:: ::

 
 
 

 

               Επιστολή από Ελληνική Κοινότητα της Γερμανίας

 

Αδερφοί μας Έλληνες, Αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Θρησκείας, 

Είμαστε μια μικρή ομάδα πιστών στις αρχαίες παραδόσεις, κάτοικοι της Γερμανίας. Ζούμε και εργαζόμαστε στο Ντίσελντορφ, και επισκεπτόμαστε την πατρίδα μας κάθε χρόνο. Στην ομάδα μας δεν είμαστε όλοι Έλληνες στην καταγωγή, αλλά έχουμε και δύο Γερμανούς, έναν με καταγωγή από την Αυστρία και μία κοπέλα από την Ελβετία. Επίσης είμαστε σε επαφή με πιστούς στην αρχαία θρησκεία από την Αγγλία και την Ιρλανδία που μας επισκέπτονται τακτικά. Τα τελευταία δύο χρόνια μετά από πολλές συναντήσεις έχουμε όλοι συμφωνήσει, ότι λατρεύουμε τους ίδιους Θεούς με διαφορετικά ονόματα και διαφορετικούς τρόπους. Οι φίλοι μας έχουν αναγνωρίσει ότι η Ελληνική Θρησκεία είναι η αρχική κοιτίδα και των δικών τους Παραδόσεων, και πια μιλάμε για κοινή Ευρωπαϊκή παράδοση. Μας αγαπάνε, αλλά ταυτόχρονα μας λυπούνται για την ασύδοτη κλοπή της Ελληνικής ταυτότητας.

Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας, είναι τα πολύ ωραία άρθρα που γράφετε για τις Κοινότητες των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, και για τους κινδύνους της Ευρώπης από το ισλάμ και τον χριστιανισμό. Θέλουμε να σας ρωτήσουμε όμως μερικά πράγματα που μας προβληματίζουν.

Εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους «Έλληνες» της διασποράς, που είναι χριστιανοί με ελληνική καταγωγή, και συνεχώς μας προσβάλλουν με την συμπεριφορά τους και εμάς αλλά και στους τρίτους. Τί πρέπει να κάνουμε;

Εμείς δίνουμε αγώνα για την Ελληνικότητά μας, και με κάθε ευκαιρία στους «Έλληνες» της διασποράς λέμε ποια είναι η αληθινή παράδοσή τους. Το ίδιο λέμε και στους Γερμανούς συνεχώς, και τελευταία έχουν πια αναγνωρίσει, ότι δεν είναι Έλληνες οι χριστιανοί.

Όταν αναφέρεστε στις Ελληνικές Κοινότητες συμπεριλαμβάνετε και εμάς, που είμαστε μια μικρή ομάδα 6 ατόμων εδώ, και είμαστε σε συχνή επαφή με την ομάδα των φίλων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ή μιλάτε μόνο για πολυπληθέστερες και πιο οργανωμένες ομάδες; Αν ναι, μπορείτε να μας φέρετε σε επαφή τουλάχιστον εδώ στην Γερμανία για να μας βοηθήσουν;

Πραγματικά ελπίζουμε όταν λέτε Κοινότητες να μην εννοείτε τους «Έλληνες» της διασποράς γιατί πολλοί είναι χριστιανοί και για εμάς αποτελούν πραγματικά ντροπή για την συμπεριφορά τους. Δεν μας νοιάζει που κάθε Κυριακή ντύνονται σαν να πάνε σε γάμο, μαντράχαλοι σαράντα χρονών μαζί με τις χριστιανές μαμάδες τους, που ακόμα τους τραβάνε το αυτί, μπροστά στον κόσμο αν δεν πάνε στην εκκλησία. Δεν μας νοιάζει που τους προξενεύουν νύφες με μόνο κριτήριο την προίκα, ούτε που ακούνε ανατολίτικη μουσική στην διαπασών. Μετά την αμερικάνικη ταινία «Greek Wedding» που παίχτηκε και εδώ στην Γερμανία πριν τρία χρόνια, όλη η Ευρώπη γελάει μαζί τους.

Δεν θέλουμε όμως να γελάνε με εμάς! Δεν θέλουμε να λένε με θράσος ότι είναι Έλληνες και να υποτιμούν τους φίλους μας Γερμανούς, ενώ οι ίδιοι είναι χριστιανοί, δεν ξέρουν τίποτε από τον Ελληνισμό παρά ό,τι τους συμφέρει για να δείξουν ότι είναι ανώτεροι. Είναι ρατσιστές και χρησιμοποιούν την κατακτημένη Ελλάδα μας μόνο και μόνο για να νιώσουν ανώτεροι από τους Γερμανούς. Έχουν συμπλεγματική συμπεριφορά, και εκμεταλλεύονται την Ελλάδα για να υποτιμήσουν τους άλλους λαούς. Δυστυχώς η χριστιανική κουλτούρα καταστρέφει τον άνθρωπο, και δεν είναι απλά μια θρησκευτική επιλογή. Επειδή εδώ είμαστε σαν ένα χωριό μέσα στην πόλη, τα βλέπουμε δίπλα μας.

Οι «Έλληνες» της διασποράς που είναι χριστιανοί, πρέπει να λέγονται χριστιανοί της διασποράς που λένε ότι είναι Έλληνες!!

Δεν έχουν λεφτά και αγοράζουνε ακριβά αυτοκίνητα και συναγωνίζονται ποιος θα κρεμάσει μεγαλύτερο σταυρό και τούρκικο κομπολόι, ενώ φωνάζουν συνεχώς ότι είναι πιο Έλληνες από όλους. Στους γάμους τους στριφογυρίζουν με τούρκικα ζεϊμπέκικα και γρατζουνάνε μπαγλαμάδες κάνοντας φασαρία στην γειτονιά.

Έχουμε κόψει και την καλημέρα, ενώ οι μάνες τους επειδή μας βλέπουν να κάνουμε παρέα με τους Γερμανούς μας λένε αλήτες. Έχουν μάλιστα το θράσος να αποκαλούνε τους Γερμανούς «ξένους» ενώ αυτοί κατοικούν στην χώρα τους, έχουν την Γερμανική υπηκοότητα και στην Ελλάδα έρχονται μόνο κάθε εβραϊκό πάσχα, ή για να ψηφίσουν τα χριστιανικά κόμματα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα λεφτά που θα βγάλουν και τί θα πει ο κόσμος.

Παλαιότερα που διατηρούσαμε σχέσεις, αφού οι γονείς μας είχαν έρθει μαζί στην Γερμανία, το μόνο που συζητούσαν ήταν το καταραμένο βυζάντιο ενώ από την ελεύθερη Ελλάδα, τους προγόνους, την φιλοσοφία της αδούλωτης ζωής μας, μόνο κάτι γραφικά που μάθανε στα σχολεία. Εδώ στην Γερμανία, την Αρχαία Ελλάδα την έχουνε πρότυπο και την αντιμετωπίζουνε με μεγάλο θαυμασμό.

Οι Γερμανοί αρχαιόθρησκοι και οι Γερμανοί φιλέλληνες ερχόντουσαν, για να ξέρετε, στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο του `40 για να προστατεύσουν τα αρχαία μας. Χάρη στα λεφτά τους οι Ιεροί μας χώροι μετατραπήκανε σε αρχαιολογικοί, και χάρη στα λεφτά τους το χριστιανικό κράτος ανασκάβει και σήμερα για κερδοσκοπικούς λόγους. Αν δεν υπήρχανε οι Γερμανοί αρχαιολόγοι, οι Γερμανοί επισκέπτες, οι χριστιανοί θα ρήμαζαν ακόμα τους θησαυρούς μας, για να τους πουλήσουνε ή να χτίζουν ξωκλήσια πάνω τους. Πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί φίλοι μας είναι πιο Έλληνες από τους χριστιανούς της διασποράς, που ψευτο-υπερηφανεύονται ότι είναι Έλληνες, επειδή οι Γερμανοί λατρεύουν τους Θεούς μας και οι ίδιοι δηλώνουν ότι η Ευρωπαϊκή μας παράδοση είναι κοινή, και ξένη προς τον χριστιανισμό.

Ένας λόγος παραπάνω είναι πώς οι φίλοι μας στην Γερμανία και Ελβετία, αλλά και οι αδελφοί μας από την Αγγλία και την Ιρλανδία, ισχυρίζονται πώς έχουν Ελληνικό αίμα και είναι περήφανοι για αυτό. Θέτουμε υπό τον έλεγχό σας ενδεικτικά κάποια ατράνταχτα ιστορικά στοιχεία που εσείς ασφαλώς θα γνωρίζετε, και αποτελούν ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης μεταξύ μας μετά από τις κοινές Ιεροπραξίες που έχουμε θεσπίσει την τελευταία χρονιά. Ελπίζουμε αυτή η παράθεση να μην σας κουράσει, και θα θέλαμε και τις δικές σας πολύτιμες γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Οι Βρεττανικές παραδόσεις αναφέρουν ως πρώτους οικιστές της Αγγλίας και κατασκευαστές του Στόουνχετζ, τους Κρήτες, όπως μαρτυρούν οι εγχάρακτοι πέλεκεις και τα ξίφη. Οι γυναίκες λάτρευαν τον Βάκχο, ενώ οι άντρες χρησιμοποιούσανε στον πόλεμο ίδια άρματα με αυτά του Τρωικού πολέμου.

Στις Ιρλανδικές παραδόσεις, Έλληνες υπό την ηγεσία του Παρθολανού το 2988 π.χ. εγκαταστάθησαν στο Δουβλίνο για 300 έτη. Αποδεκατίστηκαν από λοιμό όταν νέα κύματα Ελλήνων από την Σκυθία τους ενίσχυσαν και συγκρούσθηκαν με την πειρατική φυλή των Φορμορίων. Νίκησαν αλλά ο λοιμός κτύπησε τον στρατό που αναγκάστηκε να γυρίσει στην μητρόπολη, αλλά λόγω πληθυσμιακής αυξήσεως δεν έγιναν δεκτοί και επέστρεψαν στο Δουβλίνο όπου και παρέμειναν.

Στις Αυστριακές παραδόσεις, η κοιτίδα του αρχαίου Νωρικού πήρε το όνομα από τον Νώρακα υιό του Θεού Ερμού, ενώ το σημερινό Ίνσμπρουκ είναι η αρχαία Αινιπόντη, κτισμένη επί του ποταμού Αίνου, σημερινού Ίνν. Αλλά και όλα το τοπωνύμια στην Γερμανία που τελειώνουν σε -μπούργκ, προέρχονται από την μακεδονική βύργος από το φύρκος, που σημαίνει πύργος.

Στις Ελβετικές παραδόσεις διασώζεται το αρχαίο όνομα των Ελβετών, Αλβιείς, ενώ ο Ιούλιος Καίσαρ, αναφέρει ότι οι Αλβιείς μιλούσαν Ελληνικά, ενώ τα δημοτολόγια των πέντε φυλών, Ελβετών, Τυλίγγων, Λατοβρίγων, Ραυρακίων και Βοίων ήταν συντεταγμένο στα Ελληνικά και ανήρχετο σε 360.000 ονόματα.

Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τον αγώνα που μας δίνει ελπίδα και καθοδήγηση. Ελπίζουμε να μας θεωρείτε ως αδέρφια μας όπως εμείς θεωρούμε αδέρφια μας εσάς.

Μετά τιμής

Αντώνιος Σιφλάκης-Ευρύφιλος

Εκ της συντάξεως: Έλληνες Αδελφοί, έρρωσθε. Απαντούμε στα ερωτήματά σας:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αντιμετωπίσεως των ελληνοφώνων χριστιανών, αφού διατηρήσετε την πρέπουσα απόσταση από τους απίστους, και αφού διαφυλάξετε την θρησκευτική σας αυτονομία, πρέπει να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να προσηλυτίσετε ένα κομμάτι εξ αυτών στην Ελληνική Θρησκεία. Κυρίως τους πιό νέους σε ηλικία.

Δεύτερον, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο Κοινότητα, βεβαίως και αναφερόμαστε σε μικρές Κοινότητες των 5-10 ατόμων. Άλλωστε το άρθρο «Δημιουργία και οργάνωση Ελληνικών Κοινοτήτων» παρέχει πλήρη ανάλυση της εννοίας της Κοινότητος.

Τρίτον, όταν λέμε Ελληνικές Κοινότητες φυσικά και δεν αναφερόμαστε στους ελληνόφωνους χριστιανούς της Διασποράς. Αυτοί ανήκουν στο χριστιανικό έθνος, ενώ οι Έλληνες ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος.

Τέταρτον, είναι καλό να έχετε επαφή με Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους που ακολουθούν τις Εθνικές θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η φυλετική και θρησκευτική επιμειξία μαζί τους. Υπάρχει μία βαθιά διαχωριστική γραμμή μεταξύ του σεβασμού της θρησκείας του άλλου και της επιμειξίας με την φυλή και την θρησκεία του άλλου. Άλλο σεβασμός, άλλο επιμειξία.

Πέμπτον, φυσικά και σας θεωρούμε Αδελφούς μας και πάντα προσευχόμαστε στους Αθανάτους Πατρώους Θεούς να προστατεύουν τους Έλληνες της Διασποράς από κάθε κίνδυνο.

 7η Λήγοντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα