:: ::

 
 
 

 

                                          Επαληθευτήκαμε

Στο πρόσφατο άρθρο για το EURO 2004 προβλέψαμε την γελοία τακτική που θα ακολουθήσουν οι βεδουΐνοι της ερήμου ναζωραίοι:

«Δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας. Ο χριστιανισμός πενθεί για την νίκη περήφανων Ελλήνων. Ο χριστιανισμός έχασε αίφνης το σύνολο του δυστυχισμένου και καταρρακωμένου ποιμνίου. Τρομαγμένος θα προσπαθήσει να βρει τώρα ένα αθλητή ψευδοθεό ερμηνεύοντας πάντα αλληγορικά τα κείμενά του. Θα βγάλει τους περιθωριακούς του παπάδες στις αλάνες για να μας πείσει για το κοσμικό του πρόσωπο. Θα κάνει αποτίμηση αποδίδοντας την νίκη σε «θέλημα θεού» για να αποχυμώσει το Έθνος ώστε να μην επαναλάβει τον άθλο και στην κοινωνία. Θα ψελλίσει, θα φωνάξει, θα ρεζιλευτεί, θα χάσει».

Ο Παρασκευαΐδης διορθώνοντας λίγο την τακτική της περιφρόνησης του αθλητισμού ως «αποστροφή προς την φροντίδα του σώματος», έσπευσε να ραντίσει τους αθλητές της ανολυμπιάδας του «2004» ώστε να οικειοποιηθεί τα μετάλλια και την δόξα τους.

Για να μην αναγκαστεί να επαναλάβει πάλι την παρωδία βράβευσης στο  Καλλιμάρμαρο, έσπευσε να εμφανίσει το φιλοαθλητικό του προσωπείο εκφωνώντας ένα αθλητικό-χριστιανικό λόγο κάνοντας το πανελλήνιο να ξεραθεί από τα γέλια. Δεν έμεινε όμως εκεί. Φρόντισε να διαφημίσει και την έκδοση βιβλίου «Αθλητισμός και ορθοδοξία». Με έκπληξη το Ελληνικό Έθνος γνωρίζει ότι δύο μόνο λέξεις, «καμμία σχέση», θα μπορούσαν να γραφτούν γι’ αυτό το θέμα, και θα αποτελούσαν αρκετό υλικό για να γεμίσει ένα βιβλίο.

Μήπως ο Παρασκευαΐδης έχει στα χέρια του υλικό από τις σφαγές και τις διώξεις των αθλητών; Mήπως ο Παρασκευαΐδης έχει παραστάσεις από το γκρέμισμα της Ολυμπίας, από το κλείσιμο των Πυθίων, των Ισθμίων, των Νεμέων; Mήπως θα μας φέρει νέα στοιχεία από τους παράνομους αγώνες που τελούσαν κρυφίως οι Έλληνες για 400 χρόνια; Mήπως οι διωχθέντες από τα βυζαντινά στρατεύματα αθλητές και Ελλανοδίκες στην Έφεσο ήταν ναζωραίοι;

Aναμένουμε με προσμονή να πιάσουμε στα χέρια μας αυτό το κωμικογράφημα για να πληροφορηθούμε αν οι απόστολοι έπαιζαν μπάλα στον ελεύθερο χρόνο τους, αν οι πατέρες της «εκκλησίας» όταν δεν αφόριζαν τον αθλητισμό και τις Ελληνικές συνήθειες του αθλητισμού, συναγωνίζονταν στην δισκοβολία.

Το Ελληνικό Έθνος διψάει για τις αποκαλύψεις του Παρασκευαΐδη σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες των νηπτικών, των στυλιτών, και κάθε λογής ερημιτών. Μήπως ασκούνταν στην αντοχή και τον μαραθώνιο καθώς ήταν πεινασμένοι και διψασμένοι; Μήπως κάτω από τον καυτό ήλιο έβλεπαν τις οραματικές ψευδαισθήσεις που μας επέβαλαν ως επιφάνειες; Ίσως οι κακόγεροι των μοναστηριών μέσα από την διακόρευση και την παιδεραστία ανακάλυψαν κάποιο νέο τύπο σκυταλοδρομίας.

Αλλά πάλι το νοσηρό μυαλό του Παρασκευαΐδη συγχέει την καταδίωξη και την σφαγή των Ελλήνων από τα τάγματα των φανατικών ρασοφόρων με τα μεταλλικά ρόπαλα. Συγχέει τα μισθοφορικά βυζαντινά στρατεύματα με τον αθλητισμό!

Η τελευταία ελπίδα για ανολυμπιακά μετάλλια της αθλητικής φιέστας με το ψευδεπίγραφο όνομα «Ολυμπιάδα» χάθηκε με το μιαρό ιουδαιοχριστιανικό ράντισμα και τις ευχές (διάβαζε κατάρες), του αρχιεπίσκοπου της δικτατορεύουσας θρησκείας. Μαζί της χάθηκε και το τελευταίο κύρος της «Ολυμπιάδας» στους λίγους εναπομείναντες πιστούς της που δεν αγνοούν τις λαοπλάνες ακροβασίες του προκαθήμενου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΔΑΡΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΙΟΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

 

Δέξιππος-Κοινωνικός Αγωνιστής των Πατρώων Θεών και Μητρώων Θεαινών

4η Ισταμένου μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα