:: ::

 
 
 

                                       

                                           Αντίο Ερμοκράτη

 

Μόλις την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε για τον θάνατο και την κηδεία του Ερμοκράτους-Βαγγέλη Γιαννέλου. Η κηδεία του έγινε σήμερα 22 Μαΐου «2006», το απόγευμα, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, όπου παρέστησαν φίλοι, συγγενείς και συμπολεμιστές για να πουν το τελευταίο αντίο στον Ερμοκράτη.

Η κηδεία του έγινε βάσει των Ελληνικών ηθών και εθίμων, ωργανωμένη από τους ομοθρήσκους συναγωνιστές του.

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός. Ο εκλιπών δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η σκληρή και άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Λίγοι γνώριζαν το δράμα που περνούσε. Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές εργαζόταν και συγχρόνως συμμετείχε στους σκληρούς αγώνες που διεξάγουν οι Έλληνες στο θρήσκευμα.

Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αν και είχαμε τεράστιες ιδεολογικές διαφορές με τον Ερμοκράτη, του αναγνωρίζουμε ευθύτητα και αγωνιστικότητα. Αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο υπέρ του Κινήματος της Ελληνικής Θρησκείας.

Ο θάνατος του Ερμοκράτους είχε κάτι συμβολικό. Πέθανε στην διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδος κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 15-20 Μαΐου «2006». Ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και χώρος για ιατρικές συμβουλές, αλλά είμαστε σίγουροι ότι από εκεί που βρίσκεται τώρα ο Ερμοκράτης θα ήθελε να αφυπνίσουμε τους Έλληνες.

Ο Ερμοκράτης έπασχε από μελάνωμα. Δυστυχώς δεν πήγε εγκαίρως σε δερματολόγο. Το μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, αλλά εάν ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο μπορεί να θεραπευθεί σε ποσοστό πάνω από 90%. Αν δεν ανιχνευθεί εγκαίρως κάνει μετάσταση σε πνεύμονες, οστά, ήπαρ. Στην περίπτωση του Ερμοκράτους ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο ήπαρ.

Συνιστούμε σε όλους τους Έλληνες να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, να είναι ανήσυχοι όταν αλλάζει χρώμα, σχήμα και μέγεθος ένας σπίλος(=ελιά), και μία φορά ανά έτος να κάνουν μία χαρτογράφηση σπίλων όπου ο δερματολόγος θα διαγνώσει αν πρέπει να αφαιρεθεί κάποιος σπίλος. Κυρίως οι Έλληνες να χρησιμοποιούν αντηλιακά με προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες Α(UVA) και Β(UVB), όπως συνιστά η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία.

Είναι κρίμα που χάθηκε ένας συναγωνιστής μας τόσο νέος, και μάλιστα από τέτοια αιτία, διότι κάλλιστα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατός του.

Λυπούμεθα ειλικρινώς.

Αντίο Ερμοκράτη. Καλό ταξίδι. Οι Πατρώοι Θεοί μαζί σου.

 

Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα

10η Λήγοντος μηνός Θαργηλιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα