:: ::

 
 
 

            

                    Εγέρθητι κατηγορούμενε, άρχεται η συνεδρίασις

 

 Ναζωραίος:  Εγέρθητι κατηγορούμενε, άρχεται η συνεδρίασις. Πιστεύεις στην ειδωλολατρία και ζητάς να ανατρέψεις τα δόγματα της Χριστιανικής ημών θρησκείας. Δικάζεσαι με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του πολιτεύματος και της διαταράξεως της κοινωνικής ειρήνης διαδίδων ανατρεπτικάς ιδέας. Τί έχεις να απολογηθείς στο δικαστήριο;

Έλλην: Είναι ανοησία ένας Έλλην να στηρίζεται στην δήθεν δικαιοσύνη των ναζωραίων και την δήθεν ισότητα των όπλων από την στιγμή που ο ναζωραίος «δικαστής» λειτουργεί ως σωματοφύλακας της εγκληματικής αιρέσεως από την ναζαρέτ.

Ναζωραίος: Πώς τολμάς; Εδώ είναι δικαστήριο της Πολιτείας. Οφείλεις να σέβεσαι τους νόμους της Πολιτείας.

Έλλην: Αγαπητέ ναζωραίε θα...

Ναζωραίος: Πώς τολμάς; Είμαι Έλλην δικαστής. Πρόσεχε τα λόγια σου κατηγορούμενε. Κατηγορείσαι ότι μέσω της ειδωλολατρίας προσπαθείς να ανατρέψεις το πολίτευμα.

Έλλην: Θα ήμουν ανόητος να περιμένω από έναν ναζωραίο να μου δώσει όπλα να πολεμήσω την αίρεση των ναζωραίων. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να λέω ότι δεν αναγνωρίζω την αίρεση των ναζωραίων ως θρησκεία των Ελλήνων και συγχρόνως να αναγνωρίζω νομιμότητα στα εκτελεστικά όργανα της αιρέσεως των ναζωραίων που παριστάνουν τους εισαγγελείς και στέκονται κάτω από την εικόνα του Τζεσουά.

Ναζωραίος: Η εικόνα του Χριστού δεν έχει σχέση με την δίκη σου.

Έλλην: Δεν είναι δυνατόν να λέω ότι δεν αναγνωρίζω την αίρεση των ναζωραίων ως θρησκεία των Ελλήνων και συγχρόνως να αναγνωρίζω τα δικαστήρια που στήνει αυτή εναντίον μου και εναντίον όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν να λέω ότι διεξάγω Ιερό Πόλεμο υπέρ της Αληθείας και για την Δόξα των Θεών και συγχρόνως να αναγνωρίζω δικαστική εξουσία στους εχθρούς των Θεών.

Δεν είναι δυνατόν στα λόγια να λέω ότι δεν αναγνωρίζω την αίρεση των ναζωραίων και στην πράξη, δηλαδή στην δίκη, να την αναγνωρίζω. Δεν έχω το δικαίωμα από τους Δικαστές και Αθανάτους Θεούς να αποδεχθώ τον ρόλο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο ναζωραίων, και να παραχωρήσω τον ρόλο του κατηγόρου σε άτομο που δεν πιστεύει στους Θεούς. Μόνον οι Θεοί έχουν το δικαίωμα να με δικάσουν. Δεν σου αναγνωρίζω καμμία εξουσία ναζωραίε. Δηλώνω αιχμάλωτος πολέμου και όχι κατηγορούμενος.

Ναζωραίος: Το ξέρεις ότι με αυτά που δηλώνεις εξασφαλίζεις μία θέση στην φυλακή; Εδώ είναι δικαστήριο και όχι θεολογικό βήμα. Σε ποιόν νομίζεις ότι αρμόζει να δικάζει; Μόνον οι Έλληνες δικαστές έχουν το δικαίωμα να δικάζουν και κανείς άλλος. Να αφήσεις τις ανοησίες, η ειδωλολατρία πέθανε. Οι θεοί των Ελλήνων πέθαναν, μόνον η Χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται τώρα. Άλλωστε τί θα πουν οι ομόθρησκοί σου που παραβαίνεις τους νόμους του κράτους;

Έλλην: Οι Έλληνες οφείλουν να απαντήσουν στα εξής θεμελιώδη ερωτήματα: Τίνος έργο είναι η δίωξις των εγκλημάτων της αιμοσταγούς αιρέσεως των ναζωραίων; Μήπως των ναζωραίων ψευτοδικαστών οι οποίοι σφετερίζονται την Δικαιοσύνη των Θεών; Είναι δυνατόν να ζητούμε απονομή δικαιοσύνης από τον θύτη; από τον εγκληματία;

Το ποινικό μας σύστημα επιβάλλει την λαϊκή δίωξη των εγκλημάτων, δηλαδή το έγκλημα φέρεται σε δίκη κατόπιν αιτήσεως ενός ιδιώτου, οιουδήποτε ιδιώτου. Έχουμε δηλαδή κοινωνική απαξία του εγκληματία διότι το έγκλημα προσβάλλει το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Ναζωραίος: Μα τί λές τώρα; Ποιοί είστε εσείς που αποκτήσατε το δικαίωμα διώξεως των εγκλημάτων του χριστιανισμού; Προσπαθείς να σπάσεις το μονοπώλιο δίωξης εγκλημάτων από τους νομίμους δικαστές; Αυτό είναι αδιανόητο. Κάποιοι κατηγορούμενοι στο παρελθόν αμφισβήτησαν την νομιμότητα ενός δικαστηρίου αλλά ποτέ ουδείς κατηγορούμενος τόλμησε να αμφισβητήσει το νομικό οπλοστάσιο και το ποιός θα καταλάβει θέσεις δικαστών και εισαγγελέων. Δεν είναι δυνατόν εμείς να αναγνωρίζουμε θέσεις δικαστών και εισαγγελέων σε ειδωλολάτρες οι οποίοι κατηγορούνται για ανατροπή του πολιτεύματος. Πολλώ δε μάλλον να τους παραχωρούμε αμαχητί όλο το νομικό μας οπλοστάσιο.

Έλλην: Δεν επιτρέπεται ναζωραίος να κατέχει την θέση εισαγγελέως, δικαστού ή του αστυνομικού. Αυτές οι θέσεις ανήκουν μόνον σε Έλληνες. Αλλιώς θα είναι σαν να αδιαφορούμε ως Έθνος για την πάταξη των αφόρητα αντικοινωνικών μορφών συμπεριφοράς. Η ποινή είναι εκδήλωση ιδιαίτερης αποδοκιμασίας κατά του εγκληματία εκ μέρους της έννομης τάξης. Είναι η έμπρακτη αποδοκιμασία του εγκληματία. Άρα δεν είναι δυνατόν να μετατρέπουμε τον εγκληματία σε δικαστή. Ο ναζωραίος είναι εγκληματίας και οφείλει να απολογηθεί για τα εγκλήματά του.

Ναζωραίος: Αυτό είναι αδιανόητο. Να καθήσω εγώ στην θέση του κατηγορουμένου και εσύ στην θέση του δικαστού; Έχεις παραισθήσεις;

Έλλην: Μόνον άπιστοι και ασεβείς εκστομίζουν απειλές και ύβρεις κατά των Θεών και...

Ναζωραίος: Δεν εξύβρισα τους θεούς σας. Απλώς σας είπα ότι ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους και ουδείς επιτρέπεται να την αλλάξει.

Έλλην: Όσοι δεν πιστεύουν στους Θεούς είναι εγκληματίες, διότι καταργούν την Δικαιοσύνη των Θεών και βάζουν στην θέση τους την δικαιοσύνη των απίστων.

Οι άπιστοι με την σειρά τους δεν αγωνίζονται για τα δικαιώματα των Ελλήνων αλλά παραχωρούν όλα τα προνόμια διώξεως των εγκλημάτων σε ναζωραίους ψευτοδικαστές. Οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν στους ναζωραίους κανένα μονοπώλιο κατηγορούσης αρχής. Είναι αναγκαία κύριοι η ποινική καταστολή των εγκλημάτων της αιρέσεως των ναζωραίων.

Ναζωραίος: Πρόσεχε τα λόγια σου, είμαστε Έλληνες Χριστιανοί δικαστές. Δεν μπορείς να μας προσβάλεις κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα πας φυλακή.

Έλλην: Εφ’ όσον λειτουργείς μονομερώς, ως ναζωραίος, για να με καταδικάσεις, σε θεωρώ αντίδικο και θα σε αντιμετωπίσω με τα ίδια όπλα. Αλλιώς αν είσαι Έλλην όπως ισχυρίζεσαι θα βρεις αθωωτικά στοιχεία για να με απαλλάξεις.

Ναζωραίος: Η εισαγγελική δράση συμπορεύεται με την δικαστική. Ως εισαγγελέας και δικαστής θα είμαι αντικειμενικός. Δεν αντιδικώ με τους κατηγορουμένους. Εδώ ψάχνουμε την αλήθεια.

Έλλην: Οι Έλληνες και ο Ελληνισμός δεν αναγνωρίζουν καμμία δικαστική εξουσία στην εγκληματική αίρεση των ναζωραίων. Οι σφαγείς και κατακτητές των Ελλήνων δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα πάνω στους Έλληνες. Τέτοια εξουσία έχουν μόνον Έλληνες.

Ναζωραίος: Η στάση σου είναι προκλητική. Απάντησε επιτέλους: είσαι αθώος ή ένοχος για το έγκλημα της ανατροπής του πολιτεύματος;

Έλλην: Δεν απαντώ σε προκατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα. Διότι είτε απαντήσω ναί είτε απαντήσω όχι θα ήταν ωσάν εμμέσως να αναγνωρίζω δικαστική εξουσία στον εχθρό των Θεών.

Εσύ πρέπει να μου απαντήσεις: Τί εκπροσωπείς ναζωραίε; Αν είσαι εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας τότε είμαι αθώος. Αν είσαι εκπρόσωπος της αιρέσεως των ναζωραίων δηλώνω αιχμάλωτος πολέμου.

Αναγνωρίζεις την εξουσία των Θεών και της Ελληνικής Θρησκείας; Αν όχι, τότε πώς ζητάς να σου αναγνωρίσουν οι Έλληνες την δική σου εξουσία και μάλιστα μονοπωλιακώς και σε θέση επικυρίαρχου;

Η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ την παραμικρή σχέση με την εγκληματική αίρεση των ναζωραίων. Όποιος δηλώνει εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, οι Έλληνες όχι μόνον δεν έχουν αντιπαράθεση μαζί του αλλά αντιθέτως συνεργάζονται με την Ελληνική Πολιτεία. Δεν αντιδικούν μαζί της αλλά την υπερασπίζονται.

Αν όμως μία Πολιτεία δηλώνει ότι απορρίπτει τους Πατρώους Θεούς και υποτάσσεται στον ραββίνο Τζεσουά τότε όχι μόνον δεν έχει κανένα δικαίωμα να αυτοαποκαλείται Ελληνική Πολιτεία αλλά επιπλέον είναι όργανο του εσταυρωμένου Κτήνους. Ως εκ τούτου οι Έλληνες δηλώνουν εχθροί αυτού του εγκληματικού ιδρύματος και οφείλουν να υπερασπιστούν την Πατρίδα συντρίβοντάς το εις τα εξ ων συνετέθη. Οι Έλληνες δεν ανατρέπουν την Ελληνική Πολιτεία. Γκρεμίζουν την δικτατορία της τυραννικής αιρέσεως των ναζωραίων. Πολεμούν την τρομοκρατική οργάνωση των ναζωραίων διότι είναι εχθρός της Ελληνικής Πολιτείας.

Οι Έλληνες εκπροσωπούν την Ελληνική Πολιτεία και εγώ είμαι παρών σε αυτήν την παράνομη συγκέντρωση για να την προστατεύσω από τους σφετεριστές της Δικαιοσύνης και τους αποστάτες των Θεών. Όσοι προσπαθούν να ανατρέψουν την Θεία Τάξη και τους Θείους Νόμους είναι εχθροί του Ελληνικού Έθνους. Το Ελληνικό Έθνος και η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορούν να είναι όμηροι τρομοκρατών και δολοφόνων που έχουν γενοκτονήσει ολόκληρα έθνη. Πολλώ δε μάλλον δεν μπορούν να κάθωνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τους φονιάδες των Λαών και των Πολιτισμών.

Ναζωραίος: Με αυτά που λες προκαλείς το δικαστήριο. Είναι ανήκουστο να παρουσιάζωνται ειδωλολάτρες και να αμφισβητούν την Χριστιανική έννομη τάξη. Το έθνος εμφορείται από τα ιδεώδη του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Δεν γυρίζει πίσω στην ειδωλολατρία. Προσπαθείς να ανατρέψεις την δημόσια τάξη. Ποιός σε διόρισε δικαστή και εισαγγελέα;

Έλλην: Ποιός διόρισε εσένα προστάτη της εγκληματικής αιρέσεως των ναζωραίων και εχθρό της Ελληνικής Θρησκείας και των Θεών; Ποιός σε διόρισε διώκτη του Ελληνισμού;

Οι Έλληνες έχουν πεισθεί ότι η τρομοκρατία έχει ηττηθεί στην χώρα μας. Αποφεύγουν να προδικάζουν αποφάσεις. Προπάντων αποφεύγουν να μυθοποιούν τους τρομοκράτες και τους εκφραστές της. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο Ελληνικό Έθνος. Όσοι τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό είναι εχθροί του και οι Θεοί δεν πρόκειται να τους αφήσουν ατιμώρητους.

Η χριστιανική εκδοχή της τρομοκρατίας διακρίθηκε για τον μιμητισμό της. Ανεξάρτητα από θρησκευτικά κίνητρα η κατάληξή της ήταν μία σειρά στυγερών εγκλημάτων. Ποιός ανθρωπισμός; ποιά κοινωνική θεωρία νομιμοποιεί οπλισμένα χέρια; Ποιά δημοκρατική αρχή επιτάσσει δολοφονίες κατά το δοκούν; Ποιά μεγάλη ιδέα αρέσκεται να την διακινούν ρασοφόροι στυγεροί εγκληματίες;

Οι Έλληνες σε καμμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν συγχωρούν την βία μέσα στην Δημοκρατία. Γιατί όποιος ενισχύσει την αίρεση των ναζωραίων με το όπλο νομιμοποιεί τον άλλο σε αμοιβαιότητα. Πρέπει να εμπιστεύεσαι ναζωραίε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Θέλουμε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να φανεί όλη η αλήθεια. Οι τρομοκράτες που αυτοαποκαλούνται «άγιοι» πρώτα θα απομυθοποιηθούν και μετά θα δικαστούν, έστω και μετά θάνατον.

Το Ελληνικό Έθνος ενδιαφέρεται περισσότερο από την καταδίκη για την ηθική απαξίωση των εγκληματικών πράξεων της αιρέσεως των ναζωραίων κατά της ανθρωπότητος. Έχε εμπιστοσύνη ναζωραίε ψευτοδικαστή στην Δικαιοσύνη των Θεών και στην μεγαλοψυχία των Ελλήνων και θα σωθείς από την τιμωρία των ασεβών.

Η επίκληση ναζωραίε δήθεν θρησκευτικών κινήτρων από την πλευρά σου δεν μπορεί ούτε να συσκοτίσει ούτε βεβαίως να ακυρώσει την εγκληματική δράση της χριστιανικής τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να παραγράψει το έγκλημα που διαπράττεις τώρα κατά του Έθνους.

Η τρομοκρατία δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά πρακτική άσκηση βίας, που στηρίζεται στο μίσος κατά των Ελλήνων. Γι’ αυτό οι Έλληνες πατάσσουν την τρομοκρατία με τρόπο αμείλικτο.

Ναζωραίος: Σταμάτα το κήρυγμα και επιτέλους λέγε: αποδέχεσαι τις κατηγορίες που σε βαρύνουν;

Έλλην: Αποδέχεσαι ναζωραίε τις κατηγορίες που σε βαρύνουν; Σε βαρύνουν οι κάτωθι κατηγορίες: Εσχάτη προδοσία, υπόθαλψη εγκληματία, συνεργασία με τον εχθρό, φασισμός, ρατσισμός, ανθελληνισμός, τρομοκρατία κατά Ελλήνων πολιτών, Ολοκαύτωμα του Ελληνικού Πολιτισμού, Γενοκτονία της Ελληνικής Φυλής. Τις αποδέχεσαι ναζωραίε;

Ναζωραίος: Εμείς δικάζουμε εδώ, όχι εσύ.

Έλλην: Οι ναζωραίοι αρνούνται τα εγκλήματά τους γιατί είναι δειλοί. Ο θίασος του τρόμου φτάνει στο τραγικό του τέλος. Οι ναζωραίοι, προκλητικοί, αμετανόητοι, με αιματοβαμμένα χείλια δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν ούτε τα πιό αιμοσταγή ολοκαυτώματα που διέπραξαν.

Έλληνες! ο εξαναγκασμός της αιρέσεως των ναζωραίων σε συμμόρφωση προς το Δίκαιο και την Ελευθερία είναι μονόδρομος. Οι Έλληνες δεν θα δεχθούν άλλη καταπάτηση των κυριαρχικών και θρησκευτικών τους δικαιωμάτων επειδή έτσι διατάσσουν οι δούλοι του εσταυρωμένου Κτήνους.

Κοιτάξτε γύρω σας. Κοιτάξτε τους συμπολίτες σας πόσο δυστυχισμένοι είναι. Οι ναζωραίοι τους δολοφονούν, τους σκοτώνουν, τους αρπάζουν την περιουσία. Και τώρα κοιτάξτε αυτούς που πιστεύουν στους Θεούς και πολεμούν υπό την καθοδήγησή Των. Κοιτάξτε τους Έλληνες που πιστεύουν, πώς η φτώχεια τους εγκαταλείπει. Κοιτάξτε πώς η χαρά γυρίζει στα πρόσωπά τους. Κοιτάξτε πώς υμνούν τους Θεούς. Κοιτάξτε πώς κατάσχουν τις περιουσίες των εγκληματιών ναζωραίων.

Ακούστε πώς οι Θεοί δίνουν δύναμη στους ναζωραίους για να ουρλιάζουν μέσα από τις φλόγες που τους κατασπαράσσουν για την δόξα των Θεών.

Ακούστε την φωνή των Θεών από τους Ιεροφάντες που προφητεύουν: «Και εξεγείρω τα τέκνα σου Ελλάς κατά των ναζωραίων. Και θα κάνω τους εχθρούς σου να πιούν το αίμα τους. Και το αίμα των απίστων θα γίνει ποτάμι για να ταξιδεύουν τα πλοία των Ελλήνων».

Ακούστε την Θεϊκή Οργή και μετανοήστε άπιστοι γιατί πλησιάζει η Ημέρα της Δικαιοσύνης των Θεών.

Ναζωραίος: Πάρτε τον στον φυλακή αμέσως. Κλείστε του το στόμα. Δεν ξέρει τί λέει. Θέλει να κάνει επανάσταση κατά του πολιτείας του Χριστού. Είναι επικίνδυνος. Βάλτε του χειροπέδες. Γρήγορα στην φυλακή.

Ο Έλλην οδηγείται στο δεσμωτήριο. Εκεί λαμβάνει μία επιστολή από την Ιέρεια της Θεάς Ήρας, Λιμνώρεια.

Ιέρεια Λιμνώρεια προς Έλληνα: «Τώρα που οι μισάνθρωποι ναζωραίοι σε έβαλαν στην «φυλακή» τους, άκου την φωνή της Άνασσας που θα σε συνοδεύει στις δύσκολες στιγμές σου:

Μαζί με την τροφή που σου στέλνω εγώ, η Άνασσα σου στέλνει πνευματική τροφή για την ψυχική σου σωτηρία και συντήρηση. Κακουχίες θα επισκεφθούν το σώμα σου αλλά να θυμάσαι ότι το πνεύμα δίνει άλλη μάχη.

Πρώτα από όλα, Ω ευλογημένε, μην λυπάσαι. Η Άνασσα εισήλθε στην φυλακή μαζί σου. Ήταν το θέλημά της να εισέλθεις στην «φυλακή» των απίστων.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν μπήκες σε καμμία φυλακή. Μόλις μπήκες στην «φυλακή» των ναζωραίων διέκοψες κάθε επαφή με τον εγκληματικό κόσμο των απίστων. Μην αφήσεις αυτό τον διαχωρισμό με τον εγκληματικό κόσμο να επηρεάσει την Πίστη σου προς τους Θεούς. Γιατί εφ’ όσον ο κόσμος των απίστων είναι η πραγματική φυλακή, στην πραγματικότητα βγήκες από φυλακή παρά μπήκες σε φυλακή.

Ο θεομίσητος κόσμος των απίστων έχει το μεγαλύτερο σκοτάδι που σκεπάζει τις καρδιές των ανθρώπων. Είναι μεγαλύτερο από το σκοτάδι της «φυλακής» των απίστων. Ο αιμοβόρος κόσμος των απίστων επιβάλει βαρύτερα δεσμά που αλυσοδένουν τις ψυχές των ανθρώπων. Τα δεσμά της «φυλακής» είναι ελαφρύτερα από τα δεσμά του κόσμου των απίστων.

Όλος ο κόσμος των απίστων είναι εγκληματικός, καταδικασμένος να αφανιστεί από τους Θεούς.

Ο καταραμένος κόσμος των απίστων περιμένει να δικαστεί από τους Θεούς. Γι’ αυτό Έλληνα πρέπει να νοιώθεις ότι μεταφέρθηκες από μία πραγματική φυλακή σε ένα μέρος ασφαλές. Είναι γεμάτο σκοτάδι, αλλά εσύ Έλληνα είσαι το Φως. Η «φυλακή» των απίστων έχει δεσμά, αλλά οι Θεοί σε έχουν ελευθερώσει από τα ψυχικά δεσμά της απιστίας.

Η λύπη βρίσκεται σε αυτόν που χαίρεται στον κόσμο των απίστων και η χαρά βρίσκεται σε αυτόν που λυπάται στον κόσμο των απίστων. Ο Έλλην μέσα στην φυλακή έχει απορρίψει τον κόσμο των απίστων. Περιμένει να καεί ο κόσμος τους στην Θεϊκή Πυρά.

Δεν έχει σημασία Έλληνα σε ποιό σημείο βρίσκεσαι στον κόσμο των απίστων εφ’ όσον δεν ανήκεις σε αυτόν τον καταραμένο κόσμο. Δεν χάνεις τίποτε μέσα στην «φυλακή» των απίστων αφού σε περιμένουν τα δώρα των Θεών στα Ηλύσια Πεδία.

Μέσα στην «φυλακή» των απίστων το πνεύμα σου ενδυναμώνει. Διότι το πνεύμα κερδίζει περισσότερα από ότι χάνει η σάρκα στην «φυλακή» των απίστων. Δεν βλέπεις τα είδωλα του εσταυρωμένου Κτήνους, ούτε λαμβάνεις μέρος στις οργιαστικές ανθρωποθυσίες των ναζωραίων. Άρα είσαι καλά. Ούτε οι αδελφοί σου Έλληνες θα αφήσουν το κορμί σου να μαραθεί. Θα φροντίσουν τις ανάγκες σου, παρά τις διώξεις των ναζωραίων.

Και μέχρι στιγμής δεν έχω αναφέρει τίποτε για τα δώρα που οι Θεοί προσφέρουν στους Εθνομάρτυρες. Αιώνια ζωή, Αγάπη και Σοφία περιμένουν όσους ξαναγεννηθούν με τις ευλογίες των Αθανάτων Θεών, όταν ομολογήσουν και δοξάσουν το Όνομά Τους.

Τώρα μέσα στην «φυλακή» των απίστων είσαι ελεύθερος από τις διώξεις. Η «φυλακή» των απίστων κάνει στον Έλληνα την ίδια δουλειά που κάνει το γυμναστήριο για τον πρωταθλητή.

Ας απορρίψουμε λοιπόν το όνομα φυλακή. Το αποκαλούμε καταφύγιο ησυχίας, αθλήσεως και διαλογισμού. Διότι ενώ το σώμα είναι περιωρισμένο το πνεύμα είναι ελεύθερο να ταξιδεύει. Το πνεύμα σου είναι ελεύθερο από κάθε εμπόδιο να ακολουθήσει το μονοπάτι των Θεών. Αν το πνεύμα σου κινείται, είσαι ελεύθερος, δεν είσαι δεσμευμένος στα δεσμά του εσταυρωμένου Κτήνους. Το σώμα δεν νοιώθει τα δεσμά του αν το πνεύμα σου βρίσκεται στους Ουρανούς κοντά στους Θεούς.

Οτιδήποτε σου συμβαίνει τώρα μέσα στην «φυλακή» των απίστων θεώρησέ το ως γυμναστική για το μυαλό και το σώμα σου. Πρόκειται να διεξάγεις έναν ευγενικό αγώνα όπου οι Θεοί είναι οι ελεγκτές σου, οι Ήρωες είναι οι εκπαιδευτές σου και οι Δαίμονες είναι οι προστάτες σου. Το βραβείο είναι η θέση σου στους Ουρανούς, κοντά στους Θεούς. Αιωνία Ζωή, Αιωνία Δόξα, αυτά είναι τα Αθάνατα Δώρα που σου προσφέρουν οι Θεοί.

Ότι σου συμβαίνει τώρα είναι η δοκιμασία των Θεών για να αποδείξεις την Πίστη σου. Και όπως οι στρατιώτες σε καιρό ειρήνης περνούν δύσκολες εκπαιδευτικές ώρες για να νικήσουν στον πόλεμο έτσι και οι πιστοί υπομένουν όλες τις κακουχίες για να ενδυναμώσουν ψυχικά και πνευματικά ώστε να κληρονομήσουν το θησαυρό τους στα Ηλύσια Πεδία.

Οι Θεοί μάς βάζουν σε δυσκολίες για να αυξηθεί η δύναμή μας. Οι αθλητές απέχουν από την καλοπέραση, από την πολυφαγία. Πιέζουν τους εαυτούς των με κακουχίες για να είναι έτοιμοι για τον αγώνα. Όσο περισσότεροι είναι οι εχθροί και οι δυσκολίες που θα συναντήσουν οι Έλληνες, τόσο περισσότερες οι δάφνες και οι  πιθανότητες για νίκη. Οι Θεοί δεν δίνουν τα αγαθά Των στους νωθρούς και τους αδρανείς.

Και αν άνθρωποι, αθλούμενοι για να κερδίσουν τα επίγεια αγαθά, είναι έτοιμοι να υποστούν τόσες κακουχίες, τότε οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, οι εξευτελισμοί, ακόμα και ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο παρά απλές δοκιμασίες για να κερδίσει κάποιος τα Ουράνια Αγαθά των Αθανάτων Θεών.

 Αν οι άνθρωποι πεθαίνουν τόσο εύκολα για την εγκόσμια δόξα, πόσο πιό ευχάριστα θα πεθάνουν για την Ουράνια Δόξα, προκειμένου να γίνουν ομοτράπεζοι των Θεών.

Η «φυλακή» των απίστων είναι λοιπόν πεδίο εκπαιδεύσεως, ώστε την Ημέρα που θα μας κρίνουν οι Θεοί να βρεθούμε καλά εκπαιδευμένοι. Διότι η ευτυχία και η αρετή κτίζονται πάνω στις δυσκολίες, στις κακουχίες και στους αγώνες που δίνει ένας άνθρωπος, καθώς με την αεργία και την φυγόπονη ζωή η ευτυχία δραπετεύει μακριά από τον άνθρωπο.

Το σώμα σου ίσως να φοβηθεί την πυρά και τα βασανιστήρια των ναζωραίων βρυκολάκων. Αλλά άφησε το πνεύμα σου να σε οδηγήσει και να συγκρατήσει την σάρκα σου από τον αφόρητο πόνο. Άφησε το πνεύμα σου να αναζητήσει τον πόνο, να τον καταφρονήσει για χάρη της φήμης και της δόξας. Η Αγάπη που προσφέρουν οι Θεοί είναι πιό δυνατή από τον πόνο που προκαλούν οι ναζωραίοι εγκληματίες.

Ο άπιστος υποφέρει από το βάρος της Αληθείας. Οι Έλληνες υποφέρουν για χάρη της Αληθείας. Αλλοίμονο σε αυτόν που φοβάται τον θάνατο για χάρη των Θεών και αψηφά τον θάνατο για χάρη των ανθρώπων».

 Αυτά τα θεϊκά λόγια έγραψε στην επιστολή της η Ιέρεια Λιμνώρεια. Ο Έλλην χάραξε στην καρδιά του τα θαυματουργά λόγια της Θεάς Ήρας που του μετέφερε η Ιέρεια Λιμνώρεια. Ο Θεϊκός Λόγος της Άνασσας του θεράπευσαν την ψυχή και του έδειξαν τον δρόμο της Αρετής.

 Βερέκυνθος

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα