:: ::

 
 
 

 

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα λυθεί μέσα από τη πολιτική σύγκρουση με το κατεστημένο

 

Η αύξηση των λαθρομεταναστών στην ελεύθερη Κύπρο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που συνοδεύεται με πολλά άλλα επιμέρους σημαντικά προβλήματα. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες χιλιάδες λαθρομετανάστες στο τόπο οι οποίοι δεν τον εγκαταλείπουν, σημαίνει ότι βρίσκουν ψωμί και στέγη σε αυτό το τόπο.

Από την μια πολλοί Κύπριοι εργοδότες βρίσκουν στους λαθρομετανάστες τα φτηνά χέρια που ονειρεύονται για τη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων τους. Οι εργοδότες αυτοί εκτός του ότι πληρώνουν φτηνά μεροκάματα δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στους λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα να έχουμε αφενός αύξηση της ανεργίας στο ντόπιο εργατικό δυναμικό και αφετέρου να αδειάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον.

Από αυτή τη περίπτωση εργοδοσίας καλύπτονται οι πλείστοι των λαθρομεταναστών ενώ οι υπόλοιποι καλύπτονται από το ίδιο το κράτος και την απεριόριστη στοργή του κ. Συλικιώτη, με τη δικαιολογία ότι αυτοί είναι αιτητές ασύλου και καταδιωκόμενοι πολιτικοί πρόσφυγες, εξόδοις βέβαια του δημοσίου ταμείου.

Σχεδόν όλοι οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην ελεύθερη περιοχή της Κυπριακής δημοκρατίας από τα κατεχόμενα κατόπιν προώθησης τους από την Τουρκία. Τα σημεία εκείνα από τα οποία εισέρχονται στην ελεύθερη περιοχή είναι σημεία ελλιπούς φύλαξης στη γραμμή αντιπαράθεσης με τον κατοχικό στρατό αλλά κυρίως το σημείο εκείνο που η κατοχή συνορεύει με την αγγλική βάση Δεκέλειας.

Άρα λοιπόν το πρόβλημα έχει δυο παραμέτρους: την ΠΡΟΩΘΗΣΗ και την ΑΠΟΔΟΧΗ τους από την κοινωνία μας. Στο ζήτημα της αποδοχής δεν μπορεί να κάνει τίποτα η παρούσα κυβέρνηση διότι η ίδια πρωτοστατεί και αποδέχεται με ανοικτές αγκάλες τους λαθρομετανάστες.

Γιατί τους αποδέχεται είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Η μαρξιστική συνείδηση των κυβερνώντων υπαγορεύει αυτή την αποδοχή γιατί δεν θέλουν να υπάρχει μια εθνική κοινωνία αλλά μια Βαβέλ, ένα σύμφυρμα εγχρώμων και ασιατών που μαζί με τους τουρκοκύπριους και τον εσμό των ανθελλήνων θα αποτελέσουν ένα όγκο επίθεσης ενάντια στον Ελληνισμό.

Εκείνο που φοβούνται οι κρατούντες είναι πως αν αποτύχει η τουρκο-συνεταιριστική λύση που απεργάζονται, να έχουν την δύναμη και τον όγκο να αποτρέψουν την Ελληνοποίηση της ελεύθερης Κύπρου.

Οι λαθρομετανάστες σε αυτή τη περίπτωση θα είναι για αυτούς ένας στρατηγικός σύμμαχος, δεδομένης μάλιστα και της ανεξέλεγκτης ροής όπλων και ναρκωτικών από τα κατεχόμενα. Μια άλλη εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών σχετίζεται με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης όταν το καθεστώς αποφασίσει να προχωρήσει στη προδοσία της Κύπρου με τις γνωστές διαδικασίες λύσης που περιλαμβάνουν το διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή των εποίκων.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παίξουμε το παιχνίδι των κρατούντων σε μια προσχεδιασμένη σύγκρουση με τους λαθρομετανάστες και τους ντόπιους υποστηρικτές τους. Να διαφυλάξομε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή μετωπική πολιτική σύγκρουση με την υποχώρηση και την μειοδοσία.

Το ζήτημα της προώθησης, επίσης δεν αντιμετωπίζεται από την παρούσα κυβέρνηση που στηρίζεται βέβαια και από την αντιπολίτευση διότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που συνδέονται αναπόφευκτα μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης της κατοχής. Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, η ενίσχυση της άμυνας στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους τούρκους φονιάδες, ο έλεγχος των περιοχών που βρίσκονται υπό τη διοίκηση των βάσεων που σε συνεργασία με τους τούρκους προωθούν τους λαθρομετανάστες στην ελεύθερη Κύπρο.

Στο σημείο αυτό το Εθνικιστικό Δημοκρατικό κόμμα απαιτεί όπως οι εν λόγω αγγλοκρατούμενες περιοχές παραδοθούν στη διοίκηση της δημοκρατίας και αν η δημοκρατία αδιαφορεί τότε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ας διεκδικήσουν την αυτονόμηση τους.

Η δημιουργία επίσης ενός ενιαίου φορέα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας, Κύπρου υπό την στήριξη της συνοριακής αστυνομίας της Ε.Ε με κεντρικό στόχο τον έλεγχο των συνόρων της κατεχόμενης Κύπρου με την Τουρκία και την αποτροπή της εισόδου τους στο νησί, θα έφερνε πολύ θετικά αποτελέσματα πολλαπλής σημασίας. Το πολιτικό κατεστημένο όμως μένει παγερά αδιάφορο και συνένοχο στο έγκλημα της λαθρομετανάστευσης.

Το συμπέρασμα είναι πως η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα γίνει στους δρόμους σε αντιπαράθεση με τους λαθρομετανάστες αφού εκείνοι που ευθύνονται για την παραμονή τους είναι αυτοί που τους έχουν στα σπίτια τους και στις επιχειρήσεις τους και προς αυτούς μάλλον θα έπρεπε να στοχεύσει η όποια κοινωνική διαμαρτυρία.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο της προώθησης όσο και της αποδοχής, θα έχει αποτέλεσμα μόνο μέσα από την πολιτική σύγκρουση με το κατεστημένο και την κοινωνική τάξη που αποδέχεται την λαθρομετανάστευση.

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ζητά τη στήριξη του λαού στις ερχόμενες εκλογές, για να υπάρξει επιτέλους σε αυτό τον τόπο μια καθαρά Ελληνική εθνικιστική πολιτική φωνή.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

http://edikcyprus.blogspot.com

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα