:: ::

 
 
 

 

   Οι θέσεις των χριστιανών «πατριωτών» για την Ελληνική Οικονομία

 

Ένας από τους βασικούς λόγους που καθυστερούν οι θετικές αλλαγές στην Ελληνική πολιτική ζωή είναι διότι κατά καιρούς, διάφοροι χριστιανοί «πατριώτες» παρουσιάζονται ως αντίθετοι προς το επικρατούν πολιτικό καθεστώς, ενώ είναι ίδιοι ή και χειρότεροι από το καθεστώς.

Παρουσιάζονται ως αμφισβητίες του πολιτικού καθεστώτος, αλλά στην ουσία το ενισχύουν στον μισελληνικό αγώνα που διεξάγει. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο αγαπημένος μισέλλην των χριστιανών εθνικιστών.

Έχουμε αρκετούς χριστιανούς διανοουμένους που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ ως λαϊκοί αγωνιστές, ως πατριώτες, ως αντίθετοι με το σύστημα. Ένας τέτοιος οικονομικός αναλυτής είναι ο Κωνσταντίνος Κόλμερ. Απέκτησε φήμη στους κύκλους της χριστιανικής «πατριωτικής» δεξιάς ως έγκυρος οικονομικός αναλυτής. Στην πραγματικότητα είναι ένα θατσερικό κακέκτυπο. Νεοφιλελεύθερος με δόσεις χριστιανικού «πατριωτισμού», τον οποίο εφαρμόζει επιλεκτικώς υπέρ των μεγαλο-καπιταλιστών.

Η δική μας κριτική θα αποδείξει ότι εκτός από την αναφορά των πραγματικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων της Ελληνικής οικονομίας, και την αντίθεσή του στην υιοθέτηση του ευρώ, οι θέσεις του για την Ελληνική οικονομία δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις καταστρεπτικές απόψεις του κυρίου Αλογοσκούφη. Απλώς ο κύριος Κόλμερ ζητά πιό σκληρά μέτρα. Αυτή είναι όλη του η διαφορά από το επικρατούν οικονομικό καθεστώς.

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τις εκπομπές που κάνει στον τηλεοπτικό σταθμό High-tv. Δεν εκπλησσόμεθα από τον ανθελληνικό τρόπο σκέψεως των χριστιανών οικονομολόγων. Θα ασκήσουμε κριτική σε αυτό τον τρόπο σκέψεως, ώστε να φανεί η τεραστία διαφορά που χωρίζει τους χριστιανούς από τους Έλληνες οικονομολόγους.

Η παράθεση των απόψεών του είναι ακριβής καθώς έχουν συλλεχθεί από σειρά εκπομπών στο High-tv, και δεν πιστεύουμε να τις αρνηθεί. Άλλωστε τις έχει επαναλάβει τόσες φορές που θα ήταν αδύνατον να τις παρερμηνεύσουμε.

Ακολουθούν τα βασικά επιχειρήματα που αναπαράγει συνεχώς ο Κώστας Κόλμερ:

1. Ο υψηλός πληθωρισμός έχει ως αιτία την αυξημένη ζήτηση αγαθών

2. Να αυξηθούν οι φόροι στα καύσιμα για να μειωθεί η ζήτηση καυσίμων

3. Να μειωθούν τα καταναλωτικά δάνεια, διότι τροφοδοτούν τον πληθωρισμό 

4. Ελληνική ναυτιλία ίσον εφοπλιστές

5. Να αγοράζουμε κινεζικά προϊόντα για να κάνουμε οικονομία  

6. Ο τουρισμός είναι το μέλλον μας

7. Να κάνουμε στα Σκόπια εξαγωγή εργοστασίων και κεφαλαίων

8. Υπάρχουν υψηλοί μισθοί στο Δημόσιο

9. Κυριακόπουλος και ΣΕΒ ίσον καλά παιδιά, Έλληνες εργαζόμενοι ίσον κακά παιδιά

10. Οι Έλληνες δανειολήπτες είναι μπαταξήδες

Αρχίζουμε την κριτική μας στα άθλια σοφίσματα: 

1. Ο υψηλός πληθωρισμός έχει ως αιτία την αυξημένη ζήτηση αγαθών

Ο κ. Κόλμερ επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι θέμα αυξημένης ζητήσεως, η οποία με την σειρά της προκαλεί ανατιμήσεις προϊόντων. Ως θεραπεία της καταστάσεως προτείνει την αύξηση της φορολογίας(!!!) και την μείωση της προσφοράς χρήματος δια της μειώσεως των καταναλωτικών δανείων.

Απαιτείται απύθμενο θράσος για να γίνωνται τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις. Ο στόχος του είναι εμφανής, από την μία να απενοχοποιήσει την χριστιανική κυβέρνηση, τους κερδοσκόπους και τα ολιγοπώλια, και από την άλλη μεριά να ρίξει την ευθύνη για την ακρίβεια στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών και εργαζομένων.

Απ’ ότι φαίνεται ο κύριος Κόλμερ δεν εδιδάχθη στο πανεπιστήμιο ότι εκτός από τον πληθωρισμό ζητήσεως υπάρχει και ο πληθωρισμός κόστους, καθώς και ο  πληθωρισμός κέρδους. Όταν υπάρχουν ολιγοπώλια σε μία αγορά, αισχροκερδούν αυξάνοντας τις τιμές. Και αυτό γίνεται συνεχώς στα καύσιμα και στην εμπορία τροφίμων, για να αναφέρουμε δύο παράγοντες που αυξάνουν τον πληθωρισμό. Είναι γνωστόν ότι οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν στήσει καρτέλ και αυξάνουν τις τιμές συνεχώς, και το ίδιο πράττουν τα μεγάλα διυλιστήρια και οι χονδρέμποροι καυσίμων.

Αντί λοιπόν ο κύριος Κόλμερ να κατηγορήσει την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, επιτίθεται στον Ελληνικό Λαό ο οποίος δήθεν υπερκαταναλώνει.

Απ’ ότι φαίνεται ο κύριος Κόλμερ παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προς το οικονομικό επιτελείο της χριστιανικής κυβερνήσεως να επισκεφτεί τις λαϊκές αγορές για να δει πόσο κοστίζουν τα τρόφιμα, ούτε αυτός πάει συχνά στην λαϊκή για να δει πτωχούς Έλληνες να μαζεύουν τα πεταμένα λαχανικά των εμπόρων. Ούτε έχει ακούσει τίποτε για Έλληνες χρονίως ανέργους, για επαίτες, και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση αγαθών(λόγω αυξημένης προσφοράς χρήματος, όπως ισχυρίζεται ο Κόλμερ), με το ελεύθερο εμπόριο μπορεί κάλλιστα να υπάρξει αυξημένη προσφορά προϊόντων. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν εισαγωγές αγαθών σε οποιαδήποτε ποσότητα και ποιότητα, σε χρόνο μηδέν. Ή μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί η παραγωγή πολλών Ελληνικών παραγωγικών μονάδων, οι οποίες υπολειτουργούν, και να καλύψουν άμεσα την όποια ζήτηση αγαθών. Άρα υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά, άρα ουδείς λόγος για ανατιμήσεις από αυξημένη ζήτηση αγαθών.

Μήπως υπάρχει έλλειψη προσφοράς κάποιων αγαθών και δεν το γνωρίζουμε και το γνωρίζει ο κύριος Κόλμερ; Ας μην επαναλαμβάνει συνεχώς ότι έχουμε πληθωρισμό ζητήσεως διότι προσβάλλει την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού. Για να υπάρξει αύξηση τιμών λόγω αυξημένης ζητήσεως, αυτό προϋποθέτει πάση θυσία μειωμένη προσφορά αγαθών. Τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται. Αυτό το ξέρουν και οι πρωτοετείς των οικονομικών πανεπιστημίων. Μόνον ο κύριος Κόλμερ το αγνοεί.

Οι υψηλοί φόροι, τα ολιγοπώλια, και η αισχροκέρδεια είναι οι κύριοι παράγοντες για τις υψηλές τιμές. Από την άλλη μεριά, η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί συμβάλλουν στο να αυξάνει η απόσταση μεταξύ τιμών και μισθών. Έτσι δημιουργείται ο πληθωρισμός.

 

2. Να αυξηθούν οι φόροι στα καύσιμα για να μειωθεί η ζήτηση καυσίμων

Ο κύριος Κόλμερ εξέφρασε πολλάκις την θέση να επιβληθούν υψηλοί φόροι στα καύσιμα, με το αληθοφανές επιχείρημα ότι έχουμε τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στην Ευρώπη. Αυτό είναι ψεύδος, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε τους ιδίους μισθούς με την Ευρώπη. Όταν συγκρίνεις οικονομικά μεγέθη μεταξύ διαφορετικών χωρών χρησιμοποιείς λόγους, δηλαδή κλάσματα, και όχι απόλυτες τιμές. Για να εξακριβώσεις αν η τιμή της βενζίνης στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι υψηλή ή χαμηλή σε σχέση με την Ελλάδα, πρέπει να συγκρίνεις τιμές καυσίμων προς μέσους μισθούς. Και ούτε τότε έχεις ακριβή εικόνα, διότι επιπλέον απαιτείται ανάλυση στο ποσοστό κρατικής φορολογίας, στο κόστος εργασίας, στις τιμές διυλιστηρίων, στον αν η χώρα παράγει ή εισάγει πετρέλαιο, στο αν υπάρχουν ολιγοπώλια κλπ. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κύριο Κόλμερ.

Παραπονείτο συνεχώς ότι στην Γερμανία η βενζίνη έχει τόσο πιό ακριβά από την Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα να είναι φθηνότερη η βενζίνη; Επειδή αυτός ο κύριος δεν αισχύνεται στο να εκστομίζει τέτοιες ανοησίες, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες πληρώνονται μισθούς Γερμανίας. Δηλαδή αν το ηλεκτρικό ρεύμα στην Γερμανία κοστίζει πενταπλάσια απ’ ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί και στην Ελλάδα το ρεύμα; Επιπλέον μπορεί η τιμή της βενζίνης στην Γερμανία να είναι πιό ακριβή επειδή οι Γερμανοί έχουν μεγαλύτερο κόστος εργασίας, δηλαδή πιό υψηλούς μισθούς.

Ο Κόλμερ αντί να προτείνει την επιβολή φόρων στα ξένα προϊόντα, κοιτάζει πώς να επιβληθεί(εμμέσως δια των καυσίμων), φόρος στα Ελληνικά προϊόντα, ώστε να γίνουν τα ξένα προϊόντα πιό ανταγωνιστικά από τα Ελληνικά. Με το βλακώδες επιχείρημα ότι στην Γερμανία η τιμή της βενζίνης είναι υψηλότερη. Αδιαφορεί πλήρως αν η εξίσωση της ελληνικής με την γερμανική τιμή της βενζίνης, κάνει κακό στην Ελληνική οικονομία δια της αυξήσεως της τιμής των Ελληνικών προϊόντων. Άρα τα προϊόντα μας θα είναι λιγώτερο ανταγωνιστικά σε σχέση με τα γερμανικά.

Το σόφισμά του είναι τόσο χοντροκομμένο που προκαλεί αγανάκτηση σε κάθε σοβαρό οικονομολόγο. Μία χώρα όπως η Γερμανία, μπορεί να επιλέξει να έχει υψηλούς φόρους στα καύσιμα, αλλά χαμηλούς φόρους στην αγορά και διατήρηση αυτοκινήτου, ή να έχει χαμηλά διόδια ή μπορεί να έχει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, ή να έχει χαμηλά τέλη σταθμεύσεως, ή να έχει φθηνά εισιτήρια στις μαζικές μεταφορές, ή καλυτέρους και άρα ταχυτέρους δρόμους κυκλοφορίας, και να θέλει να συλλέξει τους αναγκαίους φόρους μόνον από την βενζίνη.

Δεν λέμε ότι όλοι αυτοί οι φορολογικοί συντελεστές είναι χαμηλοί στην Γερμανία, αλλά όταν πρόκειται να γίνει σύγκριση μεταξύ δύο χωρών, επιβάλλεται συνυπολογισμός όλων των φόρων, και όχι να απομονώνεται ένα αγαθό.

Στην Ελλάδα μόνο σε ένα έτος, τα διόδια αυξήθηκαν κατά 50%(!), μία αύξηση που επηρεάζει όλες τις μεταφορές με αυτοκίνητο. Έγινε το ίδιο και στην Γερμανία; Σίγουρα αυτό δεν ενδιαφέρει τον κύριο Κόλμερ. Η μόνιμη επωδός του επί δύο χρόνια ήταν ότι στην Γερμανία η βενζίνη είναι πιό ακριβή. Και λοιπόν; Γιατί να μην μειώσει η Γερμανία την τιμή της βενζίνης στα επίπεδα της Ελλάδος, αντί να τα αυξήσει η Ελλάς στα επίπεδα της Γερμανίας; Πού βρίσκεται το κακό στις χαμηλές τιμές καυσίμων; Ίσα-ίσα που αυτό σημαίνει ότι εξαφανίζεται ένας παράγων πληθωριστικών πιέσεων.   

Επιπλέον υπάρχουν δύο πράγματα που ο κύριος Κόλμερ αποσιωπά εσκεμμένως όταν ζητά συνεχώς επιβολή φόρων για να μειωθεί η ζήτηση αγαθών. Πρώτον στην οικονομική επιστήμη υπάρχει κάτι που ονομάζεται ανελαστική ζήτηση αγαθών. Δηλαδή υπάρχουν κάποια αγαθά, όπως το ψωμί, η ένδυση, το ρεύμα, το νερό που όσο και να αυξηθούν οι τιμές τους, ο κόσμος θα τα αγοράζει διότι είναι είδη πρώτης ανάγκης. Η ζήτησή τους δεν εξαρτάται από την τιμή τους. Είναι αδιανόητο ο κύριος Κόλμερ να ζητά αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω φόρων, για να μειωθεί η ζήτησή τους. Στα καύσιμα η ζήτηση είναι σε μεγάλο ποσοστό ανελαστική. Αλλά ούτε και αυτό το ξέρει ο μέγας χριστιανός οικονομολόγος.

Όμως για κακή του τύχη το τελευταίο έτος αυξήθηκε κατακορύφως η τιμή του πετρελαίου, και μάλιστα πολύ παραπάνω από τις αυξήσεις φόρων που ζητούσε. Δηλαδή η διεθνής αύξηση της τιμής του πετρελαίου ισοδυναμεί ως αποτέλεσμα, ως μηχανισμός, με την αύξηση στην φορολογία καυσίμων. Εν τούτοις ο πληθωρισμός όχι μόνον δεν συγκρατήθηκε όπως μας έλεγε ότι θα συμβεί ο Κόλμερ(λόγω μειωμένης ζητήσεως στα καύσιμα), αλλά αντιθέτως εκτινάχθηκε στα ύψη. Η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε ανεπαίσθητα, προφανώς επειδή είναι ανελαστική. Άλλο ένα μνημόσυνο στις προβλέψεις και τις διαβεβαιώσεις του «εγκρίτου» χριστιανού οικονομολόγου.

Το ακόλουθο σόφισμα που επανέλαβε πολλές φορές, αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κολμερείου σκέψεως:

«Στην Αθήνα κυκλοφορούν πολλά μεγάλα τζίπ, τα οποία μολύνουν την ατμόσφαιρα. Να αυξήσουμε τον φόρο στην βενζίνη για να περιορίσουμε την δράση τους». Απολαυστικό θέαμα από σπάνιο κρανίο... Κρανίου τόπος.

Σαν να λέμε ότι επειδή υπάρχουν πολλές βίλες στην Αττική, να αυξήσουμε τον φόρο στο πετρέλαιο θερμάνσεως για να περιορίσουμε την δόμηση πολυτελών κατοικιών. Τώρα αν αυτό θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά, αυτό δεν αφορά τον κύριο Κόλμερ. Αν δηλαδή η αύξηση στην βενζίνη, εκτός από τους ιδιοκτήτες ακριβών τζιπ, επηρεάσει τα εκατομμύρια Ελλήνων που κυκλοφορούν με «παπάκια», αυτό αφήνει παντελώς αδιάφορο τον πάνσοφο χριστιανό οικονομολόγο.

Το δεύτερο πράγμα που αποσιωπά εσκεμμένως ο κύριος Κόλμερ με το να ζητά συνεχώς αύξηση εμμέσων-καταναλωτικών φόρων, είναι ότι σε μεγάλο βαθμό θα μετακυλιστούν σε τρίτους. Οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση στην τιμή των καυσίμων είναι εγκληματική ενέργεια, καθώς θα έχει ως συνέπεια εκατομμύρια Ελλήνων οδηγών(όσων δουλεύουν με το αυτοκίνητό τους, εμπορικές επιχειρήσεις, στελέχη επιχειρήσεων, αγρότες, δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί), όλοι αυτοί να μετακυλίσουν το νέο φορολογικό βάρος στον τελευταίο τροχό της αγοράς, δηλαδή στον Έλληνα καταναλωτή.

Οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των καυσίμων δεν θα οδηγήσει σε μείωση της ζητήσεως όπως ονειρεύεται ο κύριος Κόλμερ, αλλά σε μετακύλιση στις τιμές των προϊόντων που χρησιμοποιούν καύσιμα για την παραγωγή και διακίνησή τους. Δηλαδή σε όλα τα προϊόντα. Βασική αρχή των εμμέσων φόρων είναι ότι μετακυλίονται. Αλλά ούτε και αυτόν τον βασικό κανόνα της δημοσίας οικονομικής επιστήμης γνωρίζει ο δήθεν «έγκριτος» χριστιανός οικονομολόγος.

Το ότι η ζήτηση καυσίμων είναι ανελαστική και ότι οι φόροι στα καύσιμα μετακυλίονται αυξάνοντας τον πληθωρισμό, αποδεικνύεται από την ανησυχία όλων των ηγετών και πολιτών του κόσμου, σε Ανατολή και Δύση, για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, πλην του Κώστα Κόλμερ ο οποίος στις 4-5-2006 στο High-tv, δήλωσε με θράσος ότι «ευτυχώς που ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου για να μειώσουμε την ζήτηση, να κάνουμε κανένα περίπατο και να σταματήσουμε να πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο στο περίπτερο». Θαυμάστε ανοησίες από «έγκριτο» χριστιανό οικονομολόγο...

Δύο πράγματα συμβαίνουν με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Πρώτον, μετακύλιση του αυξήσεως στα άλλα προϊόντα, και δεύτερον μεταφορά πλούτου από τους καταναλωτές στους εμπόρους καυσίμων. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε μείωση της ζητήσεως καυσίμων. Διότι αν μειωθεί η ζήτηση καυσίμων, αυτό σημαίνει ότι η οικονομία παραλύει. Σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν παράγουν, σημαίνει ότι φορτηγά, πλοία, αεροπλάνα δεν κινούνται. Άρα και να θέλαμε, δεν μπορεί να υπάρξει μείωση της ζητήσεως καυσίμων, πέρα ενός ανεπαισθήτου ορίου.

Όμως αυτά δεν συγκινούν τον κύριο Κόλμερ. Με πρωτοφανή κυνικότητα δήλωσε ότι πρέπει να αυξηθεί και άλλο η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου θερμάνσεως!!! Και αιτιολόγησε το άθλιο και μισελληνικό επιχείρημά του, λέγων ότι «Οι πτωχοί Έλληνες δεν θα πληγούν διότι τάχα θα παίρνουν το λεωφορείο, και διότι τάχα όλοι κυκλοφορούν με το φανελάκι μέσα στο σπίτι, άρα δεν κρυώνουν»!!! Ουδέν σχόλιον... Ή μάλλον ένα ειρωνικό σχόλιο. Όποτε αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα το Κολμέρειο επιχείρημα της χριστιανικής κυβερνήσεως θα είναι ότι αυτό δεν θα πλήξει τους πτωχούς Έλληνες διότι ο Ελληνικός Λαός είναι παχύσαρκος και έτσι θα κάνει δίαιτα να χάσει κανένα κιλό...

 

3. Να μειωθούν τα καταναλωτικά δάνεια, διότι τροφοδοτούν τον πληθωρισμό 

Πάμε τώρα σε άλλη μία συκοφαντία του κυρίου Κόλμερ εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Ισχυρίζεται συνεχώς από το κανάλι High-tv, ότι οι Έλληνες είναι ανεύθυνοι, ότι είναι υπερκαταναλωτικοί, ότι δεν είναι εγκρατείς και για αυτό παίρνουν συνεχώς καταναλωτικά δάνεια, τα οποία με την σειρά τους τροφοδοτούν τον πληθωρισμό. Όπως οι μονεταριστές, θεωρεί την αυξημένη προσφορά χρήματος ως βασική αίτια πληθωριστικών πιέσεων, αγνοώντας πλήρως μία σειρά παραμέτρων.

Η δήλωσή του αποκαλύπτει τρομακτική άγνοια της Ελληνικής οικονομικής πραγματικότητος, από έναν χριστιανό οικονομολόγο οποίος διαφημίζεται από το συγκεκριμένο κανάλι ως άριστος γνώστης της Ελληνικής οικονομίας.

Ο κύριος Κόλμερ δεν γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτικών δανείων λαμβάνονται από τους Έλληνες για να ξεπληρώσουν προηγούμενα δάνεια και για να καλύψουν τα τρέχοντα, ζωτικής σημασίας έξοδα. Αρκετοί καταναλωτές προσπαθούν να πάρουν επισκευαστικά δάνεια, όχι γιατί πραγματικά χρειάζεται επισκευή η κατοικία τους, αλλά διότι μόνον έτσι μπορούν να εκταμιεύσουν χρήματα για να καλύψουν κάποια επιταγή, να πληρώσουν την εφορία, να πληρώσουν κάποια νοσοκομειακά έξοδα ή άλλα χρέη.

Ο κύριος Κόλμερ αποσιωπά (εσκεμμένως;) ότι όταν δεν δίνεις εργασία στους Έλληνες πολίτες και προκαλείς υψηλή ανεργία με την εισαγωγή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, όταν καταργείς τις κοινωνικές παροχές, όταν επιβάλλεις άδικα πρόστιμα, όταν επιβάλλεις υψηλή φορολογία, όταν προκαλείς πληθωρισμό με το ευρώ και την εξάρτηση από το πετρέλαιο, τότε οι πολίτες αναγκάζονται να δανειστούν για να πληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες σε τρόφιμα, ενοίκιο, ρεύμα, φόρους, πρόστιμα, νοσοκομειακή περίθαλψη και φάρμακα κλπ. Ή μήπως ο κύριος Κόλμερ δεν γνωρίζει ότι πολλοί Έλληνες παίρνουν καταναλωτικά δάνεια, με διάφορα προσχήματα, για να πληρώσουν φάρμακα και νοσήλια;

Ο υπερδανεισμός των Ελλήνων πολιτών δεν σημαίνει 100% κατανάλωση, ούτε ότι οι Έλληνες είναι ανεύθυνοι. Σε μεγάλο βαθμό τα καταναλωτικά δάνεια λαμβάνονται για αποπληρωμή των υψηλών φόρων που ζητά ο κ. Κόλμερ.

Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων εθισμένων στην υπερκατανάλωση από την διαφήμιση, αλλά αυτό το ποσοστό είναι μικρό. Ακόμη και 20% των καταναλωτικών δανείων να οφείλεται σε υπερκατανάλωση, το 80% των Ελλήνων παίρνει καταναλωτικά δάνεια διότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην καλπάζουσα αισχροκέρδεια του χριστιανικού ψευδοκράτους.

Οι Έλληνες δανείζονται κυρίως για να πληρώσουν φόρους, φάρμακα, νοσοκομεία, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, πετρέλαιο θερμάνσεως, χρέη από επιταγές, προηγούμενα δάνεια, χρέη από την ληστεία του χρηματιστηρίου, έξοδα των παιδιών τους που σπουδάζουν, και όχι για να αγοράζουν άχρηστα προϊόντα. 

Όταν το 1/3 των Ελλήνων πολιτών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν αντέχει ούτε την παραμικρή αύξηση φόρων, στην Ελλάδα έχουμε τον μέγα χριστιανό «πατριώτη» Κώστα Κόλμερ να δηλώνει στο High-tv ότι τα πρόσφατα μέτρα Αλογοσκούφη με αυξήσεις ΦΠΑ και ειδικού φόρου καυσίμων ήταν ΑΣΤΕΙΑ, και ότι έπρεπε να ληφθούν σκληρότερα μέτρα!!!

Κάποτε ο Ελληνικός Λαός θα λάβει σκληρότερα μέτρα για μισέλληνες χριστιανούς οικονομολόγους που απεργάζονται την εξόντωσή του.

 

4. Ελληνική ναυτιλία ίσον εφοπλιστές

Άλλη μία άποψη που επαναλαμβάνει συνεχώς ο κύριος Κόλμερ είναι η αγάπη του για τους εφοπλιστές και την Ελληνική ναυτιλία. Βεβαίως τίθεται ζήτημα ποιούς εφοπλιστές εννοεί, και τί μέτρο συγκρίσεως χρησιμοποιεί για να τους θεωρεί όλους καλούς.

Κλαψουρίζει συνεχώς ισχυριζόμενος ότι εφοπλιστές στην Ελλάδα διώκονται από το σοσιαλιστικό κράτος, ενώ στο εξωτερικό ευημερούν διότι δεν τους διώκει κανείς. Τέλος δεν παραλείπει να λοιδορεί τους Έλληνες ναυτεργάτες όποτε κατεβαίνουν σε απεργία για να διεκδικήσουν ένα κομμάτι ψωμί. Όταν διώκονται οι Έλληνες ναυτεργάτες από τους εφοπλιστές και αντικαθίστανται από αλλοδαπούς, δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κύριο Κόλμερ. Οι Έλληνες ναυτεργάτες δεν αποτελούν μέρος της Ελληνικής ναυτιλίας για τον χριστιανό οικονομολόγο.

Τους απαξιώνει λέγων ότι «αυτοί διώχνουν τους εφοπλιστές και τις επενδύσεις από την Ελλάδα», και ότι «είναι υπεύθυνοι για την ανεργία διότι δεν πάνε να δουλέψουν». Πρόκειται για τις γνωστές ρατσιστικές και μισελληνικές απόψεις που αναπαράγουν όσοι αρέσκονται στην κλοπή του ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων και στην εκμετάλλευση των ξένων εργατών.

Απαντούμε ότι τις επενδύσεις από την Ελλάδα τις διώχνουν ανθελληνικές απόψεις σαν αυτές του κυρίου Κόλμερ. Διότι εθίζουν τους εφοπλιστές στην κλεπτομανία ασφαλιστικών εισφορών, στην εκμετάλλευση εργαζομένων και στην χαμηλής ποιότητος παροχή υπηρεσιών. Οι απόψεις Κόλμερ «δώστε φθηνά μεροκάματα στους ναυτεργάτες για να επενδύσουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα», μετατρέπουν τους εφοπλιστές από επενδυτές σε τζογαδόρους. Οπότε ψάχνουν να κλέψουν, να εκμεταλλευτούν και να αισχροκερδούν όπου τους δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για παράνομη δράση. Γι’ αυτό φεύγουν ωρισμένοι «Έλληνες» εφοπλιστές από την Ελλάδα. Για να αισχροκερδίσουν, όχι για να επενδύσουν. Οι απόψεις Κόλμερ διαφθείρουν τις ψυχές των Ελλήνων εφοπλιστών, που πραγματικά τους χρειάζεται η Ελλάς, αλλά όχι για να κλέβουν τον Ελληνικό κοινωνικό πλούτο.      

Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής. Ο κύριος Κόλμερ ταυτίζει συνεχώς τον όρο «Ελληνική ναυτιλία» με τους εφοπλιστές, και ποτέ φυσικά με τους ναυτεργάτες. Για κάποιον λόγο που μόνον αυτός γνωρίζει οι Έλληνες ναυτεργάτες, οι Έλληνες ναυπηγοί, οι Έλληνες τεχνίτες και ένας ολόκληρος στρατός από ειδικότητες που εργάζονται για να σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και ταξιδεύσει ένα πλοίο, όλοι αυτοί δεν εμπεριέχονται στον όρο «Ελληνική ναυτιλία». Όταν μιλά για ναυτιλία υπονοεί πάντα τους εφοπλιστές.

Συνεχώς ο κύριος Κόλμερ επικροτεί τα φορολογικά έσοδα που φέρνει η ναυτιλία στην Ελλάδα, χωρίς να αναφέρει τα φορολογικά έσοδα που χάνει η Ελλάδα από αρκετούς «Έλληνες» εφοπλιστές, οι οποίοι ναυπηγούν τα πλοία τους σε Τουρκία και Κίνα, και χρησιμοποιούν ξένο πλήρωμα στα πλοία τους. Δεν νοιάζει τον κύριο Κόλμερ αν μένουν άνεργοι Έλληνες τεχνίτες, ναυτεργάτες, ασυρματιστές, ναυπηγοί, μάγειροι, φορτοεκφορτωτές.

Σε πλήρη αντίθεση με τον κύριο Κόλμερ, προτιμούμε Έλληνες εφοπλιστές που προσλαμβάνουν αποκλειστικώς Ελληνικό προσωπικό, ναυπηγούν και επισκευάζουν τα πλοία τους σε Ελληνικά ναυπηγεία. Αν αυτό τους κοστίζει περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Έτσι αφήνουν έσοδα στην Ελληνική οικονομία.

Να σταματήσουν οι χριστιανοί οικονομολόγοι τους επαίνους σε εφοπλιστές που ναυπηγούν πλοία στην Κίνα και προσλαμβάνουν ξένο προσωπικό. Να σταματήσουν να μας λένε για το πόσα εκατομμύρια δολλάρια φέρνουν στην Ελληνική οικονομία από το ναυτικό εμπόριο, και να μας πουν πόσα δισεκατομμύρια δολλάρια χάνει η Ελληνική οικονομία από το ότι δεν ναυπηγούν τα πλοία τους στην Ελλάδα και από το ότι προσλαμβάνουν ξένους ναυτεργάτες.

Ο κύριος Κόλμερ δεν υπολογίζει τις εκροές κεφαλαίων και τα διαφυγόντα κέρδη από την ρατσιστική συμπεριφορά αυτών των «Ελλήνων» εφοπλιστών. Υπολογίζει μόνον τα ψίχουλα των εισροών, που προέρχονται κυρίως από διαμετακομιστικό εμπόριο μεταξύ τρίτων χωρών, ούτε καν από εξαγωγή Ελληνικών προϊόντων.

Έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η Ελληνική ναυτιλία(=εφοπλιστές) καταδιώκεται από τους κομισάριους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως(λες και δεν εφαρμόζει η Ε.Ε. νεοφιλελεύθερη πολιτική). Και γιατί αυτό; Διότι η Ε.Ε. ζήτησε να τιμωρούνται καπετάνιοι και πλοιοκτήτες σε περίπτωση ναυαγίου. Και η Ελλάς φυσικά έπρεπε να προσυπογράψει μία τέτοια οδηγία, ειδικώς μετά το ναυάγιο του Σάμινα, με τόσους νεκρούς. Αλλά ο Κόλμερ διαστρέβλωσε το νόημα της οδηγίας και το βάπτισε «ποινικοποίηση της οικονομικής ζωής»!!!

Καλό θα ήταν ο κύριος Κόλμερ να δώσει αυτή την δήλωση σε συγγενείς του, ώστε αν πνιγεί σε ένα από τα πολλά σαπιοκάραβα της «Ελληνικής» ναυτιλίας, η οικογένειά του να μην ζητά αποζημίωση από τους πλοιοκτήτες. Άλλωστε τώρα, με τον νεοφιλελεύθερο υπουργό ναυτιλίας Κεφαλογιάννη, κατηργήθη το όριο ηλικίας για τα σαπιοκάραβα. Μπορούν να πλέουν ελεύθερα και να στέλνουν κόσμο στον ...άλλο Κόσμο. Αρκεί να μην «ποινικοποιείται η οικονομική ζωή».

 

5. Να αγοράζουμε κινεζικά προϊόντα για να κάνουμε οικονομία 

Όπως γράψαμε και πιό πάνω ο κ. Κόλμερ έφτασε στο σημείο να προτείνει τον στραγγαλισμό της καταναλώσεως ως μέσον διορθώσεως των δημοσίων οικονομικών! Δεν αναγνωρίζει ως αιτία οικονομικής κρίσεως την υποκατανάλωση αλλά την υπερκατανάλωση! Η μία Ελληνική επιχείρηση κλείνει πίσω από την άλλη λόγω ελλείψεως πελατείας, και ο Κόλμερ λέει ότι πρέπει να πάψουμε να καταναλώνουμε με τέτοιους ρυθμούς. Είμαστε, είπε, υπερκαταναλωτικοί!

Το πιό τραγικό απ’ όλα είναι ότι δεν κάνει διάκριση μεταξύ καταναλώσεως Ελληνικών και ξένων προϊόντων. Ο Κόλμερ δεν κάνει διάκριση μεταξύ καταναλώσεως Ελληνικών προϊόντων, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της Ελληνικής παραγωγής και στην μείωση της Ελληνικής ανεργίας, και στην κατανάλωση ξένων προϊόντων, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας και στην μείωση της Ελληνικής παραγωγής. Αντί να συστήσει αύξηση των εμπορικών δασμών στα ξένα προϊόντα, συστήνει μείωση καταναλώσεως!!!

Η Ελληνική οικονομική σκέψη επιβάλλει κάθετη αύξηση της καταναλώσεως Ελληνικών προϊόντων κατασκευασμένα στην Ελλάδα, από Έλληνες εργαζομένους, με Ελληνικές πρώτες ύλες και Ελληνικά μηχανήματα, και ταυτοχρόνως κάθετη μείωση της καταναλώσεως ξένων προϊόντων που εισάγονται από το εξωτερικό. Αλλά αυτά είναι ξένα προς έναν χριστιανό οικονομολόγο.

Εμείς συμφωνούμε στην μείωση της καταναλώσεως ξένων προϊόντων, αν αυτό εννοούσε ο κύριος Κόλμερ. Αλλά δυστυχώς δεν εννοούσε αυτό, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η διάκριση καταναλώσεως Ελληνικών και ξένων προϊόντων του είναι αδιάφορη. Ως απόρροια αυτού του τρόπου σκέψεως, σε μία άλλη εκπομπή στο High-tv έδωσε την εξής απίστευτη συμβουλή για το πώς να κάνουμε οικονομία, και το πώς να περιορίσουμε την κατανάλωση: Αντί, είπε, να πάμε σε ένα μεγάλο κατάστημα και να αγοράσουμε ένα ζεύγος υποδήματα αξίας 120 ευρώ, να το αγοράσουμε 20 ευρώ από μικρό κατάστημα. Και μάλιστα μας υπέδειξε πώς κατάφερε αυτό το θαύμα: Αγόρασε ...κινεζικά υποδήματα!!!

Ο χριστιανός Κόλμερ προέτρεψε τους Έλληνες τηλεθεατές να αγοράζουν κινεζικά υποδήματα για να ...κάνουμε οικονομία. Πρόκειται για σχιζοφρένεια. Ο δήθεν πατριώτης υποστηρίζει την καταστροφή της Ελληνικής υποδηματοποιίας, το κλείσιμο των Ελληνικών καταστημάτων και την ταυτόχρονη επέλαση των κινεζικών προϊόντων, ως μέσον λύσεως του Ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος!!!

Δεν τον νοιάζει αν αυξηθεί η ανεργία των Ελλήνων. Δεν τον νοιάζει αν κλείσουν δεκάδες Ελληνικές επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα των προτάσεων που κάνει. Δεν τον νοιάζει ότι τα κινέζικα υποδήματα επιδοτούνται από την Κινεζική φασιστική κυβέρνηση για να είναι φθηνά. Δεν τον νοιάζει ότι τα Ελληνικά υποδήματα δεν εισάγονται ελευθέρως στην Κίνα εξ αιτίας υψηλών εμπορικών δασμών. Δεν τον νοιάζει ότι τα κινεζικά τραστ προωθούν τα προϊόντα τους με τεχνικές ντάμπινγκ. Δεν τον νοιάζει ότι τα κινεζικά υποδήματα εισάγονται ως δείγματα στην Ελλάδα για να αποφεύγουν τους φόρους, και άρα προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν τον νοιάζει ότι αγοράζοντας κινέζικα υποδήματα αφήνει ανέργους τους Έλληνες εργάτες υποδηματοποιίας, και ταυτοχρόνως βοηθά τους Κινέζους κομμουνιστο-καπιταλιστές να εξοντώνουν εκατομμύρια Κινέζων εργατών στα στρατόπεδα εργασίας.

Πώς θα ανταγωνιστεί η Ελλάς τους Κινέζους; έλεγε συνεχώς ο Κόλμερ. Και απαντούσε: Με μείωση μισθών. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του να του απαντήσει, «με Ελληνικές τεχνικές ντάπινγκ, με επιδοτήσεις Ελληνικών προϊόντων, με υψηλούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, με Ελληνική εξαγωγική πολιτική, κλπ». Ο Κόλμερ περιορίζεται μόνον στους μισθούς των Κινέζων εργατών, και δεν εξετάζει την δασμολογική πολιτική των Κινέζων, ούτε την κινεζική πολιτική επιδοτουμένων εξαγωγών.

Ο Κόλμερ αποσιωπά ότι οι Κινέζοι ηγέτες δεν στηρίζονται αποκλειστικώς στους χαμηλούς μισθούς. Οι Κινέζοι ηγέτες έχουν 1,5 δις λαό, και δεν τους ενδιαφέρει πόσοι θα πεθάνουν από σκληρή εργασία. Μάλλον θα τους ευχαριστήσει αν πεθάνουν μερικά εκατομμύρια Κινέζων εργατών στα στρατόπεδα εργασίας-θα έχουν λιγώτερα στόματα να θρέψουν. Οι Κινέζοι ηγέτες στηρίζονται σε επιδοτούμενες εξαγωγές, στηρίζονται σε τεχνικές ντάπινγκ(πώληση αγαθών κάτω του κόστους για να καταστραφούν οι ανταγωνιστές), και σε υψηλούς δασμούς ώστε να προστατεύσουν την κινεζική εγχώρια παραγωγή.

Όλα αυτά φαίνεται να τα αγνοεί ο κατά τα άλλα «έγκριτος» χριστιανός οικονομικός αναλυτής.

 

6. Ο τουρισμός είναι το μέλλον μας

Επειδή μας έχει απομείνει μόνον ο τουρισμός ως πηγή εισοδήματος, είπε ο κύριος Κόλμερ, να τον οργανώσουμε. Θα είναι το μέλλον μας. Λησμόνησε να μας πει ότι εξ αιτίας απόψεων όπως οι δικές του, έχει καταστραφεί η Ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία.

Η Ελληνική απάντηση στους χριστιανούς οικονομολόγους είναι ότι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδος πρέπει να στηριχθεί στην βιομηχανία, στην βιοτεχνία και στις νέες τεχνολογίες. Σε καμμία περίπτωση στον τουρισμό.

Ο Κόλμερ εξέφρασε άλλη μία απίστευτη πρόταση για την λύση του Ελληνικού οικονομικού προβλήματος: Την προσέλκυση 2,5 εκατομμυρίων Κινέζων τουριστών ετησίως!! Τουριστική βιομηχανία, αναφώνησε. Αυτή είναι η λύση του προβλήματος για τον Κώστα Κόλμερ.

Δηλαδή να γίνουμε σερβιτόροι και καμαριέρες των Κινέζων. Εδώ δίνουμε αγώνα ζωής και θανάτου για να απωθήσουμε την Κινεζική φυλετική και εμπορική εισβολή, και ο Κόλμερ θέλει να τους προσελκύουμε στην Ελλάδα. Δεν τον απασχολεί αν μόλις έρθουν οι Κινέζοι ως τουρίστες, παραμείνουν ως ...πολίτες στην Ελλάδα. Δεν ξέρει ο κύριος Κόλμερ ότι η κινεζική μαφία φροντίζει για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων και όλων των σχετικών εγγράφων; Δεν ξέρει ο κύριος Κόλμερ ότι η Κίνα κάνει εξαγωγή πληθυσμού με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία; Ούτε αυτό το ξέρει ο «έγκριτος» αναλυτής;

Αυτή είναι η μόνιμη επωδός του Κόλμερ για την λύση του Ελληνικού οικονομικού προβλήματος: Αύξηση φόρων και περιορισμός της καταναλώσεως. Δεν υπάρχει για αυτόν η λέξη ανάπτυξη. Αυτή η λέξη του είναι άγνωστη, εκτός και αν πρόκειται για ανάπτυξη του τουρισμού με προσέλκυση Κινέζων τουριστών...

 

7. Να κάνουμε στα Σκόπια εξαγωγή εργοστασίων και κεφαλαίων

Ο Κόλμερ έχει μία άλλη «καταπληκτική» πρόταση: Να καταλάβουμε τα Σκόπια με εξαγωγή Ελληνικών κεφαλαίων και επιχειρήσεων! Πρόκειται για το γνωστό παραμύθι που μας πούλησε η προπαγάνδα του Μητσοτάκη ως αντίβαρο για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Απλώς ο Κόλμερ μάς το σερβίρει ξαναζεσταμένο.

Δηλαδή να κλείσουν Ελληνικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και να χάσουν την δουλειά τους Έλληνες εργαζόμενοι, για να μεταφερθούν τα Ελληνικά εργοστάσια στα Σκόπια!

Αντί να ζητά δημογραφική εισβολή των Ελλήνων στα Σκόπια, αντί να ζητά εξαγωγή Ελληνικών προϊόντων στα Σκόπια, ζητά εκροή Ελληνικών κεφαλαίων και εργοστασίων προς τα Σκόπια.

 

8. Υπάρχουν υψηλοί μισθοί στο Δημόσιο

Ο χριστιανός Κόλμερ για να παρουσιάσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως υψηλόμισθους, χρησιμοποίησε τους μέσους μισθούς των ΔΕΚΟ και ανέφερε νούμερα της τάξεως των 60.000 ευρώ κατ’ έτος, για να πείσει το τηλεοπτικό κοινό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν πολλά χρήματα. Ενώ απέκρυψε ότι αυτό το νούμερο προκύπτει από τους υψηλοτάτους και προκλητικούς μισθούς των ανωτάτων κομματικών στελεχών που εγκαθίστανται στις ΔΕΚΟ, και οι οποίοι προστιθέμενοι στο γενικό σύνολο, αυξάνουν τον μέσο όρο.

Ο μέσος μισθός της μεγίστης πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων είναι γύρω στα 1000-1500 ευρώ. Το τέχνασμα της αλλαγής του μέσου όρου με τον συνυπολογισμό 2-3 υψηλών τιμών, ο Κόλμερ ξέρει να το ανιχνεύει στο χρηματιστήριο όπου αυξάνεται ο γενικός δείκτης όταν 5-10 υψηλές μετοχές αυξάνουν τον γενικό δείκτη, ενώ οι περισσότερες μετοχές είναι πάτος. Όμως στο ζήτημα των μισθών ξέρει να το αποσιωπά. Ενώ ξέρει ότι μισθοί 300.000 και 400.000 ευρώ, ωρισμένων κομματικών, διοικητών και ανωτάτων στελεχών ΔΕΚΟ παραμορφώνουν τον μέσο όρο, δημιούργησε την εντύπωση ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται γύρω στις 4000-5000 ευρώ μηνιαίως.

 

9. Κυριακόπουλος και ΣΕΒ ίσον καλά παιδιά, Έλληνες εργαζόμενοι ίσον κακά παιδιά

Ο Κόλμερ στο High-tv, αποκάλεσε τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, μεγάλο επιχειρηματία.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ απειλούσε συνεχώς τους Έλληνες εργαζομένους ότι αν δεν δεχτούν συμπίεση των αποδοχών τους, είτε θα μετέφερε τα εργοστάσια στην Βουλγαρία ή θα έφερνε Βουλγάρους εργάτες στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον εκτιμά ο Κόλμερ. Γι’ αυτό αποκαλείται «μεγάλος επιχειρηματίας» από τον Κόλμερ...

Η μεγάλη συνεισφορά του Κυριακοπούλου στην ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας όντως τον κατατάσσει στους μεγάλους επιχειρηματίες. Όχι όμως στους Έλληνες επιχειρηματίες.

Συγχρόνως για να μεγιστοποιήσει την αυθάδειά του ο Κόλμερ, αποκάλεσε τους Έλληνες εργαζομένους που ζητούν ετήσιες αυξήσεις 5%, ανάλγητους!!! Για τον Κόλμερ όταν ωρισμένοι βιομήχανοι αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους 10-25% ετησίως, είναι «μεγάλοι επιχειρηματίες», ενώ οι εργαζόμενοι με 5% αύξηση ετησίως, είναι ...ανάλγητοι.

Ο Κόλμερ απεκάλεσε τον Γάλλο πρωθυπουργό Ντε Βιλπέν οραματιστή και λογικό άνθρωπο, για τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε σχετικά με τις απολύσεις νέων εργαζομένων. Έτσι είναι. Αν είσαι Κόλμερ, θεωρείς τις απολύσεις λογικές και προοδευτικές. Αν είσαι Ντε Βιλπέν, προσφέρεις το όραμα της ...ανεργίας.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ανακυκλώσεως της ανεργίας του Ντε Βιλπέν, θέλει να εισάγει στην Ελλάδα ο Κόλμερ, διότι έτσι λέει θα μειωθεί η ανεργία! Έτσι θα βρουν εργασία οι νέοι, είπε. Όσοι γνωρίζουν από οικονομική ιστορία και έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ξέρουν ότι τα μέτρα Ντε Βιλπέν είναι η ομολογία πτωχεύσεως του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομίας. Όποιος έχει αναπτυξιακά οράματα, δεν ψηφίζει νόμους που κατοχυρώνουν την ανεργία. Ψηφίζει νόμους που κατοχυρώνουν την εργασία. Εκτός αν έχει εφιάλτες, όπως ο Ντε Βιλπέν.

Ο Κόλμερ υποστήριξε σθεναρώς τα αντιλαϊκά μέτρα Ντε Βιλπέν και Σώκρατες στην Πορτογαλία, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν και χειρότερα στην ...Κίνα!!! Πρόκειται για τα κλασσικά τεχνάσματα και ψευτο-διλήμματα των χριστιανών οικονομολόγων. Ή που θα δεχτείτε λίγη φτώχεια ή που θα δεχτείτε πολλή φτώχεια. Διαλέξτε και πάρτε. Αυτό μας λέει ο χριστιανός Κόλμερ. Προσπαθεί να μας γυρίσει 2 αιώνες πίσω.

Κατά την Κολμέρειο λογική, όποιος πάει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και περάσουν τρεις ώρες για να τον εξετάσει ο ιατρός, και δει κατσαρίδες να παρελαύνουν στο χειρουργείο, και τις φιάλες αιμοδοσίας μέσα στην σκόνη, και σκουλήκια στο φαγητό του, και διαμαρτυρηθεί, ο Κόλμερ θα του απαντήσει: «Ε! γιατί φωνάζεις; υπάρχουν και στην Αφρική χειρότερες καταστάσεις. Εκεί πεθαίνουν από την πείνα. Οι κατσαρίδες σε πείραξαν;». Το μη χείρον βέλτιστον, είναι το οικονομικό δόγμα Κόλμερ.

Ο Κόλμερ παραπονέθηκε επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν καλεί επιχειρηματίες τύπου Οδυσσέα Κυριακοπούλου να τους επιβραβεύσει και αντ’ αυτού υποστηρίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αναστατώθηκε λέγων ότι το 4-5% αύξηση στις εργατικές αποδοχές, θα ρίξει τις ... Ελληνικές επιχειρήσεις έξω! Ενώ οι συνεχείς αυξήσεις φόρων στα καύσιμα που ζητά ο ίδιος, δεν θα τις ρίξουν έξω;

Είναι χαρακτηριστικό των χριστιανών οικονομολόγων να ταυτίζουν την έννοια της επιχειρήσεως με τον εκάστοτε εργοδότη, και να αποσυνδέουν την έννοια της επιχειρήσεως από τους εργαζομένους. Αν λοιπόν οι εργαζόμενοι πέσουν έξω στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό από τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των αγαθών που επιβάλλουν οι Κυριακόπουλοι και σία, αυτό δεν απασχολεί τον «έγκριτο» χριστιανό οικονομολόγο.

Για τον Κόλμερ, νόμος είναι το δίκιο του καπιταλιστού. Παριστάνει ότι εκπροσωπεί την λαϊκή δεξιά και τον πατριωτισμό, αλλά ταυτίζει αυτούς τους όρους με Κυριακόπουλο και ΣΕΒ.

Ζητά αύξηση των καταναλωτικών φόρων με πρόσχημα την μείωση του πληθωρισμού, ενώ συγχρόνως ζητά μείωση των φορολογικών συντελεστών στην διανομή των εταιρικών κερδών. Θεωρεί ότι έτσι θα γίνουν επενδύσεις ενώ ως γνωστόν, έτσι ενθυλακώνουν οι απατεώνες τα χρήματα και τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό. Επένδυση χωρίς καταναλωτική ζήτηση, δεν γίνεται.

Ο Κόλμερ θέλει για μία ακόμη φορά λιτότητα και μετακύλιση κρατικών ελλειμμάτων στους εργαζομένους, αλλά αυτός φυσικά δεν ζει με 600 ευρώ μηνιαίως, όπως ζουν πολλοί Έλληνες εργαζόμενοι. Ζητά κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ρίχνει την ευθύνη της κοινωνικής αναταραχής στους συνδικαλιστές. Θέλει να πάει την Ελλάδα 200 χρόνια πίσω, ή γιατί όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί είναι οι χριστιανοί «πατριώτες», οικονομολόγοι της συμφοράς.

Φυσικά δεν θέτει όριο στο πόσο να μειωθούν οι μισθοί. Αν φτάσουν και στο μηδέν, ακόμη καλύτερα. Γιατί να μην επαναφέρουμε και την δουλεία; Ο Κόλμερ δεν βγάζει άχνα για έλεγχο των τιμών. Δεν είναι δυνατόν να καθηλώνεις δια νόμου τους μισθούς και να μην καθηλώνεις δια νόμου τις τιμές. Αυτές αν είναι να πέσουν, μας λένε οι χριστιανοί οικονομολόγοι, θα πέσουν δια του ...ανταγωνισμού, με εισαγωγές ξένων προϊόντων.

Δεν ξέχασε να αναπαράγει το γνωστό νεοφιλελεύθερο παραμύθι, ότι οι αυξήσεις στους μισθούς όχι μόνον θα προκαλέσουν πληθωρισμό, αλλά και θα αυξήσουν την ανεργία!!! Κλασσικό νεοφιλελεύθερο σόφισμα.

Η αύξηση των μισθών προκαλεί ανεργία, μας λένε οι νεοφιλελεύθεροι απατεώνες. Δηλαδή όσο πιό χαμηλούς μισθούς έχουμε, τόσο λιγώτερη ανεργία θα έχουμε! Δηλαδή κατά την Κολμέρειο λογική με μηδενικούς μισθούς, θα έχουμε πλήρη απασχόληση(διάβαζε πλήρη αποκτήνωση)...   

Ανεργία, πληθωρισμός, ελλείμματα, για όλα αυτά τα κακά ο Κόλμερ επιρρίπτει τις ευθύνες στους Έλληνες εργαζομένους. Αυτοί φταίνε για την ακρίβεια επειδή υπερκαταναλώνουν και επειδή ζητούν αυξήσεις. Αυτοί φταίνε για την ανεργία διότι με τις υψηλές αυξήσεις που ζητούν, θα κλείσουν οι επιχειρήσεις, μας λέει ο Κόλμερ.

Αλλά όλα αυτά τα σοφίσματα αποτελούν μανδύα για το αληθινό κίνητρο του Κόλμερ. Στην πραγματικότητα θέλει να πει: Οι Έλληνες εργαζόμενοι θα «φταίνε» αν δεν πληρώσουν τα χρέη των χριστιανών μεγαλοαπατεώνων που κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα.

Ο Κόλμερ δυσαρεστήθηκε επειδή ο ΣΕΒ έδωσε τελικώς 5% αυξήσεις στους μισθούς, ενώ αρχικώς ήθελε να δώσει μόνο 2,8%. Στεναχωρήθηκε. Είπε ότι αυτό δεν θα το αντέξει η οικονομία, ότι θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα.

Βεβαίως την ίδια στιγμή αναρωτάται υποκριτικώς γιατί να έχουμε την χαμηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη. Εκεί ο Κόλμερ θέλει αύξηση στην τιμή του καυσίμου. Κατά την Κολμέρειο λογική, αυτό θα το αντέξει η Ελληνική οικονομία, και συγχρόνως δεν θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα...

Οι προτάσεις Κόλμερ στην ουσία κηρύσσουν κοινωνικό και εθνικό πόλεμο. Κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Ελλάδος. Η πολιτική του είναι εχθρική προς τον Ελληνικό Λαό και το Ελληνικό Έθνος. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες λέγων ότι «Αν δεν υποκύψετε στην οικονομική ανέχεια, θα καταστραφείτε. Ενώ αν γίνετε επαίτες, θα σωθείτε...». Ευχαριστούμε, αλλά ούτε θα καταστραφούμε ούτε θα γίνουμε επαίτες. Οι Έλληνες δεν πέφτουν θύματα σε τέτοια χριστιανικά ψευτο-διλήμματα.

Οι θέσεις Κόλμερ δεν είναι μόνο αντιλαϊκές. Είναι κυρίως αντι-επιχειρηματικές. Με τις απαιτήσεις του θέλει να εξοντώσει τους Έλληνες επιχειρηματίες, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, τις Ελληνικές επενδύσεις, την Ελληνική ανάπτυξη, το Ελληνικό κεφάλαιο, και το Ελληνικό εμπόριο. Τέτοιες χριστιανικές απόψεις καταπνίγουν κάθε οικονομική ανάπτυξη, και ωθούν σε κατάρρευση τους Έλληνες βιομηχάνους και επιχειρηματίες. Τέτοιες ρατσιστικές χριστιανικές απόψεις επιζητούν την εξόντωση της Ελληνικής επιχειρηματικής οικογενείας, δια της αφαιρέσεως του οξυγόνου που ονομάζεται συνολική ζήτηση.

Με χαμηλούς μισθούς, συρρικνώνεται η συνολική ζήτηση. Με ισχνή συνολική ζήτηση, δεν γίνονται επενδύσεις. Και χωρίς επενδύσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη, αλλά ούτε και διατήρηση της παραγωγής σε υψηλά επίπεδα. Η όποιες αυξήσεις μισθών μετατρέπονται αυτομάτως σε αυξήσεις πωλήσεων των επιχειρήσεων. Αυτά αποτελούν στοιχειώδεις γνώσεις για Έλληνες οικονομολόγους, και καταδεικνύουν την τεραστία απόσταση που τους χωρίζει από τους χριστιανούς οικονομολόγους.

Η επερχομένη παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα γκρεμίσει τον νεοφιλελευθερισμό, έχει ως βασικές αιτίες την συρρίκνωση της συνολικής ζητήσεως λόγω συμπιεσμένων μισθών, και την έλλειψη επενδύσεων σε πάγιο κεφάλαιο λόγω της βραχυπροθέσμου τοποθετήσεως των διεθνών κεφαλαίων σε τοκογλυφικές ευκαιρίες.

 

10. Οι Έλληνες δανειολήπτες είναι μπαταξήδες

Ο χριστιανός οικονομολόγος Κόλμερ έφτασε στο σημείο να δηλώσει στο High-tv ότι λαϊκίζουν όσοι μιλάνε για τραπεζικά πανωτόκια. Ότι καλά κάνουν οι τράπεζες και βγάζουν στον πλειστηριασμό τα ακίνητα του κόσμου, διότι όσοι δεν πληρώνουν είναι ...μπαταξήδες. Επί λέξει!!!

Ο Κόλμερ υιοθέτησε πλήρως την φράση του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος απεκάλεσε μπαταξήδες τα θύματα της τραπεζικής τοκογλυφίας.

Ο Κόλμερ δικαιολόγησε τον τοκογλυφικό ανατοκισμό με το γελοίο επιχείρημα ότι πρέπει να πληρωθούν οι καταθέτες το επιτόκιό τους. Μα οι καταθέτες λαμβάνουν αρνητικό επιτόκιο, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Κόλμερ.

Επιπλέον, είπε, να μην παίρνουν δάνεια όσοι δεν είναι σίγουροι ότι θα τα αποπληρώσουν, και καλώς παθαίνουν ό,τι παθαίνουν. Και κατέληξε ότι δεν υπάρχουν πανωτόκια, και ότι αυτοί που σήκωσαν το λάβαρο κατά των πανωτοκίων πάνε να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα!!! Ό,τι ακριβώς λένε οι χριστιανοί μεγαλοτραπεζίτες για να δικαιολογήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, τα επαναλαμβάνει αυτολεξεί ο Κόλμερ.

Σαν να λέει στον Ελληνικό Λαό, «ή καθίστε να σας κλέβουν οι τράπεζες ή αλλιώς θα είστε υπεύθυνοι για την διάλυση του τραπεζικού συστήματος...».

Σε όλες τις εκπομπές στο High-tv, το μόνο σωστό που έχει πει ο Κόλμερ είναι ότι με την εισαγωγή του ευρώ οι 100 δραχμές εξισώθηκαν στην αντίληψη των καταναλωτών με 1 ευρώ. Δηλαδή είχαμε αύξηση 240%. Πέραν αυτής της αληθείας τα υπόλοιπα είναι σοφίσματα, μισές αλήθειες και ολόκληρα ψεύδη.

Οι χριστιανοί οικονομολόγοι ορίζουν τον ανταγωνισμό ως διολίσθηση του γενικού βιοτικού επιπέδου και όχι ως βελτίωση του γενικού βιοτικού επιπέδου. Επιβάλλουν μειώσεις δασμών και μισθών, αλλά ποτέ μειώσεις φορολογικών συντελεστών και τιμών.

Αν τους πεις ότι πρέπει να μειώσουν τους φόρους, θα σου πουν υποκριτικώς ότι έτσι το κράτος δεν θα μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική, λες και η κοινωνική πολιτική εξαρτάται από τους επιβαλλομένους φόρους. Αν τους πεις για μειώσεις τιμών, θα σου πουν υποκριτικώς ότι αυτό αντιβαίνει στην ελεύθερη αγορά.

Οι χριστιανοί οικονομολόγοι προσπαθούν συνεχώς να μειώσουν το κόστος εργασίας, δηλαδή να αυξήσουν το κόστος διαβιώσεως. Οι Έλληνες οικονομολόγοι προσπαθούν να αυξήσουν το κόστος εργασίας, δηλαδή να μειώσουν το κόστος διαβιώσεως.

Υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Ελλήνων και χριστιανών οικονομολόγων. Όσο πιό γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός Λαός και απογαλακτισθεί από την επιρροή των χριστιανών διανοουμένων, τόσο πιό γρήγορα θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του.

Δεν υπάρχουν χριστιανοί πατριώτες και χριστιανοί μη-πατριώτες. Υπάρχουν μόνον χριστιανοί μισέλληνες. 

 

Γλαύκων Κοσμίδης

7η Ισταμένου μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα