους έκλεψε κάτι και αντί να του ζητάνε πίσω το κλεμμένο το βάζουν στα πόδια διότι τάχα αν πάρουν πίσω το κλεμμένο θα γίνουν και αυτοί κλέφτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αρνούνται και κάθε τιμωρία για τα εγκλήματα της αιρέσεως των ναζωραίων, διότι τάχα θα ταυτιστούμε με αυτούς!!! Εξισώνουν τον εγκληματία με τον δικαστή και το έγκλημα με την τιμωρία. Δηλαδή αν τιμωρήσουμε έναν έμπορο ναρκωτικών για τα εγκλήματά του με μία θανατηφόρο ένεση γινόμαστε και εμείς έμποροι ναρκωτικών!!!

Οτιδήποτε όπλο χρησιμοποιεί η αίρεση των ναζωραίων το αποποιούνται για να μην ταυτιστούν μαζί της. Τόσο βλάκες είναι ωρισμένοι. Σαν να μας λέει κάποιος ότι επειδή το μεταπολιτευτικό καθεστώς χρησιμοποιεί καταχρηστικώς το σύνθημα δημοκρατία, για να βαπτίσει έτσι την κοινοβουλευτική δικτατορία που εφαρμόζει, εμείς για να διαφοροποιηθούμε από το μεταπολιτευτικό καθεστώς θα λέμε ότι δεν είμαστε δημοκράτες...Να εγκαταλείψουμε λοιπόν και τον όρο δημοκρατία για να μην ταυτιστούμε με το σημερινό πολιτικό καθεστώς...  

Λέγεται ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τιμωρία Θεών διότι τάχα έτσι αλλάζουμε το όνομα του Γιαχβέ με το όνομα Ζεύς. Ανοησίες. Η αρχαία Ελληνική Γραμματεία είναι γεμάτη από περιστατικά με επέμβαση και τιμωρίες Θεών. Είναι σαν να μας λένε ότι αν κάποιος που διαφωνεί με την κυβέρνηση Σημίτη χρησιμοποιήσει το σύνθημα δημοκρατία, θα κατηγορηθεί ότι γίνεται σαν τον Σημίτη. Ότι απλώς αλλάζει το προσωπείο του Σημίτη, ότι βασικά είναι ο ίδιος. Από το ότι τα βιβλία των ναζωραίων εμφανίζουν τον Γιαχβέ-Τζεσουά ως τιμωρό-δικαστή δεν βγάζουμε το συμπέρασμα ότι οι Θεοί δεν είναι τιμωροί, προκειμένου να διαφοροποιηθούμε από τον ψευτοθεό των ναζωραίων. Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο Γιαχβέ-Τζεσουά δεν είναι θεός, ότι είναι ανύπαρκτος. Απαξιώνουμε τον Γιαχβέ-Τζεσουά για να διαφοροποιηθούμε από τον χριστιανισμό. Δεν απαξιώνουμε τους Αληθινούς Θεούς για να διαφοροποιηθούμε από τον χριστιανισμό.

Η ανώριμη σκέψη ωρισμένων τους κάνει να αναγνωρίζουν θεϊκές ιδιότητες όπως είναι ο Δικαστής-Τιμωρός σε ψευτοείδωλα και ταυτοχρόνως να απογυμνώνουν τους Αληθινούς και Αθανάτους Θεούς από τις θεϊκές τους ιδιότητες. Η πνευματική αναπηρία ωρισμένων «εθνικών» έφτασε στο σημείο να λένε ότι οι Θεοί είναι φυσικές δυνάμεις. Κάτι που θα σήμαινε ότι οι Πρόγονοί μας ήταν τόσο χαζοί που θεοποίησαν τον κεραυνό, τον Έρωτα κτλ. Αποδέχονται κάθε βλακεία που τους υποβάλλουν οι ναζωραίοι προκειμένου να διαφοροποιηθούν-ετεροπροσδιοριστούν. Μας λένε οι ναζωραίοι ότι δεν είμαστε θρησκεία και ωρισμένοι αφελείς σπεύδουν με καμάρι να το υιοθετήσουν, παραχωρώντας έτσι το μονοπώλιο της θρησκείας στους ναζωραίους.

Επιπλέον, για να συντηρηθεί η αίρεση των ναζωραίων στην εξουσία χρειάζεται δύο είδη ανθρώπων: τους «ελληνοκεντρικούς» ναζωραίους και τους δειλούς Έλληνες στο θρήσκευμα. Οι «ελληνοκεντρικοί» ναζωραίοι θα τελαλήσουν την Ελληνικότητα του χριστιανισμού. Οι δειλοί Έλληνες στο θρήσκευμα θα τελαλήσουν ότι όποιος πολεμά τον χριστιανισμό ταυτίζεται με τον χριστιανισμό. Θεωρούν έγκλημα το να πολεμά κάποιος τον χριστιανισμό ενώ αντιθέτως η Ελληνική Κοσμοαντίληψη θεωρεί ότι είναι εσχάτη προδοσία, το χείριστο έγκλημα το να μην πολεμάς τον χριστιανισμό.

Αρνούνται την διεξαγωγή Ιερού Πολέμου έτσι ώστε να μας πολεμά μονομερώς η αίρεση των ναζωραίων. Διαδίδουν τον μονομερή ψυχολογικό αφοπλισμό των Ελλήνων. Την στιγμή που καταγγέλλουν ότι η αίρεση των ναζωραίων διέπραξε αποτρόπαια εγκλήματα δεν διεκδικούν αποζημίωση και τιμωρία. Τότε ποιό το όφελος; Γιατί δίνουμε αγώνα; Αυτοί οι κύριοι δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους «ελληνοχριστιανούς» που αναγνωρίζουν μεν τα εγκλήματα του χριστιανισμού αλλά όχι μόνον παραμένουν στον χριστιανισμό αλλά και τον υποστηρίζουν. Το ίδιο κάνουν οι δειλοί Έλληνες στο θρήσκευμα, καταγγέλλουν τον χριστιανισμό αλλά δεν θέλουν να κάνουν τίποτε παραπάνω. Δεν διεκδικούν τίποτε. Άρα ποιά η διαφορά; Δηλώνεις ότι κάτι σου ανήκει και μετά όχι μόνον δεν κάνεις τίποτε για να το διεκδικήσεις αλλά το απεμπολείς τελείως.

Δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να καταγγέλλουν τον χριστιανισμό. Για να υπάρχουν ως μαγαζάκι, για να ετεροπροσδιορίζονται. Γιατί σήμερα το να κατηγορείς τον χριστιανισμό «πουλάει» στα ΜΜΕ. Είναι σαν να λες ότι πρέπει να υπάρχει ο χριστιανισμός για να τον καταγγέλλω-κερδίζω το ψωμί μου-και βέβαια να μην κάνω τίποτε παραπάνω για να ελευθερωθεί η πατρίδα μου από την πνευματική πανούκλα. Είναι σαν να λες ότι πρέπει να υπάρχει μόλυνση για να υπάρχει η Green Peace.

Ωρισμένοι Έλληνες στο θρήσκευμα ανησυχούν μην χαθεί ο χριστιανισμός γιατί τότε δεν θα έχουν τίποτε να κάνουν. Χρειάζονται τον χριστιανισμό, τους είναι αναγκαίος για να μπορούν να κλαψουρίζουν. Έχουν μετατραπεί σε μαγαζάκια συζητήσεων. Καμμία ενέργεια. Καμμία δράση. Σαμποτάρουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία και εκδήλωση, με διάφορες δικαιολογίες. Ο ένας είναι χαζός, ο άλλος είναι φασίστας, ένας τρίτος είναι μασσώνος, μισαλλόδοξος, επίορκος και πάει λέγοντας.

Διακηρύσσουν την πλήρη ανοχή και την αποκρουστικότητα στην μισαλλοδοξία. Αλλά δεν ανέχονται την παραμικρή διαφωνία από συμπολεμιστή τους χωρίς να τον περιλούσουν με κάποιο «κοσμητικό» επίθετο. Αντί να χρησιμοποιούν τα πιό φαρμακερά βέλη για τον εχθρό, τα κρατούν για τους συμπολεμιστές τους. Δηλώνουν δειλοί μπροστά στον εχθρό, δεν τολμούν να «τραβήξουν μαχαίρι». Αλλά με την πρώτη ευκαιρία «τραβούν μαχαίρι» και το καρφώνουν στον συμπολεμιστή.

Προκειμένου να δηλώσουν ότι δεν ταυτίζονται με την τάδε οργάνωση, την αποκηρύσσουν! Την αποσιωπούν!! Την απαξιώνουν!!! Δεν έχουν ούτε την ελαχίστη νοημοσύνη ώστε να διακρίνουν την διαφορά μεταξύ του «δεν ταυτίζομαι» και του «αποκηρύσσω». Και αυτό γιατί θέλουν λόγια, όχι έργα. Πολεμούν τον χριστιανισμό στα λόγια, όχι στα έργα. Λατρεύουν τις ομιλίες και τις εκδρομές. Απεχθάνονται τον Ιερό Επαναστατικό Αγώνα. Ηδονίζονται από την αδράνεια. Όμως η Ελληνική Κοσμοαντίληψη θεωρεί την αδράνεια έγκλημα. Η κριτική μόνον για την κριτική κατά του χριστιανισμού, τούς είναι απαραίτητη για να κρύψουν την δειλία τους. Ας γνωρίζουν ότι το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κριτική των όπλων.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι τα αναγκαία και φυσιολογικά στάδια που αντιμετωπίζει κάθε κίνημα που θα επικρατήσει. Το κίνημα θα ξεπεράσει τον φόβο, την αμφιβολία, την δυσπιστία, την αδράνεια. Όλοι οι «μαγαζάτορες» θα αναγκαστούν από τα γεγονότα ή να απομονωθούν ή να ριχτούν στην μάχη όταν ξεσπάσει η επαναστατική καταιγίδα.

Η θεϊκή μας αποστολή είναι προδιαγεγραμμένη. Όταν αρχίσουν οι ναζωραίοι να μας σέρνουν στα δικαστήρια θα είναι η ώρα της χαράς. Γιατί θα αποδείξουμε την ακλόνητη Πίστη μας στους Πατρώους Θεούς. Ευλογημένοι αυτοί που δίνουν το αίμα τους για την Θρησκεία και την Πατρίδα. Ευλογημένοι αυτοί που διώκονται για την Αγάπη των Θεών. Ευλογημένοι αυτοί που διεξάγουν Ιερό Πόλεμο για την απελευθέρωση της Ελλάδος από την χριστιανική πανούκλα. Οι Έλληνες είναι το Φώς του Κόσμου. Αφήστε το να λάμψει για να βρουν το δρόμο αυτοί που βρίσκονται στο σκοτάδι.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα