:: ::

 
 
 

 

Ηλεκτρονικές αγορές ανάλωσης ιδεών: οι κατακόμβες των Εθνικών

 

Είναι ποτέ δυνατόν μέσα από τα λαγούμια να κάνεις Κίνημα; Όταν τα σκοτάδια και η λάσπη σου έχει γίνει δεύτερη φύση; Πώς θα βγούν οι τυφλοπόντικες με τους κόκκινους οφθαλμούς στο φώς χωρίς να τυφλωθούν;

Ωρισμένοι Εθνικοί ανίκανοι να παρουσιάσουν πρόταση στα καίρια ζητήματα του σύγχρονου βίου προτιμούν το ανεύθυνο ψιλολόϊ. Ανήμποροι να αναλάβουν κοινωνικό έργο αποτίναξης του βυζαντινού ζυγού βαπτίζουν τον εισβολέα συνάνθρωπο.

Φοβισμένοι να πάρουν αποφάσεις για την ζωή τους, τις καταδικάζουν ως ανθελληνικές ή τις μεταθέτουν σε ένα αόριστο αύριο που δεν θα περιλαμβάνει τα τεμπέλικα κορμιά τους. Διαλεκτικοί όσο χρειάζεται για να ξεφύγουν από την καθερινή μιζέρια και για να διατηρήσουν μία ψευτο-δημοκρατική εικόνα. Μια διαλεκτικότητα που διαδέχεται το εκρηκτικό μένος στην επιχειρηματολογία που την ξεσκεπάζει. Στα σκοτάδια δημιουργούν συμμαχίες και πολέμους, αρκεί να μείνουν στην ακινδυνότητα που τους παρέχουν.

Μπορεί να τους ακούσετε να βρίζουν το χριστιανικό κατεστημένο στο σπίτι τους όταν στην δουλειά ή στον δρόμο δεν θα τολμήσουν να δηλώσουν Εθνικοί. Πού χρόνος για θρησκευτική πρακτική;

Στις ηλεκτρονικές κατακόμβες τους θα παραμορφώσουν τον Ελληνισμό σε ότι καλύπτει την γύμνια του καθενός. Ταπεινωμένοι πολεμοκάπηλοι, ηδονοθήρες, ασήμαντοι διανοουμενίσκοι, εναλλακτικοί παγανιστές, θα τον ιδιοποιηθούν επειδή συνέπεσε να γεννηθούν εδώ.

Στις ηλεκτρονικές κατακόμβες τους θα ορίσουν τον Ελληνισμό σε ότι διαφέρει από τον χριστιανισμό, ενώ την ίδια ώρα θα καταγγέλουν ότι όλα όσα ο χριστιανισμός κατέχει είναι κλεμμένα από τον Ελληνισμό. Μιμητικά πιθήκια, θα ανεβάσουν στις εικονικές αγορές τους, αυθαίρετα δημοψηφίσματα που κανείς δεν τα ζήτησε. Καμμιά Αρχή, εκλεγμένη ή μη, δεν τα έλεγξε για την χρησιμότητά τους μόνο και μόνο για να βιώσουν την ισχύ της λαοκρατίας. Είναι Ιακωβίνοι με Ελληνικό μανδύα.

Απείθαρχοι, φωνακλάδες, ημιμαθείς, αμετροεπείς διδασκαλίζουν κομπάζοντας. Ιδιοποιούνται μορφές και πρόσωπα αρκεί να ταιριάζουν με τις επιδιώξεις τους. Προλετάριοι-φασίστες-εθνικιστές περιβάλλονται Ελληνικότητα για να ωραιοποιήσουν τα δικαιολογημένα κενά τους. Κανείς δεν νοιώθει μικρός μπροστά στην Ελληνικόητα. Όλοι την κατέχουν επάξια. Άλλος στο πνεύμα, άλλος στα γονίδια. Ικανοί συζητητές του κενού. Φλυαρούν για το Θείο λες και περιμένει τον ορισμό τους ή μπορεί να ερμηνευτεί ευσεβέστερα και πληρέστερα από τα σημερινά σκύβαλα.

Ταυτοποιημένοι σε ομάδες, έκαστος σε μια δική του κατακόμβη επισκέπτεται μια άλλη από πλήξη ή για να κοκορομαχήσει. Δεν θα πολεμήσουν τον χριστανό δυνάστη. Όχι, αφού η αυτοθεώρηση του φιλοσόφου δεν τους το επιτρέπει να ξεπέσουν σε αγώνα. Και ο χριστιανός δεσπότης, μακάριος, αλλάζει πλευρό.

Αυτοχρίζονται συνεχιστές των αγωνιστών Προγόνων και διαδηλώνουν για την παγκόσμια ειρήνη ενώνοντας την φωνή τους με την εκάστοτε νικήτρια των καλλιστείων. Επαίρονται των νικηφόρων μαχών κατά της ανατολικής αλαζονείας και είναι υπέρμαχοι της κατάργησης των συνόρων και διακρίσεων. Άλλοτε μάχονται τον διεθνισμό και ονειρεύονται κοινοτική ζωή σε θρησκευτικά κάμπινγκ.

Δεν τους ενδιαφέρει το θρηκευτικό ήθος της κοινωνίας αλλά η πολιτική απόχρωση που θα πάρει. Θέλουν να ζήσουν ως Έλληνες, αλλά χωρίς θρησκεία! Θέλουν να πάρουν την Πόλη με τον  «συνάνθρωπο-χριστιανό» αλλά να μην γίνει χριστιανική η Αγία Σοφία.

Μισούν τον χριστιανό και θαυμάζουν τον άθεο που τον έφερε πάνω στο σβέρκο τους. Αρκεί να έχει ευγλωτία. Πιστεύουν ότι οι ηλεκτρονικές κατακόμβες τους μπορούν να αντικαταστήσουν το Εθνικό σύστημα Παιδείας, που έχει καταλάβει ο χριστιανός δυνάστης. Διαφωνούν με την χριστιανική παιδεία που εκχριστιανίζει αλλά δεν θα κάνουν τίποτε γι’ αυτό.

Περιμένουν ευνοϊκότερους-εισαγόμενους νόμους για να συνομιλούν στην ακίνδυνη κατακόμβη. Έχουν την εντύπωση ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τα λαγούμια τους και μια μέρα θα νομοθετήσει υπέρ αυτών. Αν μια μέρα έρθουν οι ευνοϊκές νομοθεσίες δεν θα ξέρουν τί να τις κάνουν αφού αυτές θα αφορούν κοινωνικές ομάδες και όχι ομάδες ειδικών ενδιαφερόντων.

Ήπιοι, χλιαροί, χαδιάρηδες επιζητούν μόνο την συντροφιά και την παρέα που την βαπτίζουν φιλότητα για να μην χάσουν από επίπεδο. Δεν θα βγουν στον δρόμο για την καταστροφή στο Μακρυγιάννη ή την αποκαθήλωση του Παρθενώνα, αλλά θα καταδικάσουν λεκτικά όλη την κοινωνία που δεν το πράττει.

Δεν θα μοιράσουν έντυπα ούτε στην γειτονιά τους για να μην τους περάσουν για Ιεχωβάδες. Δεν θα αφισοκολλήσουν για ένα συνέδριο γιατί απλά δεν κάνουν συνέδρια. Δεν θα τοιχοκολήσουν για μια διάλεξη για να μην λερώσουν τις κολώνες. Παρ’ όλα αυτά νομίζουν ότι είναι ο εφιάλτης του χριστιανού. Θα μιλήσουν για ομόνοια, αμφικτιονίες,  Ιεροπραξίες και άλλες ωραίες λέξεις, που ξεσηκώνουν κατά καιρούς, αρκεί να γίνουν επίσημα από το υλιστικό κράτος. Δηλώνουν αντικρατιστές αλλά με σθένος προστατεύουν το κράτος από τις ακραίες φωνές.  

Ποιός είναι ο τυφλοπόντικας της κατακόμβης; Είναι ένας παρδαλός χριστιανός!

 Ο γάϊδαρος του Αισώπου που καμαρώνει νομίζοντας ότι το πλήθος χειροκροτεί αυτόν και όχι το άγαλμα που κουβαλάει στην ράχη του. 

 

Δέξιππος

10η Μεσούντος μηνός Ανθεστηριώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα