:: ::

 
 
 

 

                             Η ευρωπαϊκή κρίση ωριμάζει

 

Η ανάλυσή μας για την διαρκώς μεταβαλλομένη πολιτική κατάσταση υπήρξε ακριβής. Εχθές τα επιτόκια των ομολόγων της Πορτογαλίας εκτοξεύθηκαν πάνω από 646 μονάδες. Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έκανε ελεύθερη πτώση. Η μετατροπή της Ελληνικής οικονομικής κρίσεως σε πολιτική κρίση της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ενώσεως, είναι πραγματικότης.

Οι Έλληνες ωθούν τους λαούς στην διάλυση της ευρωπαϊκής ενώσεως. Δεν υπήρχε λόγος να αποδεχθεί ο Παπανδρέου το νομοσχέδιο για την γενοκτονία του Ελληνικού Λαού. Σύντομα η ενωμένη ευρώπη θα είναι παρελθόν. Η κρίση εξαπλώνεται.

Σύντομα θα παραγραφούν τα κρατικά χρέη, όπως είχαμε προβλέψει. Οι αγορές είναι πολύ μπροστά όχι μόνον από την πολιτική σκέψη του Παπανδρέου αλλά και από της Μέρκελ. Το μισελληνικό πρόγραμμα που επέβαλε η Μέρκελ καθώς και οι γελοίες απειλές της, εχθές πήραν απάντηση από τις παγκόσμιες χρηματαγορές. Προκάλεσαν πανικό. Η επαναφορά της υφέσεως σε επίπεδα «2008» είναι προ των πυλών.

Και ενώ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές, στην Ελλάδα η συμμορία Πασοκ-ΛΑΟΣ, διεπίστωσε ότι μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο ψυχολογικό τέχνασμα με επιτυχία. Χωρίς να συναντά σθεναρή αντίσταση μέχρι στιγμής σε ιδεολογικό επίπεδο.

Καρατζαφέρης και Πασόκ επέβαλαν τον κατοχικό νόμο με το τέχνασμα του μεγαλυτέρου κακού: «Να αποδεχθούμε την απώλεια δύο μισθών τώρα, αλλιώς δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις αύριο. Αλλά στο μέλλον, σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες, θα βγούμε από την κρίση». Αυτός είναι ο σκελετός του ψυχολογικού τεχνάσματος.

Καλούν τον Ελληνικό Λαό να δεχθεί ένα μικρότερο κακό σήμερα, διότι δήθεν υπάρχει εμπρός του ο κίνδυνος από ένα μεγαλύτερο κακό. Και κάπου στο βάθος του χρόνου υπάρχει η έξοδος από την κρίση.

Αυτό το νοητικό σχήμα επαναλαμβάνεται συνεχώς με απίστευτο κυνισμό. Όσο βλέπουν ότι επιτυγχάνει, τόσο το επαναλαμβάνουν.

Ύστερα από μερικούς μήνες, διαπιστώνουν πάλι ότι λόγω ελλειμμάτων απαιτούνται νέα, σκληρότερα μέτρα, και το παιχνίδι ξαναρχίζει από την αρχή. Λένε ότι αν και πάλι δεν επιβάλλουν κάποιο σκληρό μέτρο, κάποιο μεγαλύτερο κακό θα μας συμβεί. Αλλά αν αποδεχθούμε τώρα το μικρότερο κακό, κάπου στο μέλλον σίγουρα υπάρχει σωτηρία.

Με αυτό το ψυχολογικό τέχνασμα πέρασαν το κατοχικό νομοσχέδιο.

Η ομιλία Παπανδρέου στο κυνοβούλιο έλεγε περίπου τα εξής: Είμαι ο πρωθυπουργός. Αντιμετωπίζω μία δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Παίρνουμε αυτά τα μέτρα για την διάσωση. Για να αποφύγουμε την χρεωκοπία. Και στο μέλλον θα έχουμε βελτίωση.

Πρώτον την εναλλακτική λύση του την δίνουν σήμερα οι αγορές: παραγραφή χρεών σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεύτερον ο Παπανδρέου δεν είναι πρωθυπουργός, δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις για λογαριασμό των Ελλήνων. Τρίτον τίποτε δεν μας εγγυάται ότι σε ένα μήνα από σήμερα δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο η Μέρκελ ή κάποιος άλλος αξιωματούχος και του πει: αύξηση φπα στο 30% αντί για 23% που πήγε σήμερα. Αύξηση στο νερό, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στην βενζίνη κατά 50%. Με την απειλή ότι αν δεν το πράξει ο Παπανδρέου, δεν θα εκταμιευτεί η επομένη δόση του δανείου.

Και τότε θα παρουσιαστεί πάλι ο Καρατζαφέρης και το Πασοκ στο κυνοβούλιο και θα ξαναπούν τα ίδια. Ότι αν δεν δεχθούμε και αυτές τις αυξήσεις, δεν θα μας εκταμιεύσουν την δόση του δανείου, οπότε δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Οπότε να δεχθούμε και τις νέες αυξήσεις. Και ούτω καθεξής.

Για να συνειδητοποιήσουμε το πόσο επικίνδυνος είναι ο άξων Πασοκ-Καρατζαφέρης ας κάνουμε την εξής υπόθεση.

Έστω ότι παρουσιαστεί η διεθνής τρόϊκα και μας πει: Δώστε 3 νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους, αλλιώς δεν παίρνετε άλλη δόση δανείου. Τότε ο Καρατζαφέρης τί θα απαντήσει; Ας δώσουμε τα 3 Ελληνικά νησιά τώρα, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να τα δώσουμε όλα; Και ότι αν δεν δώσουμε τα 3 Ελληνικά νησιά, αύριο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Αλλά κάπου στο μέλλον θα ξαναπάρουμε τα Ελληνικά νησιά πίσω;

Και αν η διεθνής τρόϊκα μας πει: Θα αναγνωρίσετε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αλλιώς δεν έχει άλλη δόση δανείου, τότε τί θα γίνει; Ο Καρατζαφέρης θα πει: Ας παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία, διότι αλλιώς θα χάσουμε όλη την Μακεδονία; Και ότι αν δεν παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;

Είναι πασιφανές το πόσο επικίνδυνος είναι ο τρόπος σκέψεως του Πασοκ-Καρατζαφέρη. Το αίσχος δεν σταματά πουθενά. Σε κάθε νέα διεκδίκηση των ξένων, οι ελληνόφωνες συμμορίες θα λένε στους Έλληνες να αποδεχθούν το μικρότερο κακό για να γλυτώσουν το μεγαλύτερο κακό. Και μετά από λίγο καιρό θα επαναλαμβάνεται το ίδιο θεατρικό έργο.

Για να επιτύχει το οποιοδήποτε πολιτικό πρόγραμμα, χρειάζεται σταθερότητα. Το πρόγραμμα του Πασοκ είναι στον αέρα. Ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να υπάρχει πυθμένας. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν μπορούν πια να κάνουν κανένα σχεδιασμό. Η οικονομία βυθίζεται στο χάος εξαιτίας αλλεπαλλήλων μέτρων χωρίς προειδοποίηση και χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Χωρίς σταθερότητα αποφάσεων, δεν υπάρχει πρόγραμμα σταθερότητος.

Είναι βέβαιο ότι αν οι ξένοι έδιναν εντολή στον Παπακωνσταντίνου να θανατώσει από την πείνα 100 χιλιάδες Έλληνες, θα το ανακοίνωνε με το σκεπτικό ότι προκειμένου να πεθάνουν 10 εκατομμύρια Έλληνες από την πείνα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να θυσιάσουμε λίγους Έλληνες. Αλλά στο μέλλον όλα θα πάνε καλά.

Μετά από 2-3 μήνες θα ανακοίνωνε νέα μέτρα λιτότητος οδηγώντας στον θάνατο άλλες 100 χιλιάδες Ελλήνων. Ξανά με το ίδιο σκεπτικό. Ότι αν δεν έπαιρνε αυτά τα μέτρα, τώρα θα πέθαιναν από την πείνα 9.8 εκατομμύρια Ελλήνων.

Και το ίδιο τέχνασμα θα επαναλαμβανόταν μέχρι να εξοντωθούν και οι τελευταίοι Έλληνες.

Ο Παπακωσταντίνου και ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται να σταματήσουν την γενοκτονική τους πολιτική αν δεν τους ανατρέψουν οι Έλληνες. Η σκέψη τους έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο.

Μόνον αν τους εξοντώσουμε, θα σταματήσουν την γενοκτονία των Ελλήνων. Επειδή τελούν σε κατάσταση πανικού και δεν ελέγχουν πιά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, έχει παραλύσει η σκέψη τους. Ό,τι τους λένε οι ξένοι ναζωραίοι, το πράττουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το νομοσχέδιο που γενοκτονεί τους Έλληνες αποτελεί λευκή επιταγή στον τοποτηρητή Παπανδρέου και στην τρόϊκα, να εφαρμόσουν ό,τι μέτρα θέλουν. Ανά πάσα στιγμή.

Είναι αδύνατον ο Ελληνικός Λαός να δεχθεί να εισέλθει σε ένα καράβι με άγνωστο προορισμό, με έναν πλοίαρχο που δεν ξέρει να διαβάζει ναυτικούς χάρτες, χωρίς να ξέρει πώς να διευθύνει το πλοίο.

Και ο τελευταίος Έλλην πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ναζωραίοι κατακτητές δεν έχουν σχέδιο εξόδου από την κρίση. Υπάρχει πανικός. Όχι μόνον στον Παπανδρέου, αλλά και στην Μέρκελ. Δεν ξέρουν ούτε τί κάνουν, ούτε γιατί το κάνουν.

Όποιος Έλλην πέσει στην παγίδα των ναζωραίων, ότι τάχα με αυτά τα μέτρα θα εξέλθουμε της κρίσεως, σε δύο μήνες να αναμένει νέα μέτρα. Και μετά δύο μήνες, νέα μέτρα. Και μετά δύο μήνες, νέα μέτρα. Μέχρι τελικής πτώσεως.

Μέρκελ, Τρισέ, Παπανδρέου, Ρεν, Καν, δεν έχουν σχέδιο. Παίζουν με τις τύχες των λαών, βασιζόμενοι στην δουλικότητα με την οποία τους αντιμετωπίζουν τα εγχώρια και διεθνή μμε.

Η Επανάσταση και η ανατροπή τους είναι μονόδρομος.

 

Θρασύμαχος

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα