:: ::

 
 
 

              

                     Αγαπητά ευρω-γιουσουφάκια

 

Συμπεριφέρεστε όπως οι ναζωραίοι του Μεσαίωνος όταν έλεγαν στους λαούς ότι όποιος θέλει να έχει επαφή με τον θεό έπρεπε να περνά υποχρεωτικώς μέσα από την ναζωραϊκή αίρεση. Και όποιος ηρνείτο, ήταν άνθρωπος του Σατανά και κατέληγε στην πυρά. Η αίρεση των ναζωραίων διεκδικούσε το μονοπώλιο των Ουρανών.

Το ίδιο ευαγγελίζεστε και εσείς αγαπητά μας ευρωγιουσουφάκια. Μας λέτε ότι σωτηρία για την Ελλάδα υπάρχει μόνον διαμέσου της ευρωπαϊκής ενώσεως. Εκτός ευρωπαϊκής ενώσεως υπάρχει άβυσσος, κόλασις, καταστροφή και χάος. Τα εκβιαστικά σας διλήμματα είναι τόσο γελοία που μόνον καγχασμό θα προκαλούσαν στον Μπαρόζο και στον Τρισέ. Όταν αυτοί οι ευρωτύραννοι βλέπουν ποιοί και πώς τους υπερασπίζονται, κανονικώς θα έπρεπε να τρέμουν, αλλά η ώρα της εκκαθαρίσεως των λογαριασμών δεν είναι πολύ μακριά.    

Ατυχήσατε αγαπητά μας ευρωγιουσουφάκια. Η σωτηρία της Ελλάδος ευρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής ενώσεως. Ό,τι χρειάζεται η Ελλάς, χρήμα, πετρέλαιο, τεχνογνωσία, οπλικά συστήματα, επενδύσεις, συμμαχίες, βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής ενώσεως.

Όπως οι λαοί του Μεσαίωνος ανακάλυψαν ότι οι Αληθινοί Θεοί ευρίσκονται εκτός της αιρέσεως των ναζωραίων, έτσι και οι λαοί της Ευρώπης ανακαλύπτουν καθημερινώς ότι όλοι οι δρόμοι σωτηρίας οδηγούν εκτός ευρωπαϊκής ενώσεως. Οι σημερινοί λαοί διδάσκονται με οδυνηρό τρόπο ότι το σχέδιο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υπάρχει μόνον για να θρέφει την βυζαντινή αυλή του Μπαρόζο και του Όλιν Ρεν.

Τα ευρωγιουσουφάκια εκστασιάζονται στο άκουσμα και μόνον μίας εντολής από τους ευρωτυράννους: ο Όλιν Ρεν είπε αυτό, ο Τρισέ είπε εκείνο, ο Μπαρόζο είπε το άλλο. Καταπίνουν δουλικώς κάθε ύβρι. Ηδονίζονται με τις ανθελληνικές δηλώσεις των εν λόγω βαρβάρων. 

Και ορίστε ένα δείγμα γραφής από ευρωγιουσουφάκι.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, σε άρθρο του στην δωρεάν εφημερίδα freesunday μας «πληροφορεί» πόσο κακοί και λαϊκιστές είναι οι Έλληνες επειδή αντιδρούν στην δυσωδία που αποπνέουν τα ευρωβυζαντινά γουρούνια.

Σταχυολογούμε ωρισμένα «διαμάντια» από το ευρωγιουσουφάκι:

«Ρεσιτάλ λαϊκισμού από τους Έλληνες» γράφει στο άρθρο του το ευρωγιουσουφάκι. «Ανακαλύπτουν εχθρούς της Πατρίδος όταν χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των εταίρων της Ε.Ε.».

Μάλλον εσύ αγαπητό μας ευρωγιουσουφάκι χρειάζεσαι την συμπαράσταση της ευρωπαϊκής ενώσεως. Οι Έλληνες έχουν την συμπαράσταση των Αθανάτων Πατρών Θεών.   

Και συνεχίζει το ευρωγιουσουφάκι: «Η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν εθνική επιτυχία. Αλλά περάσαμε στον διασυρμό με δική μας ευθύνη».

Το ευρωγιουσουφάκι χρησιμοποιεί συνεχώς πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στο άρθρο του. Προσπαθεί να ταυτιστεί με τους Έλληνες, ότι να, εμείς οι Έλληνες πταίμε, όχι οι ευρωπαίοι. Το ευρωγιουσουφάκι θέλει να εξομοιάσει την δική του ευθύνη για την κατάργηση του εθνικού μας νομίσματος με την ευθύνη των Ελλήνων.

«Αντί να αξιοποιήσουμε την ένταξη στην ευρωζώνη, παρασυρθήκαμε σε σύγκλιση των πραγματικών αποδοχών με ταυτόχρονη υπονόμευση της διεθνούς ανταγωνιστικότητος». Εδώ το ευρωγιουσουφάκι ψεύδεται ασυστόλως. Προσπαθεί να συκοφαντήσει τους Έλληνες λέγοντας ότι προσπάθησαν να επιβάλλουν σύγκλιση των Ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς.

Αλλά όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ένωση επέβαλε σύγκλιση στην ανεργία, σύγκλιση στην φτώχεια και κυρίως σύγκλιση τιμών και υψηλών φόρων με την Γερμανία και την Γαλλία. Καμμία σύγκλιση μισθών δεν υπήρξε. Αγοράζουμε προϊόντα σε ακριβές ευρωπαϊκές τιμές και πληρωνόμαστε χαμηλούς Ελληνικούς μισθούς. Αλλά το ευρωγιουσουφάκι δεν έχει πρόβλημα στο να ψεύδεται ασυστόλως.

Έχοντας καταπληκτικές γνώσεις στα οικονομικά μας διδάσκει ότι «Για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας με καλύτερους όρους θα πρέπει να δεχτούμε μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος κατά 10-15%, διότι αν είχαμε την δραχμή θα είχαμε απώλεια 30-35% του εισοδήματός μας».

Αγαπητό μας ευρωγιουσουφάκι, αν ήταν τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα των κρατών να λύνωνται με κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών, τότε θα πρέπει να κλείσουν όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια, και να αναλάβεις εσύ την σύντομη εκπαίδευση των υπουργών οικονομίας.

Θα τους λες: κάντε περικοπές μισθών και δαπανών κατά 25%, αυξήστε τους φόρους κατά 30%, και το πρόβλημα λύθηκε. Έτσι είναι αγαπητό μας ευρωγιουσουφάκι. Δεν χρειάζεται να εκδίδεις εφημερίδα για να κερδίζεις τα προς το ζήν. Πρέπει να διδάσκεις οικονομικά. Να λαμβάνεις αμοιβή για τις πολύτιμες οικονομικές σου συμβουλές.

Μάλιστα ακόμη και ένας απόφοιτος δημοτικού θα μπορεί να γίνει υπουργός των οικονομικών παρακολουθώντας τα σεμινάριά σου πάνω στην οικονομική επιστήμη. Άλλωστε το σεμινάριό σου είναι διαρκείας ενός λεπτού: μείωση μισθών, μείωση δαπανών, μείωση συντάξεων, αύξηση φόρων, και το δημοσιονομικό πρόβλημα λύθηκε.

Και ολοκληρώνει το άρθρο του το ανεκδιήγητο ευρωγιουσουφάκι μας: «Διολισθαίνουμε σε αντιευρωπαϊκό κατήφορο που θα ανεβάσει το οικονομικό και πολιτικό κόστος της διαχείρισης της κρίσης και θα αμφισβητήσει τα πλεονεκτήματα στρατηγικής σημασίας από την συμμετοχή μας στην ευρωζώνη».

Ο μόνος που ολισθαίνει είσαι εσύ αγαπητό μας ευρωγιουσουφάκι. Και δεν διολισθαίνεις αργά, κάνεις τσουλήθρα πάνω σε ανθελληνικό κατήφορο. Αμφισβητείς τα πλεονεκτήματα που είχαμε ως έθνος εκτός ευρωζώνης. Είχαμε δική μας νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Μπορούσαμε να ορίσουμε την δική μας οικονομική πολιτική συμφώνως προς τα Ελληνικά συμφέροντα, ενώ τώρα η οικονομική πολιτική της Ελλάδος ορίζεται συμφώνως προς τα γερμανικά συμφέροντα.

Αλλά τί λέει για όλα αυτά το κορυφαίο ευρωγιουσουφάκι εν Ελλάδι; Ο ομαδάρχης της πράσινης ανθελληνικής φράξιας.

Ο Τζέφρυ Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του «2009» δίνει έκτακτο επίδομα στους πτωχούς, αλλά τον Μάρτιο του «2010» τους παίρνει πίσω τα δεκαπλάσια!!! Αυτό είναι το κορυφαίο ευρωγιουσουφάκι. Θρασύδειλο μεν, απρόβλεπτο δε. Κήρυξε και έναν πόλεμο στον Ελληνικό Λαό, έτσι, για να δείξει ότι κατέχει στρατιωτικές ικανότητες(ασχέτως αν δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε στράτευμα...).

Ο Τζέφρυ είναι στρατηγός με όραμα βατράχου. Δεν ξέρει να ξεχωρίσει ούτε καν τον κενσϋανισμό από τον φιλελευθερισμό.

Ο κενσϋανισμός διδάσκει ότι επιτρέπονται οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί εν μέσω οικονομικής κρίσεως διότι ο κενσϋανισμός δεν ακολουθεί τον ενιαύσιο ισοσκελισμό του κρατικού προϋπολογισμού. Διδάσκει ότι υπάρχουν οικονομικοί κύκλοι, και ένα κράτος εν μέσω υφέσεως θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό αλλά κατά την διάρκεια της οικονομικής ανόδου θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Οπότε ισοσκελίζονται οι ενιαύσιοι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί με τους πλεονασματικούς, σε διάστημα ενός οικονομικού κύκλου. Ο κενσϋανισμός είναι η αγαπημένη θεωρία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Πραγματοποιείται με μείωση φόρων και αύξηση κρατικών δαπανών και τύπωμα χρήματος εν μέσω υφέσεως, ενώ στην διάρκεια της οικονομικής ανόδου αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται οι κρατικές δαπάνες και αυξάνονται τα επιτόκια για να μειωθεί η ποσότης κυκλοφορούντος χρήματος. Ασχέτως αν είναι σωστή η κενσϋανική θεωρία, αυτήν επιλέγουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.

Ο φιλελευθερισμός αντιθέτως απαιτεί χαμηλές κρατικές δαπάνες, μείωση της φορολογίας σε όλες τις οικονομικές περιόδους και κυρίως ισοσκελισμένους ενιαυσίους προϋπολογισμούς. Απεχθάνεται την συνεχή εκτύπωση χρήματος προς αποφυγήν πληθωριστικών πιέσεων, και θεωρεί ότι η ύφεση προκαλείται από το ανεξέλεγκτο κράτος, και όχι από τις αγορές.

Ο φιλελευθερισμός υιοθετεί την άποψη ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση θα προέλθει ταχύτερα μέσω ιδιωτικών δαπανών και ότι οι κρατικές δαπάνες αφαιρούν πολύτιμο χρήμα από τους ιδιώτες, χωρίς να δημιουργούν πολλαπλασιαστικά φαινόμενα όπως ισχυρίζονται οι κενσϋανιστές. Ο φιλελευθερισμός απαιτεί ελευθερία των χρηματοπιστωτικών αγορών και όσο το δυνατόν λιγώτερο κρατικό έλεγχο. Ασχέτως αν είναι σωστή η φιλελεύθερη θεωρία, αυτήν επιλέγουν τα συντηρητικά κόμματα της δεξιάς.

Και τίθεται το εξής ερώτημα: πώς είναι δυνατόν ένα σοσιαλιστικό κόμμα να είναι υπέρ των κρατικών επενδύσεων, κατά των αγορών, υπέρ των πτωχών και αδυνάτων, να έχει διορίσει ένα εκατομμύριο πολίτες στο δημόσιο, και συγχρόνως να θέλει να εφαρμόσει πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, χωρίς τύπωμα χρήματος, με μείωση των κρατικών δαπανών; 

  Προφανώς η απάντηση είναι ότι το αγαπητό μας ευρωγιουσουφάκι δεν ξέρει τίποτε από οικονομική πολιτική, ούτε έχει κάποια ιδεολογική σταθερά. Απλώς παρακαλεί τους ευρω-πασάδες για λίγα ευρώ ως αντίτιμο για τις δουλικές υπηρεσίες που τους προσφέρει. Και ζητά να του δώσουν στήριξη στο χάος και την ύφεση που προκαλεί με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του.

Αγαπητά μας ευρωγιουσουφάκια σας ευχαριστούμε για το γέλιο που προσφέρετε αφειδώς σε όλους τους Έλληνες. Για λόγους ευγενείας και οι Έλληνες θα σας προσφέρουν αφειδώς πολλές αγχόνες και έκτακτα επαναστατικά δικαστήρια με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Μελάμπους 

7η Ισταμένου μηνός Ελαφηβολιώνος, έτους 2786 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα