:: ::

 
 
 

 

                 Καταγγελία από Έλληνα επιχειρηματία

 

Θέλω να καταγγείλω τις ανθελληνικές μεθοδεύσεις ωρισμένων «κυρίων» που παριστάνουν τους επιχειρηματίες. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται στα ΜΜΕ αυτοί οι «κύριοι» ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ελλήνων επιχειρηματιών και απειλούν τους Έλληνες εργαζομένους ότι αν δεν δεχτούν μείωση του εισοδήματός τους θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

Πρόκειται για φανατικούς μισέλληνες και όχι για εκπροσώπους Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως πολύ σωστά έγραψε η ιστοσελίδα σας. Αυτοί οι «κύριοι» ουδέποτε αγωνίστηκαν για να σωθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες επιχειρηματίες από την τραπεζική τοκογλυφία η οποία διέλυσε την Ελληνική βιομηχανία.

Ουδέποτε αγωνίστηκαν για να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων που έχει καταπνίξει κάθε επένδυση. Ουδέποτε αγωνίστηκαν για να παταχθεί το παρεμπόριο. Ουδέποτε αγωνίστηκαν για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός από κινεζικά ή άλλα τριτοκοσμικά προϊόντα.

Ήδη από το «1993» η παραγωγή Ελληνικού παιχνιδιού, στην οποία και δραστηριοποιούμαι, σφάδαζε κάτω από τις αθρόες εισαγωγές άκρως επικινδύνων ταϊβανέζικων παιχνιδιών. Δεκάδες Ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, που σήμερα απειλούν τους Έλληνες εργαζομένους, δεν έβγαλαν άχνα για αυτή την εθνική καταστροφή.

Αυτοί οι δήθεν εκπρόσωποι των Ελληνικών επιχειρήσεων δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για την αποικιακού τύπου σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων, η οποία κατέστρεψε την Ελληνική τουριστική βιομηχανία, εξ αιτίας του υψηλοτάτου κόστους αφίξεων και αναχωρήσεων.

Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ευρώ το οποίο έκανε τα Ελληνικά προϊόντα πανάκριβα και ειδικά σε σχέση με τα αντίστοιχα τουρκικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι Ελληνικές επιχειρήσεις να χάνουν τεράστια έσοδα.        

Θέλω να καταλήξω στο ότι αφού οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεν μπορούν να συγκρουστούν με το μισελληνικό κράτος που καταστρέφει τις Ελληνικές επιχειρήσεις, να σταματήσουν να πολεμούν τους Έλληνες εργαζομένους. Είναι εγκληματική ανοησία να χάνεις 50 έως 70% του τζίρου σου εξ αιτίας της τραπεζικής τοκογλυφίας, του παρεμπορίου, της αβάσταχτης φορολογίας, των αθρόων εισαγωγών και εσύ να στρέφεις τα πυρά σου στον εργατικό μισθό για να καλύψεις τις απώλειές σου από τις άλλες αιτίες.

Αλλά όσο και να συμπιέσεις τους εργατικούς μισθούς παραπάνω από 4-5% κέρδος δεν γίνεται να αποκομίσεις. Άλλωστε η περαιτέρω συρρίκνωση του εργατικού μισθού που επιζητά ο ΣΕΒ θα επιφέρει μείωση της ήδη ασθενούς αγοραστικής δυνάμεως, με αποτέλεσμα να κλείσουν και άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις λόγω μειωμένων πωλήσεων. Άρα ο ΣΕΒ δεν λειτουργεί υπέρ αλλά κατά των συμφερόντων των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Ούτε οι απειλές για μεταφορά επιχειρήσεων στο εξωτερικό ευσταθούν από οικονομικής απόψεως. Διότι απλούστατα ακόμη και αν πληρώνεις μηνιαίο μισθό 70 ευρώ σε έναν Βούλγαρο εργαζόμενο στην Βουλγαρία, αυτομάτως αποκλείεις την περίπτωση να πωλήσεις τα προϊόντα σου στην Βουλγαρία. Θα αναζητήσεις ξένες αγορές, μάλλον την Ελλάδα ως πιό κοντινή χώρα.

Αλλά ποιός θα αγοράσει τα βουλγαρικά προϊόντα; Μήπως οι άνεργοι Έλληνες; Ούτε οι κακοπληρωμένοι Βούλγαροι εργαζόμενοι ούτε οι Έλληνες άνεργοι θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που θέλουν να κατασκευάσουν στην Βουλγαρία αυτοί οι «Έλληνες» επιχειρηματίες.

Όμως μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουμε εμείς, οι Έλληνες επιχειρηματίες, που αφήνουμε να μας εκπροσωπούν 5-10 κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» οι οποίοι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον πολλοί εξ ημών έχουν ενταχθεί σε πολιτικά κόμματα που ενώ αποδεδειγμένα καταστρέφουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις, περιμένουμε να μας ρίξουν κάποια ψίχουλα από τον κρατικό κορβανά, σε περίπτωση που πάρει το δικό μας κόμμα την εξουσία.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε ιδρύσει δικά μας ιδεολογικά όργανα ξεχωριστά από κόμματα, την στιγμή που οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων είναι εξωνημένες στα ή εκλεγμένες από κόμματα.

Χωρίς μορφωμένους ανθρώπους να αναπαράγουν την ιδεολογία μας, συνεχώς θα υφιστάμεθα πλήγματα. Αν δεν εκπαιδεύσουμε μία ολόκληρη γενιά στελεχών που να αντιπαρατίθεται με το μισελληνικό κράτος και να εμποδίζει την τραπεζική τοκογλυφία, την υπέρμετρη φορολογία, την αθρόα εισαγωγή ξένων προϊόντων, τότε μοιραίως θα καταστραφούμε.

 Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν μακρά παράδοση στο να διαλύουν ανθελληνικούς κρατικούς σχηματισμούς. Τέσσερις Έλληνες έμποροι στην Οδησσό σύστησαν την Φιλική Εταιρεία και ανατίναξαν την οθωμανική αυτοκρατορία.

Το ίδιο γίνεται και τώρα. Ο Ιερός Αγών του Ελληνισμού σαν χείμαρρος θα καταπνίξει όλα τα μισελληνικά αποβράσματα που μας τυραννούν.

 

Με σεβασμό

Α. Σεϊτανίδης-Επιχειρηματίας

8η Μεσούντος μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα