:: ::

 
 
 

 

Υπερινσουλιναιμία και κακή διατροφή. Ο φαύλος κύκλος της βουλιμίας

 

Πολλοί παχύσαρκοι Έλληνες θέλουν να αδυνατίσουν, αλλά δεν μπορούν διότι πάσχουν από βουλιμία. Τρώνε και μετά από λίγο ξαναπεινάνε. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται στην υπερινσουλιναιμία. Δηλαδή στην υπερβολική έκκριση ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι μία ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας για να σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.

Υπερβολική έκκριση ινσουλίνης γίνεται όταν υπάρχει παθολογικό πρόβλημα στο πάγκρεας ή όταν αυξάνει η κατανάλωση των τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Όταν καταναλώνουμε τα λεγόμενα σνακς, που για να γίνουν γευστικά οι ασυνείδητοι τα ποτίζουν με δεκάδες γλυκαντικές ουσίες, αυτό προκαλεί κατακόρυφη αύξηση της εκκρινομένης ινσουλίνης.

Η υπερινσουλιναιμία με την σειρά της προκαλεί μετά από λίγο νέο αίσθημα πείνας, ενώ στην πραγματικότητα ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη επιπλέον τροφής. Έτσι λειτουργεί ένας φαύλος κύκλος βουλιμίας. Η υπερβολική έκκριση ινσουλίνης λειτουργεί ως ένας είδος ναρκωτικού που αναγκάζει τον οργανισμό μας να ζητά συνεχώς φαγητό. Και το νέο φαγητό(ποτισμένο με γλυκαντικές ουσίες) προκαλεί νέα υπερβολική έκκριση ινσουλίνης. Και ο φαύλος κύκλος ξεκινά από την αρχή.

Ο φαύλος κύκλος της βουλιμίας σπάει αν σταματήσουμε την κατανάλωση σνακς και οιουδήποτε τροφίμου έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη(αναψυκτικά, γλυκά, μιλκσέϊκ, παγωτά κλπ).

Επιπλέον η υπερινσουλιναιμία προκαλεί ημικρανίες. Πολλοί Έλληνες πάσχουν από ημικρανίες και δεν μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. Με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για κάποιον όγκο στον εγκέφαλο ή άλλη παθογένεια, η απάντηση είναι η υπερινσουλιναιμία. Αν μειώσουμε την έκκριση ινσουλίνης με την Ελληνική Διατροφή, όχι μόνον θα μειωθεί η συχνότητα των ημικρανιών, αλλά θα μειωθεί και η ένταση των πόνων.

Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η Ελληνική Διατροφή, με χαμηλά λιπαρά και άφθονα φρούτα και λαχανικά, μειώνει την έκκριση ινσουλίνης και έτσι καταστέλλει την βουλιμία.

Ακόμη η υπερινσουλιναιμία προκαλεί πνευματική νωθρότητα και νύστα, με συνέπεια να μην μπορούμε να αποδώσουμε στην εργασία μας. Οι αρνητικές συνέπειες της υπερινσουλιναιμίας δεν σταματούν εδώ. Η υπερινσουλιναιμία προκαλεί αποβολές στις εγκύους καθώς έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί θρομβώσεις σε αγγεία του πλακούντα που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των εμβρύων. Ανεπάρκεια του πλακούντα σημαίνει ότι το έμβρυο δεν τρέφεται κανονικά και σταματά η ανάπτυξή του.

Η Ελληνική οικογένεια δέχθηκε μία τρομερή επίθεση από τα φαστ-φούντ, που κατέστρεψαν στην κυριολεξία την υγεία του Ελληνικού Λαού. Και αυτό διότι δεν προκαλούν πρόβλημα στην υγεία μας μόνο με τον απαράδεκτο τρόπο μαγειρέματος, αλλά και με τον τρόπο παραγωγής και συγκομιδής των τροφίμων.

Για παράδειγμα, στις πατάτες πριν την συγκομιδή τις γεμίζουν φυτοφάρμακα. Μετά την συγκομιδή τις γεμίζουν με χημικά γεύσεως και συντηρητικά.

Ο χριστιανικός εχθρός επιτίθεται σε όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας της τροφής μας. Μας επιτίθεται στον τρόπο αναπτύξεως της τροφής μας(χορηγούν ορμόνες, φυτοφάρμακα, ξένα γονίδια). Μας επιτίθεται με τα απόβλητα των εργοστασίων, που μέσω υδάτων τα απορροφά η τροφή μας. Μας επιτίθεται με τον τρόπο αποθηκεύσεως των απορριμμάτων, καθώς πολλά βρώσιμα ζώα τρώνε κοντά σε παράνομους σκουπιδότοπους. Μας επιτίθεται στον τρόπο αποθηκεύσεως, διατηρήσεως και διανομής της τροφής μας, καθώς σε όλα αυτά τα στάδια η υγιεινή είναι άγνωστή στο χριστιανικό κατεστημένο, που είναι βρώμικο από την κορυφή ως τα νύχια, άρα και στο πώς τρέφεται. Τέλος ο χριστιανικός εχθρός μας επιτίθεται στο στάδιο παρασκευής και μαγειρέματος της τροφής μας, καθώς την ποτίζει με κορεσμένα λίπη, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, και χημικά πρόσθετα γεύσεως.

Ως Έλληνες πρέπει να διεξάγουμε σκληρές μάχες σε όλα αυτά τα στάδια μέχρι να ανακτήσουμε τον πλήρη έλεγχο της διατροφής μας.

Αλλά το κακό με τον χριστιανικό εχθρό δεν σταμάτησε εδώ. Μετά την επίθεση από τα φαστ-φουντ και το τζανκ-φουντ, ως αντίσταση εμφανίσθηκαν διάφορα ρεύματα, συμφέροντα και ιδέες για το πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κακής διατροφής. Και αντί να διορθώσουν την κατάσταση, την χειροτέρευσαν.  

Κάποιοι πρόβαλαν τα χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, άλλοι τα ηλεκτρικά μηχανήματα διαλύσεως τοπικού πάχους, άλλοι τις δίαιτες φυτοφάγων, άλλοι τις δίαιτες πείνας, άλλοι την χειρουργική λιποαναρρόφηση, άλλοι την σάουνα και άλλοι τις κρέμες αδυνατίσματος. Όλοι απέτυχαν. Όλοι αυτοί, χωρίς να έχουν μελετήσει τον ανθρώπινο οργανισμό, αδυνατούσαν να σταματήσουν την επαναφορά της παχυσαρκίας μετά από λίγο καιρό.

Όλοι αυτοί απέτυχαν διότι έχουν ως δόγμα να μην χρησιμοποιούν σωματική άσκηση και Ελληνική Διατροφή, η οποία εδράζεται στην σωστή ποιότητα, ποσότητα και ποικιλία της καθημερινής μας τροφής. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αδειάσουν τα πορτοφόλια των δυστυχών Ελλήνων που τους εμπιστεύθηκαν το πρόβλημά τους.

Καιρός να διακόψουμε πλήρως τις σχέσεις μας με τους χριστιανούς που υπόσχονται αδυνάτισμα με χάπια, κρέμες, σάουνες, λιποαναρρόφηση, και ό,τι άλλο φαντασθεί ο αρρωστημένος νους τους.

 

Ηρώ Σ. 

διαιτολόγος

8η Λήγοντος μηνός Θαργηλιώνος, έτους 2782 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα