:: ::

 
 
 

                        

                       Φυσικός καθαρμός από τα μιάσματα

 

Ο Θειότερος Νόμος της αδήριτης Ανάγκης είναι ο Κοσμικός Νόμος της απαρασάλευτης τάξης και του τρόπου διατήρησής της. Ο άνθρωπος που είτε εκουσίως είτε ακουσίως την διασαλεύει διαπράττει Ύβρι και σε απροσδιόριστο γι αυτόν χρόνο δέχεται την τιμωρία της Νεμέσεως.

Αλέθουν αργά οι μύλοι των Θεών, διαμηνύει ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Αυτά είναι τα δεινά τα τόσο σύμφυτα με τον ανθρώπινο βίο που ώρισε ο Πατέρας των Θεών να ακολουθούν τους ανθρώπους μετά την απόπειρα τους να τον ξεγελάσουν στην νομή των σφαγίων. Η Ύβρις διαπράττεται από την Άττη, την αφροσύνη που είναι πάντα αποτέλεσμα αλόγων, ανεξέλεγκτων παθών ή απερίσκεπτης συγκατάθεσης σε μία γνώμη (αμαρτία).

Η Ύβρις προκαλεί την Δίκη, τα Δεινά που δια μέσου των οποίων επέρχεται η τιμωρία της Νεμέσεως. Οι λαοί στερούμενοι σήμερα της Ιεράς Παραδοσιακής Μυήσεως λόγω της ναζωραϊκής γενοκτονίας, στερούμενοι της φιλοσοφικής παιδείας εξ αιτίας του εθνοκτόνου ναζωραϊκού δόγματος, μένουν άοπλοι και αβοήθητοι με μόνο οδηγό την σφαλερή ανθρώπινη κρίση ή την κοπιώδη εμπειρία.

Οι αμαρτίες και τα πάθη λόγω της εγγενούς μεταδοτικότητας και σωρευτικότητας τείνουν να ισχυροποιούνται και να κατακάθονται στον χώρο ως ακαθαρσία, αλλά και στις ανθρώπινες ψυχές ως κηλίδα. Αυτό είναι το λεγόμενο μίασμα που μεταφέρεται κληρονομικά από γενεά σε γενεά και φέρνει ανίατες ασθένειες αλλά και καταστροφικά πνεύματα για όλη την ανθρωπότητα. Είναι το μίασμα που κατακάθεται σε μια πόλη, σε μια χώρα, και φέρνει τις συμφορές της και τους εχθρούς της.

Αυτό το μίασμα μεγαλώνει τις αντιπάθειες, εγείρει μίση, προκαλεί τις εισβολές από τα γύρω Έθνη, που η Ανάγκη με κάποια αφορμή ή πρόφαση κατευθύνει ορμητικά για να αποδώσει Δίκη.

Είναι η Άττη που κατέστρεψε τον Μήδο στον Μαραθώνα, την Σαλαμίνα και τις Πλαταιές. Το Κυλώνειο Άγος και το Ταινάρου Άγος  έφερε την έριδα Αθηνών και Σπάρτης, προξένησε τις αποστασίες των συμμαχικών πόλεων, ως αίτια και αφορμές του Πελλοπονησιακού πολέμου. Η αφροσύνη που δεν τερμάτισε την αδελφοκτονία και το αίμα χιλιάδων νεκρών έφερε την Μακεδονική ηγεμονία. Είναι η ίδια αφροσύνη των Επιγόνων που έφερε τον αλληλοσπαραγμό και την Ρωμαϊκή αρβύλη. Είναι τα Ρωμαϊκά πάθη και η μεγίστη αμαρτία της Αθεΐας που έφερε την χριστιανική πανώλη.

Σήμερα, σύσσωμοι οι ναζωραίοι και μια μερίδα ξεπουλημένων και πλανεμένων Εθνικών αρνούνται την ίδρυση Ελληνικών Σχολών Θεολογικών Μελετών και την εκπαίδευση Ιερέων ώστε να τελούνται σωτήριοι Καθαρμοί και Εναγισμοί. Τώρα που ο ναζωραϊκός ζυγός μιαίνει περισσότερο από ποτέ, ως Έλληνες έχουμε ανάγκη της γνώσης του ατομικού Καθαρμού και χρέος την διάδοσή του, ώστε να αποφύγουμε τα Τιτάνεια Δεινά που συσσωρεύει ο Νόμος της Ανάγκης επάνω μας.

Ο άνθρωπος ως υιός της γήινης μητέρας, είναι φορέας των τεσσάρων στοιχείων της που τον θρέφουν αλλά και τον καθάρουν. Τα μιάσματα βρίσκουν κατοικία στο σώμα και το πνεύμα. Όπως το σώμα πρέπει να είναι υγιές και καθαρό για να ενοικεί το πνεύμα αποτελώντας τον Ναό του, έτσι και το πνεύμα πρέπει να είναι καθαρό και υγιές ώστε ο προστάτης Δαίμων εαυτού να μην το εγκαταλείψει.

 

Καθαρμός του Ανέμου

Ανανεώστε τον εαυτό σας με νηστεία στην αρχή την Νουμηνίας (νέα Σελήνη). Δεηθείτε  στην προφιλέστερη Θεότητα αποφεύγοντας κατά την διάρκεια του καθαρμού την κοινωνία με άφρωνες ανθρώπους. Αναζητείστε τον φρέσκο αέρα των δασών και βρείτε πνευματικά  τους Δαίμονες και τις Νύμφες του Αιόλου. Απεκδυθείτε των ρούχων και των υποδημάτων και τρέξτε μέχρι ο αέρας να εισέλθει στους πνεύμονές σας και να καθαρίσει τις κακοσμίες και τις ακαθαρσίες όπως ο καπνός της φωτιάς χάνεται με το στροβίλισμα του ανέμου. Αφήστε τον αέρα  να αγκαλιάσει το σώμα σας και να το εξαγνίσει με το γλυκό του άρωμα.

 

Καθαρμός του Ύδατος

Αναζητείστε το ρέον ύδωρ των πηγών και των ποταμών ή το ιαματικό της θαλάσσης. Αναζητείστε πνευματικά τις Νηρηίδες και τους Τρίτωνες του Ποσειδώνος. Αφεθείτε στα περικυκλωτικά τους χέρια και εναρμονείστε τον ρυθμό της αναπνοής σας με τον παγκόσμιο ρυθμό του υδάτινου στοιχείου.

Οι Νηρηίδες και οι Τρίτωνες θα αποβάλλουν όλα τις δυσοσμίες και όλες οι ακαθαρσίες θα ρεύσουν έξω από εσάς, και θα σας περιβάλλει το γλυκό ρέων άρωμά τους. Αφήστε τον δαίμονα του πόσιμου νερού να εισέλθει μέσα σας για να γίνετε καθαροί σαν το ποταμίσιο αφρό.

Αφήστε το χλιαρό νερό να εισέλθει στο έντερό σας ώστε το νερό να καθαρίσει τα ενδότερα σπλάχνα σας. Δεηθείτε στη προσφιλέστερη υδάτινη Θεότητα καθώς το νερό θα αποβάλλει τις συσσωρευμένες ακαθαρσίες και τα τιτανικά κατάλοιπα από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευθεί μέσα σας. Συνεχίστε την νηστεία παράλληλα με τον καθαρμό του νερού μέχρι το νερό που εξέρχεται από τα ενδότερά σας να είναι καθαρό ως ο αφρός του ποταμού.

 

Καθαρμός του Πυρός

Αναζητείστε τις θερμές ακτίνες του Ηλιακού Φωτός. Βρείτε πνευματικά τις ακτίνες του Φοίβου και δεηθείτε την αρωγή τους. Απεκδυθείτε των ρούχων και των υποδημάτων σας και αφήστε την Ίριδα να αγκαλιάσει το σώμα σας. Εισπνεύστε την θέρμη του Φοίβου και εναρμονείστε την αναπνοή σας με τον ρυθμό του Συμπαντικού Λόγου. Αφήστε την Απολλώνεια Ακτίνα να εισέλθει μέσα σας και να πυρώσει τις ακαθαρσίες εσωτερικά. Η Ίρις θα κάψει όλες τις ακαθαρσίες και θα σας περιβάλλει με το γλυκό της άρωμα καθώς θα λουστείτε στο Πύρινο Φώς της.

 

Καθαρμός της Γής

Αναζητείστε τα βραχώδη οστά της Γής και την χωμάτινη σάρκα της. Βρείτε πνευματικά τους Σειληνούς του Πανός και τους Κενταύρους και δεηθείτε ευλαβικά αποδίδοντας τιμές. Βυθιστείτε σε αργιλώδη θειούχα λάσπη και η αγκαλιά της Γαίας θα βγάλει από τα κόκκαλά σας του πόνους και τις ακαθαρσίες. Στο τέλος της νηστείας εισπνεύστε τον ατμό θερμού γάλακτος και πιείτε αναγεννώμενοι όπως τα νήπια που θηλάζουν από τον μαστό της μητέρας και ο Ιδαίος Ζεύς από την Αμάλθεια.

Αφεθείτε με υπομονή στην εμετική διάθεση και μην την πολεμήσετε. Έτσι θα αποβάλλετε και το τελευταίο ίχνος μιάσματος που έχει κατακάτσει μέσα σας, και θα επανακτήσετε τον Ναό του σώματος και την κατοικία του Δαίμονος εαυτού το πνεύμα σας.

Η δύναμη των μιασμάτων από τα πάθη και τις αμαρτίες θα αποχωρήσουν βιαστικά από τον Ναό σας. Οι πνεύμονές σας και η αναπνοή σας θα γίνουν καθαροί όπως των αρωματικών λουλουδιών από την ισχύ του ανέμου. Το αίμα και τα σπλάχνα σας θα γίνουν καθαρά όπως ο ποταμίσιος αφρός από την ισχύ του νερού.

Τα μάτια σας θα γίνουν λαμπερά και φωτεινά όσο ο ήλιος από την ισχύ του πυρός. Το δέρμα σας και τα κόκκαλα θα λάμψουν σαν την σάρκα των καρπών και θα γίνουν σφριγηλά από την ισχύ της Γαίας. Η αναπνοή, η σάρκα, το αίμα σας και τα οστά σας θα γίνουν ένα με τον ρυθμό της αναπνοής, της σάρκας των οστών και των χυμών της Μητέρας Γής προτού αγκαλιαστείτε από τον ρυθμό του Πατέρα Ουρανού.

Αδέρφια σας μετά θα είναι μόνο οι καθαρμένοι και θα αποφεύγετε τους τοξινωμένους ναζωραίους και του κρεοφάγους υλιστές διότι είναι μιαροί. Οι καθαροί από το μίασμα θα είναι περισσότερο αδέρφια από ότι οι αδερφοί εξ αίματος.

Αυτός είναι ο φυσικός Καθαρμός όπως δίδαξε στο Καρμήλειο όρος ο Θείος Πυθαγόρας. 

 

Μεγιστίας-Δωδωναίος Κήρυξ 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα