:: ::

 
 
 

                              

                                       

                              Η Διαθήκη των Αρχαίων Θεών

                   Στον Ιερέα του Λαμπρία έδοκεν Διαθήκην ο Θεός του

 

Τότε οι Θεοί θα ανασύρουν τους ενάρετους σε απόρθητα Ολύμπια δώματα. Η νέα σπορά θα κατέλθει από τα Ηλύσια να γεννήσει στην Γή. Θα είναι ένα δίκαιο γένος Ηρώων και Ιερέων που τιμήσανε την θρησκεία με την θεοφιλία τους. Ο Ιουδαίος, ο Ισμαήλ, και ο Ναζωραίος θα πεθάνουν δύο φορές. Θα υποστούν τον δεύτερο θάνατο τους στον Ουρανό. Η αχάριστη ψυχή τους θα διαλυθεί στα Τάρταρα του Σείριου.

Ο θεός που υπηρετούσαν είναι δεμένος στα Τάρταρα και δεν μπορεί να φυσήξει ούτε ένα κόκκο της ερήμου να κουνηθεί. Οι εικόνες και τα σημεία του  έφεραν δυστυχία στην Γή. Είναι ανίσχυρα. Δείτε πόσο την μολύνανε. Πόσα είδη δεν θα υπάρχουν πια όταν χαθεί; Πόσα εκατομμύρια αθώων χάθηκαν εξαιτίας του μίσους του;

Οι Θεοί έβαλαν Τάξη στο Χάος. Έφτιαξαν τα βουνά να στερεώσουνε την Γή και φαράγγια για να περνάνε τα καραβάνια των ανθρώπων ανάμεσά τους. Συγκράτησαν τις θάλασσες να δίνουνε δροσιά και τις σκέπασαν με Ουρανό για να σας φυλάει από τον ήλιο. Σας έδωσαν τέχνες, γλώσσα, και γόνιμη γη να μιμηθείτε το Θείο έργο. Γιατί τους γυρίσατε την πλάτη;

Οι άθεοι δέχτηκαν έναν θεό ενός μικρού ασήμαντου λαού που υπέφερε την κάψα την καυτής ερήμου σαράντα χρόνια. Διαλέξανε ένα στασιαστή θεό που αντιποιείται τους Θεούς και μετά τους αποκηρύσσει άνευ ντροπής. Ακολούθησαν ένα ζηλόφθονο θεό που υποδυόμενος τους αληθινούς Θεούς στην έπαρσή του δηλώνει πως είναι ο μοναδικός!

Δεν βλέπετε πως ο θεός που ακολουθήσατε δεν είναι μοναδικός αλλά μοναχικός; Ουδείς από τους Θεούς δεν τον θέλει  κοντά του γιατί είναι Ύβρις στους Νόμους να ισχυρίζεται ένας θεός πως είναι μόνος του. Είναι ντροπή για θεούς να εκλιπαρούνε την λατρεία των ανθρώπων και να απειλούν πως αν αυτοί τους αρνηθούνε, θα τους ψήσουνε στο γέννημα της πρώτης πυράς για πάντα. Δεν βλέπετε πως είναι ένας αποτυχημένος θεός;

Θα έρθει η ώρα και είναι μετρημένη στου κύκλους των άστρων από την Αρχή του Κόσμου που με γυμνά μάτια θα δείτε την ανατολή της Αφροδίτης και θα ξέρετε πως πριν δύσει ξανά ο ήλιος, η Δίκη τους θα τελεστεί αμετάκλητα.

Αποστείλαμε σοφούς Ιεροφάντες σε κάθε βίο σας, δεν σας αφήσαμε ποτέ μόνους. Ήρθαν με το φυσικό τους σώμα και ζήσανε ανάμεσά σας. Δεν μιλήσανε με γρίφους, δεν ζήσανε μακρά σας. Ήρθαν με το χάρισμα της μαντείας και της θεραπείας. Οι πιστοί τους ωφεληθήκανε, οι σκεπτικοί όμως χαθήκανε στα λόγια τους και οι άναρχοι στον αλλότριο φθόνο τους.

Θυμηθείτε τον Απολλώνιο από τα Τύανα. Ήταν πραγματικός και όχι μύθος, και οι ιστορικοί έγραψαν το πέρασμα του από όλους τους τόπους. Ρωτήσατε αυτούς που γνώρισαν τα θαυμαστά έργα του. Γίνανε αντικείμενα της χλεύης των άθεων, και θύματα των ζηλωτών της αθεΐας. Λοιδορήθηκε το έργο του, μετά αντιγράφηκε από τους ίδιους και μετά αγνοήθηκε σαν να μην υπήρξε.

Μα οι δειλοί αγνοούν πως είναι πάλι στην ίδια Γή να υποστούν την Νέμεσι που θα τους εύρη ξαφνικά. Δεν θα προλάβουν να σκεφτούν, ούτε θα μπορέσουν να κάνουν κάτι από τα μάταια των ανθρώπων για να την απομακρύνουν. Βοήθεια θα ζητήσουν με δάκρυα στα μάτια και τρόμο στην καρδιά τους από τον μοναδικό θεό τους, αλλά δεν θα μπορεί να τους ακούσει όπως δεν τους ακούει πια εγκλεισμένος από την Συνέλευση των Θεών. Ουδείς δεν θα αμφισβητήσει ξανά τον Ύπατο Δία.

Οι πράξεις των ασεβών δεν θα μείνουν ατιμώρητες διότι αλέθουν αργά οι μύλοι των Θεών και η απόφαση του Διός είναι αμετάκλητη. Η τιμωρία είναι πάντα στο δεξί του χέρι. Όλοι οι Θεοί είναι πανίσχυροι αλλά να θυμάστε ο παντεπόπτης Ζεύς είναι πατέρας τους και η δύναμή του είναι μεγαλύτερη όλων των Θεών μαζί. Η τελική Κρίση είναι δική του.

Ωμόσατε όρκο ενώπιων των Θεών και γράφτηκε στα αρχεία των Ουρανών. Κατάρα στον επίορκο. Οι κριτές Θεοί θα σας δείξουν την αιτία των δεινών σας. Αυτά που είναι αστεία στα μάτια τους, είναι τραγικά για εσάς.

Μην εμπορεύεστε την θρησκεία των Προγόνων για ιδιοτελή συμφέροντα διότι κατέχει αξία αιώνια αναρτημένη στους Ουρανούς που ούτε Θεός ούτε άνθρωπος δύναται να υποτιμήσει. Μην γελάτε τον εαυτό σας για να ξεγελάσετε τους άλλους για τα εφήμερα σας κέρδη.

Όσοι κρύψατε την πίστη σας κάτω από τον ζυγό, μα τον πολεμήσατε μετά με σιδερένια θέληση θα γευτείτε την Χάρη των Ευμενίδων γιατί κρύψατε την φλόγα σε νάρθηκα για να ανάψετε μεγάλη πυρά.

Οι άνθρωποι θα σταθούν μπροστά στην Αχερουσία Λίμνη και θα ελεγχθούν από τους Δαίμονες. Οι άθεοι θα πιουν το νερό της Λήθης και θα απολεστούν. Οι γιοί των Θεών θα ομολογήσουν πως είναι παιδιά της Γής και του Ουρανού και θα πιουν το νερό της Μνημοσύνης.

Οι επόπτες Θεοί θα δώσουν σθένος στα παιδιά τους στον δρόμο της Αρετής. Θα χαρίσουν ελπίδα στους αδύναμους, επιλογή στους συγχυσμένους. Θα αποδώσουν Νέμεσι στους πολέμιους τους. Οι Θεοί απλά θα κάνουν το καθήκον τους.

Δεν βλέπετε πως οι άθεοι οδήγησαν τους λαούς στην καταστροφή τους; δεν πίνουν δηλητηριασμένο νερό και αναπνέουν βρώμικο αέρα; Δεν είναι σάπια η τροφή τους; δεν γεννούν άρρωστα τα παιδιά τους;

Δέστε πώς οι κυνηγοί του χρήματος δεν έχουν ίσκιο να ξαποστάσουν. Κάθονται σε στάχτες. Δεν  ανταμώνουν άνθρωπο παρά για να ανταλλάξουν. Η έριδα για το χρήμα τούς έχει καταφάει την καρδιά.

Τί θέλετε για να καταλάβετε πώς οι ιουδαίοι, οι χριστιανοί, και οι μουσουλμάνοι πήραν τον δρόμο του ολέθρου; Ο θεός τους ο Τυφωέας τους τύφλωσε και οδηγήθηκαν στην απώλεια. Οι τελετές τους χωρίς ζωή, οι προσευχές τους  χωρίς απόκριση, οι ποιμένες τους ταΐζουν την αμφιβολία των πιστών τους με τον φανατισμό.  

Η κυριότητα των Ουρανών ανήκει στους αρχαίους Θεούς. Η βασιλεία στον Ύψιστο Δία. Δυστυχία στους στασιαστές της Γής. Θα κλειστούν πάλι στα κατασκότεινα Τάρταρα. Αλλοίμονο στους αρνητές τους. Θα σταλούν στον Σείριο και η ψυχή τους θα διαλυθεί σε σκόνη.

Η πλαστή διαθήκη

Ο θεός της σκόνης τούς υποσχέθηκε χωρίς να δεσμευτεί, έναν παράδεισο που δεν του ανήκει. Αυθαίρετα εμπορεύεται θέσεις σε Ουράνιους κήπους που δεν είναι ιδιοκτήτης με αντάλλαγμα στερήσεις και θυσίες των πιστών του. Δεν παύει να επαπειλεί την καταστροφή του Κόσμου στα βιβλία των πιστών του, να επισείει την δύναμή του πάνω στην Φύση και να τους διατάζει να την κυριεύσουν στο όνομά του. Και όταν αυτοί δεν τον υπακούνε, υπόσχεται την Κόλαση ως αιώνιο μαρτύριό τους.

Πότε θα καταλάβουν άραγε τα παιδιά της ερήμου πως η πίστη δεν κερδίζεται με απειλές αλλά με την ευγνωμοσύνη για το θαύμα της θεϊκής δωρεάς; Ότι κοινό έργο Θεών και ανθρώπων είναι η διατήρηση της αρμονίας των δίκαιων Νόμων;

Παιδιά της ερήμου, ο θεός σας έδωσε τον κόσμο λες να ήταν ποτέ δικός του. Όλα αυτός τα έπλασε μα όλα βρίσκονται σε πλήθη. Δεν αναρωτιέστε πως αυτός είναι ένας και όλα όσα ισχυρίζεται πως έφτιαξε είναι άπειρα σε αριθμό; Πώς ο θεός σας είναι μόνον ένας σε αντίθεση με το έργο του; Αφού σας επαναλαμβάνει κάθε φορά να μην τον εξομοιώνεται με άλλους θεούς δεν βλέπετε πως Μας αποκαλύπτει;

Δεν είναι ένας ο θεός σας αλλά μόνος, και αυτή είναι η αιτία της οργής του και του μίσους του εναντίον Μας.

Οι κληρονόμοι της διαθήκης

Το βιβλίο των παιδιών της ερήμου είναι γεμάτο από αράδες θεϊκών ισχυρισμών  που αποδίδουν στον θεό αυτά που ανήκουν στους Αιωνίους. Ο ύστερος θεός έχει το φώς του Απόλλωνος, την Σοφία της Αθηνάς, την βροντή του Κρόνου. Ο στασιαστής Τυφωέας θέλησε να καθίσει σε θρόνο που δεν φτάνει. Τα Τάρταρα από τον Όλυμπο τού ήσαν πάντα μακριά. Στα μυαλά των σαλεμένων από τον ήλιο και την ανυδρία φτωχών σκηνιτών, ενδύθηκε την πορφύρα και τα στολίδια των Θεών των ευδαιμόνων ανθρώπων που κατοικούσαν σε δροσερές και σκιερές πόλεις και που εποφθαλμιούσαν τον πλούτο τους. Αυτόν τους υποσχέθηκε. Η τύφλωση στα λογικά έφτιαξε τον στρατό των ζηλωτών του. Οι πιστοί του ηττημένου Τιτάνα ξεχύθηκαν παρασυρμένοι από την ανάγκη της φτώχειας τους να γίνουν όργανα της εκδίκησής του.

Ο θεός τους με τα πολλά ονόματα, ο ΕΙ, ο ΣΕΘ, ο ΙΕΩΒΑ, ο Τυφώνας, έγινε ο θεός χωρίς όνομα να σφετεριστεί την Γή. Ένας θεός μόνος θέλησε κάποτε τα πάντα να γίνουν δικά του. Ο θεός με τα πολλά ονόματα, ο θεός χωρίς όνομα, ο Ένας Κανένας απείλησε με μαρτύρια όλη την ελεύθερη οικουμένη γιατί αυτός είναι δέσμιος στα Τάρταρα που ο παντοκράτωρ Ζεύς ενέκλεισε και έθεσε πελώριο όρος να μείνει πάντα επάνω.

Είπατε πως ένας θεός γεννήθηκε  σαν άνθρωπος. Γιός του θεού που μιλούσε σαν παντοκράτωρ μέσα από τα Τάρταρα στο όρος Σινά που έθεσε ο Ζεύς πάνω του. Ο τελευταίος Τιτάνας, ο πιο ισχυρός επέλεξε ένα μικρό έθνος υπό αιχμαλωσία να εκτελέσει το σχέδιο του. Υποδύθηκε τον θεό του Ουρανού και τύφλωσε τους ποιμένες ενός απελπισμένου λαού που έψαχνε πατρίδα. Τους τρέλανε και το παραμιλητό τους φάνταζε προφητικό.

Ο Τυφωέας άλλαξε όνομα για να κρυφτεί από τους Θεούς και από τους σοφούς ανθρώπους. Ο Ιερέας των Δελφών Πλούταρχος σας το αποκάλυψε από την αρχή. Αμέσως ο θεός τους έγινε Άδωνις-Κύριος και μετά απαγόρεψε και την προφορά ακόμα του ονόματός του από του ίδιους τους πιστούς του για να μην προδοθεί. Έγινε απλά ο θεός όπως ένα ορφανό παιδί χωρίς καταγωγή που προσφωνείται περιγραφικώς «παιδί».      

Οι «απαγγελείς» της διαθήκης

Θα σου πουν τα παιδιά του Ισμαήλ  πως οι Θεοί σου είναι κενά ονόματα  που τα επινόησαν οι πατέρες σας. Μην οργιστείς μαζί τους γιατί βλέπουν την ακίδα στο μάτι του άλλου αλλά δεν βλέπουν το δοκάρι στο δικό τους. Ρώτησε τους με ενδιαφέρον γιατί ο «αληθινός» τους θεός ήρθε τόσο αργά στην ιστορία του ανθρώπου; Αφού τα έφτιαξε όλα, γιατί άφησε τον κόσμο του στους αιώνιους Θεούς; Πού ήτανε κρυμμένος τόσες χιλιάδες χρόνια; γιατί τον γνώρισαν μέσω εκλεκτών απεσταλμένων του; Aν ήταν αληθινός, δεν θα ήταν γνωστός σε όλα τα έθνη από την απαρχή τους;

Γιατί υποκρίνεστε παιδιά του Ισμαήλ όταν κατηγορείτε τους λαούς για ειδωλολατρία; Aν λατρεύανε χωρίς είδωλα, πάλι δεν θα τους μισούσατε; Ρωτήστε με το χέρι στην καρδιά σας αν πολεμάτε τα είδωλα ή τους Θεούς τους γιατί στα μάτια των Ουρανών η υποκρισία σας κρύβει μόνο την ανταρσία σας.

Οι Ισμαηλίτες δεν λάτρεψαν τον άνθρωπο για θεό όπως οι Ναζωραίοι, ούτε έβαλαν στην θέση του θεού τούς εαυτούς τους όπως οι κοσμικοί. Μισούν και τα είδωλα και τις εικόνες των Θεών. Στην θέση τους βάζουν περίτεχνα γράμματα. Μην σας ξεγελούν, όπως ξεγελούν τούς  εαυτούς τους.

Θα σας πούν ότι λατρεύετε τα αγάλματα ψεύτικων Θεών. Ότι είστε βλάσφημοι που λατρεύετε είδωλα. Μην του πεις ότι λατρεύεις τους Θεούς με την βοήθεια τους. Δεν θα σε ακούσουν. Απάντησέ τους: Δεν γνωρίζεις ότι λατρεύετε τα γράμματα σας για θεό; Τι άλλο απεικονίζουν τα γράμματα από ανθρώπινες σκέψεις; Είναι θεός σας η ανθρώπινη σύλληψη ή κάτι μεγαλύτερο; Πως θαυμάζετε την μεγαλοσύνη του χωρίς την ιδανική μορφή που πλάθει το μυαλό σας;

Θα σου πουν πως απαγορεύεται από τον προφήτη τους η λατρεία του θεού μέσα από το είδωλο. Να απαντήσεις πως σε εμάς δεν απαγορεύεται από τους προφήτες μας η τροφή της ψυχής που δίνουν οι θείες μορφές και το τραπέζι μας είναι πάντα γεμάτο από πολλές και ποικίλες τροφές διότι έχουμε πολλούς και ποικίλους Θεούς.

Οι υλιστές

Οι άθεοι έκλεισαν οφθαλμούς και ώτα στους Θεούς και η δυσώδη αναπνοή από την άσωτη ζωή τους ξεστόμισε ύβρεις προς τα Ουράνια. Την αλαζονεία θα ακολουθήσει η καταστροφή τους. Δεν απένειμαν τις δέουσες τιμές γιατί θελήσανε να τις κρατήσουνε για τον εαυτό τους. Αναγορευτήκανε ισόθεοι και απαιτήσανε τιμές Θεών. Γίνανε κύριοι στην Γή που δεν τους ανήκε.

Τους γκρεμίσαμε από την εξουσία τους έναν προς έναν. Όταν είδανε πως χάσανε την απόλυτη εξουσία αντί να μετανοήσουνε, στασίασαν μαζί με τους ασεβείς επυλίδες εναντίον μας και αντικατέστησαν την λατρεία μας με τον θεό τους.

Φέραμε τους εχθρούς τους στα τείχη της αιώνιας πόλης τους. Χάσανε την αυτοκρατορία τους. Μείνανε αβοήθητοι, θύματα των ανόσιων συμμάχων τους. Θέλησαν χιλιόχρονη βασιλεία του θεού τους. Τους την δώσαμε. Βυθίστηκαν στο χειρότερο σκοτάδι με την φύση εχθρό τους και τις ασθένειες να τους μαστίζουν για χίλια χρόνια μέχρι που θυμηθήκαν τα δώρα του πολιτισμού και μας καλέσανε ξανά. Φέραμε ξανά την ελπίδα και μαζί την επανάσταση στον κλήρο τους.

Με κόπο πια γνωρίζουνε τα μυστήρια του Κόσμου που άλλοτε είχαν αποκαλυφθεί μέσω των Ιερέων μας. Πεθαίνουνε μέσα στην αμφιβολία με μυριάδες απορίες αναπάντητες. Τίποτε δεν θα τους δωριστεί ξανά. Αυτό είναι το νέο μας συμβόλαιο μαζί τους.

Οι κανόνες

Να τιμάτε τους Θεούς διότι είναι ευεργέτες σας. Να λατρεύετε τους Θεούς διότι είναι ανώτεροι σας. Δεν υπάρχουν νέοι θεοί διότι οι Θεοί είναι έφοροι του Αΐδιου Κόσμου. Όπως εσείς είστε επιμελητές στην Γή έτσι και οι Θεοί είναι επόπτες του Κόσμου που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

Να θυμάστε την Θεά Δήμητρα που σας έδωσε τον σίτο και σας δίδαξε την καλλιέργεια της Γής. Να θυμάστε τον Θεό Ήφαιστο που σας δίδαξε την μεταλλουργία. Να θυμάστε την Θεά Αθηνά που σας δίδαξε τις τέχνες για να ελαφρύνετε τον μόχθο της βιοπάλης. Να θυμάστε τον Θεό Απόλλωνα που σας φώτισε το πνεύμα. Να θυμάστε τον Θεό Διόνυσο που σας ευφραίνει την ψυχή. Να θυμάστε τον Θεό Άρη που σας έμαθε να προστατεύεστε από εχθρούς. Να θυμάστε την Θεά Εστία που σας φροντίζει στις οικίες σας. Να θυμάστε την Θεά Άρτεμη που φροντίζει την άγρια Γή και τα θηράματα. Να θυμάστε τους ευεργέτες Θεούς σας.

Γιατί όσοι τους ξεχάσανε κυλίσανε στον βούρκο της αθεΐας και της ασεβείας με τον θρησκευτικό μανδύα και έχουν θεό τιμωρό αφέντη να τους στερεί την χαρά της ζωής τους. Αυτός δεν μπορεί να κατακτήσει τον θρόνο του Διός, και σφετερίζεται την Γή με όργανα τους πιστούς του.

Τρώτε τους καρπούς και τα φυτά της Γής που βλέπει ο ζωοδότης ήλιος. Θρέψτε τα σώματά σας με γλυκούς και ξηρούς καρπούς, πιείτε τρεχούμενο νερό από τα σπλάχνα της γής και έλθετε σε κοινωνία με το θυσιαστικό κρέας των ζώων. Δώστε τις απαρχές στους προστάτες Θεούς από ευγνωμοσύνη και όχι σαν αντάλλαγμα.

Υπόσχεση

Οι Ιεροφάντες μας σας τον αποκαλύψανε, οι κήρυκες σας τον μηνύσανε. Ιδού το δικό σας αμάρτημα. Περιφρονήσατε τους προσήλυτους του. Τους αφήσατε να χαλκεύουν μύθους. Τους αφήσατε το υλικό να χτίσουν μια αντιθρησκεία. Απαξιώσατε την ηγεμονία του Διός και δώσατε έδαφος στον ηττημένο Τιτάνα.

Ιδού θέτουμε ενώπιον σας την ενοχή σας. Αφήσατε τους στασιαστές να δυναμώνουν μέχρι να καταλάβουν τον γήινο θρόνο. Όταν ξυπνήσατε από την ευαρέσκεια σας, όταν χύσατε το αίμα σας ήταν πια αργά. Ήσασταν υπεύθυνοι για όλη την ανθρωπότητα που μαρτύρησε εξαιτίας της ανοχής σας. Η ανοχή σας έγινε κατοχή σας. Οι Θεοί τιμώρησαν την ανοχή σας με τις συνέπειες των πράξεών σας. Οι διωγμοί σας ρηχοί και προσχηματικοί. Η ανοχή στους εχθρούς των Θεών ήταν έγκλημα καθοσιώσεως. Απωλέσατε την ηγεμονία σας, η ήττα του κόσμου σας η τιμωρία σας.

Ήμασταν παρόντες σε όλα τα έργα σας. Ήμασταν δίπλα σας σε κάθε βίο. Γράψαμε στον αιθέρα όλες τις πράξεις σας. Αναμέναμε με αγάπη την επιστροφή σας. Μοιραστήκαμε στις προσευχές σας την απελπισία σας, υπομείναμε το πείσμα του εγωισμού σας, και ευφρανθήκαμε με την χαρά αυτών που ένοιωσαν την παρουσία μας. Ο φόβος δεν θα αγγίξει ξανά αυτούς που εστράφησαν σε εμάς. Η εμπιστοσύνη τους έγινε θώρακάς τους.

Δεν αφήσαμε τους ασεβείς να υποφέρουν στην ιδεοληψία τους; δεν τους αφήσαμε να χαθούνε στις ίδιες τις σκεπτομορφές τους; Δεν αφήσαμε τους άθεους να τυφλωθούν στην έπαρσή τους; γιατί αμφισβητείτε πως υπάρχουμε; Γιατί λέτε πως σας εγκαταλείψαμε; η δικαιοσύνη μας είναι αδιάλειπτη και αδιάκοπτη. Μην είσαστε λοιπόν αχάριστοι απέναντι μας. Οι Θεοί δεν ήταν ποτέ άδικοι μαζί σας, εσείς αδικήσατε τους εαυτούς σας. Όλοι οι λαοί έβλεπαν τα σημεία μας. Όλα τα έθνη κρίθηκαν με δικαιοσύνη. Η ανταμοιβή τους ήταν δικαία.

Τέσσερις φορές καταστρέψαμε τον κόσμο και πέντε φορές τον φτιάξαμε από την αρχή για να σπείρουμε την νέα ζωή. Το σιδηρούν γένος έφτασε στο πέρας του. Μεγάλη η καταστροφή του. Η Νέμεσις έκλεισε τώρα την κυκλοτερή πορεία της.

Τότε οι άθεοι θα κραυγάζουν κλαίοντας, «Εμείς δεν πιστέψαμε αυτούς, τούς αρνηθήκαμε, μην στείλετε τις πληγές τους και σε εμάς, μην μας στείλετε στα αιώνια σκοτάδια μαζί τους, μήπως δεν χύσαμε το αίμα μας πολεμώντας τους;».

Και οι Θεοί θα απαντήσουν μέσα στην μεγαλοσύνη τους: «Δεν πιστέψατε στον άνθρωπο που σας επέβαλαν για θεό, δεν ανάψατε κηρία στο όνομα του, μα αναβιβάσετε τους εαυτούς σας και τους λατρέψατε στην θέση των Θεών. Αναγορευτήκατε κύριοι αυτού του κόσμου όταν αρνηθήκατε την ύπαρξή μας, η τιμωρία σας περιμένει.

Η οργή μας θα γκρεμίσει τους ναούς της ασέβειας στις πλατείες των ανθρώπων και κει ελεύθεροι θα μιμηθείτε πάλι τις συνάξεις των Θεών σας. Θα ξαναστήσετε τους βωμούς στους Ιερούς Τόπους, θα κάψετε λιβάνι και θα αφιερώσετε τις απαρχές των τροφών σας σε αντάλλαγμα για το έλεός τους. Θα φροντίσετε σαν κήπο σας την Γή που σας δόθηκε και δεν θα την μαγαρίσετε με τους ψυχικούς σας ρύπους και τις υλιστικές ακαθαρσίες».

Οι ασεβείς αποκάλεσαν τους ευσεβείς υποτιμητικά ειδωλολάτρες για να υπονοήσουν πως η λατρεία τους δεν έχει θείο αντίκρισμα. Κάρφωσαν τα είδωλα τους στην θέση των ειδώλων των Θεών, όμορφα καμωμένων από τους πιστούς τους. Η απαράμιλλη τέχνη που ποιήθηκαν προδίδει την έμπνευση που οι ίδιοι οι Θεοί τους ενεφύσησαν.

Γκρέμισαν στην αφροσύνη τους τις μορφές των Θεών προορισμένες για όλους να τις δουν και να καταλάβουν τις αρχέτυπες ουσίες τους. Ο φανατισμός τους έσβησε την κρίση τους στο ανίερο έργο που ανέλαβαν να εκτελέσουν. Βίασαν τις Ιέρειες μας, σφαγίασαν τους Ιερείς μας, τους νεωκόρους, τους Μάντεις, και τους τεχνίτες των Ιδανικών Μορφών. Έριξαν στην μανία του πυρός τις βίβλους της σοφίας και της γνώσεως και επέβαλαν την λατρεία του εγώ τους. Οι λάτρεις του εαυτού τους έχουν κρατημένη την θέση στην πιο κατασκότεινη κατοικία των Ταρτάρων χαμένοι από την αίσθηση του εαυτού τους που θα αναζητούν ματαίως.

Τότε οι Κριτές θα τους πούν: «Λατρέψατε το είδωλό σας, συλήσατε δολίως έναν αρχαίο μύθο για να αντικαταστήσετε τους Θεούς σας. Αποδώσατε στους εαυτούς σας κούφιες αξίες και απαιτήσατε από τους ανθρώπους εφήμερες θείες τιμές. Τώρα θα λάβετε θείες Τιμωρίες».

Χρησμοί

Οι Θεοί επέλεξαν τα παιδιά τους, τούς Έλληνες να οδηγήσουν τα έθνη και δεν αλλάζουν γνώμη. Όσοι τους δοξάζουν και είναι δίκαιοι θα γίνουν δεκτοί στα Ηλύσια στο βασίλειο των αστερισμών και όσοι τους πολεμούν θα ριφθούν στα βαθιά Τάρταρα της μαύρης ύλης.

Όσοι ενήργησαν κακόβουλα εναντίον των Ελλήνων, όσοι τους ζημίωσαν, όσοι τους κακομεταχειρίστηκαν βρίσκονται εκεί να περιμένουν στην πηχτή ύλη τους ομοίους τους. Οι ψυχές τους είναι ικανές να νοιώθουν μια αδιάλειπτη δυσφορία για την κατάντια τους μαζί με μια αθεράπευτη απελπισία όμοια με αυτή που νιώθει ο ηττημένος γνωρίζοντας την ντροπή και την ενοχή συνάμα. Αυτά και άλλα πολλά φυλάσσουν οι δαίμονες για τους εχθρούς των Ελλήνων. 

Η Θεά της Σοφίας δεν θα αφήσει τον λαό της να επιτρέψει ξανά στην πλάνη να συνεπάρει τα μυαλά του, ούτε να επιστρέψει ξανά σε αυτούς που γκρέμισαν τα είδωλά της, διότι είναι απέραντη η σοφία της, και μεγάλη η χάρη της.

Αυτοί οι Μεγάλοι Κραταιοί που έθεσαν ταχύτατα σαν Θεοί τα ουράνια σώματα σε κίνηση που φέρουν την Οντική τους ψυχή μέσα τους, αυτοί που έδωσαν τους Νόμους για να κινούνται σε αρμονία έσπειραν τα νέα γένη για να τηρούν τον Θείο Σχέδιο και να μιμούνται τα έργα τους στην Γή, αυτοί θα έρθουν πάλι να ελέγξουν το έργο τους.

Όσοι αρνήθηκαν το έργο της αρμονίας, όσοι σαν παράσιτα έφαγαν από το σώμα της δημιουργίας, και επικάθησαν σαν θεοί πάνω στην Γή και τους ανθρώπους της, θα γίνουν αιώνιοι υπηρέτες των δαιμόνων στα ζοφερά Τάρταρα. Οι ψυχές τους θα νοιώθουν ατελείωτο μόχθο και ανείπωτη αγωνία τιμωρίας. 

Οι τιμητές του θείου έργου, οι λάτρεις της αειφόρας Φύσεως θα ζήσουν σε πλούσιες από καρπούς δροσερές όχθες των άστρων με γλυκό κρασί παρέα με τους δικαίους. Θα είναι μακάρια και αιώνια η ευδαιμονία τους.

Οι Θεοί είναι δίκαιοι, δεν εκδικούνται. Αποδίδουν τα ίσα τηρώντας τον Νόμο του δούναι και λαβείν. Ουδείς άπιστος δεν έλαβε ποτέ μερίδιο ποινής μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να σηκώσει στην ζωή του. Το πάθημα ήταν ανάλογο του κρίματος που διέπραξαν, το μάθημα τους εδόθη. Η τιμωρία δεν ήρθε ποτέ σαν αστραπή στους αποστάτες. Η σοφία των Θεών προέβλεψε χρόνο για μετάνοια και αγώνα για να κερδηθεί η αρετή, ειδάλλως δεν θα είχε ουδεμία αξία άνευ των θυσιών και κόπων για την απόκτησή της. 

Ο Ζεύς είναι μεγάλος. Μεγάλη η δύναμή του και θαυμαστά τα έργα του. Στην μεγαλοσύνη του άφησε τον σφετεριστή θεό να αντιποιηθεί την εξουσία του, να κλέψει την δημιουργία του, και να εξαφανίσει τον λαό του μέχρι να συντριβεί στην ματαιότητα του. Έρχεται πάλι να αναλάβει το Κράτος της Γής του. Μεγάλος ο Θεός και τυχεροί οι πιστοί του. Αλλοίμονο στους θεομάχους. Ο χρόνος τους πέρασε. Η βασιλεία τους έλαβε τέλος.

Μεγιστίας

      1n Μεσούντος μηνός Μεταγειτνιώνος, έτους 2792 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 
 

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα