:: ::

 
 
 

                        

                               Οι γενίτσαροι ζούνε σήμερα

 

Ποιος ξέχασε το φάσγανο των γενίτσαρων μπηγμένο στις σάρκες μας από αδερφικό χέρι; Πόσο χαζοί είναι αυτοί που δίνουν εμπιστοσύνη στο αίμα της ράτσας. Άμα σε πάρει ο οχτρός από τα γεννοφάσκια σου και σε ορμηνέψει να κόβεις τα κεφάλια των αδερφών σου, αυτό και θα κάμεις με ζήλο. Μα ζαβοί είναι αυτοί οι ψευτοφιλόσοφοι που μιλάνε για λαχτάρα της ψυχής στο αγαθό; Ξεχάσανε τους γενίτσαρους; Όπως σε μάθουν γίνεσαι κουτέ!

Λένε αυτοί οι περισπούδαστοι πώς ασπαστήκαμε τον χριστιανισμό επειδή ήτανε καλή θρησκεία. Αφήνεις την θρησκεία των πατεράδων σου και των γλυκών μανάδων σου με κουβέντες ζητιάνων και μουρλών; Με κουβέντες γίνηκαν γενίτσαροι αυτοί; Με κουβέντες, ή με παιδομάζωμα, με βούρδουλα και κοράνι; Τί μας τσαμπουνάνε τώρα; Πώς εμείς οι Έλληνες γινήκαμε χριστιανοί με το καλό, αλλά οι χριστιανοί θέλανε βούρδουλα για να αλλάξουνε! Αυτά δεν γίνονται σε κανένα κόσμο. Όπως τουρκέψανε οι χριστιανοί με φοβέρα και σφαγή γίναμε και οι Έλληνες χριστιανοί να ζήσουμε. Να θυμηθούνε τους γενίτσαρους.

Μερικοί από δαύτους κατέχουν και θέσεις στα σχολεία, και μας λένε πως οι γενίτσαροι τούρκεψαν με το ζόρι. Δεν μας τα λένε καλά. Γενίτσαρους είχαμε οι Έλληνες πάνω από τα κεφάλια μας προτού φέρουν τους Τούρκους. Ο  μακελάρης ο Κομνηνός μάζευε τα Ελληνόπουλα από τα σπάργανα. Και πιο παλιά οι χριστιανοί με τα μπουλούκια των μαυροφορεμένων Παραβολάνων σφάζανε τους Έλληνες Ιερείς και τους πιστούς, γκρεμίζανε τα αγάλματα των Θεών μας.

Παιδάκια αμούστακα τα έφτιαξαν χριστιανούς εγκληματίες με σιδερένια ρόπαλα. Τί και αν δεν λεγόντουσαν γενίτσαροι τα ρασοφορεμένα καθάρματα; Χαλάσανε τα παιδιά και τα έκαναν οχτρούς των Ελλήνων. Κυνηγούσαν τους γονιούς τους να τους κάνουν χριστιανούς. Ο σουλτάνος Ορχάν τον ζούλεψε τον Κομνηνό και έφτιαξε το Γενί τσαρί το σώμα. Μετά ο Μουράτ ο πρώτος και μετά από αυτόν ο Σελίμ και ο Σουλεϊμάν. Αρπάζανε τα πιο γερά βλαστάρια από έξι ως δεκαπέντε να γίνουνε ατζαμί ογλάνια. Τσογλάνια δηλαδή.

Ούτε μονάχοι κάμανε εκείνο το κακό οι Τούρκοι όπως διαδίδουν οι ψεύτες χριστιανοί. Αυτοί με τους παπάδες και τα τσιράκια των Τούρκων, τους κοτζαμπάσηδες, δίνανε κάθε χρόνο ονομαστικό κατάλογο της κοινότητας, να πάρουν τα παιδιά από την πλατεία. Και κάνανε μετά τους λυπημένους, τα σκυλιά, τάζοντας στις καμένες μανάδες πίστη. Αυτοί δίκαζαν τις διαφορές του χωριού, αυτοί μαζεύανε τους φόρους και δίνανε αναφορά στους Τούρκους. Αυτοί παπάδες, κοτζαμπάσηδες και προεστοί, δίνανε στους Τούρκους τους Έλληνες που σηκώνανε κεφάλι.

Κάθε χρόνο το χριστιανικό λιβάνι ανακατευότανε με Ελληνικό αίμα. Και εμείς οι Έλληνες δεν καταλαβαίναμε γιατί οι ρασοφόροι μας πουλούσανε σαν κρέατα για σφαγή. Αφού κάναμε τον σταυρό μας μπροστά στους άλλους, πού ήξερε ο παπάς ότι δεν πιστεύουμε στον εβραίο θεό του; Aφού πηγαίναμε στην εκκλησία να μην μας βάλει στο μάτι και μας καταδώσει, γιατί μας έδινε στους Τούρκους όπως πρότερα στους βυζαντινούς; Δεν του γεμίζαμε το μάτι για χριστιανοί;

Ρωμιοί λέγαμε πώς ήμασταν τόσες φορές πού ξεχάσαμε πως είμαστε Έλληνες. Τί άλλο ήθελε ο δράκος του χωριού; Το βιός μας το έπαιρνε το μοναστήρι, οι Τούρκοι τα παιδιά, και την ψυχή ο παπάς με το στανιό. Κλαίγανε οι μανάδες σε όλα τα χωριά. Και πήρανε οι Έλληνες τα όπλα να σταματήσουνε το κακό. Και κυνήγησε και ο καπετάν Ζήσης κανα δυό φορές τους τύραννους, παπαδαριό και τουρκαλάδες, να ζήσει η Ελλάδα.

Σήμερα κάτι χαλασμένοι στο μυαλό λένε ότι έτσι σταμάτησε το παιδομάζωμα. Όλα από το μυαλό τους τα βγάζουν. Οι γενίτσαροι που ήτανε και πιο έξυπνοι ήταν και πιο θαρραλέοι, παίρνανε τα αξιώματα της αυλής από τους Τούρκους και ανεβήκανε ψηλά. Αυτό τους τρόμαξε και ξεσηκωθήκανε μην χάσουνε τα προνόμια. Ο Μουράτ ο τέταρτος διέλυσε το σώμα τους και ησυχάσαμε από δαύτους.

Μας λυπήθηκαν οι Θεοί και δώσανε κουράγιο, λίγοι και ξυπόλητοι, να πετάξουμε τα τούρκικα φουσάτα στην θάλασσα. Δεν θελήσανε οι Θεοί να ξεφορτωθούμε και τους χριστιανούς. Γλιτώσανε τον ξεσηκωμό μας και στήσανε και κράτος με το δικό μας αίμα.

Φάγαμε χώμα για να έχουν οι τουρκόφιλοι προδότες δικό τους κράτος. Γράψανε και δική τους ιστορία με τους Ρώσσους για να ξεπλύνουν τα ματωμένα τους χέρια. Το παιδομάζωμα έγινε με νόμο και γίνανε οι χωροφύλακες γενίτσαροι να μας πατάνε. Να μας σέρνουν στις εκκλησίες, να μην μας αφήνουν ανάσα να πάρουμε στα προγονικά μας χώματα.

Θαμμένα και κλειδωμένα τα Ιερά άντρα, πατημένοι οι βωμοί, αναθεματισμοί και φυλακές. Αμ δεν φέρνεις αγάπη και ειρήνη με εγκλήματα και ψέματα λέει ο λαός μας. Την ομόνοια και την φιλία την φέρνεις με το δίκαιο και την σοφία των Θεών που τόσα μας χάρισαν στο παρελθόν. Έτσι κάνεις σοφή και δίκαια την παιδεία.

Καταραμένοι να είστε όλοι, γενίτσαροι, παραβολάνοι, εγκληματίες. Αρπάξατε Ελληνικές ψυχές και τις κάνατε χριστιανούς βρικόλακες. Μια φορά θα έρθει η ώρα σας. Θα τρέμετε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Θα πάτε απέναντι στους εβραίους και τους τούρκους που αγαπήσατε τόσο πολύ σε βάρος μας.  

Μα τον Δία θα έρθει και άλλο εικοσιένα!

 

Οδυσσέας Τραχίνας

Έλληνας και όχι χριστιανός

5η Ισταμένου μηνός Μουνυχιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα         

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα