:: ::

 
 
 

 

Πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τους θεσμούς και το εθνικό συμφέρον

 

Οι εθνικές διαστάσεις που προσέλαβε η κρίση στην χριστιανική «εκκλησία» και η πιθανή εμπλοκή ξένων συμφερόντων αντί να συνεγείρουν τα αμυντικά μας αντανακλαστικά συντείνουν σε μία αυτοκαταστροφική στάση. Κάποιοι ανώριμοι γίνονται φερέφωνα αλλοτρίων επιδιώξεων και προωθούν τον εθνικό διχασμό.

Αυτή την στιγμή με ψυχραιμία πρέπει να ζυγίσουμε το μεγαλύτερο και το μικρότερο κακό. Πρέπει να προστατεύσουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και όχι να τα απεμπολούμε. Δεν πρέπει για χάρη δύο-τριών επιόρκων ιεραρχών να γκρεμίσουμε όλο το οικοδόμημα των θεσμών.

Γι’ αυτό απαιτείται όλοι μας, και πρώτα απ’ όλα η πολιτεία και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, να θωρακίσουμε τους θεσμούς από κάθε είδους κακοήθειες και να θέσουμε την χριστιανική «εκκλησία» εκτός νόμου.

Η προστασία των θεσμών δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται από μία μειοψηφία τηλεπαρουσιαστών, οι οποίοι στο όνομα της σκανδαλολογίας και των δήθεν αποκαλύψεων καταπατούν θεσμούς και νόμους. Απαιτείται ενότητα και όχι διχασμός διότι διακυβεύονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και να τεθεί η αίρεση των ναζωραίων εκτός νόμου για να παύσουν τα στόματα όλων των συκοφαντών που προσβάλλουν τους θεσμούς και την Θρησκεία.

Οι αντεθνικές εξάρσεις του αρχηγού της αιρέσεως των ναζωραίων, πολλάκις κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στα συμφέροντα του Έθνους. Όλοι θυμούνται ότι έδωσε συγχαρητήρια στην Αλ Κάϊντα για το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου βαπτίζοντάς το «τιμωρία του θεού».  

Και τί κάνει η κοινωνία τώρα που βάλλονται οι θεσμοί, η δικαιοσύνη και η πολιτεία; Δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρώτατα μέτρα για να διασωθεί το κύρος του Έθνους; Δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου επιτέλους η αίρεση των ναζωραίων ώστε να σταματήσουν οι κάθε είδους Γιοσάκηδες και Βαβύληδες να συνωμοτούν κατά της Θρησκείας και της Πατρίδος;

Δεν πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας που προκαλεί αηδία στον Ελληνικό Λαό; Δεν πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η προσβολή προσώπων και θεσμών από τους συκοφάντες; Γιατί λοιπόν δεν ζητείται η παραίτηση Χριστόδουλου και η απαγόρευση λειτουργίας της αιρέσεως των ναζωραίων;

Πώς θα σταματήσουν τα κτυπήματα κατά της Θρησκείας, που αποτελεί τον στυλοβάτη του Έθνους, αν δεν τεθεί εκτός νόμου αυτή η συμμορία;

Είναι βαθιά νυκτωμένοι όσοι νομίζουν ότι θα παραμείνει για πολύ ακόμη στην εξουσία, δήλωσε στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου σε δημοσιογράφους. Όσοι νομίζουν ότι θα συνεχίσει να μιλά για τα εθνικά θέματα έχουν χάσει την πίστη τους στους Πατρώους Θεούς. Ο Χριστόδουλος είναι τελειωμένος. Είναι καμμένο χαρτί.  

Οι καταστάσεις για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Απειλούνται ύψιστα εθνικά συμφέροντα. Απαιτείται εδώ και τώρα η παραίτηση Χριστόδουλου. Είναι γενικό αίτημα των πιστών. Είναι κραυγή λαού και φωνή θεού.    

Όποιος επιμένει ότι ο Χριστόδουλος δεν απειλεί τα εθνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα του Έθνους, είτε είναι μύωψ είτε κινείται από ταπεινά ιδιοτελή ελατήρια.

Επιβάλλεται να σταματήσει η σκανδαλολογία προς χάριν εντυπώσεων και να επικρατήσει η σύνεση και η νηφαλιότητα. Με ψυχραιμία και λογική, σε ένα ήρεμο περιβάλλον, θα μπορέσει να τεθεί εκτός νόμου η αίρεση των ναζωραίων και έτσι θα εξυγιανθεί η κοινωνία από παρόμοια εκφυλιστικά φαινόμενα.

Αυτή την στιγμή κινδυνεύει ο Ελληνισμός. Κινδυνεύει το Έθνος με διχασμό. Απαιτείται ενότητα γύρω από την Θρησκεία. Το Έθνος και η Πίστη στους Θεούς είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν επιτρέπεται να τα μαγαρίζουν ωρισμένοι επίορκοι όπως ο Χριστόδουλος και ο Γιοσάκης.

Ο Χριστόδουλος δήλωσε ότι ο Ελληνικός Λαός είναι ο πιό «άπιστος» στην Ευρώπη και ότι αυτό τον ενοχλεί. Ο Ελληνικός Λαός, δήλωσε, επιμένει στην Πατρώα Θρησκεία και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον χριστιανισμό.

Όντως ο Χριστόδουλος θεωρεί τον Ελληνικό Λαό «άπιστο» και «ασεβή» επειδή πιστεύει ακράδαντα στην Ελληνική Θρησκεία και δεν εξαπατάται εύκολα από τους δημαγωγούς της αιμοσταγούς αιρέσεώς του.

Στην Καλλιθέα που πήγε να χοροστατήσει, ο Χριστόδουλος με φανερή την ανησυχία στο πρόσωπό του, καλούσε τους μπράβους του να πετάξουν έξω τα τηλεοπτικά συνεργεία και να απομακρύνουν τους πιστούς που φώναζαν «άθλιος», «άθλιος», ενώ ξέσπαγαν σε ύβρεις και χλευασμούς εναντίον του. 

Διάφοροι χριστιανοί μητροπολίτες αναλογιζόμενοι ότι η τυραννία τους οδεύει προς το τέλος υπογραμμίζουν ότι είναι λυπηρό να τίθεται ζήτημα χωρισμού «κράτους και εκκλησίας», σε μία χρονική στιγμή που η «εκκλησία» βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση.

Θα είναι καταστροφικό, δήλωσαν μητροπολίτες, αν μία τέτοια αντιχριστιανική δυναμική προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εθνικό-ιδεολογικό χαρακτήρα. Αυτό θα οδηγήσει στην ένωση.

Η ένωση Ελλήνων και Ελληνισμού, είναι ότι πιό επικίνδυνο για μας, δήλωσαν σε δημοσιογράφους αρκετοί μητροπολίτες. Θα καταστρέψει την εξουσία μας αν οι Έλληνες ενωθούν εναντίον μας. Η ένωση των Ελλήνων με την Πατρώα Θρησκεία τους είναι άκρως ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε στενά, δήλωσαν σε δημοσιογράφους οι ρασοφόροι της αιρέσεως των ναζωραίων.

Από την άλλη μεριά με δηλώσεις τους διάφοροι πολιτικοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κατά της αιρέσεως των ναζωραίων και δήλωσαν ότι οι λίγοι επίορκοι στον χώρο της «εκκλησίας» δεν μπορεί να θεωρείται ότι αποτελούν εξαίρεση. Δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνωνται όλα στον βωμό των εντυπώσεων, δήλωσε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλο χριστιανοί και άλλο Έλληνες, κατέληξε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η «εκκλησία» έχει να επιδείξει διαχρονικές καταστροφές έναντι του Ελληνισμού. Ποιός δεν θυμάται την απαγόρευση των γραμμάτων και την καταδίωξη του κρυφού σχολειού από την χριστιανική «εκκλησία» επί τουρκοκρατίας; Ποιός δεν θυμάται την προδοσία του Ελληνισμού επί βυζαντίου; Ποιός δεν θυμάται το ότι οι παπάδες πολέμησαν υπέρ των Τούρκων στην επανάσταση του 1821, δήλωσε με νόημα υψηλόβαθμο στέλεχος του Πασόκ.

Σε τέτοιες τραγικές στιγμές βρίσκεται ο Ελληνικός Λαός. Γι’ αυτό απαιτείται ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ώστε να γίνει επιτέλους η κάθαρση. Να τεθεί εκτός νόμου η αίρεση των ναζωραίων και να αποκαθαρθεί το Ελληνικό Έθνος από την δυσωδία.

Πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τους θεσμούς και τα εθνικά συμφέροντα.

 

Λ. Καρτάσης 

4η Λήγοντος μηνός Ανθεστηριώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα