:: ::

 
 
 

 

           Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας των ναζωραίων

 

Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες παραχώρησαν θρησκευτική ελευθερία στον ναζωραίο κατακτητή. Εκχώρησαν πλήρη δικαιώματα στην χριστιανική λατρεία. Από το διάταγμα ανοχής του Γαλερίου στις 30 Απριλίου 311, των Μεδιολάνων του Κωνσταντίνου και του Λικίνιου τον Φεβρουάριο του 313, και της Νικομήδειας στις 13 Ιουνίου 313, μέχρι του Ιουλιανού στις 13 Ιουλίου του 363 κανένα διάταγμα ανεξιθρησκείας δεν έγινε σεβαστό από τον ναζωραίο τύραννο.

Να τί είπε στους χριστιανούς ο αυτοκράτωρ:

«Αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε και στους χριστιανούς και σε κάθε άλλον την ελευθερία να ακολουθούν όποια θρησκεία επιθυμούν, ώστε η θεότητα που κατοικεί στον ουρανό να είναι ευμενής και ευεγερτική προς όλους εμάς και προς όλους όσους ζουν υπό την εξουσία μας. Θεωρήσαμε ότι είναι σωστό και καλό να μην αρνηθούμε σε κανένα από τους υπηκόους μας είτε είναι χριστιανός είτε οπαδός κάποιας άλλης θρησκείας, το δικαίωμα να ακολουθεί την θρησκεία που του ταιριάζει. Παραχωρούμε στους χριστιανούς την πλήρη και απόλυτη ελευθερία να λατρεύουν τον θεό τους και, όπως εκχωρήσαμε αυτό το δικαίωμα σε εκείνους…, έτσι πρέπει να το απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι. Έτσι ταιριάζει στην εποχή που ζούμε και στην γαλήνη που απολαμβάνει η Αυτοκρατορία, να υπάρχει πλήρης ελευθερία για όλους τους υπηκόους μας να λατρεύουν τον θεό που επέλεξαν, και καμμία λατρεία να μην στερηθεί τις πρέπουσες τιμές».

Να τί απάντησαν οι αχάριστοι ναζωραίοι δια στόματος επισκόπου Ειρηναίου:

«Δεν χρειαζόμαστε τους νόμους γιατί βρισκόμαστε πολύ υπεράνω αυτών».

Μόνο 11 χρόνια η ναζωραϊκή ψυχή μπόρεσε να αντέξει την απλόχερη μεγαλόψυχη φιλοξενία. Όμως ούτε μια στιγμή δεν την σεβάστηκε. Απάντησε με απληστία, αλαζονεία και αχαριστία. Τον επόμενο χρόνο αφόρισε τις Εθνικές Θρησκείες και άρχισε να καταστρέφει και να λεηλατεί τα Ελληνικά Ιερά. Από τότε έμεινε μέχρι σήμερα η λαϊκή ρήση: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Το 324 ο χριστιανισμός ανακηρύσσεται μόνη, επίσημη λατρεία της αυτοκρατορίας. Πνίγει τους λαούς στο αίμα για να μείνει μόνος αυθέντης του πνευματικού κόσμου, κριτής της ξενόφερτης ηθικής απέναντι σε κάθε παράδοση.  

Κανένα διάταγμα ανοχής δεν ήταν αρκετό για αυτόν. Ο ναζωραίος δεν ήθελε να λατρεύει τον ψευτοθεό του. Ήθελε να λατρεύουν όλοι οι άλλοι τον ψευτοθεό του. Όσο και αν φιλοσοφικά η ανεξιθρησκεία φαίνεται ορθή, πολιτικά είναι σφάλμα. Όταν έχεις να κάνεις με τον μισαλλόδοξο, αδιάλλακτο ναζωραίο, η ελευθερία θρησκευτικής επιλογής είναι μόνο πεδίο μάχης.

Ένας θεός στον ουρανό σημαίνει ένας βασιλιάς στην γη, μία θρησκεία, η δική του. Η χριστιανική ιδεολογία απέδειξε στην ιστορική της πορεία ότι είναι αδύναμη χωρίς την κρατική υποστήριξη να σταθεί στα πόδια της. Γνωρίζοντας όμως πρώτοι οι ναζωραίοι αυτήν την αδυναμία, είναι υποχρεωμένοι να προσηλυτίζουν αναρριχώμενοι στην εξουσία. Είναι υποχρεωμένοι να επιδιώκουν το μονοπώλιο της εξουσίας και την καταδίωξη των ετεροδόξων χωρίς έλεος.

 Ο διαχωρισμός κράτους και ναζωραϊκής εκκλησίας δεν θα επαναφέρει την Ελληνική αγχίνοια που οι ναζωραίοι καταστρέφουν στα ευαίσθητα παιδικά μας χρόνια με τις φοβικές δοξασίες τους. Δεν θα επαναφέρει την φυσική καρτερία και ρώμη που οι ναζωραίοι αντικαθιστούν με την ραθυμία και την τεμπελιά. Δεν θα επαναφέρει την χαρά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής την οποία οι ναζωραίοι πολεμούν με την ματαιότητα και την παραίτηση. Δεν θα επαναφέρει την εθνική ασφάλεια που οι ναζωραίοι υποσκάπτουν με τη διαπλοκή με κάθε εξωτερικό εχθρό, για να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Δεν θα επαναφέρει την χαμένη υπερηφάνεια, ούτε την αναστήλωση και παλινόρθωση των Ελληνικών Μνημείων για δική μας χρήση.

Ο διαχωρισμός κράτους και ναζωραϊκής εκκλησίας δεν σημαίνει την επιστροφή πόρων και παροχών στους φτωχούς δήμους που συντηρούσαν τον αργυρώνητο αδιάφορο κλήρο. Δεν σημαίνει την διασφάλιση των παιδιών ότι θα κληρονομήσουν αυτοδικαίως τους γονείς τους μετά θάνατο και δεν θα στερηθούν τον οικογενειακό πλούτο, για μια απατηλή υπόσχεση σωτηρίας.  

Με κάθε ικμάδα της δυνάμεώς μας αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τον διαχωρισμό κράτους και ναζωραϊκής εκκλησίας. Δεν θα αφήσουμε ανεξέλεγκτη την αντεθνική αίρεση των ναζωραίων να δυναμιτίζει την κοινωνία που αρνήθηκε να την συντηρεί.

Ο διαχωρισμός κράτους και ναζωραϊκής εκκλησίας δεν είναι αίτημα των Ελλήνων θρησκευτών, είναι μόνο μεταβατικό στάδιο. Είναι το ενδιάμεσο στάδιο για την ανακήρυξη της Ελληνικής Θρησκείας σε επίσημη και μοναδική θρησκεία του κράτους. Η πίστη στους Πατρώους Θεούς είναι το φυσικό αντίσωμα του κοινωνικού οργανισμού.

 Σεβόμενοι τους ποταμούς αίματος που έχυσαν οι αγαθοί μας Πρόγονοι είμαστε υποχρεωμένοι να μην αρκεστούμε στην ανεξιθρησκεία. Δεν θα αφήσουμε το πηγαίο θρησκευτικό ένστικτο βορά στο πισωγύρισμα του ναζωραίου τυράννου.

 Όσες χριστιανικές εκκλησίες με το κατακτητικό σύμβολο του ανισοσκελούς σταυρού βρίσκονται στους Ιερούς Τόπους των Ελλήνων θα μεταφερθούν. Δεν θα πληρώνουμε χαράτσι στους ναζωραίους κατακτητές για τις γεννήσεις, τους γάμους και τις κηδείες των Ελλήνων πολιτών.

Θα αποβάλλουμε τους ναζωραίους από την ζωή της Ελληνικής κοινωνίας την οποία διαρκώς υποσκάπτουν.

 

Πίστη στους Πατρώους Θεούς. Τιμή στους Προγόνους.

Δέξιππος

6η Λήγοντος μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα