:: ::

 
 
 

               

                          Οι ιρλανδοί έσωσαν την Ευρώπη

 

Ο ιρλανδικός λαός ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που έγινε για την επικύρωση της συνθήκης της Λισσαβώνας, η οποία αποτελεί ένα μασκαρεμένο ευρωσύνταγμα.

Στην Ελλάδα οι ρωμιοί κυβερνώντες δεν ρώτησαν τους Έλληνες αν δέχονται να απεμπολήσουν την εθνική τους κυριαρχία, και να παραδώσουν όλη την εξουσία στους γραφειοκράτες των βρυξελλών. Οι ιρλανδοί όμως με το ΟΧΙ τους απέδειξαν ότι εκτός από εθνική υπερηφάνεια, διαθέτουν και πανευρωπαϊκό όνειρο. Κυριολεκτικώς έσωσαν την Ευρώπη από την δικτατορία του Μπαρόζο.

Μέχρι στιγμής το ευρωσύνταγμα έχει απορριφθεί από τους γάλλους, τους ολλανδούς και τους ιρλανδούς. Η λεγομένη «ευρωπαϊκή επιτροπή» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με το σύνηθες αποκρουστικό της ύφος, δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η επικύρωση της συνθήκης της Λισσαβώνας ασχέτως του ιρλανδικού ΟΧΙ, ενώ γνωρίζει πολύ καλώς ότι για να ισχύσει η συνθήκη θα πρέπει να επικυρωθεί και από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Αυτή η απαξίωση των ευρωπαϊκών εθνών είναι η καλύτερη απόδειξη και ομολογία για το μίσος που τρέφει η ομάδα του Μπαρόζο προς την δημοκρατία των πολιτών, την ελευθερία της σκέψεως, την ανεξαρτησία της γνώμης.

Η κηδεία της συνθήκης της Λισσαβώνας ετοιμάζεται από τα έθνη της Ευρώπης. Γρήγορα θα το συνειδητοποιήσει και η ομήγυρις του Μπαρόζο.

Εύξιππος ο Θραξ

4η Μεσούντος μηνός Σκιροφοριώνος, έτους 2784 μετά πρώτην Ολυμπιάδα  

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα