:: ::

 
 
 

                                    

                                                 Επί Ασπαλάθων

 

Ουρανία Αφροδίτη! άκουσέ με Θεά μου, άκουσε γλυκειά Θεά του Έρωτα. Βλέπεις τον ασεβή πως βρωμίζει την επίγεια κατοικία Σου; Ψεύδεται, παραδίδει τον Οίκο Σου στον αλλόφυλο εχθρό. Δεν σέβεται τον Οίκο Σου Θεά μου. Τον παραδίδει στους βαρβάρους. Τον πωλεί αντί πινακίου φακής. Πωλεί την Κύπρο και διαδίδει ότι φέρνει την ενότητα. Βαπτίζει την προδοσία του ενότητα. Νομίζει ότι θα γλυτώσει την τιμωρία των Θεών. Λουσμένος στο ψέμμα νομίζει ότι δεν θα τον αναγνωρίσεις.

Θέλει να γευτεί την Οργή Σου. Ο τράχηλος του θα κοπεί σύρριζα. Το αίμα του θα τρέξει σαν ποτάμι. Θα ξεπλύνεις την ντροπή με το αίμα του.

Δεν θέλεις να τον δείς σφαγμένο; Άσε τις Ερινύες να δοκιμάσουν το αίμα του. Ω Μυχεία, Ανδροφόνε, Μέλαινα Θεά, κοίτα τον! Κοίτα τον άθλιο που παριστάνει τον ειρηνιστή. Έχω δεί πολλές φορές τέτοια πράγματα στο παρελθόν. Ο προδότης παριστάνει τον ειρηνιστή. Πρέπει να τον δείς πώς θα ουρλιάζει πάνω στους πασσάλους.

Ψεύδεται, λες και δεν τον νοιάζει που θα κοπεί η γλώσσα του. Πώς θα καταλαγιάσει η οργή Σου Κύπριδα Θεά; Κοίτα τον, σε κάνει να θέλεις να κλάψεις. Σε κάνει να θέλεις να σφάξεις. Σε κάνει να θέλεις να βάλεις φωτιά.

Άκουσέ με Αναδυομένη, τα κτήνη βιάζουν την κόρη σου, την Κύπρο.

Δεν θέλεις να πάρουμε εκδίκηση; Θέλεις να βάλουμε φωτιά; Έλα, κρύψε την καλωσύνη από τα μάτια σου.

Δεν θέλεις να τους λυώσεις; Περπατούν πάνω στην φωτιά και δεν τους νοιάζει. Όταν θα καίγωνται, θα φωνάζουν με δύναμη για να τους σώσεις Αφρογενή Θεά μου.

Μία νέα ημέρα αρχίζει, ένα ακόμα παιδί Σου καταβροχθίζεται από τους απίστους. Άφησε να θαυμάσουμε την ομορφιά σου Αναδυομένη, άφησε να τους αφανίσει η οργή μας.

Βιάζουν την Κύπρο, την κατασπαράσσουν. Ξεσκίζουν τις σάρκες της και πωλούν τα κομμάτια της. Εγκατέλειψαν τους Θεούς, δεν Σε σέβονται. Δεν κάνουν θυσίες προς τιμήν Σου. Σε λοιδωρούν τα κτήνη. Άφησαν τους απίστους να βρωμίσουν τα Ιερά Σου.

Ρίξε το Ουράνιο Αγλάϊσμά Σου. Μέθυσέ τους με το Άρωμά Σου. Κάνε τους να προσκυνήσουν την Ομορφιά Σου. Πνίξε τους στην θάλασσα. Ξέσκισε τα κορμιά τους επί ασπαλάθων.

Περπατώ δίπλα Σου Θεά μου καθώς η μουσική αρχίζει. Οι ασπάλαθοι ξεσχίζουν τις σάρκες των τυράννων καθώς δοξάζουν το Όνομά Σου. Ο ζήλος μου για σένα Θεά είναι τυφλός. Όποιος χλευάζει το Όνομά Σου και τον Ναό Σου πεθαίνει. Το αίμα του κυλάει σαν ποτάμι. Είμαι πιστός σε Σένα.

Σε καλώ Μέλαινα Θεά ν’ ανάψεις φωτιά στα κορμιά των ασεβών που βεβήλωσαν το παλάτι Σου. Αφροδίτη Θεά μου! ποτέ δεν θα προδώσω την Αγάπη Σου, θα κατασπαράξω τους εχθρούς Σου. Θα τους κάνω να πιούν το αίμα τους. Τα τέκνα Σου Θεά μου δεν θ’ αφήσουν την ντροπή να Σε ζώσει. Οι βέβηλοι θα τιμωρηθούν.

Βλέπω κάτι να κινείται Θεά μου. Τα σύννεφα μαζεύτηκαν Θεά μου. Σε λίγο θα ξεσπάσει η καταιγίδα. Θ’ αρχίσει να βρέχει αίμα. Βλέπω τους Ουρανούς ν’ ανοίγουν και να πλημμυρίζουν την Κύπρο με το αίμα των απίστων. Έλα Θεά μου, ας απολαύσουμε το θέαμα.

Θα προσκυνήσουν τα κτήνη Θεά μου την Ομορφιά Σου. Ευνουχισμένοι δεν μπορούν πιά να βιάζουν την κόρη Σου. Θα γλείψουν την σκόνη από τα σανδάλια σου.

Τον πτωχό και πένητα λαό σήκωσες Θεά μου από τον κόπρο των ψεμμάτων και του έδωσες να πιεί το αίμα των προδοτών. Σήκωσες την μάχαιρα του λαού και την βύθισες στις καρδιές των βεβήλων. Σκότωσες τα κορμιά τους για να σώσεις τις ψυχές τους.

Τα πουλιά κελαηδούν την νίκη Σου. Τα αρπακτικά τρώνε τις σάρκες των εχθρών Σου. Πάντα ευλογείς τα τέκνα Σου Θεά μου.

Βλέπω την Θεά να μου νεύει με το γλυκό της χαμόγελο. Βλέπω να σχίζωνται οι Ουρανοί και ακούω την φωνή των Θεών να κατακλύζει την Γή:

«Εμείς οι Θεοί δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί. Θα τιμωρήσουμε την ανομία τους, επειδή προσέφεραν τιμές στους βεβήλους, σύλησαν τα Ιερά Μας και γκρέμισαν τους Ναούς Μας. Παρέδωσαν το Ιερό Νησί της Θεάς στους απίστους».

Άκου τον βρυχηθμό από τα βουνά, άκου τις κλαγγές των όπλων. Ο Άρης ξεγυμνώνει το Σπαθί Του, ο Απόλλων πυρώνει τα Βέλη Του, η Αθηνά ακονίζει το Δόρυ Της, ο Ζεύς εξαπολύει τους Κεραυνούς Του. Άκου τον βρυχηθμό από τους Ναούς. Άκου τα ουρλιαχτά των προδοτών, οι Θεοί ξεσχίζουν τις σάρκες τους. Γιατί οι Θεοί θα έρθουν μέσα σε φωτιά σαν τυφώνες για να ξεπλύνουν την ντροπή στο Νησί της Κύπριδος. Γιατί με φωτιά και με το σπαθί οι Θεοί εκπληρώνουν δικαιοσύνη.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα