:: ::

 
 
 

                             

                                   Ω Θεέ μου, τί φρίκη!

 

 

Οι περίοικοι φώναζαν τρομοκρατημένοι. Το θέαμα ήταν φρικτό. Οι κουκουλοφόροι τον έκαψαν ζωντανό. Ο καθηγητής τυλίχτηκε στις φλόγες χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες αλλά ήταν αδύνατο. Οι κουκουλοφόροι έκαψαν το αυτοκίνητο και την οικία του. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι χρησιμοποίησαν για στουπί μία Ελληνική σημαία. Το σύμβολο που μισούσε περισσότερο απ’ όλα.

Η οικία του καθηγητού έγινε παρανάλωμα του πυρός. Έκαψαν τα βιβλία του και τις επιστημονικές εργασίες του. Δεν άφησαν τίποτε για να τον θυμίζει στις επόμενες γενεές. Κάποιοι έγραψαν στους τοίχους ότι ήταν ένα ανθρώπινο σκουπίδι. Ένας κουκουλοφόρος ειρωνεύτηκε τον νεκρό καθηγητή. Είπε, δεν πειράζει, το παλτό που φόραγε ήταν ένα κουρελόπανο.  

Αλλά γιατί τον έκαψαν ζωντανό; Οι εφημερίδες έγραψαν για έναν καθηγητή πανεπιστημίου γνωστό για τις ρατσιστικές και μισελληνικές του απόψεις. Ανήκε στην σταλινική φράξια των διανοουμένων που θέλουν να εξολοθρευτεί ο Ελληνισμός. Όταν οι κουκουλοφόροι έκαιγαν την Ελληνική σημαία είχε πει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, η Ελληνική σημαία είναι ένα κουρελόπανο. Ήταν ένας στυγνός μισέλλην.

Ο καθηγητής δεν είχε μάθει τίποτε στην ζωή του. Δεν έμαθε ότι για να επικρατήσει το κακό αρκεί οι καλοί άνθρωποι να αδρανήσουν. Τόσον καιρό όταν καιγόταν η Ελληνική σημαία, δεν αδιαφορούσε απλώς, επικροτούσε τους μισέλληνες εμπρηστές του εθνικού συμβόλου. Τους υπέθαλπε με τις δηλώσεις του. Ο μισελληνισμός του τού έδινε μία αρρωστημένη ικανοποίηση.

Αλλοίμονο! Νόμιζε ότι αυτός δεν κινδυνεύει. Θεωρούσε ότι οι κουκουλοφόροι που καίνε τα πανεπιστήμια και τις Ελληνικές σημαίες, θα τον προστατεύσουν ή τουλάχιστον δεν θα τον πειράξουν. Νόμιζε ότι θα σταματούσαν μόνον στο κάψιμο της Ελληνικής σημαίας. Δεν είχε την διορατικότητα να αντιληφθεί ότι αν σήμερα καίνε την Ελληνική σημαία και το πανεπιστήμιο, αύριο θα κάψουν τον ίδιο και τα βιβλία του.

Ήταν άξιος ο μισθός των πράξεών του; ρώτησε ένας δημοσιογράφος. Ίσως. Άλλωστε την απάντηση την έδωσαν οι κουκουλοφόροι που τόσες δεκαετίες υπέθαλπε, τον αποκάλεσαν ανθρώπινο σκουπίδι. Αυτό ίσως χαρακτηρίζει όσους αποκαλούν την Ελληνική σημαία κουρελόπανο.

Τ. Λ.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα