:: ::

 
 
 

                         

                          Ινδοευρωπαιολόγοι και Βυζαντινολάτρες: Βίοι Παράλληλοι

 

Η ανάπτυξη του Ελληνιστικού κινήματος έφερε στην επιφάνεια δύο ακανθώδη ζητήματα: Το ζήτημα της ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των Ελλήνων και της βυζαντινής κληρονομιάς του Ελληνισμού. Πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες έδωσαν μάχη για να καταδικάσουν και τις δύο αντιλήψεις ως ιστορικώς ανυπόστατες. Όμως γίναμε μάρτυρες ενός γελοίου φαινομένου. Είδαμε, στις τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ, να επιτίθενται οι βυζαντινολάτρες εναντίον των ινδοευρωπαιολόγων/φοινικιστών και να τους κατηγορούν ως ...γραικύλους και προδότες! Ποιοί; Αυτοί που μας καλούν να ...αναβιώσουμε την βυζαντινή αυτοκρατορία! Εγώ προτείνω να αναβιώσουμε την οθωμανική αυτοκρατορία. Θα είχαμε λιγώτερα θύματα...

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους ινδοευρωπαιολόγους, διότι η επιστημονική έρευνα τους έχει απογυμνώσει και εξευτελίσει. Θα ασχοληθώ με τους βυζαντινολάτρες οι οποίοι ισχυρίζονται με απύθμενο θράσος ότι «υπάρχει ένα πανεπιστημιακό κατεστημένο που προωθεί τους ανύπαρκτους ινδοευρωπαίους, και ότι δεν αφήνει να ακουστεί η αντίθετη άποψη[1]». Φυσικά οι βυζαντινολάτρες αποσιωπούν το δικό τους πανεπιστημιακό κατεστημένο (δέκα φορές χειρότερο από αυτό των ινδοευρωπαιολόγων) που εδώ και δεκαετίες στραβώνει τα ελληνόπουλα διδάσκοντας ότι το βυζάντιο ήταν Ελληνική αυτοκρατορία και ότι θα πρέπει να είμαστε ...υπερήφανοι για αυτήν!!

Ας δούμε αναλυτικώτερα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι βυζαντινολάτρες.

   1.Η «ελληνικότητα» του βυζαντίου

       Αν το βυζάντιο ήταν ελληνικό, την στιγμή που έκοβε κομμάτια Ελληνίδες και τις έκαιγε στην πυρά, όπως την Υπατία, τότε ήταν ελληνική και η οθωμανική αυτοκρατορία που βίαζε και ξεκοίλιαζε Ελληνίδες. Γιατί όχι; Πού είναι το πρόβλημα; Δεν καταλαβαίνω. Μήπως στο θρήσκευμα των κατακτητών; Αυτό εμένα δεν με απασχολεί.

Εφόσον οι βυζαντινολάτρες έχουν για "αγίους" ισπανούς δολοφόνους όπως ήταν ο Θεοδόσιος Α’, τότε γιατί να μην έχουμε για άγιο τον Μωάμεθ Β’ τον εκπορθητή; Που σε τελευταία ανάλυση ήταν και μισός Έλλην, εκ μητρός. Άλλωστε η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν η συνέχεια του βυζαντίου, όπως θα έλεγε και ένας μουσουλμάνος δημαγωγός αντίστοιχος των βυζαντινολατρών, οι οποίοι μας λένε ότι το βυζάντιο ήταν η συνέχεια του Ελληνισμού.

Ένας μουσουλμάνος, αντιγράφων τα επιχειρήματα των βυζαντινολατρών και υπερασπιζόμενος τον οθωμανικό πολιτισμό, θα μας έλεγε: «Η φιλοσοφία του Ισλάμ είναι η συνέχεια της χριστιανικής. Άλλωστε οι πατέρες της εκκλησίας ήταν προ Μωάμεθ μωαμεθανοί. Πρέπει να κάνουμε τα αγάλματα των Ελλήνων σουλτάνων μας. Οι βυζαντινοί ειδωλολάτρες ζούσαν μέσα στην άγνοια και την αμαρτία, γι’ αυτό κατεστράφησαν. Η οθωμανική αυτοκρατορία είναι η τρίτη Ελληνική κοσμοκρατορία μετά του Αλεξάνδρου και του Ηρακλείου». Αυτά τα «επιχειρήματα» χρησιμοποιούν οι βυζαντινολάτρες για να δικαιολογήσουν τις σφαγές κατά των Ελλήνων.

Μάλιστα αν ο μουσουλμάνος αντέγραφε πλήρως τους βυζαντινολάτρες θα κατηγορούσε ως πράκτορες του σιωνισμού και γραικύλους όσους δεν δέχονται τον οθωμανικό πολιτισμό ως συνέχεια του βυζαντινού πολιτισμού. Διότι έτσι αποκαλούν οι βυζαντινολάτρες όσους Έλληνες δεν αποδέχονται τις ανοησίες περί "ελληνοχριστιανικού" πολιτισμού και περί "Ελληνικής" βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αφού οι βυζαντινολάτρες θέλουν για πολιούχο της Σπάρτης τον δολοφόνο Νίκωνα τον Μετανοείτε, γιατί να μην προτείνει ένας μουσουλμάνος για πολιούχο της Θεσσαλονίκης τον Κεμάλ Ατατούρκ;

 

2. Ο βυζαντινός «πολιτισμός»

Οι βυζαντινολάτρες ισχυρίζονται ότι οι βυζαντινοί ανέπτυξαν σπουδαίο πολιτισμό (τα ίδια λένε και οι ινδοευρωπαιολόγοι για τον ανύπαρκτο ινδοευρωπαϊκό πολιτισμό). Μόνο που για να αναπτύξουν οι βυζαντινοί τον «πολιτισμό» τους κατέστρεψαν πρώτα όλο τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι έκανε μία σημαντική εργασία στα μαθηματικά αλλά για να την διεκπεραιώσει έκαψε όλα τα βιβλία μαθηματικών του πανεπιστημίου.

Για να φτιάξουν αγιογραφίες οι βυζαντινοί κατέστρεψαν τις Ελληνικές ζωγραφιές. Για να φτιάξουν εκκλησίες κατέστρεψαν πρώτα όλους τους Ελληνικούς Ναούς. Για να αναπτύξουν τα βυζαντινά γράμματα έκαψαν πρώτα όλη την Ελληνική Γραμματεία.

Με την ίδια «λογική» οι Τούρκοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι και ο Μωάμεθ ο εκπορθητής ήταν προστάτης των γραμμάτων. Ότι ήταν Ελληνίζων φιλόσοφος. Ότι πρέπει να ευχαριστούμε τους Τούρκους γιατί δημιούργησαν τον «ελληνοϊσλαμικό» πολιτισμό.

 

3. Η «Ελληνική» Ρωμαϊκή χριστιανική αυτοκρατορία

Οι βυζαντινολάτρες μας λένε ότι η Ρωμαϊκή χριστιανική αυτοκρατορία 324-1453 ήταν Ελληνική. Μπορούμε άραγε να πούμε ότι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από το –146 έως το +324 ήταν Ελληνική; Όχι φυσικά. Ας σημειωθεί ότι οι Ρωμαίοι πολυθεϊστές αντέγραψαν την Θρησκεία μας, αναπαρήγαγαν τα αγάλματά μας και σπούδαζαν στις φιλοσοφικές μας σχολές. Επίσης μας επέτρεπαν να διατηρούμε την Θρησκεία και την Παιδεία μας. Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από το –146 έως το +324 αποτελεί Ελληνική αυτοκρατορία. Και όμως οι βυζαντινολάτρες ισχυρίζονται ότι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από το +324 έως το 1453 ήταν Ελληνική. Παρά το ότι οι βυζαντινοί υπάνθρωποι έκαψαν φιλοσόφους, βιβλία, Ναούς, παρά το ότι έθεσαν εκτός νόμου την Θρησκεία και την Παιδεία μας, θεωρούνται εξ ορισμού Έλληνες!

 Κάποιοι βυζαντινολάτρες μας λένε ότι το βυζάντιο ελληνοποιείται από τον 9ο αιώνα και μετά. Καμμία ελληνοποίηση δεν έγινε. Όπως υπήρξαν ελληνίζοντες ιουδαίοι έτσι πιθανώς να υπήρξαν και ωρισμένοι ελληνίζοντες χριστιανοί/βυζαντινοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιουδαία ή το βυζάντιο ήταν Ελληνικά κράτη. Το ότι κάποιοι βυζαντινοί διάβασαν τα Ελληνικά χειρόγραφα αυτό δεν σημαίνει ότι το βυζάντιο ελληνοποιήθηκε όπως ψευδώς ισχυρίζονται. Και οι αμερικανοί διαβάζουν τους Έλληνες κλασσικούς, και στις βιβλιοθήκες τους έχουν περισσότερα Ελληνικά βιβλία από ότι εμείς. Αυτό τί σημαίνει; Ότι η Αμερική ελληνοποιείται; «Είχαμε Έλληνες αυτοκράτορες» θα μας πούν. Και οι γενίτσαροι Έλληνες ήταν, αυτό όμως δεν τους απέτρεψε από το να μας σφάζουν.

 

4. Ποία έπρεπε να είναι η στάση μας έναντι του βυζαντίου;

 Οι βυζαντινολάτρες μας καλούν να στεναχωριόμαστε για την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να είμαστε αδιάφοροι, ή και να χαιρόμαστε που έπεσε η βυζαντινή αυτοκρατορία. Το 1453 ήμασταν υπό τριπλή κατοχή: βυζαντινών, φράγκων και τούρκων. Δύο εξ αυτών πολέμησαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας Έλληνες στρατιώτες. Τί μας νοιάζει εμάς εάν ένας από τους δύο κατακτητές μας εξολοθρεύτηκε; Κατακτητές και οι βυζαντινοί, κατακτητές και οι τούρκοι. Ποιά η διαφορά; Καμμία.

Εμείς αντί να στεναχωριόμαστε για την πτώση του βυζαντίου θα έπρεπε να είχαμε κάνει ότι και οι άλλοι λαοί. Να είχαμε αποσχισθεί από το βυζάντιο. Κάθε φορά που κάποιος λαός επετίθετο κατά του βυζαντίου έπρεπε να συμμαχούμε μαζί του. Έπρεπε να είχαμε συμμαχήσει με τους Άραβες, Βουλγάρους, κτλ κατά των βυζαντινών υπανθρώπων, όπως οι Εβραίοι συμμάχησαν με τους Πέρσες κατά των βυζαντινών. Θα έπρεπε συνεχώς να επαναστατούμε εναντίον της ανθελληνικής βυζαντινής αυτοκρατορίας. Να συνωμοτούμε, να κάνουμε δολιοφθορές, να κάνουμε κατασκοπεία υπέρ των εχθρών του βυζαντίου. Όχι να υμνολογούμε τους σφαγείς-κατακτητές μας όπως κάνουν οι βυζαντινολάτρες. Όσοι λαοί απέκτησαν εθνική συνείδηση αποσχίσθηκαν από την βυζαντινή αυτοκρατορία. Αντί να λυπούνται οι βυζαντινολάτρες που χάσαμε την εθνική μας συνείδηση και δεν βρήκαμε την δύναμη να απελευθερωθούμε από το βυζάντιο κάνουν εορτές μνήμης διότι ...μείναμε δούλοι στους βυζαντινούς!!!

Επηρεασμένοι από το θρήσκευμά τους, που είναι το ίδιο με του κατακτητού, όχι μόνον αποσιωπούν τα εγκλήματα των σφαγέων μας αλλά από πάνω τους υμνούν!! Με τα μυαλά που έχουν οι βυζαντινολάτρες, αν οι Τούρκοι ήταν χριστιανοί, δεν θα επαναστατούσαν το 1821. Αν είχαμε όλοι τις απόψεις των βυζαντινολατρών τότε οι Έλληνες καθολικοί θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Φραγκοκρατία, οι Έλληνες Πολυθεϊστές θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Ρωμαιοκρατία από το –146 έως το +324 και οι Έλληνες μουσουλμάνοι θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Τουρκοκρατία.

 

5. Οι βυζαντινολάτρες κατηγορούν τους ινδοευρωπαιολόγους για αποσιώπηση αληθειών...

 Αν κάποιος αποσιωπά την αλήθεια από τα σχολικά βιβλία αυτοί είναι οι βυζαντινολάτρες. Ωρισμένοι εξ αυτών ωρύονται διότι αφαιρέθηκαν από τα σχολικά βιβλία τα εγκλήματα των Τούρκων. Φυσικά τα εγκλήματα του χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού δεν πειράζει αν αποσιωπούνται. Των Tούρκων να μήν αποσιωπούνται. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ενώ κανείς δεν ανεκήρυξε κάποιων Τούρκο σφαγέα ως άγιο των Ελλήνων, οι βυζαντινολάτρες έχουν ανακηρύξει όλους τους φονιάδες των Ελλήνων σε αγίους. Αυτοί οι κύριοι παραπονούνται διότι το υπουργείο παιδείας αποσιωπά τα εγκλήματα των Tούρκων αλλά φυσικά δεν βγάζουν άχνα για το ότι ανεκήρυξαν τον Νίκωνα τον Μετανοείτε, χριστιανό Αρμένιο σφαγέα των Σπαρτιατών ...πολιούχο της Σπάρτης.

Παραπονούνται διότι αφαιρέθηκε από τα σχολικά βιβλία το σούβλισμα του Αθανασίου Διάκου αλλά δεν βγάζουν άχνα για το κομμάτιασμα της Υπατίας. Βλέπετε οι βυζαντινολάτρες, πριν από κάθε έγκλημα, εξετάζουν το θρήσκευμα του εγκληματία. Εάν είναι μουσουλμάνος, το έγκλημα κατ’ αυτούς δεν πρέπει να διαγράφεται από τα σχολικά μας βιβλία. Εάν ο εγκληματίας είναι χριστιανός ορθόδοξος τα σχολικά μας βιβλία όχι μόνον πρέπει να αποσιωπούν τα εγκλήματά του αλλά και να τον υμνούν.

 

6. Ο Αιγυπτοϊσλαμικός, Γερμανοχριστιανικός, Αζτεκοχριστιανικός και άλλοι πολιτισμοί...

       Οι βυζαντινολάτρες μας λένε ότι ο χριστιανισμός και το βυζάντιο είναι η συνέχεια του Ελληνισμού. Το ίδιο όμως θα πρέπει να ισχύει και για το Ισλάμ. Όπου επικράτησε το Ισλάμ θα πρέπει να μιλάμε για «Αιγυπτοϊσλαμικό» πολιτισμό, για «Περσοϊσλαμικό» πολιτισμό, κτλ.

Σύμφωνα με την «λογική» των χριστιανών θα πρέπει ο «Αιγυπτοϊσλαμικός» πολιτισμός να είναι η συνέχεια του πολιτισμού των ...Φαραώ! Επίσης όπου επικράτησε ο χριστιανισμός θα πρέπει να λέμε ότι είναι η συνέχεια του τοπικού εθνικού πολιτισμού. Στην Γερμανία για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλάμε για «Γερμανοχριστιανικό» πολιτισμό. Στην Αφρική θα πρέπει να λέμε ότι ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του πολιτισμού των Ζουλού... Και αφού επικράτησε στην Λατινική Αμερική θα πρέπει να λέμε ότι ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του πολιτισμού των Μάγια και των Αζτέκων!! Και αφού τέλος πάντων η επικράτηση ενός καθεστώτος δια σφαγών θεωρείται από τους βυζαντινολάτρες ως απόδειξη πολιτιστικής συνέχειας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για «οθωμανοβυζαντινό» πολιτισμό. Στα παράλια της Μικράς Ασίας θα πρέπει να μιλάμε για «τουρκοϊσλαμικό» πολιτισμό ως συνέχεια του «ελληνοχριστιανικού»...

Επιπλέον, αφού υπάρχουν κοινά «πολιτιστικά» στοιχεία (χριστιανισμός) με άλλους γειτονικούς μας λαούς, τότε με αυτούς τους λαούς έχουμε κοινή καταγωγή! Γιατί όχι; Η «λογική» των βυζαντινολατρών λέει ότι οι Έλληνες είναι βυζαντινοί-ρωμιοί επειδή έχουν κοινή θρησκεία και έθιμα με τους Ρωμαίους χριστιανούς. Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν οι ινδοευρωπαιολόγοι: «Κοινά γλωσσικά στοιχεία με τους Ινδούς άρα κοινή καταγωγή». Ο ινδοευρωπαϊσμός μπαίνει από την πίσω πόρτα, από την χριστιανική κερκόπορτα.

Ωρισμένοι βυζαντινολάτρες μας λέγουν ότι δεν υπήρξε ποτέ ινδοευρωπαϊκή γλώσσα ούτε ινδοευρωπαϊκός πολιτισμός γιατί δεν υπήρξε ινδοευρωπαϊκή φυλή (σωστό επιχείρημα). Και όμως οι ίδιοι αναίσχυντα ισχυρίζονται ότι υπάρχει ελληνοχριστιανικός-βυζαντινός πολιτισμός. Υπάρχει μήπως ελληνοχριστιανική ή βυζαντινή φυλή και δεν το ξέρουμε; Κατηγορούν τους ινδοευρωπαιολόγους διότι με πείσμα και παρά την  ύπαρξη επιστημονικών στοιχείων που μαρτυρούν ότι είμαστε γηγενείς, επιμένουν ότι καταγόμαστε από τους ινδοευρωπαίους. Ενώ οι ίδιοι με πολύ περισσότερο πείσμα, παρά την ύπαρξη αδιάσειστων επιστημονικών στοιχείων που μαρτυρούν ότι το βυζάντιο ήταν ρωμαϊκή αυτοκρατορία, επιμένουν ότι είμαστε απόγονοι των βυζαντινών υπανθρώπων.

 

7. Οι βυζαντινολάτρες είναι χειρότεροι από τους ινδοευρωπαιολόγους

Ωρισμένοι εξ αυτών ειρωνεύονται το μύθευμα των εβραίων ότι τάχα ο Μέγας Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα τους. Όμως οι βυζαντινολάτρες υμνούν τους σφαγείς-κατακτητές των Ελλήνων και θέλουν να τους κάνουν και ανδριάντες. Τουλάχιστον οι εβραίοι με αυτό το τέχνασμα προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο της κατακτήσεως, να μην εξευτελιστούν. Δεν ζητούν να κάνουν άγαλμα στον κατακτητή τους, ούτε είναι υπερήφανοι που τους κατέκτησε.

Οι βυζαντινολάτρες σήμερα παίζουν τον ίδιο ανθελληνικό ρόλο που έπαιζαν οι δεσποτάδες στην διάρκεια τους τουρκοκρατίας. Μας ζητούν να είμαστε υπερήφανοι πού ήμασταν δούλοι στους Ρωμαίους χριστιανούς. Αν ζούσαν στο βυζάντιο, θα έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να παραμείνουμε δούλοι των Ρωμαίων χριστιανών. Υποστηρίζουν το δικαίωμα να είσαι δούλος.

Κατηγορούν και ειρωνεύονται τους εβραίους, αλλά οι εβραίοι διατηρούν την εθνική τους θρησκεία, όποια και αν είναι αυτή. Ενώ οι βυζαντινολάτρες προσκυνούν μία ιουδαϊκή αίρεση και είναι υπερήφανοι για τα εγκλήματα που διέπραξε αυτή η αίρεση κατά των «ειδωλολατρών».

Αντί να κατηγορούν τον χριστιανισμό για εισβολή και βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων, μας κοροϊδεύουν και από πάνω μιλώντας για δήθεν εξελληνισμό του μισελληνικού βυζαντίου.

Φαντασθείτε να παρουσιαστεί ο Τούρκος πρωθυπουργός και στις διαμαρτυρίες για σφαγές των Ελλήνων να μας ειρωνεύεται υποστηρίζων ότι η Τουρκία εκπολιτίστηκε χάρις στους Έλληνες!! Και πραγματικά αυτό θα είχε μία δόση αληθείας γιατί από τους βιασμούς των Ελληνίδων και τις επιμειξίες εκπολιτίσθηκαν κάπως οι Μογγόλοι. Φαντασθείτε να μας καλούσε να πάψουμε να διαμαρτυρώμαστε γιατί η Τουρκία εξελληνίσθηκε (σφάζοντας και βιάζοντας). Έτσι και οι βυζαντινολάτρες, αντί να ντρέπωνται για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων, αυτοσυγχαίρονται για την «ελληνοποίηση» των βυζαντινών υπανθρώπων. 

Αντί να ντρέπωνται γιατί δεν επαναστατήσαμε κατά του βυζαντίου, μας καλούν να είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν δούλοι των βυζαντινών. Μας καλούν να στεναχωριόμαστε επειδή η Αγία Σοφία έγινε τζαμί, αλλά δεν βγάζουν άχνα για τους κατεστραμμένους Ελληνικούς Ναούς που πάνω τους κτίσθηκαν οι χριστιανικές εκκλησίες. Αφού δεν ενδιαφέρονται αυτοί για τους Ναούς μας γιατί να ενδιαφερώμαστε εμείς για την Αγία Σοφία;

 

8. Τους διασπάμε την βυζαντινή ενότητα του Ελληνισμού

Οι βυζαντινολάτρες τις επιθέσεις κατά του βυζαντίου προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν με το σόφισμα ότι ο Ελληνισμός έχει ιστορική συνέχεια και ότι εμείς οι ευσεβείς της Ελληνικής Θρησκείας πάμε να του την διασπάσουμε. Ποιός είπε ότι ο Ελληνισμός δεν έχει συνέχεια; Το ζήτημα είναι ότι το βυζάντιο δεν είναι κρίκος της αλυσίδας του Ελληνισμού. Γιατί κατά την «λογική» των βυζαντινολατρών αν κατηγορήσουμε ως ανθελληνική την οθωμανική αυτοκρατορία θα κατηγορηθούμε ότι διακόπτουμε την  ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού από το 1453 έως το 1821. Με την «λογική» περί ιστορικής συνέχειας των βυζαντινολατρών, οι Έλληνες καθολικοί θα πρέπει να θεωρούν την Φραγκοκρατία ως ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. Άρα όποιος κατηγορεί την Φραγκοκρατία διασπά την ενότητα του Ελληνισμού...

Σύμφωνα με τους βυζαντινολάτρες χριστιανούς όποιος δεν δέχεται την θρησκευτική δικτατορία του χριστιανισμού διασπά την εθνική ενότητα. Με την ίδια «λογική» το ΚΚΕ, η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν από το Πασόκ ότι διασπούν την εθνική ενότητα. Με το αστείο επιχείρημα ότι αν δεν υποταχθούμε όλοι στο Πασόκ διασπούμε την εθνική ενότητα.

Βέβαια την ίδια στιγμή που μας κατηγορούν για διχασμό, αυτοί συμμαχούν με Σλαύους εχθρούς της Ελλάδος όπως είναι οι Σέρβοι, και μάλιστα τους αποκαλούν αδέλφια τους. Αυτό που τους πειράζει είναι να μην μιλάνε οι πολιτικοί μας για ελληνοτουρκική φιλία, αλλά φυσικά αυτοί να λένε με απύθμενο θράσος για Ρώσους και Σλαύους ...αδελφούς!! Είμαστε σίγουροι ότι αν οι Τούρκοι ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι θα τους έλεγαν και αυτούς αδελφούς. 

 

9. Το σημερινό κράτος είναι μισελληνικό

Το σημερινό κράτος είναι μισελληνικό μας λέγουν οι βυζαντινολάτρες, επειδή δεν κάνει τα αγάλματα των βυζαντινών αυτοκρατόρων! Αυτό είναι σχιζοφρένεια, διότι φαντασθείτε οι Έλληνες μουσουλμάνοι να ζητούσαν ανδριάντες σουλτάνων και οι Έλληνες Πολυθεϊστές να ζητούσαν αγάλματα Ρωμαίων Υπάτων/Καισάρων της περιόδου –146 έως +324. Φαντασθείτε εμάς τούς Έλληνες στο θρήσκευμα να φωνάζαμε «Ζήτω ο αυτοκράτοράς μας Ιούλιος Καίσαρ». Θα ήταν σχιζοφρένεια ένας Έλλην μουσουλμάνος να υμνολογεί τον Μωάμεθ τον εκπορθητή ή τον Κεμάλ Ατατούρκ για τις σφαγές κατά των Ελλήνων επειδή ήταν μουσουλμάνοι. Θα ήταν σχιζοφρένεια οι Έλληνες Πολυθεϊστές να υμνολογούσαν τους Ρωμαίους Καίσαρες επειδή ήταν «εθνικοί». Έτσι ακριβώς είναι σχιζοφρένεια οι ελληνοχριστιανοί βυζαντινολάτρες να υμνολογούν τους βυζαντινούς σφαγείς μας επειδή ήταν χριστιανοί.

«Το σημερινό κράτος είναι μισελληνικό επειδή δεν φτιάχνει ανδριάντα του Ομήρου, επειδή δεν εκδίδει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, επειδή δεν προωθεί τα Ελληνικά ήθη και έθιμα[2]», μας λέγουν ωρισμένοι γραφικοί βυζαντινολάτρες. Έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να συμπεράνουμε ότι επί «Ελληνικού» βυζαντίου οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς θα εξεδίδοντο κατ’ επανάληψιν. Θα έπρεπε το βυζάντιο να ήταν γεμάτο από ανδριάντες Ελλήνων Φιλοσόφων. Θα έπρεπε η βυζαντινή αυτοκρατορία να ήταν γεμάτη από Ελληνικά αγάλματα. Όχι όπως τα εκτρώματα που προωθεί σήμερα το «ανθελληνικό» κράτος...

Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου. Σύμφωνα με την «λογική» των βυζαντινολατρών όσο πιό πολλές σφαγές και εγκλήματα διαπράττει ένα κράτος κατά του Ελληνισμού τόσο πιό ...Ελληνικό είναι! Πώς είναι δυνατόν το βυζάντιο να σφάζει τους Έλληνες και συγχρόνως να είναι Ελληνική αυτοκρατορία και συνέχεια του Ελληνισμού;

Το σημερινό ρωμαίϊκο κρατίδιο δίνει έναν φοβερό αγώνα για να απαλλαγεί από την βυζαντινή λαίλαπα που το καταδυναστεύει. Και οι βυζαντινολάτρες το κατηγορούν ως ...μισελληνικό επειδή δεν αναδεικνύει/προβάλλει το βυζαντινό παρελθόν μας!!!

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία ο ραγιαδισμός ενδύεται με το ένδυμα του εθνικισμού. Οι βυζαντινολάτρες στεναχωρήθηκαν που καταστράφηκε η αυτοκρατορία των κατακτητών μας!

Πώς θα ενεργούσαν αν οι Πρόγονοί μας είχαν αποσχισθεί από το βυζάντιο; Σίγουρα θα τους έλεγαν προδότες! Εορτάζουν μαζί μας την απόσχιση από την οθωμανική αυτοκρατορία το 1821 και σίγουρα θα εώρταζαν μία απόσχιση-ανεξαρτησία από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία της περιόδου –146 έως +324. Αλλά συγχρόνως νοιώθουν υπερήφανοι που ήμασταν δούλοι στους Ρωμαίους χριστιανούς. Αυτοί οι κύριοι εξαρτούν την στάση τους από το θρήσκευμα του κατακτητού μας.

 

10. Βυζαντινολάτρες καταφέρονται εναντίον Ελλήνων πολιτικών

Κατηγορούν τους πολιτικούς μας για παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας(οι επαγγελματίες παραχαράκτες κατηγορούν τους ερασιτέχνες...). Τους κατηγορούν για γραικυλισμό επειδή οι πολιτικοί μας λένε «να ξεχάσουμε τις παλιές διαφορές με τους Τούρκους» ενώ οι βυζαντινολάτρες κάνουν ακριβώς το ίδιο για τους βυζαντινούς.

Ενώ κατηγορούν τους πολιτικούς που καταθέτουν στεφάνια στον Κεμάλ Ατατούρκ οι ίδιοι ζητούν αγάλματα και μνημεία για χειρότερους σφαγείς των Ελλήνων (Ιουστινιανό, Θεοδόσιο Α’). Το πρόβλημα των βυζαντινολατρών είναι το θρήσκευμα του σφαγέως μας. Εάν είναι χριστιανός τον ανακηρύσσουν σε άγιο, εάν είναι μουσουλμάνος τον θεωρούν ανάξιο τιμών. Εμείς θεωρούμε ότι εάν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν χριστιανός ορθόδοξος, οι βυζαντινολάτρες θα τον είχαν κάνει άγιο όπως τόσους άλλους φονιάδες του Ελληνισμού.

Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι αρκετοί βυζαντινολάτρες μιλούν κατά της παγκοσμιοποιήσεως όταν το βυζάντιο επέβαλε δια σφαγών την παγκοσμιοποίηση. Βαπτίζουν Ελληνικό ένα πολυφυλετικό κατασκεύασμα για να συμφιλιωθούν με την συνείδησή τους. Κατηγορούν την παγκοσμιοποίηση και ταυτοχρόνως επαινούν το πολυφυλετικό βυζαντινό κράτος.

Κατηγορούν το πολιτικό κατεστημένο ότι ελληνοποιεί αλλοδαπούς και αυτοί έχουν ελληνοποιήσει όλους τους βυζαντινούς σφαγείς μας.

Κατηγορούν το πολιτικό κατεστημένο ότι εγκαταλείπει την Κύπρο, Β. Ήπειρο, Θράκη κτλ, ενώ αυτοί αποκαλούν «ειδωλολάτρες» τα θύματα του Θεοδοσίου Α’, όχλο τα θύματα του Ιουστινιανού και ...Σαρακηνούς!! τους Κρητικούς που έσφαξε ο Νικηφόρος Φωκάς. Ελληνοποιούν Ρωμαίους σφαγείς και καθυβρίζουν τους Έλληνες θύματα.

Έχουν πρόβλημα γιατί ένας Έλληνας πολιτικός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά έτσι και ο ίδιος πολιτικός κατέθετε στεφάνι σε μνημείο του Ιουστινιανού θα τον χειροκροτούσαν!! Τί θα πάθαινε αυτός ο πολιτικός αν έλεγε ότι είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους; ή ακόμα χειρότερα αν έλεγε ότι είμαστε απόγονοι των Οθωμανών; Σίγουρα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την χώρα. Και όμως, οι βυζαντινολάτρες ταυτίζουν τους Έλληνες με τους βυζαντινούς. Λένε ότι είμαστε ...απόγονοί τους!! Τέτοιο θράσος.

Παραπονούνται γιατί το κράτος αναστηλώνει τα χαμάμ των Τούρκων και συγχρόνως ζητούν ανδριάντες βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Ερώτηση προς όλους τους βυζαντινολάτρες: μιά που «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του Ελληνισμού» γιατί δεν ζητάτε την αναστήλωση όλων των Ελληνικών Ναών; Η Ελληνική Θρησκεία είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού ή μόνον το μισελληνικό βυζάντιο είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού; Γιατί, μιά που θέλετε να κάνετε ανδριάντες βυζαντινών αυτοκρατόρων, δεν κάνετε και ένα άγαλμα της Θεάς Αθηνάς; Μήπως η Θεά Αθηνά δεν είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού; Δεν αποτελεί συνέχεια με το παρελθόν μας; Ή μόνον η ανθελληνική ιουδαΐζουσα "ορθοδοξία" αποτελεί συνέχεια με το παρελθόν μας;

 

Επίλογος 

Οι Έλληνες και ο Ελληνισμός είναι κλεισμένοι μέσα σε δύο συμπληγάδες: τον «ινδοευρωπαϊκό πολιτισμό» και τον «χριστιανικό πολιτισμό». Και οι δύο τους είναι ανύπαρκτοι. Δεν υπήρξε ινδοευρωπαϊκή φυλή ούτε ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Αντίστοιχα δεν υπήρξε χριστιανική φυλή ούτε χριστιανική γλώσσα. Κάποιοι αυθαίρετα ονομάζουν τους Έλληνες χριστιανούς όπως κάποιοι άλλοι ονομάζουν τους Δωριείς ινδοευρωπαίους. Οι ινδοευρωπαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ο ινδοευρωπαϊκός πολιτισμός είναι πρόγονος του Ελληνικού Πολιτισμού, για να πλήξουν το παρελθόν μας. Οι βυζαντινολάτρες ισχυρίζονται ότι το βυζάντιο είναι απόγονος-κληρονόμος του Ελληνικού Πολιτισμού, για να πλήξουν το μέλλον μας.

Προκαλούμε τους βυζαντινολάτρες να μας απαντήσουν ξεκάθαρα: συμφωνούν με τους παπάδες όταν αποκαλούν τους προγόνους μας ειδωλολάτρες; Συμφωνούν με τις ύβρεις των πατέρων της εκκλησίας κατά των Ελλήνων; Εάν όχι, και παραμένουν χριστιανοί ορθόδοξοι τότε είναι ευτελείς δημαγωγοί.

 

Κριτίας


[1] Το ότι υπάρχει πανεπιστημιακό κατεστημένο που προωθεί τους ινδοευρωπαιολόγους-φοινικιστές είναι αναμφισβήτητο. Το ζήτημα είναι ποιός κάνει αυτήν την καταγγελία. Σίγουρα δεν μπορούν να καταγγέλλουν αυτοί που έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

[2] Το επιχείρημα αυτό είναι λογικό να χρησιμοποιείται από όλους τους Έλληνες πλην των βυζαντινολατρών. Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν το σημερινό κράτος για μισελληνισμό οι υποστηρικτές του μισελληνικού  βυζαντίου. Το σημερινό κράτος είναι πολύ πιό ελληνικό σε σχέση με το βυζάντιο.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα