:: ::

 
 
 

 

 

        Κριτική επί των διαφωνιών για την σύσταση του κόμματος ΕΑΡ

 

 

Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος ΕΑΡ, μίας πολιτικής κινήσεως που κάποιοι ταυτίζουν με κόμμα Ελλήνων στο θρήσκευμα, ως συνήθως πυροδότησε αντιδράσεις. Καλούμεθα να λάβουμε θέση.

Το μόνιμο πρόβλημα στον χώρο των αυτοαποκαλουμένων «Εθνικών» είναι ότι δεν εξοστρακίζει έναν εσμό ατόμων που διακατέχονται από πνευματική ραστώνη. Αυτά τα άτομα είναι κατ’ επάγγελμα ανάγωγοι, χωρίς θέσεις, αμόρφωτοι, που καλύπτουν την ατροφία του βουλητικού τους πίσω από μία κακώς εννοουμένη αμφισβήτηση.

Αμέσως έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση του ΕΑΡ με τα γνωστά συνθήματα, «δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο», «θα γίνουμε γραφικοί», κλπ. Εννοείται ότι αυτά τα άτομα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν παρουσιάζουν έστω και μία θέση δική τους. Απλώς αρέσκονται να χλευάζουν, κάτι που βαπτίζουν «διαφωνία».

Αυτοί οι κηφήνες πάντα χλευάζουν οιονδήποτε Έλληνα προσπαθεί να πράξει κάτι καλό στον χώρο της Ελληνικής Θρησκείας, για να συγκαλύψουν την πνευματική τους στειρότητα. Η μισελληνική τους συμπεριφορά δεν έχει καμμία σχέση με την εποικοδομητική κριτική που είναι αναγκαία για διόρθωση λαθών. 

Ο γράφων διαφωνεί καθέτως σε πολλά σημεία του δημοσιευθέντος καταστατικού του κόμματος ΕΑΡ. Είναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε πλήρη εικόνα του κόμματος. Ακόμη δεν έχει πάρει θέσεις, δεν έχει κάνει ιδρυτικό συνέδριο, και ο τρόπος συγγραφής του καταστατικού φανερώνει πολιτική απειρία, και πολιτική γενικολογία(ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα κλπ).

Όταν το κόμμα ΕΑΡ λάβει συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, θα είμαστε σε θέση να ασκήσουμε ενδελεχή κριτική. Προς το παρόν κάνουμε κριτική στην μόνιμη βλακεία των «Εθνικών», η οποία από το μερικό καταδικάζει το γενικό. Έκαστος δικαιούται να διαφωνεί ή να απορρίψει το κόμμα ΕΑΡ, αλλά δεν δικαιούται να αποκλείει την ίδρυση κόμματος Ελλήνων στο θρήσκευμα.

Μακάρι να γίνουν 100 κόμματα Ελλήνων στο θρήσκευμα, και μακάρι να γίνουν 300 σωματεία σαν το ΕΛΛΗΝΑΙΣ. Ας κάνουν λάθη. Ας είναι, ωρισμένα εξ αυτών, προβοκατόρικα. Δεν γίνεται σε έναν επαναστατικό αγώνα να μην έχεις απώλειες, καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να διογκώνεται το Κίνημα της Ελληνικής Θρησκείας. Όλα τα αυλάκια να σχηματίζουν ένα μεγάλο ποτάμι.

Οι αμόρφωτοι «Εθνικοί» δεν έχουν μελετήσει το πώς εξελίσσεται ένα κίνημα. Ενώ παριστάνουν τους γνώστες της κυκλικής θεωρήσεως της Ιστορίας, αγνοούν ότι ειδικώς ένα κίνημα ποτέ δεν κινείται ευθέως. Κινείται λοξώς, αντιστρέφεται, περιστρέφεται, επιταχύνει, επιβραδύνει, κατακρημνίζεται, ίπταται.

Από το ότι κάποιοι Έλληνες θρησκευτές στο ζήτημα της συστάσεως πολιτικού κόμματος, κάνουν κάτι λάθος, δεν βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να έχουμε κόμμα, αλλά ότι πρέπει να διορθώσουμε το λάθος.

Όλοι αυτοί οι ανόητοι που κατηγορούν το κόμμα ΕΑΡ, χωρίς να παρουσιάζουν δικές τους πολιτικές θέσεις, ή θέλουν να ψηφίζουν τα χριστιανικά κόμματα, ή θέλουν οι Έλληνες στο θρήσκευμα να παραμένουν μονίμως εκτός εξουσίας, ή είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν δικό τους κόμμα.

Το κόμμα ΕΑΡ, από τα λίγα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, προφανώς δεν καλύπτει τις προσδοκίες των Ελλήνων στο θρήσκευμα. Δεν έχει κάν εξουσιαστικές τάσεις, ούτε ψυχικό σθένος να συγκρουστεί ευθέως με το χριστιανικό κατεστημένο, ούτε έχει αποκρυσταλλώσει την πολιτική του γραμμή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπουμε σε γελοία υποκείμενα να λοιδορούν κάθε προσπάθεια καταλήψεως της πολιτικής εξουσίας από Έλληνες στο θρήσκευμα.   

Μπορεί κάποιος να ειρωνευτεί την απαράδεκτη ταύτιση της αμέσου δημοκρατίας ως κυρίαρχο πολίτευμα των Ελλήνων θρησκευτών, την οποία κατέγραψε το ΕΑΡ στην ιδρυτική του διακήρυξη. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να διαφωνεί με την ύπαρξη πολιτικού κόμματος που να υπερασπίζεται την Ελληνική Θρησκεία.

Όσα ανθρωπάκια δεν έχουν πολιτικές θέσεις, δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική σε όσους έχουν πολιτικές θέσεις, έστω και λανθασμένες πολιτικές θέσεις.

Το ότι η Ελληνική Θρησκεία δεν ταυτίζεται με κάποιο κόμμα είναι δεδομένο. Όμως άλλο τόσο είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχουν όχι ένα, αλλά δεκάδες πολιτικά κόμματα που να αντλούν την κοσμοαντίληψή τους από την Ελληνική Θρησκεία.

Τα ανώριμα ανθρωπάκια διαδίδουν ότι με την σύσταση κόμματος της Ελληνικής Θρησκείας, θα απομονωθούμε. Πρόκειται για ανοησίες διανοητικώς καθυστερημένων ατόμων, που αδυνατούν να συναρμολογήσουν έστω και μία στοιχειώδη σκέψη. Το ότι πρέπει να έχουμε βουλευτές μέσα σε κόμματα τύπου Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό, ΚΚΕ, που να υποστηρίζουν ή να ασπάζωνται την Ελληνική Θρησκεία είναι δεδομένο. Αλλά αυτό σε τίποτε δεν μας εμποδίζει να έχουμε και αυτόνομα κόμματα Ελλήνων στο θρήσκευμα.

Στην χώρα μας, στα κόμματα ΝΔ, Πασοκ, ΚΚΕ κλπ, κυριαρχούν οι ναζωραίοι, αλλά αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτε την ίδρυση του χριστιανικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί ισλαμιστές σε όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, αλλά αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτε ούτε την ίδρυση του ισλαμικού κόμματος που προεδρεύει ο Ερντογάν, ούτε την κατάληψη της εξουσίας. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Πρόκειται για συμπληρωματικές, και όχι για αμοιβαίως αποκλειόμενες τακτικές.

Ο Ερντογάν έγινε γραφικός επειδή πήρε την εξουσία με ισλαμικό κόμμα; Ή μήπως ο Γ. Καρατζαφέρης έγινε γραφικός επειδή ίδρυσε χριστιανικό κόμμα;

Αυτό που μας εκνευρίζει είναι ότι κάποιοι ανώριμοι «Εθνικοί» θεωρούν ότι η ανυπαρξία πολιτικών προτάσεων αποτελεί ...πολιτική πρόταση! Ότι η απραξία είναι καλύτερη από την πράξη! Όσοι αλήτες διαδίδουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει κόμμα Ελλήνων στο θρήσκευμα, είναι ναζωραίοι ή προβοκάτορες των ναζωραίων.

Αυτοί οι υπάνθρωποι με την σιχαμερή δειλή ψυχή τους θα λένε συνεχώς, «όχι δεν είναι σωστό να ιδρύσουμε κόμμα», «θα μας περάσουν για γραφικούς». Λες και αυτά τα άθλια υποκείμενα είναι Έλληνες, και χρησιμοποιούν το «εμείς» ωσάν να προέρχωνται από το στρατόπεδό μας.

Κάθε νέα πολιτική κίνηση Ελλήνων στο θρήσκευμα μόλις ακούει τέτοια καθάρματα να τους πριονίζουν τα φτερά, οφείλει να τα φτύνει κατάμουτρα. Να διώχνει κλωτσηδόν κάθε «ελληνοκεντρικό» αλήτη που θα πει, «μην κάνετε κόμμα, διότι θα μας περάσουν για γραφικούς». Η απάντηση των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι, «αν δεν κάνουμε κόμμα, θα μας περάσουν για γραφικούς», «αν δεν αρπάξουμε την πολιτική εξουσία, θα καταντήσουμε δούλοι σαν και σένα».

Μακάρι να δημιουργηθούν όχι ένα, αλλά εκατό πολιτικά κόμματα που να υπερασπίζωνται την Ελληνική Θρησκεία, εντός και εκτός κοινοβουλίου. Ασχέτως αν διαφωνούμε μερικώς ή ολικώς με τις θέσεις των εν λόγω κομμάτων. Μακάρι σε κάθε Ελληνική πόλη να υπάρχουν 500 πολιτικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις Ελλήνων στο θρήσκευμα. Και ας επιλέξουν τότε οι σημερινοί διαφωνούντες από την πληθώρα Ελληνοθρήσκων κομμάτων, ποιό κόμμα Ελλήνων θρησκευτών τους εκπροσωπεί.

Αλλά είναι ανεπίτρεπτο από το ειδικό να περνάμε στο γενικό. Επειδή διαφωνούμε με τις πολιτικές θέσεις ή τα πρόσωπα του ΕΑΡ, δεν επιτρέπεται να λέμε ότι θα γίνουμε γραφικοί αν αποκτήσουμε κόμμα(αντιθέτως θα καταντήσουμε γραφικοί αν δεν αποκτήσουμε πολιτικό κόμμα). Αυτή η βλακώδης στάση ισοδυναμεί με το να λέμε ότι επειδή διαφωνούμε με τις θέσεις ή τα πρόσωπα του ΕΛΛΗΝΑΙΣ, τότε δεν πρέπει να ιδρύουμε Ελληνόθρησκα σωματεία διότι δήθεν θα καταντήσουμε γραφικοί.

Όσοι λένε ότι θα γίνουμε γραφικοί αν αποκτήσουμε κόμμα, είναι ναζωραίοι προβοκάτορες που σπέρνουν την αμφιβολία στο στρατόπεδο των Ελλήνων. Παρουσιάζουν την χριστιανική προπαγάνδα με ελληνικό ένδυμα. Αποφεύγουν να πουν, «ακούστε εσείς οι Έλληνες, μην κάνετε πολιτικό κόμμα διότι αυτό θα κάνει ζημιά στην δική μας χριστιανική εξουσία», διότι δεν είναι τόσο ηλίθιοι να εκτεθούν. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν το μαγικό «εμείς». Λένε, «αν εμείς οι Έλληνες στο θρήσκευμα κάνουμε πολιτικό κόμμα, θα γίνουμε γραφικοί». Οι ναζωραίοι προσπαθούν να μιλήσουν μέσα από την δική μας φωνή.

Ο Κωνσταντίν Στανισλάβσκι είχε γράψει για το μαγικό «εάν» που ανοίγει τις λεωφόρους της φαντασίας στους ηθοποιούς. Το μαγικό «εμείς», ανοίγει τις λεωφόρους της Ελληνικής Ψυχής και επιτρέπει στην χριστιανική προπαγάνδα να παρουσιάζεται με ελληνικό ένδυμα.

Οι ναζωραίοι δεν θα πουν, «δεν μας συμφέρει να φτιάξετε κόμμα». Οι ναζωραίοι παριστάνοντας τους Έλληνες λένε, «δεν πρέπει να φτιάξουμε κόμμα, διότι θα γίνουμε γραφικοί». Μιλούν σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ώστε οι Έλληνες να νομίζουν ότι αυτή η ανθελληνική στάση προέρχεται μέσα από το Ελληνικό στρατόπεδο.

Όσοι διαφωνούν με τις θέσεις του ΕΑΡ(μεταξύ αυτών και ο γράφων), με τις θέσεις του ΕΛΛΗΝΑΙΣ, με τις θέσεις της Εκκλησίας των Ελλήνων στο θρήσκευμα, με τις θέσεις της Εταιρείας Αρχαιοφίλων κ.ο.κ, έχουν το δικαίωμα να συστήσουν δικό τους Ελληνικό πολιτικό κόμμα ή δική τους Ελληνική θρησκευτική οργάνωση. Αυτό είναι το καλύτερο αντί να κλαψουρίζουν και να γκρινιάζουν συνεχώς, γινόμενοι απεχθείς και αντιπαραγωγικοί.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

 

Ι.Χ.

Υ.Γ.: Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην τελευταία παράγραφο. Τί γίνεται αν ωρισμένες οργανώσεις όπως το ΕΛΛΗΝΑΙΣ, δεν θέλουν να ιδρύωνται άλλες οργανώσεις Ελλήνων στο θρήσκευμα; οπότε ο γράφων εμφανίζεται να παρέχει ανοχή σε κάποιους που δεν την ανταποδίδουν. Όντως αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά όπως εγράφη δεν θα πηγαίνουμε από το μερικό στο γενικό. Αν ωρισμένες οργανώσεις δεν θέλουν να ιδρύωνται άλλες οργανώσεις Ελλήνων στο θρήσκευμα, αυτό δεν αναιρεί την βασική μας θέση.

4η Λήγοντος μηνός Βοηδρομιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα