:: ::

 
 
 

 

Δελτίο Τύπου του μουσικού συγκροτήματος «Δαιμονία Νύμφη». Ιστορική πορεία και συναυλίες             

 

Οι Δαιμονία Νύμφη εμφανίζονται στα: Club του Μύλου, στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 2 Απριλίου 2005 και στο Club Αέρα, στην Πετρούπολη-Αθήνα, το Σάββατο 9 Απριλίου 2005.

Ώρα ενάρξεως: 22:30 στο Club του Μύλου, 23:00 στο Club Αέρα.

Προπώληση εισιτηρίων: Γιάννης Παλαμπούρας στα τηλέφωνα 2310-5056199 και 6937658980.

 

Μετά τις επιτυχημένες τους συναυλίες στην Γερμανία και την Ιταλία και όντας το best selling σχήμα της Γαλλικής εταιρείας Prikosnovenie, οι Δαιμονία Νύμφη ξεκινούν τις εμφανίσεις τους για το 2005 στην Θεσσαλονίκη.

Οι Δαιμονία Νύμφη χρησιμοποιώντας ανακατασκευασμένα αρχαία ελληνικά όργανα, θα παίξουν συνθέσεις τους από τα άλμπουμ «Ο Βακχικός Χορός των Νυμφών-Τυρβασία», «Δαιμονία Νύμφη» και «Love Sessions», καθώς και σωζόμενα αρχαία ελληνικά αποσπάσματα.

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Σπύρος Γιασαφάκης, Εύη Στεργίου, Μαρία Στεργίου.

Συμμετέχουν οι: Χρήστος Κουκάρας: κρουστά, Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι, Δάφνη Κοτσιάνη: κρουστά, φωνητικά.

Τα όργανα που χρησιμοποιούν, κατασκευασμένα από τον Νικόλαο Μπρά, είναι: λύρα, βάρβιτος, αρχαία κιθάρα, πανδούρα, κέρας, πηκτίς, διπλή φλογέρα, άσκαυλος, τύμπανο, σείστρα.

Οι Δαιμονία Νύμφη σχηματίστηκαν το 1994, ξεκινώντας έτσι μία μαγική περιπλάνηση ανάμεσα στους μύθους και τους ήχους της Ελληνικής Αρχαιότητος. Η μουσική τους προσεγγίζει άλλοτε μια τελετουργική και άλλοτε μια πιο θεατρική ματιά.

Όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η πηκτίς, κατασκευασμένα πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων αρχαίων ελληνικών οργάνων από τον Νικόλαο Μπρά, ξεδιπλώνουν το δικό τους ήχο και αποζητούν νέα υπόσταση.

Οι Δαιμονία Νύμφη κυκλοφόρησαν το 1998 τον πρώτο τους δίσκο «Ο Βακχικός Χορός των Νυμφών» (από την γερμανική Solistitium records) και ακολούθησαν ο μικρός σύμπακτος δίσκος «Τυρβασία» και το ομώνυμο («Δαιμονία Νύμφη») που κυκλοφόρησε το 2002 από την γαλλική εταιρεία Prikosnovenie.

Τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε ο σύμπακτος δίσκος «Love Sessions», μια συνεργασία των Δαιμονία Νύμφη με την Αυστραλέζα Louisa John Krol, τον Ιταλό Francesco Banchini(Ataraxia, Gor) και τους Γάλλους Lys.

Άλλοι μουσικοί με τους οποίους οι Δαιμονία Νύμφη έχουν συνεργαστεί είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Αναστασία Έδεν (Eξ Άβατoν), η Φένια Παπαδόδημα το αγγλικό σχήμα Seventh Harmonic, οι Γερμανοί Stoa και οι Arkane.

Έχουν γράψει μουσική για αρκετά ντοκυμανταίρ μεταξύ των οποίων και το αγγλικό «Treasures of Athens and Olympia» για το channel 5 του Λονδίνου. 

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Δαιμονία Νύμφη φιλοδοξούν να δώσουν στη μουσική τους την δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε λόγο, εικόνα, κίνηση και να αποτελέσει μαζί τους ένα αδιάσπαστο σύνολο.

 

3η Λήγοντος μηνός Ελαφηβολιώνος, έτους 2781 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα