:: ::

 
 
 

 

Ντροπή στην ΠΓΔΜ. Συναγερμός για τα Ελληνικά Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Αποστολή ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

Για άμεση κυκλοφορία:  6 Οκτωβρίου «2008»

Επαφή: Νικόλαος Τανέρης, Νέα Υόρκη, Τηλ. 1-917- 699-9935

Τόπος: 140 Ανατολικά στους 45 Δρόμους, μεταξύ Τρίτης Λεωφόρου και Λέξινκτον), Νέα Υόρκη

Χρόνος: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου «2008» , 12-2 μ.μ.

 

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής, http://www.cyprusactionnetwork.org, κινητοποιεί τα μέλη των κοινοτήτων, με τήν στήριξη τής Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και άλλους ομόπνους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακριβώς απ’ έξω από την αποστολή τών Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Εθνη, στην καρδιά τού Μανχάτταν.

Όλοι όσοι πιστεύουν στην δικαιοσύνη και απαιτούν την διατήρηση τών δημοκρατικών αξιών στήν Αμερική, παροτρύνονται να μας ακολουθήσουν.

ΠΓΔΜ - Υπεύθυνη τής πολιτιστικής Γενοκτονίας κατά τής ιστορικά θεμελιωμένης Ελληνικής Κοινότητας, κατ’ επανάληψη αμετανόητη και  λανθασμένη ιστορικά, πρώην συνεργάτης τών Ναζί, ένοχη για Κομμουνιστικά εγκλήματα κατά τής ανθρωπότητας, αδιάντροπη παραβιάστρια τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να ερευνηθεί όπως  πρέπει, από το Τμήμα τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τού Στέϊτ Ντιπάρτμεντ τών ΗΠΑ-για τήν άρνηση και στέρηση από τούς Έλληνες τής Ελληνικής των ταυτότητος και Ελληνικής ιθαγενείας.

Η κυβέρνηση τής ΠΓΔΜ (με την πρωτεύουσά της τα Σκόπια) έχει μακρόχρονη πολιτιστικά γενοκτόνα ανθελληνική παράδοση, αφού το προηγηθέν Κομμουνιστικό καθεστώς  δια τής βίας μετέφερε Έλληνες υπηκόους, και πριν από αυτό το φιλοναζιστικό καθεστώς δια τής βίας κατέλαβε την Ελληνική γη, βάζοντας στόχο τούς Έλληνες με σφαγές και βασανιστήρια.

Όλες οι κυβερνήσεις τής ΠΓΔΜ, με την χρήση βίας, ρατσιστική προπαγάνδα και επίσημη ρατσιστική μεροληπτική συμπεριφορά μέχρι σήμερα, έχουν στερήσει από τούς Έλληνες τήν ακεραιότητά τους σαν ξεχωριστών ανθρώπων, με την βιαία χρήση αφομοιωτικών μηχανισμών ή ολοκληρωτικών από την πλειοψηφική Σλαβόφωνη κουλτούρα τρόπων,  νομοθετικά και διοικητικά κατοχυρωμένων, ή με άλλα δραστικά μέτρα συμπεριλαμβανομένου και τού τρόμου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 15 τής Παγκοσμίας Διακήρυξης τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υιοθετημένο και πιστοποιημένο από την Γενική Συνέλευση, τού ψηφίσματος  217 Α  τής 10ης Δεκεμβρίου τού «1948».

1. Καθένας έχει το δικαίωμα τής εθνικότητας.

2. Κανένας δεν μπορεί αυθαίρετα να στερηθεί την εθνικότητά του ή να τού αρνηθεί το δικαίωμα να αλλάξει την εθνικότητά του.

Το άρθρο 17 τών Ηνωμένων Εθνών τού Σχεδίου τής Διακηρύξεως τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τών Γηγενών Ανθρώπων(26 Αυγούστου «1994») [4] χρησιμοποιεί την φράση «πολιτιστική γενοκτονία». Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής:

Οι Γηγενείς άνθρωποι έχουν συλλογικό και ατομικό δικαίωμα να μην αποδεχθούν την εθνική και πολιτιστική τους γενοκτονία, συμπεριλαμβανομένης τής πρόληψης και επανόρθωσης για:

(α) Οποιαδήποτε πράξη  που έχει στόχο την στέρησης τους από την ακεραιότητά τους ως ευδιάκριτους λαούς, ή από τις πολιτιστικές αξίες ή τις εθνικές τους ταυτότητες

(β) Οποιαδήποτε πράξη  που έχει στόχο ή την επίδραση τής απαλλοτρίωσης τών εδαφών τους, ή τών πόρων τους

(γ) Οποιαδήποτε μορφή μεταφοράς πληθυσμών που έχει στόχο ή επίδραση στήν παραβίαση ή υπονόμευση οποιωνδήποτε από τα δικαιώματά τους.

(δ) Οποιαδήποτε μορφή αφομοίωσης ή ολοκλήρωσης από άλλους πολιτισμούς ή τρόπους ζωής που τούς επιβάλλονται νομοθετικά, διοικητικά ή με άλλα μέτρα

(ε) Οποιαδήποτε μορφή προπαγάνδας που κατευθύνεται ενάντια τους

Η ΠΓΔΜ είναι ένοχη όλων τών ανωτέρω αναλυμένων υπο-άρθρων.

Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ θα απαιτήσει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις τής ΠΓΔΜ, να αρνείται την Ελληνική ταυτότητα και την Ελληνική ιθαγένεια, καλώντας το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ τών Ηνωμένων Πολιτειών να  διερευνήσει δημόσια  και σε βάθος τήν παραβίαση τών ανθρωπίνων  δικαιωμάτων κατά τής Ελληνικής Κοινότητος.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιγραφές  και Ελληνικές σημαίες. Οι ομιλητές θα είναι ενεργά κοινοτικά στελέχη και εμπειρογνώμονες τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και σύνολα ζωντανής οργανικής μουσικής από την Μακεδονία. Παρακαλώ, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι οι κοινοτικές υποθέσεις στη Νέα Υόρκη δεν επιτρέπουν να αναρτώνται οι επιγραφές και τα εμβλήματα σε ξύλινα κοντάρια, παρά μόνο σε ύφασμα και χαρτί.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ αναλαμβάνει την διανομή χιλιάδων ενημερωτικών φυλλαδίων, αυτοκόλλητων ετικετών, μπλουζών και ειδικών πακέτων για τόν Τύπο.

Τα εμβλήματα  θα επιδείξουν τα εξής συνθήματα:

«ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΦΥΡΟΜ, ΚΛΟΠΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 3000 ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

“SHAME ON FYROM , IDENTITY THEFT OF THE 3,000 YEAR HELLENIC HERITAGE OF MACEDONIA”

«ΦΥΡΟΜ  ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

FYROM STOP ABUSING THE HELLENIC COMMUNITY

«ΦΥΡΟΜ EΝΟΧΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ»

“FYROM GUILTY OF HELLENIC CHILD ABDUCTION”

«ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ: 1949, 28.000 ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΒΙΑΙΩΣ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΡΟΜ

COMMUNIST BRUTALITY: 1949, 28.000 HELLENIC CHILDREN FORCIBLY TRANSFERRED BY CRIMINAL FYROM

Παρακαλώ δείτε και διαθέστε το βίντεο πρόμο τού  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

http://www.youtube.com/watch?v=WCZnNEBYoKs

Παρακαλώ ενωθείτε μαζί μας έξω από τήν αποστολή  τών ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι Έλληνες δεν θα ζουν μέσα στο φόβο.

Cyprus Action Network of America (CANA)

2578 Broadway #132, New York, NY 10025, New York: Tel. 917-699-9935

Email: cana@cyprusactionnetwork.org, www.cyprusactionnetwork.org

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από την βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει την γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τόν λαό τής Κύπρου.

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα