:: ::

 
 
 

 

                            Ο Ιούδας ήταν Έλληνας;

 

Συνεχώς οι ναζωραίοι υβρίζουν τον Ιούδα. Την επέτειο του πεσάχ καίνε ομοιώματά του, για να εξωτερικεύσουν το μίσος τους γι’ αυτόν τον μέγα φιλάνθρωπο.

Οι ναζωραίοι τον μισούν, αλλά γιατί; Διότι, λένε, πρόδωσε τον Τζεσουά, τον ιδρυτή της αιρέσεως των ναζωραίων. Έτσι αποφαίνονται οι αδαείς και οι επιδερμικώς σκεπτόμενοι.

Όμως έτσι αποκρύπτεται μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας: ο Ιούδας μπορεί να ήταν Έλληνας. Γιατί να αποκλείουμε μία τέτοια πιθανότητα; Όλα συνηγορούν στο ότι είχε Ελληνική Παιδεία. Ο Ιούδας δεν έπραξε τίποτε άλλο από το να προσπαθήσει να σώσει τους λαούς από έναν σχιζοφρενή, ο οποίος ήθελε να κάψει όλη την ανθρωπότητα.

Ο Ιούδας πήρε εβραϊκό όνομα, εισχώρησε στην αίρεσή του Τζεσουά, άκουσε τα παρανοϊκά του σχέδια και προσπάθησε να τον σταματήσει, όπως ακριβώς έκαναν κάποιοι Γερμανοί αξιωματικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν τον Χίτλερ.  

Γιατί λοιπόν να καταδικάζουμε έναν αγνό ειρηνιστή, έναν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστή, έναν δραστήριο κοινωνικό αγωνιστή;

Αυτή η πτυχή της ιστορίας ήταν γνωστή στα πρώτα χρόνια της μετά Τζεσουά εποχής. Μετά αποσιωπήθηκε δια της βίας από τους ναζωραίους μισανθρώπους. Και έρχεται η σημερινή επιστημονική έρευνα να την επιβεβαιώσει με το ευαγγέλιο του Ιούδα. Στο ευαγγέλιο του Ιούδα αποκαλύπτεται ότι ο Τζεσουά, παραδεχόμενος τα τρομακτικά του εγκλήματα, ζητά από τον Ιούδα να τον βοηθήσει να παραδοθεί στις ρωμαϊκές αρχές, ώστε να σταματήσει η εγκληματική του δράση.

Ο Τζεσουά ένοιωθε τόσες ενοχές που απευθύνθηκε σε έναν άσπιλο άνθρωπο, τον Ιούδα Ισκαριώτη. Του ζήτησε συγχώρεση και βοήθεια για να ελαφρώσει την ψυχή του από τα αμαρτήματά του. Τί πιό απλό; Τί πιό φυσιολογικό από έναν Έλληνα, όπως ο Ιούδας, στο να πράξει το καθήκον του; Ο Ιούδας οδήγησε τον Τζεσουά στις Αρχές για αντιμετωπίσει τις συνέπειες της εγκληματικής του δράσεως.

Γιατί λοιπόν οι ναζωραίοι ωρύονται επειδή ένας εγκληματίας ζήτησε μόνος του την βοήθεια του Ιούδα για να παραδοθεί στις Αρχές; Μήπως επειδή απευθύνθηκε σε έναν Έλληνα για να τον απαλλάξει από τις αμαρτίες του; Αυτό τους πειράζει; Μα ο ίδιος ο Τζεσουά όταν παρεδόθη οικειοθελώς στις Αρχές είπε ότι «Δεν ήρθα να σώσω τον κόσμο από τις αμαρτίες του, αλλά να τον φορτώσω με τις αμαρτίες μου».

Ο Ιούδας λοιπόν σίγουρα είχε διαπαιδαγωγηθεί με όλες τις αρχές της Ελληνικής Θρησκείας και με τον σεβασμό προς τους Αθανάτους Θεούς. Ήθελε να κάνει καλό στην ανθρωπότητα και βοήθησε στην σύλληψη ενός παρανοϊκού. Ο Ιούδας δεν αυτοκτόνησε, ήταν περήφανος για την ηρωική του πράξη. Το όνομά του δεν χάθηκε, αντιθέτως εξυμνήθηκε διότι άφησε πολλούς απογόνους που χλευάζουν το σύμβολο του πυρομανούς Τζεσουά.

Ένα τόσο άξιο τέκνο του Ελληνισμού, με λαμπρές δεξιότητες στην κατασκοπεία και στην συνωμοσία, δεν πρέπει να το υβρίζουν οι μισέλληνες. Σε χαλεπούς καιρούς έθεσε σε κίνηση το πολεμικό του ένστικτο. Γι’ αυτό αποτελεί ρατσισμό και μισελληνισμό το κάψιμο ομοιωμάτων του Ιούδα. Με τέτοιες βδελυρές πράξεις οι ναζωραίοι επιβεβαιώνουν τον ρατσισμό και τον μισελληνισμό τους. Απαξιώνουν μία ηρωική πράξη: την καταγγελία της εγκληματικής φύσεως του Τζεσουά.

Μόνον όταν υπάρχουν αρκετοί Ιούδες, οι οποίοι θα καταγγέλλουν στις Αρχές τέτοιους σχιζοφρενείς, η ανθρωπότητα θα ξεφύγει από το σκότος της αμαθείας. Για να επικρατήσει το κακό στον κόσμο, αρκεί οι καλοί άνθρωποι να αδρανήσουν. Και ο Ιούδας πολέμησε την αδράνεια. Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εφησυχασμού. Ενήργησε αστραπιαία, με αποφασιστικότητα και πατριωτισμό.

Όλες οι φήμες για προδοσία του Τζεσουά, για τα τριάντα αργύρια, για δήθεν αυτοκτονία του Ιούδα, είναι παραμύθια των ναζωραίων που διαδίδουν στα ψευδεπίγραφα ευαγγέλιά τους. Το ευαγγέλιο του Ιούδα είναι πιό κοντά στην ιστορική αλήθεια.

Ο Ιούδας ήταν ο αληθινός μάρτυρας. Δεν αυτοκτόνησε. Τον δολοφόνησαν οι αιμοσταγείς συμμορίες του Τζεσουά, και ύστερα διέδωσαν ότι αυτοκτόνησε για να αποκρύψουν το ρατσιστικό τους έγκλημα.

Ο Ιούδας, καθώς ήτο θαρραλέος, είχε εισχωρήσει ανάμεσά τους για να διαλύσει την επικίνδυνη αίρεση των ναζωραίων. Ο Ιούδας ήθελε να μας δώσει το φως του κόσμου. Κατανίκησε το σκότος του Τζεσουά ως άλλος Προμηθέας. Όχι μόνον δεν πήρε τριάντα αργύρια για την πράξη του, αλλά αντιθέτως έδωσε όλη του την περιουσία για να καταπολεμηθεί η εγκληματική αίρεση των ναζωραίων. Ένας ανιδιοτελής ιδεολόγος, εμφορούμενος από τόσο υψηλά ιδανικά, δεν θα έπαιρνε ποτέ  χρήματα για την δίκαιη πράξη του. Το έκανε από έλεος για την ανθρωπότητα.

Αναρωτάται κανείς τί νόημα έχει να αποπέμπουν κάποιοι μισέλληνες ένα λαμπρό τέκνο του Ελληνισμού, ή να του προσδίδουν εβραϊκή καταγωγή. Γιατί ό,τι είναι καλό για τον Ελληνισμό, πρέπει να το αποδίδουμε σε ξένους;

Και γιατί αυτοί που διαπράττουν αυτή την ιεροσυλία προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Τζεσουά ήταν Έλληνας; Μά τους Θεούς!! Μεταξύ του Τζεσουά και του Ιούδα δεν υπάρχει δίλημμα. Ο Ιούδας εκπροσωπεί τον Ελληνισμό και ο Τζεσουά τον μισελληνισμό.

Είναι αδιανόητο να εκδιώκουμε έναν Έλληνα, και ταυτοχρόνως να υιοθετούμε έναν ορκισμένο μισέλληνα-τον Τζεσουά. Ο Ιούδας προσπάθησε να μας σώσει από την καταστροφή, και εμείς τον διώχνουμε; Αιδώς!

Και γιατί παρακαλώ να είναι εβραίος ο Ιούδας; Μόνον ένας Έλληνας θα έθετε σε κίνδυνο την ζωή του για να σώσει την ανθρωπότητα. Μόνον ένας Έλληνας θα ήταν ζωντανό παράδειγμα δικαιοσύνης ανά τους αιώνες, ώστε να παραδειγματίζωνται οι μελλοντικές γενεές και να καταγγέλλουν τους εγκληματίες στις Αρχές.

Τί θέλουν κάποιοι μισάνθρωποι; Να παραμένει ατιμώρητος όποιος τρελλός αυτοανακηρύσσεται σε θεό και απειλεί την ανθρωπότητα ότι αν δεν πιστέψει στις ανοησίες του, θα βάλει παντού φωτιά; Αυτό θέλουν οι μισάνθρωποι; Παγκόσμιο ολοκαύτωμα και πολιτιστική γενοκτονία;

Ο Ιούδας ήταν ο αληθινός επαναστάτης. Ήθελε να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για το επερχόμενο σκότος. Ήταν η φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τί μας είπε; Ότι ο Τζεσουά είναι επικίνδυνος τρομοκράτης και κατ’ επάγγελμα απατεώνας, και πρέπει να τιμωρηθεί.

Ο Ιούδας προσπάθησε να τραβήξει την ανθρωπότητα μακριά από το ψεύδος και να την φέρει κοντά στην αλήθεια. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Έλληνες. Και εμείς σήμερα καίμε το ομοίωμά του; Θα γίνουμε και εμείς δήμιοι όπως οι ναζωραίοι; Ποτέ.

Ο Ισκαριώτης ήταν αληθινό παλληκάρι. Δεν φοβήθηκε τις συμμορίες των ναζωραίων. Θυσιάστηκε για να σωθούμε εμείς. Η γενναία πράξη του θα παραδειγματίζει αιωνίως τους φιλαλήθεις και ελευθέρους ανθρώπους.

Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε Ισκαριώτη.

 

Ένας θαυμαστής του Ισκαριώτου

7η Ισταμένου μηνός Θαργηλιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα