:: ::

 
 
 

 

Μία ημέρα, ύστερα από την μεγάλη νίκη, η Ιστορία θα γράφεται ως εξής...

 

Οι χριστιανοί διαμαρτύρονται για τους Ελληνικούς Ναούς που έχουν κτιστεί πάνω στις γκρεμισμένες εκκλησίες. Μα αν δεν γινόταν αυτό θα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Τώρα, με αυτή την λύση, τους διατηρήσαμε μετατρέποντας τους σε χώρους Ελληνικής Λατρείας.

Διαμαρτύρονται ψευδόμενοι λέγοντες ότι οι αυτοκράτορες τους κατεδίωξαν. Ότι τους έκαιγαν στην πυρά και ότι κατεστράφησαν πολλά χριστιανικά βιβλία στην πυρά. Ψεύδος. Η αλήθεια είναι ότι ο Ελληνισμός έσωσε τον χριστιανισμό. Οι Έλληνες Φιλόσοφοι διδάχθηκαν από τους χριστιανούς και κράτησαν ότι τους ήταν χρήσιμο. Οι αυτοκράτορες απαγόρευσαν μόνο την λατρεία των ειδώλων του Τζεσουά και όχι τα χριστιανικά γράμματα και τις τέχνες.

Ο Ελληνισμός ρίζωσε όπου υπήρχε χριστιανικός πολιτισμός.

Οι χριστιανοί παπάδες κατηγορούν τον Ελληνισμό για την παρακμή και τον αφανισμό του χριστιανισμού. Ισχυρίζονται ότι ο Ελληνισμός με τις ιδέες του κατέστρεψε το χριστιανικό δόγμα και τις χριστιανικές αξίες. Αλλά ο χριστιανισμός ευρίσκετο ήδη σε κατάσταση αποσυνθέσεως. Οι χριστιανοί άγιοι οικοδόμησαν τους Ναούς του Διός γκρεμίζοντας την πλάνη του Τζεσουά.

Το να επισημάνουμε τους λόγους της αυτοφθοράς του χριστιανισμού είναι προϋπόθεση για μια Εθνική Αναγέννηση, γιατί ό,τι ίσχυε παλιά ισχύει και σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να συνδυάσουμε την παρακμή του χριστιανισμού με τον Ελληνισμό(δεν κατέστρεψε ο Ελληνισμός τον χριστιανισμό όπως ισχυρίζονται κάποιοι), γιατί η χριστιανική παρακμή και το πνευματικό αδιέξοδο της χριστιανικής ψυχής εμφανίζεται και εξελίσσεται αιώνες πριν την εμφάνιση του Διονύσου αγκαλιάζοντας όλες τις πλευρές του βίου και της ψυχής του χριστιανού.

Όταν ο Θεός Διόνυσος αποκαλύπτεται με την Επιφάνεια, ο χριστιανισμός ήταν σε αδιέξοδο και παρακμή αιώνων. Είναι φανερό πως ο χριστιανισμός με τα δικά του μέσα δεν μπορούσε να ξεφύγει από το αδιέξοδο. Επειδή η χριστιανική ψυχή μπορεί λόγω της παιδείας της να συνειδητοποιεί το αδιέξοδό της, και επειδή έχει μάθει να ερευνά, αντιλαμβάνεται πιο εύκολα από τους ανθρώπους άλλων πολιτισμών την μεγάλη ευκαιρία που δίνει σ' όλους τους ανθρώπους ο Θεός Διόνυσος, ο υιός του Διός. Ξέφυγε από το αδιέξοδο γκρεμίζοντας το σκότος που την περιέβαλε.

Ο χριστιανισμός όταν δέχθηκε τον Διόνυσο πραγματοποίησε ένα μεγάλο έργο. Την οικοδόμηση της Εκκλησίας του Διονύσου. Αμέτρητοι χριστιανοίμάρτυρες και άγιοι στους πρώτους αιώνες της διαδόσεως του Ελληνισμού, με τη δράση τους, την πίστη τους, το αίμα τους οικοδομούν την Εκκλησία του Διονύσου. Σε συνδυασμό μ' αυτό το έργο, αυτήν την εποχή μέσα στην χριστιανική ψυχή συντελείται μια μεγάλη πνευματική επανάσταση. Η πίστη μετατρέπεται σε γνώση, για τον εξαθλιωμένο χριστιανό.

Την λύση του προβλήματος της ανθρώπινης ψυχής δεν μας την δίνει ο χριστιανός άγιος αλλά ο Έλληνας φιλόσοφος. Οι Έλληνες φιλόσοφοι έχουν εκπονήσει μία μέθοδο θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής. Ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής είναι η έρευνα. Και κυρίως η βιωματική σχέση με τους Πατρώους Θεούς.

Χωρίς αυτήν την σχέση, η οποία περνάει από πολλά στάδια και αναβαθμούς, τίποτα δεν είναι δυνατόν. Το δεύτερο σημείο που έχει τεράστια σημασία είναι η θέληση να γεννηθεί μέσα μας η απέραντη, η απεριόριστη αγάπη για την γνώση, η οποία αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα. Η αγάπη αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την «χριστιανική αγάπη» του συναισθήματος που μας κρατάει εξαρτημένους απ’ ό,τι έχουμε ανάγκη. Αντίθετα η απέραντη αγάπη για την σοφία, μας δίνει απέραντη ελευθερία και αυτάρκεια και μας μετατρέπει σε δημιουργούς.

Οι Έλληνες φιλόσοφοι δημιούργησαν μια πλούσια κληρονομιά, η οποία δυστυχώς ήταν άγνωστη μέχρι πρότινος σε πολλούς χριστιανούς.

Σήμερα ζούμε μια εποχή που πολλούς απελπίζει. Όλα τα νοήματα που θέλησε να υψώσει η ανθρώπινη έπαρση έχουν καταπέσει στερημένα από αξία. Όλες οι διαδρομές έχουν διανυθεί πολλές φορές. Όλες οι πιθανότητες και τα ενδεχόμενα έχουν ερευνηθεί λεπτομερειακά και δεν έχει βρεθεί λύση στο ανθρώπινο πρόβλημα.

Τί θα παρηγορήσει την ανθρώπινη ψυχή; Τι θα την καθαρίσει από τα πάθη; Τί θα τη θρέψει και αναπτύξει; Κανένας άγιος, κανένας χριστιανός παπάς δεν έδωσε ποτέ πραγματική απάντηση.

Μόνον ο Ζεύς και οι πραγματικοί μαθητές Του, οι Ιεροφάντες. Πρέπει σήμερα να αναρωτηθούμε, τί κακό έφερε στον κόσμο η χριστιανική ψυχή και τί απέραντες δυστυχίες έφερε στον κόσμο ο ραββίνος Τζεσουά. Ήταν ώρα να απαλλαγούμε από το ψεύδος και την άγνοια.

Πρέπει να κατανοήσουμε πώς και γιατί ο χριστιανισμός συναρμόστηκε και υπηρέτησε το Λόγο του Διός, ώστε σήμερα η πεμπτουσία του να είναι ενσωματωμένη αξεδιάλυτα στο λόγο και την πράξη των Φιλοσόφων.

Χριστιανοί όλου του κόσμου ενωθείτε κάτω από την Αγάπη για την Σοφία του Διός. Δεν έχετε να χάσετε τίποτε παρά μόνον τις πνευματικές αλυσίδες σας. 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

 
 

 Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις μας.
E-mail :
Εγγραφή (Subscribe)
Διαγραφή (Unsubscribe)