:: ::

 
 
 

 

        Μας καίνε τα Ιερά στην Ολυμπία, τώρα αγώνας υπέρ Πάντων!

 

Με απόλυτο σεβασμό προς τις τραγικές απώλειες των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και κυρίως στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο, θα ήθελα να εστιάσω με οργή όλη την σκέψη των Ελλήνων στην Ιερή Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και το τέμενος όπου ανεγέρθη ο περίλαμπρος Ναός του Διός.

Οι φλόγες ξεκίνησαν και κατέτρωγαν τις δασικές εκτάσεις της χώρας εκτοπίζοντας από τις κατοικίες τους κατοίκους και τις Νύμφες των δασών. Στην όλη τραγωδία της απώλειας, την αποκορύφωση έφεραν οι λίστες των νεκρών και των τραυματισμένων. Ήδη όμως από τις πρώτες μέρες, διατυπώθηκαν φόβοι ότι η φωτιά έχει σοβαρές πιθανότητες να εξαπλωθεί και να κατευθυνθεί προς άλλες περιοχές και κυρίως προς την Ολυμπία, ένα από τα κέντρα του Ελληνισμού και του Παγκόσμιου Πολιτισμού, πηγή υπερηφάνειας του Γένους και ένδειξη ανωτερότητας των ελεύθερων Ελλήνων έναντι των βαρβάρων. Η χριστιανική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τις πυρκαγιές αλλά δεν πρόλαβε καν να περισώσει το δάσος της Ολυμπίας.

Τότε ακούστηκε η είδηση: «Οι φλόγες γλείφουν την Αρχαία Ολυμπία!». Ρίγη καταλαμβάνουν το σώμα μου. Μένω στη βόρεια Ελλάδα και όμως η ψυχή ποθεί να βρεθεί στο Ιερό του Διός και στο στάδιο, να αφουγκραστεί τον παλμό του ένδοξου παρελθόντος και να ελευθερωθεί από το σώμα μου αν οι φλόγες αποφασίσουν να αναλώσουν τα λείψανα του Ελληνικού πνεύματος.

Σε μια σκηνή που προβλήθηκε, είδα δυο-τρεις παπάδες των ναζωραίων με σταυρούς και πετραχήλια να ευλογούν την φωτιά και τότε ο Απόλλων με φώτισε... μοναστήρια... Γιατί άραγε σε όλες τις φωτιές υπάρχει και από ένας τέτοιος θεομίσητος χώρος; Η φωτιά πλησιάζει την Ολυμπία, η ολιγωρία δεν έχει όρια και τότε ακούω μια είδηση: «Ενώ η φωτιά κατευθυνόταν στον αρχαιολογικό χώρο, ο αέρας φύσηξε αντίθετα και άλλαξε την πορεία της φωτιάς»... Έτρεξα αμέσως και δόξασα τον Παντοκράτορα Δία αλλά η χαρά μου έφυγε μόλις έμαθα ότι η φωτιά ξανακατευθύνεται στα Πατρώα Ιερά. Τότε όμως έμαθα ότι οι φλόγες αν και έκαψαν μεγάλο τμήμα του άλσους, δεν άγγιξαν τα Ιερά και Όσια της Απολλώνιας Φυλής.

Οι ναζωραϊκές αρχές κατέφθασαν αργοπορημένα τελικά και έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά. Όμως οι ίδιες ναζωραϊκές αρχές τις προκάλεσαν. Αυτά τα ερείπια, αυτές τις υπέροχες κολώνες και τα άριστα αισθητικά αγάλματα, οι Έλληνες τα πονούν πέρα από το ανθρώπινο μέτρο. Για τους ναζωραίους είναι απλά ένας χώρος για να τρώνε το φαγητό τους, όμως για εμάς είναι οι Τόποι όπου δοξάζουμε τους Αθάνατους Θεούς και Θεές των Ελλήνων! Οι ναζωραίοι κατακτητές όμως το ήξεραν καλά αυτό.

Μόλις έμαθα ότι ενώ η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχος και θα σωζόταν ακόμη και το άλσος, τότε έμαθα ότι τα καναντέρ και τα ελικόπτερα παρά τις κραυγές των πυροσβεστών δεν έμειναν να εξαλείψουν πλήρως τον κίνδυνο. Μπορεί να παρεξηγήσετε την δεκαεπτάχρονη φωνή μου αλλά βαθιά μέσα μου είμαι σίγουρος πως για αυτήν την αποχώρηση των πυροσβεστικών μέσων ευθύνονται οι ναζωραίοι. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να μας χτυπήσουν αλλά η Θεία Οργή θα είναι αμείλικτη και οι Κεραυνοί θα φωτίσουν τον ουρανό πάνω από τον Όλυμπο! Κάηκε η Ιερή Δάφνη της Ολυμπίας, ας καούν και οι ορδές των βεβήλων! Κάηκε η Ολυμπία, ας καούν όλα τα εκμαυλιστήρια των ναζωραίων! Ένας ναός δικός μας, χίλιοι δικοί τους!

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτόν τον εξευτελισμό; Ως πότε θα ανεχόμαστε το ένα θανατηφόρο κτύπημα μετά το άλλο από την μισελληνική τους αίρεση; Όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο και αυτήν την σελίδα-ξέρω ότι είστε πολλοί-σας καλώ! Δώστε ένα τέλος σε όλα αυτά τα εγκλήματα και αυτές τις προσβολές! Ας αφήσουμε την Δύναμη και την Δόξα των Ελλήνων να λάμψει! Εμπρός παιδιά των Ελλήνων! Ελευθερώστε την πατρίδα μας, τις γυναίκες και τα παιδιά μας! Πολεμήστε για τα Πατρώα Ιερά και τους Προγόνους! Τώρα αγώνας υπέρ Πάντων! Οι Θεοί είναι μαζί μας!

Ο Άρης ακονίζει το σπαθί του στο Εργαστήριο του Ηφαίστου! Η Αθηνά υψώνει το δόρυ και την ασπίδα της για την μάχη! Ο Απόλλων και η Άρτεμις δηλητηριάζουν τις άκρες των βελών που θα τρυπήσουν τα σώματα των βαρβάρων! Οι κεραυνοί του Διός σχίζουν τους Αιθέρες! Ας δοξάσουμε το Όνομά Τους!

Στο βυζάντιο οι ναζωραίοι μας έκαιγαν ζωντανούς, τώρα ξανακαίνε τα Ιερά μας και τους ανθρώπους του Έθνους μας! Ας γκρεμιστούν τα εκμαυλιστήριά τους! Δεν με λένε Ενδυμίωνα μόνο για να καμαρώνω, αλλά και για να πολεμάω για την δόξα της Ελληνικής Φυλής!

 

Ενδυμίων 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα