:: ::

 
 
 

             

                       Ο εκπρόσωπος του κλήρου απολογείται…

 

Δημοσιογράφος: Αγαπητοί τηλεθεατές, σήμερα, έχουμε μαζί μας τον εκπρόσωπο τύπου της χριστιανικής εκκλησίας, που θα μας απαντήσει σε καυτά ερωτήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τις τελευταίες εβδομάδες. Καλησπέρα σας σεβασμιώτατε!

Εκπρόσωπος του κλήρου: Καλησπέρα προσηλυτισμένε δημοσιογράφε. Χαίρομαι που παρευρίσκομαι και εγώ στην εκπομπή σας και μάλιστα με ανοικτή συμμετοχή ζωντανού ποιμν.. έε κοινού. Παρατηρώ μετά μεγίστης ικανοποιήσεως την σωρεία πιστών με το σύμβολο του Κυρίου μας στο χέρι και την καινή διαθήκη στο άλλο, να περιμένουν με αγωνία να γιατρέψουν τις πληγές που αδίκως δέχτηκε το σώμα του Χριστού, η εκκλησία μας.

Δήμος: Δυνατός ο τράγος. Για να δούμε τί θα πει.

Ποίμνιο: Πέστα Χρυσόστομε, εσένα περιμένουμε!

Δημοσιογράφος: Θέλουμε σεβασμιώτατε να μας πείτε με το χέρι στο ευαγγέλιο και με πάσα ειλικρίνεια, ποία είναι επιτέλους η αλήθεια! Είδαμε όλες αυτές τις μέρες, πράκτορες της εκκλησίας να αλωνίζουν τους κυβερνητικούς θαλάμους, αρχιμαντρίτες να πουλάνε ηρωίνη, επισκόπους να βιάζουν ορφανά, μητροπολίτες να ψωνίζουν ανήλικα, επισκόπους να γράφουν αποφάσεις παρέα με δικαστές, τεράστια ποσά να κατασπαταλούνται σε κότερα και ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Τα είδαμε με τα μάτια μας στις κάμερες, τα ακούσαμε με τα αυτιά μας στις κασέτες, ο λαός, δεν πλησιάζει τις εκκλησίες, οι παπάδες λοιδορούνται στους δρόμους, ο Χριστόδουλος σιωπά.

Εκπρόσωπος του κλήρου: Τέκνον μου, αγαπητό μου παιδί. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα αυτά. Καμμία αντίρρηση. Είδατε όμως την εκκλησία μας να ταρακουνιέται; Είδατε να πέφτει κανένα κεφάλι; Είδατε το αυτί του Παναγιωτάτου να ιδρώνει;

Δημοσιογράφος: Πράγματι! Δεν ίδρωσε.  

Εκπρόσωπος του κλήρου: Είδατε;

Δήμος: Μα τί λέει ο τράγος;

Ποίμνιο: Δόξα σοι, δόξα σοι.

Εκπρόσωπος του κλήρου: Πρόκειται περί παρεξηγήσεως του πνεύματος της εκκλησίας αλλά και του νέου ρόλου της στην κοινωνία!

Δημοσιογράφος: Μα τί λέτε! Και όλα αυτά τα φαιδρά; Όργια, καταχρήσεις, εμπόριο λευκής σαρκός;

Ποίμνιο: Να μιλήσει ο πάτερ. Αφήστε τον να μιλήσει.

Δήμος: Ησυχία παιδιά, θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Δημοσιογράφος: Επιτρέψτε μου να σας κάνω εγώ τις ερωτήσεις και εσείς να απαντάτε!

Εκπρόσωπος του κλήρου: Βεβαίως αμαρτωλέ. Στους σκοτεινούς καιρούς που διανύει το πλήρωμα της εκκλησίας, πρέπει ο Κύριος να δίνει λόγο στους απίστους. Δεν θα αργήσει ο καιρός που πάλι θα εξετάζουμε την πίστη σας μπροστά στις καθαρτήριες πυρές.

Δημοσιογράφος: Τί είπατε;

Δήμος: Τί είπε ο εγκληματίας; θα μας κάψει ζωντανούς;

Ποίμνιο: Σταματήστε άθεοι. Είπε ότι μαρτυρεί ο Χριστός σήμερα και θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

Εκπρόσωπος του κλήρου: …ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και σκοτεινοί, και απαιτείται πίστη υπό την σκέπη της εκκλησίας, για να αντεπεξέλθουμε στο πυρ το εξώτερον!

Δημοσιογράφος: Ά μάλιστα, γιατί παράκουσα. Θα παρακαλούσα το ακροατήριο να κάνει ησυχία για να ακούμε. Ειδικά οι δήμοι που έχουν έρθει. Ας παραδειγματιστούν από την κατανυκτική ατμόσφαιρα του χριστιανικού ποιμνίου στα μπροστινά καθίσματα. Μόνο αδελφοί σβήστε τα κεριά μην πάρουμε καμμιά φωτιά. Αρκετή ζέστη κάνει στο στούντιο. Λοιπόν, πέστε μας σεβασμιώτατε. Πιαστήκανε ρασοφόροι αρχιμαντρίτες να πουλάνε ναρκωτικά, λευκό θάνατο σε μικρά παιδιά και μάλιστα μετά την σύλληψή τους, αφού αποκαλύφτηκε η ταυτότητά τους, αφέθησαν ελεύθεροι!

Δήμος: Εδώ σε θέλω τράγε!

Ποίμνιο: Σσσστ!

Εκπρόσωπος του κλήρου: Πολύ ωραία. Μου δίνετε την ευκαιρία να λύσω την παρεξήγηση και να κατανοήσει ο κόσμος, τί πραγματικά συμβαίνει στους κόλπους της εκκλησίας μας. Παρατηρήσατε, και καλώς το θέσατε, ότι μόλις αποκαλύφτηκε η ταυτότητα των ιερωμένων αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα όργανα της τάξης, μόλις διαπίστωσαν ότι πρόκειται για την αγνή ανόθευτη ηρωίνη που κάθε πρωί αγιάζουμε στις λειτουργίες για να είναι ακίνδυνη, ενήργησαν κατά συνείδηση. Αυτό άλλωστε ήταν πάντα το πνεύμα της εκκλησίας μας. Η σωτηρία των πιστών από τους κινδύνους του σατανά και της ύλης, αυτό είναι το νέο πνεύμα στα κοινωνικά προβλήματα.

Βλέπαμε καθημερινά τους νέους να πεθαίνουν στους δρόμους. Η εκκλησία δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Έτσι και τα λεφτά που διακινούνται, αντί να πάνε στους ανθρώπους του διαβόλου, μπαίνουν στα δικά μας ταμεία, και οι νέοι μας απολαμβάνουν πρώτης ποιότητας αγιασμένη ντόπα.

Δημοσιογράφος: Τώρα μάλιστα. Μας εντυπωσιάσατε πάτερ. Και εμείς αναρωτιόμασταν, τί κάνει η χριστιανική εκκλησία στο θέμα της ηρωίνης;

Εκπρόσωπος του κλήρου: Στα σχέδια της αρχιεπισκοπής είναι και η παραγωγή της, σε δικά μας ορθόδοξα εργοστάσια!

Ποίμνιο: Άξιοι, άξιοι!

Δήμος: Τί έγινε; βγήκαν και λάδι τώρα;

Δημοσιογράφος: Τί έχετε να πείτε και για το θέμα του βιασμού των κοριτσιών στα ορφανοτροφεία της εκκλησίας, από τον αρχιμαντρίτη που τυγχάνει και πρόεδρος του ιδρύματος;

Εκπρόσωπος του κλήρου: Εδώ πρόκειται για άλλη μια παρεξήγηση του ιεραποστολικού έργου της εκκλησίας μας. Τα δυστυχισμένα αυτά κορίτσια, που στερούνται της μητρός τους, για να εκπαιδευτούν στον αυριανό ρόλο της συζύγου και  της μητρός, έχουν μόνο την εκκλησία να τους δώσει την απαραίτητη αγωγή, ώστε να ενταχτούν ομαλά στην κοινωνία.

 Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης, αν και γέρος άνθρωπος, για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του, το ανέλαβε προσωπικά. Φανταστείτε πόσα κορίτσια εννιά και δέκα χρονών πρέπει να διδάξει στην ηλικία του και με τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να έχει!

Δημοσιογράφος: Έχετε δίκιο. Καρδιά, προστάτη, αναπνευστικά…

Ποίμνιο: Άγιος, άγιος!

Δήμος: Ρε αυτοί μας δουλεύουν. Ακούστε θράσος!

Δημοσιογράφος: Παρακαλώ τους δήμους να μην οχλαγωγούν. Και το ποίμνιο να σβήσει τις λαμπάδες. Ούτε τα κεριά επιτρέπονται, ούτε οι λαμπάδες. Παρακαλώ να απομακρυνθούν, θα καούμε. Λοιπόν σεβασμιώτατε, πέστε μας τώρα και για το θέμα που προέκυψε, του μητροπολίτη με το ενάμισι δις στην τράπεζα, για την σύνταξή του, γιατί ψώνιζε βουλγαράκια στην Κουμουνδούρου. Βούιξε το σύμπαν. Δεν νομίζετε ότι τόσα χρήματα ούτε από μισθούς μαζεύονται, αλλά και η παιδεραστία είναι ποινικώς κολάσιμο αδίκημα;

Εκπρόσωπος του Κλήρου: Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω στο πανελλήνιο την τεράστια ισχύ της αγιότητας και τα οφέλη της. Πράγματι ο μοναστικός βίος της ορθοδοξίας μας έχει πολλά οφέλη. Ο μητροπολίτης μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να αποταμιεύσει τους πενιχρούς μισθούς του, ζώντας χωρίς ανέσεις, χωρίς τροφή, ρεύμα. Μόνο με νερό και αέρα.

Χωρίς να πληρώνει ενοίκια, έξοδα αγοράς και συντήρησης αυτοκινήτου, χωρίς φόρους, αφού τα παρέχει όλα δωρεάν, το υπόδουλο στον θεό μας κράτος. Αλλά και δίχως έξοδα γάμου, τεκνοποίησης και ανατροφής παιδιών, αφού οι ιερωμένοι δεν νυμφευόμαστε, και κατάφερε να επιτύχει την αγιοσύνη, και να του μείνουν τόσα λεφτά. Λεφτά που διαθέτει σε μικρά αλλοδαπά παιδιά που αναγκασμένα να πουλάνε το κορμί τους στον δρόμο, κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες. Έτσι αυτά τα δυστυχισμένα παιδιά βρίσκουν θαλπωρή στην αγκαλιά ενός αγίου, με αρκετά χρήματα να τα συντηρήσει!

Ποίμνιο: Άγιος, άγιος!

Δήμος: Αυτό ήταν. Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί!

Δημοσιογράφος: Άρα και τα μέσα, και οι σκοποί, αγαθοί. Δεν το είχαμε καταλάβει και άρχισε να κλονίζεται η πίστη μας. Ευτυχώς που ήρθατε πάτερ. Πέστε μας αν έχετε την καλοσύνη και για τα κυκλώματα των δικαστών με το Άγιο Όρος, που εξέδιδαν από κοινού αποφάσεις.

Εκπρόσωπος του κλήρου: Ουδέν μεμπτό. Και εδώ θέλω να στηλιτεύσω τις άδικες αποπομπές πιστών δικαστικών, που το μόνο αδίκημά τους, είναι ότι δέχτηκαν να τους υπαγορεύουν τις αποφάσεις, οι μοναχοί του Αγίου Όρους.

Ποιόν ήθελαν να συμβουλεύονται οι δικαστικοί μας; τους αμαρτωλούς; τους άθεους ή τους ειδωλολάτρες των δήμων; Αλλοίμονο! Η εκκλησία μας έκανε χρόνια προσπάθεια να εντάξει στην σκέπη του Κυρίου την δικαστική εξουσία και ενώ ήμασταν κοντά να καταλάβουμε και τον Αρειό Πάγο, ο διάβολος μπήκε εμπόδιο στο θεάρεστο σχέδιο. Δεν θα κάνουμε πίσω. Με την δύναμη του Κυρίου, τα δικαστήρια θα στελεχώνονται από ιερωμένους και θα βασιλεύσει η επί γης ειρήνη και ευδοκία.

Δημοσιογράφος: Τί καλά τα λέτε. Γι’ αυτό σιωπούσε ο Χριστόδουλος. Κάτι ήξερε και έβγαινε από τον άμβωνα να μας προειδοποιήσει ότι πρόκειται για πόλεμο κατά της εκκλησίας. Και εμείς πλανευτήκαμε. Καλά που είστε σήμερα μαζί μας.

Δήμος: Μόνο ράσα δεν φοράει ο δημοσιογράφος. Ψυχραιμία παιδιά να ακούσουμε και τα υπόλοιπα.

Ποίμνιο: Αλληλούια, αλληλούια.

Εκπρόσωπος του κλήρου: Πραγματικά ο αρχιεπίσκοπος είναι αληθινός μάρτυρας. Άντεξε τις βολές και την λάσπη των οργάνων του σατανά. Ταπεινός στρατιώτης του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Δημοσιογράφος: Είδαμε όμως ιερείς σε κότερα, ιερείς με βίλες, λογαριασμούς στην Ελβετία…

Εκπρόσωπος του κλήρου: Τέκνο μου, πώς νομίζεις ότι πολεμάμε τόσα χρόνια το θηρίο της ύλης και της σαρκός; Το θηρίο δεν έρχεται στην εκκλησία. Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτό. Πώς θα κτυπήσουμε τα όργανα της ύλης αν δεν μπούμε στα άντρα που κρύβονται; Γι’ αυτό πρέπει τα οικονομικά της εκκλησίας να είναι ανθηρά, ώστε να μπαίνουμε στις επαύλεις, στους πύργους, να βρίσκουμε τους έκλυτους στις πισίνες, στα κότερα, στα clubs.

Πρέπει να πάμε ισχυροί και όχι πένητες ώστε να μας σεβαστούν και να μας φοβούνται. Η εκκλησία δεν ζητιανεύει, δεν επαιτεί αλλά απαιτεί! Αυτό είναι το πνεύμα της εκκλησίας και ο νέος της ρόλος όπως σας είχα πει.

Δημοσιογράφος: Ώστε δίνετε αγώνα και όταν πίνετε σαμπάνια και όταν κολυμπάτε στις πισίνες με τους βιομηχάνους. Χαρά στο κουράγιο σας! Εδώ φαίνεται η πάστα των ιερωμένων μας αγαπητοί τηλεθεατές. Εμείς οι αμαρτωλοί θα απολαμβάναμε το νερό ή θα είχαμε μεθύσει με το ποτό και τις μουσικές. Άξιοι πράγματι!

Ποίμνιο: Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θά…

Δημοσιογράφος: Σας παρακαλώ αδελφοί μου, όχι ψαλμούς ακόμα. Έχουμε σημαντικά πράγματα να ρωτήσουμε τον εκπρόσωπο της εκκλησίας. Και παρακαλώ μην τσουγκρίζετε αυγά εδώ μέσα. Θα γεμίσει με τσόφλια η αίθουσα. Παρακαλώ τα συνεργεία να μαζέψουν τα αυγά και να δοθούν στην έξοδο.

Δήμος: Ρε θα τρελαθούμε τελείως. Τί γίνεται με αυτούς; Είναι θεόμουρλοι!

Δημοσιογράφος: Τί γίνεται με τους πράκτορες όμως; Τους είδαμε με πλαστά πτυχία, ψεύτικες στολές, να γυρνάνε από υπουργό σε υπουργό με άλλα ονόματα. Είναι και αυτοί αγωνιστές της εκκλησίας και δεν το είχαμε καταλάβει;

Εκπρόσωπος του κλήρου: Χαίρομαι που τέθηκε και αυτή η ερώτηση τέκνο μου για να λάμψει η αλήθεια του Θεού. Πράγματι ο αρχιεπίσκοπος γνώριζε τα εν λόγω πρόσωπα, τα οποία και ανήκαν στο στενό του περιβάλλον. Αλλά αυτό μέχρι που αποκαλύφτηκε ότι ήταν πρόσωπα του σατανά, μορφές του διαβόλου που μπήκαν στο ποίμνιο για να το κατασπαράξουν. Μόλις ο αρχιεπίσκοπος το κατάλαβε, τήρησε σιγή μέχρι να φανεί σε όλους ότι είναι ο διάβολος που μπήκε στο μαντρί... έε στην εκκλησία. Γι’ αυτό και δεν παραιτήθηκε. Γιατί να παραιτηθεί άλλωστε; επειδή πολέμησε τον διάβολο;

Δημοσιογράφος: Μα αυτό είναι θαυμάσιο. Έχουμε ένα άγιο, έναν μάρτυρα για ηγέτη της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Δήμος: Μην βάζετε τον Ελληνισμό στα στόματά σας ναζωραίοι. Θα φάτε ξύλο που θα το θυμάστε για πάντα.

Ποίμνιο: Αίσχος τραμπούκοι. Τί σας έπιασε τώρα; Αλλά δεν σας αρέσουν αυτά που ακούτε. Έχετε σκάσει μαύροι διάβολοι, ειδωλολάτρες.

Δήμος: Αυτό ήταν. Δεν πάει άλλο. Απάνω τους παιδιά.

Δημοσιογράφος: Ηρεμήστε, τί πράγματα είναι αυτά; Δημοκρατία έχουμε. Δικαιούται ο καθένας να πει την άποψή του. Σας παρακαλώ ηρεμία. Θέλω να κάνω μια τελευταία ερώτηση πολιτικού χαρακτήρα στον εκπρόσωπο της εκκλησίας.

Τί είναι αυτή η φωτιά εκεί πίσω; όχι και αρνί εδώ μέσα. Όσοι πεινάτε να σουβλίσετε έξω στον κήπο του σταθμού. Θα βάλουμε μετά και δημοτικά τραγούδια και τα κρασιά δικά μας, να γιορτάσουμε την πανηγυρική αποκατάσταση της εκκλησίας μας.

Δήμος: Υπομονή παιδιά. Καλύτερα έξω, που έχει και περισσότερο χώρο…

Δημοσιογράφος: Σεβασμιώτατε, ποιά είναι η γνώμη σας για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας; Το σύνολο του λαού τον επιθυμεί σφοδρά. Δεν σας τρομάζει αυτό; Δεν φοβάστε ότι το έθνος θα διχαστεί και θα χάσει την ταυτότητά του;

Εκπρόσωπος του κλήρου: Θέσατε ένα σημαντικό θέμα. Πράγματι είναι παλλαϊκό αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η εκκλησία μας από τα δεσμά του κράτους. Μετά την επανάσταση του ‘21, χάσαμε πολλά προνόμια που απολαμβάναμε από τους τούρκους επειδή κάποιοι παράνομοι κλέφτες θέλανε να ζήσουν ελεύθεροι.

Είδαμε και πάθαμε να τους κλείσουμε στα μπουντρούμια και να τους εκτελέσουμε με την βοήθεια των ρώσων αδερφών μας. Είχανε βαλθεί να διώξουν και εμάς. Δώσαμε αγώνα να υποτάξουμε ξανά την ειδωλολατρία που σήκωνε κεφάλι και να τους κάνουμε να ξεχάσουνε γιατί ξεσηκωθήκανε.

Τώρα είναι καιρός για δικό μας κράτος κατά τα πρότυπα του Βατικανού με δικό μας στρατό και φρουρά, δικές μας τράπεζες και άλλο νομικό καθεστώς. Το βυζάντιο πρέπει να στηθεί ξανά με ή χωρίς το σημερινό κράτος, και η εκκλησία δίνει υπέρ πάντων αγώνα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Δεν θα χρειάζεται να λογοδοτούμε πια σε ειδωλολάτρες και άθεους για τα έργα και τα λόγια μας, αντιθέτως οι άθεοι και οι ειδωλολάτρες θα κλίνουν τον αυχένα τους μπροστά μας. Άλλωστε τα θησαυροφυλάκια μας γεμίσανε από τις εισφορές για ανεγέρσεις ναών που ποτέ δεν είχαμε σκοπό να χτίσουμε, αφού θα κάναμε ανεξάρτητο κράτος. Όπως και να έχει η εκκλησία πολεμούμενη νικά!

Δημοσιογράφος: Η παρουσία σας σεβασμιώτατε ήταν βάλσαμο στις καρδιές μας. Όπως όλοι αντιληφθήκατε, η εκπομπή έδωσε με σαφή τρόπο λογικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που ταλανίζανε την ελληνική κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι διατηρήσαμε την αντικειμενικότητα που απαιτεί το επάγγελμα του ανεξάρτητου και ανένταχτου δημοσιογράφου, μακριά από προτιμήσεις και προσωπικές τοποθετήσεις. Τώρα όλοι μαζί αδελφοί χριστιανοί ας προσευχηθούμε. Ευχαριστούμε πάτερ.

Ποίμνιο: Αμήν!

Δήμος: Αυτό ήταν, βαράτε τους παιδιά. Δεν υπάρχει σωτηρία. Να τους πετάξουμε στην θάλασσα. Εμπρός παιδιά Ελλήνων, σπέρματα Θεών, βλαστάρια αυτής της γης, να συνεχίσουμε την προδομένη επανάσταση. Αυτοί δεν παίρνουν από λόγια, έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα!

 

Κάλλιστος

6η Λήγοντος μηνός Ελαφηβολιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα    

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα